Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@00:11:24 GMT

عوامل موثر بر قیمت آهن آلات در ایران

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۴۱۷۳

عوامل موثر بر قیمت آهن آلات در ایران

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، محصولاتی که در صنعت فولاد تولید می‌شوند از نظر قیمتی وابسته به عوامل مختلفی هستند. از تعرفه حامل‌های سوخت گرفته تا میزان تقاضای صنایع وابسته و حتی تورم جهان، همگی از عواملی محسوب می‌شوند که موثر بر قیمت آهن آلات در ایران هستند. بنابراین برای افرادی که تمایل به اشراف کامل بر روی این بازار دارند؛ علاوه بر اینکه باید همه چیز در مورد ویژگی‌های آهن را بدانند؛ بهتر است با این عوامل زیر نیز آشنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله در مورد مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار بر روی قیمت آهن‌آلات صحبت می‌کنیم.

اصلی‌ترین عوامل موثر بر روی قیمت آهن‌آلات

فاکتورهای زیادی وجود دارد که هر کدام می‌توانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی قیمت مقاطع فولادی در کشور اثرگذار باشند. اما ده عاملی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم؛ بیشترین میزان تاثیر را روی این بازار دارند.

قیمت مواد خام

مقاطع فولاد از مواد خامی مانند سنگ آهن و قراضه و مواد اولیه پایه‌ای مانند نیکل و کروم تولید می‌شوند. بنابراین قیمت این مواد در بازارهای جهانی، تاثیر مستقیم روی بهای تمام شده آهن‌آلات دارد. میزان تقاضای چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده مقاطع فولادی، برای خرید این مواد اولیه و همچنین میزان تولید سنگ آهن در همین کشور و موجودی اعلام شده از سوی انبارهای مستقر در بنادر چین از جمله اصلی‌ترین عوامل تعیین‌کننده قیمت مواد خامی هستند که برای ساخت آهن‌آلات و سایر مقاطع فولادی کاربرد دارند.

قیمت جهانی نفت

نفت با تاثیری که بر روی رشد اقتصادی کشورها دارد؛ یک عامل جهانی موثر بر روی قیمت کالاهای مختلف است. در مورد آهن‌آلات می‌توان از این عامل به عنوان عامل غیرمستقیمی یاد کرد که با تاثیر بر روی قیمت مواد خام و اولیه، می‌تواند نوسانات زیادی را در این بازار ایجاد کند.

تورم جهانی

همانطور که می‌دانید؛ یکی از مشکلات اقتصادی بسیار مهم در کشورهای در حال توسعه، تورم است و از آنجایی که حدود ۶۰ درصد فولاد جهان در این کشورها تولید می‌شود؛ طبیعی است که تورم، یکی از اصلی‌ترین عوامل تاثیرگذار بر روی محصولات تولیدی در این صنعت باشد. افزایش حقوق و دستمزد، افزایش نرخ حامل‌های انرژی، افزایش هزینه حمل و… موجب می‌شود که با افزایش بهای تمام شده مقاطع فولادی، خریداران نیز مجبور به پرداخت مبلغ بیشتر برای تامین نیازهای خود شوند. یکی از اصلی‌ترین عواملی که باعث تاثیرپذیری قیمت آهن‌آلات از تورم جهانی شد؛ انتقال صنایع فولادی به کشورهای در حال توسعه، با استناد به کاهش هزینه‌های تولید بود. اما کم کم این تورم بود که توانست اثر ارزان بودن نیروی کار، قیمت سوخت و ده‌ها عامل دیگر را خنثی کرده و منجر به افزایش بهای تمام شده تولیدات صنعت فولاد شود.

هزینه حمل

هیچ کجای جهان نمی‌توانید منطقه و کشوری را پیدا کنید که از نظر مواد خام و منابع مورد نیاز برای تولید آهن‌آلات کاملاً بی‌نیاز از سایر کشورها باشد. به عنوان مثال چین منابع سنگ آهن با عیار پایین دارد و برخی از کشورها مانند ترکیه و کره جنوبی نیز از نظر منابع معدنی و انرژی لازم برای تولید با محدودیت‌هایی مواجه هستند. بنابراین کشورها برای چرخش صنعت فولاد خود به یکدیگر وابسته هستند. این وابستگی به معنی جابه‌جایی مواد خام و سایر فرآورده‌های مورد نیاز برای تولید محصول نهایی است. در سراسر جهان، مواد خام مورد نیاز برای صنعت فولاد از طریق کامیون و کشتی جابه‌جا می‌شود و از آنجایی که این وسایل نقلیه نیازمند سوخت هستند؛ هر چقدر قیمت جهانی سوخت افزایش پیدا کند؛ هزینه حمل بیشتر و به تبع آن قیمت تمام شده تولیدات نیز بیشتر می‌شود. بنابراین قیمت سوخت یکی از عوامل غیرمستقیم تاثیرگذار بر روی قیمت محصولات فولادی است.

نوسان عرضه و تقاضا

قانون بسیار شفاف و ساده‌ای در اقتصاد کلان وجود دارد که بر اساس آن گفته می‌شود؛ هر چقدر عرضه برای یک کالا کمتر و تقاضا برای آن بیشتر باشد؛ قیمت به صورت خودکار افزایشی می‌شود. این قانون برای تمام محصولات از جمله محصولات تولیدی در صنعت فولاد صادق است. بنابراین حتی اگر میزان تقاضا ثابت باشد ولی تولید کارخانجات فولاد کم شده و عرضه نیز کاهش پیدا کند؛ قیمت به صورت اتوماتیک افزایش پیدا می‌کند. بر عکس این حالت یعنی نیز موجب کاهش قیمت‌ها می‌شود.

نوسانات بازار ارز

از آنجایی که ایران یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده‌های آهن‌آلات در جهان است؛ تمام قیمت‌ها و معاملات در صنعت فولاد ایران بر اساس دلار محاسبه می‌شود. پس اگر نرخ ارز نوسانات شدیدی را تجربه کند؛ قیمت تولیدات در این صنعت نیز دچار تغییراتی می‌شود.

تغییرات در بورس کالا

بورس کالا به بازاری گفته می‌شود که خریداران و فروشندگان در آن معاملات خود را انجام می‌دهند. تلاطم در این بازار یکی از اصلی‌ترین عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت نهایی آهن‌آلات است. اگر عرضه محصولات فولادی در این بورس مستمر و بدون نوسان باشد؛ به طوری که هر زمان خریدار نیاز به خرید داشت محصولی برای فروش وجود داشته باشد؛ بورس کالا آرامش بیشتری را تجربه کرده و با متعادل شدن عرضه و تقاضا، قیمت‌ها نوسان پیدا نمی‌کنند.

میزان تقاضای صنایع وابسته

محصولات فولادی نوعی کالای واسطه‌ای هستند که از آنها برای تولید محصولات نهایی در صنایع مختلف استفاده می‌شود. به عنوان مثال در صنایع خودروسازی از برخی تولیدات فولادی برای ساخت اتومبیل و قطعات مربوط به آن استفاده می‌شود. بنابراین اگر میزان تقاضای در این صنایع رشد داشته باشد؛ تعادل عرضه و تقاضای بازار به هم خورده و قیمت‌ها افزایشی می‌شود.

نوسان قیمت ضایعات آهن

برای تولید شمش و مقاطع فولادی، نیاز به آهن قراضه است. پس از آنجایی که آهن قراضه به عنوان ماده اولیه برای تولید این محصولات در نظر گرفته می‌شود؛ قیمت آن در بازار تاثیر مستقیمی بر روی قیمت مواد خامی مانند شمش، ورق و اسلب و غیر مستقیمی بر روی محصولات نهایی دارد.

بازار مسکن

صنعت ساختمان یکی از صنایع وابسته به صنعت فولاد است. بنابراین اگر تلاطمی در بازار مسکن ایجاد شود؛ قیمت تولیدات فولادی از جمله میلگرد نیز تغییراتی را تجربه می‌کند. حجم مصرف فولاد در صنعت ساختمان به حدی بالاست که حتی کوچک‌ترین نوسان در این بازار می‌تواند روی قیمت مسکن تاثیر زیادی داشته باشد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5528590

منبع: مهر

کلیدواژه: اهن الات فولاد میلگرد بازار تهران قیمت مسکن قیمت خودرو قیمت ماهی قیمت گوشت قیمت میوه شهر تهران کسب و کار تولید داخلی قیمت مرغ گروه خودروسازی سایپا سرمایه گذاری ماهی گوشت قرمز تاثیرگذار بر روی اصلی ترین عوامل قیمت مواد خام قیمت آهن آلات میزان تقاضای مقاطع فولادی میزان تقاضا مقاطع فولاد بر روی قیمت صنعت فولاد برای تولید تمام شده قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۴۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران،  نمایندگانی از ۱۰۰ کشور ‌دنیا و بیش از ۲ هزار تجار خارجی حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی آبادی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشستی با اصحاب رسانه درباره ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال و توسعه صادرات و ارزآوری است.

وی افزود: قصد ما اول از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاوردها به کشورهای دیگر و اعلام آمادگی تعامل با سایر کشورهاست بعضی از این کشورها تولیدات ما را نمی‌شناسند و باور نمی‌کنند که این محصولات تولید داخل باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کشورهایی شریک تجاری ما هستند که از ما کالا بخرند ما به آنها کالا خواهیم فروخت، ضمن اینکه بسیاری از بازارها برای ما وجود دارد که ما به دنبال اصلاح مقاصد صادراتی هستیم.

علی آبادی بیان داشت: عده‌ای در بازار رقابت، اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در حالی که با این اقدام در میدان کسی بازی می‌کنند که به نفع کشور نیست.

وی با اشاره به نامگذاری شعار اقتصادی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان داشت: رهبری پنج سال متوالی است که به موضوع تولید پرداخته‌اند که تولید کافی نیست و امسال بر جهش تولید تمرکز کردند و امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم پرداختند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کم و کاستی‌هایی از بعد از انقلاب تا کنون وجود دارد که باید رفع شود هر چند اقداماتی در این عرصه صورت گرفته است. برای تحقق جهش تولید هر کاری انجام دهیم کامل نیست و حدی بر اقدامات این موضوع وجود ندارد و نیازمند یک نقشه راه است.

علی آبادی اولین موضوع تحقق شعار را بحث تأمین ارز عنوان کرد و گفت: با اختصاص ارز بایستی نیازهای تولید را رفع کرده و صادرات را توسعه دهیم که این نمایشگاه همسو با تحقق شعار سال است.

وی عنوان کرد: اولویت تحقق ارز به شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند. اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز داشته باشد می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره مند شود اگر هر شرکتی ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری را با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد در اولویت هستند این امر توسط دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت صمت رصد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تکمیل سرمایه گذاری‌های ناقص و راه اندازی بنگاه‌های ناقص از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه بیان کرد.

علی آبادی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل در تحقق شعار سال استفاده از مشارکت مردم در سرمایه گذاری گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم و پتانسیل‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

وی افزود: صندوق‌های پروژه را برای طرح‌ها ایجاد و از مشارکت مردم استفاده کنیم در همین راستا به دنبال ایجاد سازوکارها هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توسعه بازارهای صادراتی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نبود بازار برای کالاهای تولیدی است در همین راستا یکی از اقدامات ما بازار خارج از مرزهاست.

علی آبادی افزود: بسیاری از کالاهایی با کیفیت بدتر و قیمت ارزان‌تر از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود که این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این راستا از روش‌های نوین و فناورانه استفاده خواهیم کرد. نمایشگاه‌های هدف صادراتی را در کشورهای همسایه برگزار خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی یک اقیانوسی از فرصت‌های بی نظیر است گفت: فرصت برای پیمانکاران در حوزه زیرساخت‌ها زیاد است و به خاطر کشت فراسرزمینی برای انتقال تکلونوژی است.

علی آبادی گفت: تداوم و پایداری در ارتباط‌ها و مشارکت‌های تجاری برقراری اصل برد برد است باید تکنولوژی، سرمایه گذاری و شغل را به کشورهای آفریقایی ببریم. ‌

کد خبر 748731

دیگر خبرها

  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو