Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از ستاد خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، ۶۱ فیلم خارجی از ۱۱۲ کشور به این جشنواره راه پیدا کردند که شامل ۱۸ انیمیشن، ۱۴ فیلم کوتاه، ۶ فیلم بلند داستانی، ۱۹ مستند کوتاه و ۴ مستند بلند است و اسامی این آثار به شرح زیر است:

در بخش پویانمایی، «فیلم کوتاهی درباره انزوا» ساخته مسیک استپدیسکی از لهستان، «درخشان» ساخته سویو از برزیل، «حباب» ساخته میات تت چال از ایالات متحده، «هنر زندگی کردن» ساخته یاچک اولجنیک از لهستان، «شیکاگو» ساخته ژائو پمبیرو از پرتغال، «پلاستیک» ساخته ژان اوانجلیستا از فیلیپین، «بازی زندگی» ساخته رانی گیجبلز از بلژیک، «کبوتری به نام گورو» ساخته مارکوس لورنز کواس از اسپانیا، «کشتار تشک» ساخته جما ریگ از انگلستان، «دنیای دومینویی» ساخته سوکی از فرانسه، «خالی از چهرۀ انسانی» ساخته مارکوس کایم از اتریش، «سفر تلفنی» ساخته میریام موراکا از ایتالیا، «خیال‌پردازی‌ها» ساخته جری آنتونی و «سفر» ساخته کریت خورانا از هندوستان، «هرنان پسری در کوهستان» ساخته سانیاگو آگیلرا از شیلی، «پرنده‌ای در دودکش» ساخته فردریک شولد از آلمان، «ماجراهای ملانصرالدین» ساخته میکلوش گردلیکس از مجارستان، «زیستن با ارزش» ساخته آنیتا چرنیخ از قزاقستان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش فیلم کوتاه، «آوازهای غمگین رفتگر» ساخته بیانکا ایاتالزه از برزیل، «سئول، شهر آبی» ساخته جئونگ سئونگ جون از کره جنوبی، «دیلیان» ساخته جرمی دوبو و «بچۀ ارگانیک» ساخته مارگریت هیتر از فرانسه، «پرواز در تاریکی» ساخته صفرعلی دانش از پاکستان، «به دنبال رویاها» ساخته مارگاریتا ماکسیمونا خارکوف از روسیه، «کارگر کارخانه» ساخته ولادمیر وولویچ از صربستان، «فصل شکار» ساخته دیمیتریس تئوخارادیس از یونان، «گرگ تنها» ساخته خاویر بلترامینو از آرژانتین، «مرثیه» ساخته پراتام خورانا از هندوستان، «رایحه» ساخته سزگین یوزای از ترکیه، «روی دیگری که نمی‌بینیم» ساخته دیمیتری لبدف از ازبکستان، «نقاشی بزرگ» ساخته ژانادزی باتو از بلاروس و «پوچ» ساخته گابریل برسیا از برزیل.

در بخش فیلم بلند داستانی، «بازار» ساخه پردیپ گورب از هندوستان، «مدل» ساخته رن جینگ و «پدر و مادرم» ساخته ون فنگ هان از چین، «دوستان زیرزمینی» ساخته کارلوس آلبرتو زاپاتا اوروزکو از کلمبیا، «سالن غذاخوری» ساخته ازکیل رادوسکی از آرژانتین و «ساختمان سفید» ساخته نئانگ کاویچ از کامبوج.

در بخش مستند کوتاه، «مثبت ۵۵» ساخته کمیل سهیلی از کره جنوبی، «گذر از رنج‌ها» ساخته نورا حسن نیکون از بنگلادش، «در دل ویرانه‌ها» ساخته خوان باردا روئیز از مکزیک، «از زبان کاریز» ساخته آلوارو مارتین سانز از فرانسه، «زادروز» ساخته کیون جانگ از چین، « قاهره، هم‌نوایی یک شهر» ساخته محمود سالم از مصر، «نقاشی روی آسمان» ساخته تیم بینگهام از ایرلند، «فاصله ها، آرزوها و عمر» ساخته عمر دیشبوداک از ترکیه، « دوردوی: شهر جعبه‌های فلزی» ساخته توموریس اوروزوا از قرقیزستان، «به سوی وطن» ساخته اسماعیل فهمی لوبیس از اندونزی، «اگر نزاعی نباشد» ساخته جرد کاتاسین از ایالات متحده، «مونترال مرده است» ساخته ژان نیکولا برتولی-بلایس و آدری دوران از کانادا، «رازهای بخارا» ساخته ژیوکو کونستانیتنوف از بلغارستان، «آپارتمان» ساخته رافائل فریدمن از فرانسه، «خطر سقوط» ساخته دیوید سانچز مارتینز از مکزیک، «چای تازه‌دم» ساخته جهان امره زنگین از ترکیه، «سینمای کوچک در گتو» ساخته رناتو اولیورا از برزیل، «ویلاهای شیلی» ساخته کریستین ویدال از شیلی، «شام چی داریم؟» ساخته مایا گورجاک از لهستان.

در بخش مستند بلند، «ویران‌شهر» ساخته تیاگو آفونسو از پرتغال، « کودوکوشی» ساخته انصار آلتای از ترکیه، «خطوط» ساخته باربورا اسلیپکوا از اسلواکی و «خشونت نمی‌کنیم» ساخته آیچا ماکی از نیجر.
هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، به دبیری مجید اکبرشاهی ۲۷ تا ۳۱ تیر ماه در پردیس سینما گالری ملت برگزار می‌شود.

انتهای پیام /

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جشنواره فیلم شهر هشتمین جشنواره فیلم شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۶۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟

فیلم «مست عشق» بالاخره پس از حواشی فراوان اکران شد و در نخستین روز نمایش عمومی خود، یک رکوردشکنی سهمگین از خود به جای گذاشت و توانست با جذب ۵۱ هزار مخاطب، رکورد فروش روز نخست سینما را از آن خود کند. مجموع فروش این فیلم برای روز نخست، ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.

به گزارش برترین‌ها، آخرین ساخته حسن فتحی یکی از مهم‌ترین فیلم‌های چند سال اخیر است که حاشیه‌های زیادی در اطراف آن شکل گرفت و حالا بعد از چند سال رنگ پرده دیده است. یکی از پروژه‌های مهم و بین‌المللی سینمای ایران درباره شخصیت محبوب عارفان و صالحان مولانا جلال‌الدین محمد بلخی. در ادامه مروری داریم بر متن و حاشیه و اطلاعات فیلم مست عشق.

بازیگران و عوامل فیلم مست عشق

یکی از ویژگی‌های جذاب فیلم مست عشق ترکیب حضور بازیگران آن است. از ستارگان مطرح سینمای ایران و ترکیه همگی در این اثر سینمایی دور هم جمع شده‌اند و می‌توان این فیلم را یکی از مهم‌ترین و پرستاره‌ترین آثار سینمایی چند سال اخیر دانست؛ پارسا پیروزفر بازیگر مطرح و محبوب سینمای ایران در نقش مولانا بازی می‌کند و شهاب حسینی نیز در نقش شمس تبریزی با گریمی متفاوت و دیدنی در این اثر حضور دارد. حسام منظور دیگر بازیگری است که یکی از نقش‌های اصلی این فیلم یعنی شخصیت حسام‌الدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا) را بر عهده گرفته است.

بوراک توزکوپاران بازیگر مطرح سینمای ترکیه در نقش سلطان ولد (پسر بزرگ مولانا) حضور دارد. بوران کوزوم دیگر بازیگر مطرح ترکیه است که نقش علاءالدین (پسر مولانا) را بازی می‌کند. اما شاید یکی از مهم‌ترین چهره‌های این فیلم هانده ارچل ستاره تلویزیون و سریال‌های ترکیه است که در مست عشق در نقش کیمیا خاتون (دختر مولانا) حضور یافته است. بنسو سورال در نقش مریم، سلما ارگچ در نقش کِرّا خاتون (همسر مولانا)، ابراهیم چلیکول در نقش اسکندر و خالد ارگنچ ستاره مطرح ترکیه که پیش از این در سریال دیدنی حریم سلطان بازیگر نقش محوری بود در نقش پدر مولانا، از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

مهران برومند تهیه‌کننده این اثر است که با سرمایه‌گذاران کشور ترکیه این فیلم را تولید کرده و تمامی تصاویر در کشور ترکیه ضبط شده است. فاهیر آتاک اوغلو آهنگساز آثاری همچون عمر و حریم سلطان، آهنگسازی موسیقی فیلم را بر عهده داشته و علیرضا قربانی موسیقی تیتراژ آن را اجرا کرده است.

خلاصه داستان

داستان فیلم مست عشق بخشی از زندگی «مولانا» و «شمس تبریزی» در سال‌های ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری را به تصویر می‌کشد. این فیلم درباره‌ی رابطه «مولانا» با «شمس تبریزی» و عشقی که او نسبت به «شمس» داشت و تأثیر فراوان او بر زندگی و اشعار «مولانا» و عشق و ارتباط او با خدا و عرفان را به تصویر می‌کشد.

پرسش بزرگی که مست عشق مطرح می‌کند

صفحه اینستاگرامی فیلمتو که اخبار حوزه سینما را پوشش می‌دهد درباره ساختار فیلم می‌نویسد: آیا «مست عشق» سخنی تازه در باب یکی از رازآلوده‌ترین روابط انسانی دارد؟ آیا سازندگان، مخاطب را به نکاتی مگو، ارجاع می‌دهند؟ پاسخ منفی است. پس چرا باید «مست عشق» را دید؟ به این دلیل که فیلم دارای هویتی مستقل است و خوانش مخصوص به خود از سوژه را دارد. وانگهی، یکی از کارکرد‌های سینما، تصویری کردن شنیده‌ها و خوانده‌شده‌ها است؛ حتی اگر حرفی تازه نداشته باشد.

مهم این است که حالا، در ویترین سینمای ایران فیلمی وجود دارد که فراز‌هایی از زندگی شمس و مولانا به همراه اتفاقات زمانه را تبدیل به یک روایت سرگرم‌کننده، با چاشنی قصه، فضاسازی، موسیقی، بازی‌های خوب و ... کرده. تازه، در حد توان، تلاش کرده منصف باشد و از قدیس‌سازی و تاکید اغراق‌آمیز بر جغرافیا (ایرانی بودن مولانا) بپرهیزد. چون هدف اصلی فیلم همانی است که بار‌ها شمس بیان می‌کند: «عشق یا تکلیف؟» و آن‌چه مولانا را از مرحله زهد به عرفان می‌رساند، رهایی از قید تکلیف و راهی شدن در وادی عشق است.

روایتی عامه‌پسند با حضور کم‌جانِ مولانا

الهه آرانیان در روزنامه خراسان می‌نویسد: در «مست عشق» حضور مولانا در قامت یک شاعر و عارف را خیلی کم رنگ خواهید دید و بیشتر روایت عاشقانه و معمایی از سرگذشت شمس تبریزی و این‌که چه بر سرش آمده و مرده یا زنده بودنش، شما را درگیر خواهد کرد. رفت و برگشت بین گذشته و حال و روایت آن چه قبلاً اتفاق افتاده و پل زدن به سمت آن‌چه در زمان حال رخ داده، به جذابیت فیلم کمک کرده‌است. در روزگارِ مصادره مفاخر و بزرگان ایرانی، تأکید بر ایرانی‌بودن مولانا و زاده‌شدن او در بلخ و نیز زبان استوار فیلم نامه و استفاده از زبان رسمی فارسی در «مست عشق» شایسته تحسین است.

تیتراژ پایانی فیلم با صدای علیرضا قربانی و آهنگ سازی حسام ناصری از دیگر نقاط قوت آن است که در چند روز گذشته در فضای مجازی با بازخورد خوب مخاطبان همراه بوده‌است. طراحی صحنه و طراحی لباس شخصیت‌ها نیز متناسب با روزگار مولانا در قرن هفتم هجری است. عده قابل‌توجهی از مخاطبان هم به تدوین فیلم انتقاد کرده‌اند. به هر حال «مست عشق» را با همه کم‌وکاستی‌هایش باید دید و امیدوار بود که زندگی دیگر چهره‌ها و بزرگان فرهنگ و ادبیات این سرزمین هم به تصویر کشیده شود.

نظر کاربران چیست؟

آیدین سیارسریع: ساختن فیلمی درباره مولانا کار سختیه. اگه روی سیر و سلوک و تحول درونی مولانا تمرکز بشه جذابیتی برای مخاطب سینما نداره. از طرفی اگه کشمکش بیرونی اضافه و پرداخت هالیوودی پررنگ شه، میشه همین که دوستان زحمت کشیدن. ترکیبی از گیم آو ترونز و کلید اسرار. پس اصلا چه کاریه کلا؟

سوین: فیلم «مست عشق» بنظرم ارزش دیدن داره و جدا از بازیگران موسیقی فوق‌العاده‌ای داشت. هرچند میشه انتقاد‌هایی مثل دوبله شدن دیالوگ‌های ترکی و کم بودن صحنه‌های شمس و مولانا مطرح کرد. بازیگری هانده ارچل این‌بار عالی بود.

پرسفونه: واقعا از مست عشق خوشتون اومد؟ جز بازیگر خوشگل و دکور خفن چی داشت واقعا؟

محدثه: هانده ارچل یه استوری از مست عشق نذاشت حداقل بگه آره منم تو این کار بودم، بعد ما کم مونده رو تیشرتمون پوستر مست عشق رو چاپ کنیم چرا، چون ایران بعد عمری با یه کشور خارجی کار داده بیرون. ترکیه اونقدرا که باید و شاید خارجی نیست از هیجانت کم کن ایرانی.

مهرو: یه جوری از مست عشق بد می‌گید که آدم جرات نمیکنه بگه خوشش میاد. درسته شاهکار سینمایی نبود، وقتی اینقدر که داره له میشه هم نبود. همینجوری هم فتحی مجبور شده فیلم رو سلاخی کنه.

ماندانا: "مست عشق" رو دیدیم و به نظرم:

۱: بازی شهاب حسینی خوب نبود، حداقل نسبت به بازی ابراهیم چلیکول.

۲: فیلمنامه‌ش خوب نبود، انتظاری که داشتم رو ندیدم، روایت‌های سطحی داشت.

۳: جلوه‌های بصری قشنگی داشت.

۴: اگه کتاب ملت عشق بخونی برات جذاب‌تره؛ که من نخوندمش!

دیگر خبرها

  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟
  • مستند کوین اسپیسی در راه پخش در سراسر جهان است
  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه»
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه» شد
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • ۲ انیمشن ایرانی به جشنواره معتبر انسی راه یافتند
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری