Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میامی هرالد این بررسی که نتایج آن در ژورنال انجمن آلزایمر آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد این ژن به نام MGMT ممکن است خطر بیماری آلزایمر به طور اختصاصی در زنان افزایش دهد.

این یافته‌ها از این لحاظ مهم است که به گفته این پژوهشگران وجود «یکی از معدود و شاید قوی‌ترین عوامل خطر ژنتیکی برای آلزایمر را که اختصاصی زنان است» نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران یک بررسی ژنومی آلزایمر را در دو مجموعه داده‌هایی متفاوت و با دو روش انجام دادند. یک مجموعه داده‌ها تاریخچه زوال عقل را در «هوتریت‌ها»، یک خانواده بزرگ گسترده از مهاجران اروپای مرکزی که بعدها در منطقه غرب میانه آمریکا مستقر شده بودند، بررسی کرده بود.

پژوهشگران از این لحاظ این گروه را انتخاب کرده بودند، یک به علت فرهنگ منزوی‌شان خزانه ژنی نسبتا کوچکی دارند. این پژوهشگران در هنگام بررسی این گروه دریافتند که همه افراد مبتلا به آلزایمر در این مجموعه داده‌ها زن هستند.

آنها همچنین یک مجموعه داده‌ها مربوط به ۱۰۳۴۰ زن را بررسی کردند که فاقد یک آلل ژنی به نام  APOE ε4 – شناخته‌ترین واریانت ژنتیکی که در افراد ۶۵ ساله و بالاتر با آلزایمر مربوط  شده است-  بودند.  این مجموعه داه‌های دوم به این پژوهشگران نشان داد که وجود ژن MGMT‍ «به طور قابل‌توجهی» با دچار شدن به آلزایمر ارتباط دارد.

پژوهشگران در ارزیابی بیشتر این ژن دریافتنند که «تنظیم اپی‌ژنتیکی بیان شدن این ژن» یعنی شیوه‌های که سلول‌ها فعالیت ژن را بدون تغییر دادن توالی DNA کنترل می‌کنند- رابطه‌ای قوی با ایجاد پروتئین‌هایی دارد که شاخص بیماری آلزایمر هستند.

بیماری آلزایمر شایع‌ترین علل زوال عقل است و در آمریکا بیش از ۵/۸ میلیون نفر را گرفتار می‌کند. تقریبا دو سوم افرادی در آمریکا که آلزایمر دارند، زن هستند و خطر مبتلا شدن زنان به بیماری آلزایمر در دهه ۶۰ زندگی‌شان- یک در پنج یا ۲۰ درصد- یعنی دو برابر بیشتر از خطر دچار شدنشان به سرطان پستان است.

 دیدگاه غالب در توضیح علت شایع‌ترین بودن بیماری آلزایمر در زنان نسبت به مردان نسبت دادن آن به بیشتر بودن میانگین طول عمر آنها بوده است، چرا که سن بالا عمده‌ترین عاغمل خطرساز برای بیماری آلزایمر است. اما پژوهگشران در سال‌های اخیر به دنبال بررسی این موضوع بوده‌اند که آیا خطر آلزایمر در زنان در هر سن معین به علت اثر عوامل زیست‌شناختی یا ژنتیکی یا تفاوت‌ها در تجربیات زندگی بالاتر از مردان باشد یا نه.

به گفته این ژوهشگران، یافته‌های این بررسی نشاندهنده اهمیت جستجوی آن دسته از عوامل خطرساز برای آلزایمر است که بر حسب جنسیت متفاوت هستند. همچنین پژوهش‌های بیشتری برای شناخت عوامل خطرساز برای آلزایمر که در مردان برجسته‌تر هستند، لازم است.

کد خبر 687712 برچسب‌ها بیماری - آلزایمر ژن - ژنتیک زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری آلزایمر ژن ژنتیک زنان بیماری آلزایمر مجموعه داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان

مسئولان وزارت صحت عامه طالبان در مراسم بزرگداشت روز جهانی مبارزه با بیماری مالاریا در کابل گفتند: درسال ۲۰۲۳ بیش از ۱۸۰هزار مورد ابتلا به بیماری مالاریا در کشور ثبت شده است.

به گفته مسئولان این آمار نسبت به سال ۲۰۲۲ حدود ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد.

بنابر اعلام این وزارتخانه، افغانستان از نظر شیوع مالاریا پنجمین کشور حوزه مدیترانه است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • برندگان جوایز عکاسی جهانی سونی ۲۰۲۴ /از عقیم‌سازی اجباری تا متروکه‌های آلوده به تشعشعات اتمی