Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر امنیت غذایی گفت: باید دولت و مجلس، شبکه توزیع را منسجم کنند و زنجیره تولید تا مصرف تکمیل شود و بحث تشکیل وزارت بازرگانی، نسخه شفا بخشی برای حل مشکلات کشور نبوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز نشستی با عنوان گفتکوی تخصصی پیرامون تشکیل وزارتخانه بازرگانی با حضور مهدی سروی؛ کارشناس اقتصاد کشاورزی و شایان نادری؛ پژوهشگر امنیت غذایی برگزار شد که در ابتدای آن مهدی سروی با بیان اینکه ۹۰ درصد وابستگی به واردات کالای اساسی داریم، گفت: بعد از اینکه دولت دوازدهم رای آورد، تفکیک وزارت بازرگانی با شعار حمایت از صادرات مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۹۷ طرح دوفوریتی برای تشکیل وزارت خدمات و توسعه صادرات در مجلس رای نیاورد و از دستور مجلس نیز خارج شد.
وی ادامه داد: وزارت بازرگانی از جانب دولت در ۲ بحث کنترل قیمت‌ها و صادرات مطرح می‌شود و تا زمانی که تولید صادراتی نداشته باشیم، اساسا صادرات نخواهیم داشت.
این کارشناس با بیان اینکه همیشه واردات برای واردکننده به خاطر سیاست‌های ارزی، سودده بوده است، افزود: تجربه وزارت بازرگانی در گذشته نشان داده است، به خاطر چالش‌هایی که در سیاست‌های ارزی وجود داشته و چند نرخی بودن قیمت ارز، باعث شده به سمت واردات حرکت کند

سروی در پایان سخنان خود اظهار داشت: دولت باید جریان فیزیکی و مالی کالا را رصد و اجرا کند و تا زمانی که دولت سیاست‌های ارزی را مدیریت نکند، شاهد دلالی و افزایش نرخ ارز در بازار ارز خواهیم بود و رهبر انقلاب بحث تولید را بر سایر موارد ترجیح می‌دهند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


در ادامه این نشست، شایان نادری؛ پژوهشگر امنیت غذایی با بیان اینکه ما سیاست‌هایی که در وزارتخانه‌ها می‌بینیم، مبتنی بر حمایت از تولید داخل نیست و بر حمایت از واردات تاکید می‌شده، گفت: باید کمک کنیم تا دولت و مجلس تصمیم درست بگیرند.
وی ادامه داد: اواخر مجلس گذشته در پنج دقیقه، ۱۶ بار اقدام به تشکیل وزارت بازرگانی کردند که خوشبختانه رای نیاورد.
نادری مطرح کرد: باید دولت و مجلس، شبکه توزیع را منسجم کنند و زنجیره تولید تا مصرف تکمیل شود و بحث تشکیل وزارت بازرگانی، نسخه شفا بخشی برای حل مشکلات کشور نبوده است
این پژوهشگر امنیت غذایی اظهار داشت: شبکه توزیع ما در بحث اقلام اساسی به مدل منسجم نرسیده است و در این زمینه دلالان همیشه تعیین کننده بوده اند. در کل دنیا امنیت غذایی با امنیت ملی مساوی است و باید بررسی شود که شرکت‌های وارداتی متعلق به چه کسانی است.

نادری ادامه داد: عده‌ای به وزارتخانه جهت می‌دهند که متکی به واردات باشیم تا تولید داخل
چرا فوکوس کردیم روی یک محصول کلزا؟! همین موضوع باعث شده تا این حجم از وابستگی به واردات را در دانه‌های روغنی داشته باشیم. تشکیل وزارت بازرگانی باعث حل مشکل نمی‌شود و باید در بحث‌های حکمرانی تغییرات اساسا در تصمیم گیری هایمان داشته باشیم
وی افزود: ما در بحث تامین نهاده‌های دامی مشکل داریم و صرفا کریدور وارداتمان فقط آمریکای لاتین شده است. کالا‌های راهبردی را باید با سیاست‌های حمایتی و شبکه توزیع درست تامین کنیم
نادری با اشاره به اینکه طرح تشکیل وزارت بازرگانی، یک آدرس اشتباه برای حل مشکلات این حوزه است، گفت: در شرایط فعلی تشکیل وزارت بازرگانی بار مالی بر دوش دولت و ملت ایجاد خواهد کرد و باید شبکه توزیع با حذف دلالی منسجم شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت بازرگانی وزیر صمت کالای اساسی واردات تشکیل وزارت بازرگانی پژوهشگر امنیت غذایی وزارت بازرگانی شبکه توزیع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۷۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت به محرومین و توانمندسازی آنان، اولویت مهم کمیته امداد 

ایسنا/خراسان رضوی معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری خدمت به محرومین و توانمندسازی آنان را اولویت مهم کمیته امداد دانست. 

محمدجواد ایروانی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در آیین افتتاح زائرسرای کرامت ویژه خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) خطاب به دست‌اندکاران این حوزه اظهار کرد: این تاج افتخاری است که به محرومان خدمت می‌کنید و نه تنها مانند فرزندان خود، بلکه بیشتر به آن‌ها توجه دارید؛ شما علمدار خدمت به محرومان هستید.

وی کمیته امداد را یکی از بزرگترین نهادهای مردمی دانست و بیان کرد: گستره خدماتی که در سراسر کشور به مردم ارائه می‌کند، این نهاد را از تمامی نهادهای دیگر متمایز می‌کند که از جمله موهبت‌های جمهوری اسلامی است که در تاریخ سابقه ندارد.

ایروانی با اشاره به سخنانی از امام خمینی (ره) یادآور شد: کمیته امداد به همت مردم ایران و دولت ایران می‌تواند ریشه فقر را در سراسر کشور برکند. ساز و کار شتابنده این نهاد در ظرفیت‌های دولتی و مردمی است و می‌تواند در جهت توانمندسازی محرومان و رسیدگی به مستضعفان آن‌ها را بسیج کند. روش‌ها و الگوهایی که به صورت اهرمی از این منابع استفاده کند و ساختارهای خودش را که به صورت مجموعه‌ای ایجاد شده‌اند در خدمت محرومین و توانمندسازی آنان و پایدارسازی آن به خدمت بگیرد که این موضوع اولویت مهم کمیته امداد در سال‌های اخیر بوده است. 

در ایجاد اشتغال برای محرومان موضوع تامین مالی مطرح است

وی افزود: عدالت امری آسمانی و فضیلتی بر سر زبان‌ها نیست، عدالت بر زمینیان است و گسترش و چگونگی تحقق آن مهم است. در ایجاد اشتغال برای محرومان علاوه بر مهارت‌آموزی مددجویان، موضوع تامین مالی مطرح می‌شود، نظام مالی ما توان تأمین مالی را ندارد، بنابراین به ساختار متفاوتی نیاز دارد که صندوق امداد ولایت شکل گرفت با یک گستره فراوان و طهارت مالی بالا بسیار دقیق و روشن که حسابرسی منظم می‌شود. صندوق تضمین اشتغال را تأسیس کردیم.

معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: اهرمی عمل کردن همچون بسیج گروه‌های کثیری از مردم بدان دلیل است که امداد سرمایه اجتماعی نزد مردم دارد. راهبران شغلی ایجاد شده نیز از دستاوردهای عظیم کمیته امداد است که می‌توانند به خانواده‌های ضعیف آموزش دهند و با روپاآوری که بزرگترین دستور کار نهادهای مهم جوامع و دولت‌ها است. 

وی با اشاره به مطالعات دانشگاه هاروارد و برنامه‌ای که بر ایجاد آفرینش، توانمندسازی و بهبود زندگی صورت گرفته یادآور شد: برخلاف تصور رایج عمده هرم جمعیتی جهان فقیر هستند و برای این کار باید به آن‌ها آموزش داد و برخلاف تصور عامه نشان می‌دهد که بهره‌وری در آنان بالا است.

زنجیره‌سازی کسب‌وکارهای مددجویان

ایروانی با اشاره به ماده ۳، ۲۱ و اصل ۴۳ قانون اساسی بیان کرد: این اصل عنایت به این موضوع دارد که دولت در فراهم آوردن امکانات برای کسانی که استعداد و نیروی کار دارند، کمک کند. این کارها دشوار است و اراده‌های آهنین می‌خواهد. در نگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است که مستمندان و محرومان در صف مقدم جامعه هستند. آن‌ها بودند که این انقلاب را به ثمر رساندند و در جبهه فداکاری کردند و لایق این هستند که ما با تواضع به خدمت آن‌ها برویم و معتقدیم یکی از جهات خدمت به انقلاب، خدمت انسان‌های محروم است.

وی درباره دستاوردهای کمیته امداد در حوزه اشتغال محرومان گفت: ایجاد کسب‌وکارهای خرد و عرضه محصولات تولیدی با توجه به فناوری اطلاعات امکان ‎پذیر شده است و زنجیره‌سازی کسب‌وکارهای مددجویان از اقدامات حیاتی کمیته امداد است تا ان‌شاءالله بتوانیم چرخه فقر را در کشور بشکنیم. امیدواریم کمیته امداد با امداد مردم، دولت و دیگر نهادها بتواند از عهده این مهم برآید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • خدمت به محرومین و توانمندسازی آنان، اولویت مهم کمیته امداد 
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند