Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی: جان انسان‌ها بایستی برای ما اهمیت اولیه و ویژه‌ای داشته باشد، و حق حیات از اولین جلوه‌های کرامت انسانی است و نباید حتی بواسطه رنگ پوست، جنسیت، جغرافیا و ...  تفاوتی میان انسان‌ها  برای بهره مندی از  این حق متصور باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، نشست دیگری از سلسله نشست‌های بحران در خوزستان "روایت متروپل" به همت انجمن علمی حقوق دانشگاه اهواز به صورت مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این سلسله نشست‌ها به همت انجمن علمی- دانشجویی حقوق دانشگاه شهید چمران اهواز و نیز با همکاری انجمن حقوق شناسی، دبیرخانه عدالت ترمیمی دانشگاه تربیت مدرس و کانون وکلای دادگستری خوزستان، با هدف تحلیل و بررسی فجایع این چنینی و نیز ارائه راهکار‌های علمی برای جلوگیری ازتکرار این گونه فجایع  در حال برگزاریست.
در اولین نشست به بررسی فاجعه متروپل از منظر حقوق ساخت و همچنین ابعاد فنی و مهندسی این فاجعه پرداخته شد، دومین نشست از این سلسله نشست‌ها  شب گذشته و با حضور محمد جلالی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، و با موضوع بررسی فاجعه متروپل از منظر حقوق عمومی برگزار گردید.
محمد جلالی در مقدمه با اشاره به آسیب شناسی این مسائل گفت: احتمال رخ دادن حوادث این چنینی در هرکجای دنیا وجود دارد، اما تکرار و تواتر این حوادث نشان از نارسایی‌هایی دارد که نیازمند اصلاح و بررسی است؛ گرچه پس ازچنین  فجایعی، اساتید دانشگاه و نیز متخصصان به گونه‌های مختلفی این فجایع را آسیب شناسی و ریشه یابی میکنند؛ و راه کار‌هایی ارائه میدهند؛ اما اراده‌ای نیز بایستی برای به فعلیت رساندن این راهکار‌ها وجود داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: اگرچه چنین فجایعی بایستی از مناظر مختلف بررسی گردند، اما ضرورت بررسی فاجعه‌ای نظیر متروپل، از منظر حقوق عمومی بیشتر احساس می‌شود؛ چرا که حقوق عمومی این امکان را میدهد تا علاوه بر یک نگاه کلی، نگاهی جزئی‌تر هم به فاجعه متروپل داشته باشیم و این ویژگی خاص حقوق عمومی امکان بررسی و در نهایت ارائه راهکار‌های جامع تری را به متخصصان می‌دهد.
وی در ادامه به برخی از مبانی حقوق عمومی مرتبط با این فاجعه پرداخت و بیان کرد: جان انسان‌ها بایستی برای ما اهمیت اولیه و ویژه‌ای داشته باشد و حق حیات از اولین جلوه‌های کرامت انسانی است و نباید حتی بواسطه رنگ پوست، جنسیت، جغرافیا و ...  تفاوتی میان انسان‌ها  برای بهره مندی از  این حق متصور باشیم؛ و تبعا این کرامت انسانی باید در همه حال و توسط همه، محترم شمرده شود؛ و مراجع ذی صلاح و نیز دستگاه‌های اجرایی و مدیریتی تصمیم گیری‌های خود را با این قالب شکل دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره حاکمیت قانون عنوان کرد: تصمیمات و نیز فعالیت‌ها بایستی تحت لوای قانون باشند و به جای توجه به مصالح و منافع شخصی و موردی، حرف آخر و نیز تصمیم نهایی باید با توجه به قانون اتخاذ گردد و فاصله گرفتن از حاکمیت قانون مشکلات عدیده‌ای برای ما ایجاد میکند؛ ریشه‌های فاجعه متروپل را بواسطه عدم رعایت ضوابط، معیار‌ها و استانداردها، میتوان در خروج از مفهوم حاکمیت قانون جست و جو کرد.
وی افزود: نه تنها در فاجعه متروپل؛ بلکه در هیچ فاجعه این چنینی، کسی نباید از دادرسی مصون باشد، و هرکس و در جایگاهی در بروز چنین فاجعه‌ای قصور و تقصیری داشته است باید محاکمه گردد و آراء دادگاه علاوه بر اینکه باید مستند و مستدل، بلکه بایستی موجه نیز باشند و موجب اقناع جامعه و افکارعمومی شوند و باید امیدوار بود که در  فرآیند دادرسی فاجعه متروپل این مهم رعایت گردد.
محمد جلالی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به مباحث منتهی به حقوق اداری پرداختند و با ارائه راهکار‌هایی توضیح داد: نارسایی‌هایی در حوزه حقوق اداری، از موارد دخیل در بروز  فاجعه متروپل می‌باشد؛ یکی از کارکرد‌های حقوق اداری نظم عمومی می‌باشد، نظم عمومی مشتمل بر مواردی چون امنیت، بهداشت و آسایش شهروندان است و در صورت فقدان یکی از این موارد نظم عمومی بر هم میخورد و نشان می‌دهد که اداره کارکرد مطلوب و صحیح خود را نداشته است؛ در این شرایط، مفهومی، چون پلیس اداری می‌تواند نظم عمومی را در ابعادی مختلفی، چون اداره و شهروند و نیز توازن  بین این دو، ساختارمند کند البته سلسله مراتب و صلاحیت‌های مرتبط با پلیس اداری باید به درستی به طور روشنی تبیین و تفویض شوند تا مقامات صالح در جای خود امر کنند، مجازات کنند و دستور دهند؛ مقامات پلیس اداری باید اولا محدود و دوما مشخص باشند. می‌توان به وضوح نتایج فقدان این موارد را در حوادثی، چون متروپل مشاهده کرد.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی ضمن اشاره به بحث صلاحیت گفت: نکته‌ای که نیازمند توجه ویژه می‌باشد مشخص نمودن صلاحیت هاست، امروزه با وجود این که در کشورمان شاهد فعالیت نهاد‌ها و مراجع زیادی هستیم، اما صلاحیت‌های آنان به درستی تبیین نشده اند و این امر نه تنها برای مردم، بلکه حتی برای متخصصان هم می‌تواند عملکرد و صلاحیت‌های آنان را  گنگ و مبهم نشان دهد.
وی در انتهای مباحث خود تصریح کرد: گاهی با وجود این که به طور دقیق ساختار‌ها و نهاد‌های مسئول و نیز متولیان مشخص نیستند اما  با اهدافی چون رفاه، توجه به اقتصاد و نیزسَبُک کردن فرآیندها، ساختار‌های اضافی نیز بر سیستم بار می‌شود و نهایتا این پیچیدگی‌ها وضعیتی را ایجاد میکند که موجب تکرار دائمی این فجایع و آسیب به جان و مال مردم میگردد و همین تکرار دائمیست که روح انسان را آزرده میکند و زندگی همه ما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
سلسله نشست‌های بحران درخوزستان، روایت  متروپل، روز شنبه مورخ ۱۱ تیرماه با بررسی این فاجعه از منظر عدالت ترمیمی و عدالت کیفری ادامه می‌یابد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: متروپل آبادان خوزستان دانشگاه چمران اهواز دانشگاه شهید بهشتی حقوق دانشگاه شهید سلسله نشست ها عضو هیئت علمی فاجعه متروپل منظر حقوق بررسی فاجعه حقوق عمومی راهکار ها نظم عمومی فاجعه ای انسان ها برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۷۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هدیه روز معلم» امسال چیست و کی به حساب فرهنگیان واریز می‌شود؟

وزیر آموزش و پرورش درباره رای دیوان عدالت اداری برای ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان با بیان اینکه پیوستی که در کنار نامه بنده در فضای مجازی منتشر شده است، از جانب بنده نبوده و مورد تایید نیست ادامه داد: هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان باید رای دیوان عدالت اداری را اجرا کند و هرفردی به میزانی که از خدمات دانشگاه بهره مند می‌شود از حقوق او کسر شود.

به گزارش ایسنا، رضا مراد صحرایی با حضور در مرکز سامد و پاسخگویی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه حضور در مرکز سامد فاصله را با مردم کم می‌کند گفت: برای ما افتخاریست ارتباط با مردم بی‌واسطه باشد تا به عنوان خدمتمگذار در خدمت آنها باشیم و به لحاظ توانایی و شرایطی که در اختیارمان است بتوانیم کاری برای آنها انجام دهیم.

وی با بیان اینکه باید احترام معلم را نگه داریم افزود: گوهر ملت در دست معلم امانت است.

صحرایی گفت: سیمای آینده کشور در آموزش و پرورش شکل می‌گیرد، کانون خلق آینده هر کشور در آموزش و پرورش است.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به دانشجومعلمی که درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان سوال کرد، گفت: رای دیوان شیوه گرفتن را ابطال کرده است؛ مصوبه مربوط به سال ۹۱ است که براساس قانون متعهدین خدمت گفته است ۴۵ درصد برای ارائه خدمات رفاهی کسر شود و همین موضوع باعث شده به دانشگاه فرهنگیان به اندازه سایر دانشگاه‌ها بودجه ندهند.

وی با بیان اینکه وقتی رای به ما ابلاغ شد از استان‌ها خواستم تا این شیوه کسورات را نگه دارند افزود: باید هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصمیم بگیرد. همچنین به دانشگاه گفتیم به ما جدول ارائه داده و وضعیت کسر از حقوق دانشجو معلمان به ازای وضعیت هر دانشجو متفاوت است.

صحرایی با بیان اینکه پیوستی که در کنار نامه بنده در فضای مجازی منتشر شده است، از جانب بنده نبوده و مورد تایید نیست ادامه داد: به پلیس فتا گفته‌ایم این موضوع را پیگیری کند. هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان باید رای دیوان عدالت اداری را اجرا کند و هرفردی به میزانی که از خدمات دانشگاه بهره مند می‌شود از حقوق او کسر شود.

به دنبال احیای پرداخت حق ایاب و ذهاب به معلمان هستیم

وزیر آموزش و پرورش در ادامه به معلمی که در مدارس روستایی تدریس و نسبت به حقوق پایین نومعلمان گلایه داشت گفت: امسال ۸ نفر از معلمان نمونه کشوری از میان معلمان روستایی بودند که این نشان دهنده توجه به آنهاست.

وی با بیان اینکه به دنبال احیای پرداخت حق ایاب و ذهاب به معلمان هستیم افزود: معلمان فوق العاده ویژه دریافت می‌کنند، اما درصد آنچه مورد انتظار ما است، نبوده و طبق قانون برای ۲۰ درصد کارمندان پیش‌بینی شده است. اگر وزارتخانه‌ای مانند نفت فوق‌العاده ویژه را اجرا می‌کند، درآمد اختصاصی دارد؛ البته از وقتی که وزارت آموزش و پرورش مصوبه رتبه‌بندی را دریافت کرد، اکنون دستگاه‌های دیگر مانند نیرو‌های مسلح هم خواستار رتبه‌بندی هستند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به حوصله نیاز است تا فوق العاده ویژه را برای گروهی از معلمان جا بیندازیم ادامه داد: البته در داخل وزارت آموزش و پرورش تا ۱۰۰ درصد فوق‌العاده ویژه هم داریم به عنوان مثال کارکنان حقوقی و آی تی که معلم نیستند؛ البته آنها هم حاضرند این حقوق را بدهند و رتبه‌بندی را بگیرند.

معلمان محدودیت حقوق دریافتی خود را با اضافه کار و حق التدریس جبران کنند

وی افزود: بعد از اجرای رتبه بندی معلمان میانگین حکم آنها از دستگاه‌های دیگر بالاتر است، البته معلمان باید محدودیت حقوق دریافتی خود را با اضافه کار و حق التدریس جبران کنند. تلاش می‌کنیم به معلمان خدمت کنیم.

دانشجومعلم دیگری نیز در خصوص رفاهیات معلمان، واریز حق التدریسی‌ها و فوق‌العاده ویژه معلمان پرسید که وزیر آموزش و پرورش در جواب گفت: رفاهیات فرهنگیان در سال گذشته هم نداشتیم، اما امسال پاداشی به عنوان روز معلم برای فرهنگیان امشب واریز می‌شود.

وی گفت ساماندهی حق‌التدریسی‌ها امسال بهتر از سال‌های قبل بوده که سه ماه آن واریز شده و طی ۲ هفته دیگه ۳ ماه دیگر هم واریز می‌شود و تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید هم کلا از این بابت تسویه می‌کنیم. فوق العاده ویژه را هم همه دریافت می‌کنند، اما فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی به همه تعلق نمی‌گیرد بلکه به معلم چند پایه، روستایی و شبانه روزی تعلق می‌گیرد.

پاداش بازنشستگان هر ساله در نیمه دوم سال بعد واریز می‌شود

معلم بازنشسته دیگری از تاخیر در پرداخت پاداش و سنوات بازنشستگان گفت و از وزیر خواستار پرداخت به موقع شد تا گوشه‌ای از مشکلات زندگی را بگیرد که صحرایی در جواب گفت: سال گذشته ۲۲.۷ همت پاداش بازنشستگان ۱۴۰۱ قبل از عید پرداخت شد، هرسال پاداش بازنشستگان نیمه دوم سال بعد واریز می‌شود و امیدواریم پاداش بازنشستگان سال ۱۴۰۲ زودتر پرداخت شود.

tags # معلم سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • «هدیه روز معلم» امسال چیست و کی به حساب فرهنگیان واریز می‌شود؟
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • اعلام نتایج بررسی اولیه پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه تهران
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای