Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@03:55:21 GMT

جایگاه فیلمنامه در موفقیت یک درام

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۹۲۰۲

جایگاه فیلمنامه در موفقیت یک درام

عضو هیأت انتخاب بخش «محله» هشتمین جشنواره فیلم شهر گفت: یکی از ملاک‌های من در انتخاب آثار، فیلمنامه‌نویسی بود، سعی کردم آثاری که انتخاب می‌کنم جدا از استاندار بودن سطح کیفی و تکنیکی، فیلمنامه خوبی هم داشته باشد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ هادی مقدم‌دوست (نویسنده، کارگردان و عضو هیأت انتخاب بخش «محله» جشنواره فیلم شهر) درباره نحوه انتخاب آثار در این جشنواره گفت: تعداد آثاری که بازبینی کردیم بسیار زیاد بود و آثار در سطوح کیفی متفاوتی بودند، اما به طور کلی، سطح کیفی آثار از لحاظ ساخت و تکنیک و برازندگی‌های تصویری، سطح مطلوبی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال‌های اخیر سطح کیفی آثار از لحاظ تکنیکی و ظاهری به سطح مطلوبی رسیده است، حتی در جشنواره‌های دیگر هم که آثار فیلم کوتاه را می‌بینم همینطور است اما در این میان برخی آثار ضعیف‌تر هستند و انتخاب نمی‌شوند به دلیل اینکه یکی از ملاک‌های مهم، کیفت آثار از لحاظ فنی و بیانی است. در این جشنواره  هم برای من کیفیت و برخورداری از استاندارد لازم آثار بسیار مهم بود، همچنین مهم بود که از لحاظ محتوا و بیان با مضمون جشنواره مرتبط باشد و رویکردی در کار باشد که برای فرهنگسازی یک شهر مفید بوده و در خدمت مجموعه شهر باشد. در نظر داشتیم آثاری که در این جشنواره حضور پیدا می‌کنند مانند هر عنصر شهری دیگر، عنصر مفیدی باشند، آثاری انتخاب شوند که برای شهر نقش سازنده داشته باشد و نهایتا به بهبود اوضاع یک شهر کمک کند.

کارگردان فیلم سینمایی «سر به مهر» درباره انتخاب میان آثار مبتدی و حرفه‌ای، توضیح داد: فاصله میان کارهای آماتور و حرفه‌ای بسیار زیاد است. تعداد زیادی از آثار سطح استاندار مطلوب و مناسبی داشتند. برخی از آثار متعلق به علاقمندان فیلمسازی بود که در ابتدای راه و علاقمند به حضور در جشنواره بودند اما هنوز حائز شرایط شرکت در جشنواره نیستند چون کارهایشان از سطح کیفی استاندارد پایین‌تر بود. شاید جشنواره‌ای ویژه فیلم‌های آماتور پذیرای این‌گونه آثار باشد ولی به طور کلی آثار از سطح کیفی خوبی برخوردار بودند.

وی ادامه داد: امروزه پیشرفت ابزار و تکنولوژی به کمک سینماگران آمده، همچنین سینما، دانشی است که راحت‌تر در اختیار افراد قرار می‌گیرد. همین باعث شده سرعت رسیدن به سطح استاندار کیفی زیاد بالا برود و علاقمندان دوره آماتوری خود را سریع‌تر طی کنند. ولی نکته‌ای که وجود دارد، بحث بیان و فیلمنامه است. این موضوع، چیزی است که کیفیتش به کمک امکانات و تکنولوژی بالا نمی‌رود و نیاز به تجربه دارد.

نویسنده سریال تلویزیونی «وضعیت سفید» با بیان اینکه فیلمنامه‌نویس همیشه باید تجربه کند تا بهتر شود، یادآور شد: امروزه ممکن است یک کارگردان در زمان کوتاه‌تری پیشرفت کند، چون امکانات و تکنولوزی با کارگردانی نسبت مستقیم دارد ولی فیلمنامه‌نویسی، امری مرتبط با ذهن، فکر و محتواست و احتیاج به مرور زمان دارد. از این رو آثاری که در جشنواره‌های مختلف می‌بینم، از نظر من در بحث فیلمنامه‌نویسی هنوز نیاز به کار بیشتری دارند. یکی از ملاک‌های من در انتخاب آثار، فیلمنامه‌نویسی بود، سعی کردم کارهایی که انتخاب می‌کنم جدا از استاندار بودن سطح کیفی و تکنیکی، فیلمنامه خوبی هم داشته باشد. هر چند آثاری بودند که سطح کیفی مطلوبی داشتند ولی از لحاظ فیلمنامه معیوب بودند، آن آثار از نظر من حائز شرایط انتخاب نبودند.

عضو هیأت انتخاب بخش «محله» جشنواره فیلم شهر درباره اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: یک شهر احتیاج به رسیدگی‌های متنوعی از قبیل خدمات عمرانی، بهداشتی، فرهنگی و... دارد. نمی‌توانیم بگوییم یک شهر احتیاج به خدمات فرهنگی یا عمرانی ندارد. مثلا حمل و نقل یک شهر را نمی‌توان به حال خود رها کرد و به همان اندازه نمی‌توانیم خدمات فرهنگی شهر را به حال خود رها کنیم. هر دو به یک اندازه برای شهر مهم و لازم هستند. شهر برای آبادانی و بسامانی احتیاج به فرهنگسازی، اقدامات و مراقبت فرهنگی دارد.

 وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم شهری سالم بماند، روابط افراد آن شهر با یکدیگر خوب باشد و فرسوده نشود احتیاج به فرهنگ و روابط سالم در آن وجود دارد. جدا از مباحث سخت‌افزاری، مسائل نرم‌افزاری نیز برای یک شهر حائز اهمیت است. فیلم، یکی از رسانه‌های قوی است که می‌تواند این مضامین تاثیرگذاری فرهنگی را ایجاد کند و به معنای واقعی تاثیر فرهنگی بگذارد. جشنواره نیز می‌تواند کمک کند که فیلمسازان و فعالان فرهنگی تشویق، دیده، شناخته و استعدادیابی شوند، جایزه بگیرند و آن جایزه به آنان کمک کند که بتوانند فیلم دیگری برای کمک به شهر بسازند، معتبر شوند و آثار بهتری ارائه دهند. جشنواره کمک می‌کند فعالان فرهنگی شناسایی و تحسین شوند تا آنان بتوانند برای فرهنگی که به آبادانی و بسامانی شهر کمک می‌کند، فیلم بسازند. می‌توان گفت جشنواره فیلم شهر، بخشی از منظومه عمارت، آبادی و بسامانی شهر است.

انتهای پیام//

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محله جشنواره فیلم شهر هادی مقدم دوست فیلم نامه جشنواره فیلم شهر فیلمنامه نویسی سطح کیفی یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۹۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو

چهل و ششمین جشنواره بین‌الملی فیلم مسکو به کار خود پایان داد و فیلم «آه سرد» موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی شد و جایزه بهترین مستند هم به «رُخ» رسید.

به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو از ۱۹ تا ۲۶ آوریل (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت) در روسیه برگزار شد و در شب اختتامیه فیلم «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق جایزه سنت جورج نقره‌ای بهترین کارگردانی بخش مسابقه اصلی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و تقدیرنامه نتپک (شبکه ارتقای سینمای آسیا و اقیانوسیه) شد و همچنین جایزه بهترین مستند این رویداد سینمایی هم به «رُخ» ساخته سام کلانتری رسید.

در جشنواره مسکو امسال هم جایزه سنت جورج طلایی بهترین فیلم این رویداد سینمایی نیز به فیلم مکزیکی «شرم» ساخته «میوئل سالگادو» رسید.

«آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی، «رُخ» ساخته سام کلانتری در بخش مسابقه آثار مستند، «سرد روشن» ساخته علی دارایی و «تاکسیدرمیست» ساخته سوسن سلامت و بهزاد علوی در بخش مسابفه فیلم های کوتاه و انیمیشن کوتاه «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی و سریال «پوست شیر» برادران محمودی دیگر آثار ایرانی جشنواره مسکو امسال بودند.

چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در بخش ویژه‌ای نیز به مرور آثار داریوش مهرجویی کارگردان فقید ایرانی پرداخت و فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی به نمایش گذاشته شد.

جشنواره مسکو امسال طی هشت روز برگزاری میزبان نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور بود. این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از ونیز تبدیل می‌کند. جشنواره مسکو در ابتدا به صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۵ رویدادی سالانه شد، اگرچه در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان ‌غربی برگزار می‌شود
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد