Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@10:33:56 GMT

حرکت کُند واکسیناسیون کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۹۷۰۹

حرکت کُند واکسیناسیون کرونا

روند واکسیناسیون علیه کرونا در کشور، خیلی کُند شده و باعث شده خیلی از افراد جامعه هنوز برای تزریق دوز سوم واکسن اقدام نکنند.

به گزارش مشرق، تا کنون ۶۴ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۴۸۸ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۹۲۱ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۷۵۴ هزار و ۱۷۲ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۴۰۲ هزار و ۵۸۱ دوز رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که گزارش‌های روزانه وزارت بهداشت از روند واکسیناسیون در کشور نشان می‌دهد که میزان تزریق واکسن در طول روزهای گذشته کمتر از ۱۰ هزار دوز بوده است. در حالی که هنوز خیلی از افراد جامعه حتی یک دوز واکسن کرونا تزریق نکرده‌اند.

عدم استقبال از دوز سوم

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، با بیان اینکه متأسفانه از دوز سوم خیلی استقبال نشده است، گفت: از نظر ما کامل شدن واکسیناسیون، زدن هر سه دوز واکسن است تا مطمئن شویم سیستم ایمنی فرد قوی است اما متأسفانه کمتر از ۲۸ میلیون نفر دوز سوم را تزریق کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اکنون بهترین زمان برای تکمیل واکسیناسیون و پنجره طلایی است، افزود: زمانی که در موج افزایشی ابتلاء قرار داریم وقت خوبی برای واکسیناسیون نیست زیرا ویروس وجود دارد و معلوم نیست آن شخص که می‌خواهد واکسن را دریافت کند ویروس دارد یا نه، اما اکنون ابتلاء کم است و بهترین زمان برای افزایش ایمنی جامعه است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در روز جمعه ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۱، فقط ۸ هزار و ۳۵۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. همین آمار برای ۹ تیر ماه هم تقریباً تکرار شده بود. یعنی ۸ هزار و ۲۷۱ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده بود.

این در حالی است که به رکورد یک میلیون دوز تزریق واکسن نیز رسیده بودیم.

در همین حال، قریب به ۱۵ میلیون نفر از جمعیت هدف کشور هنوز حتی یک دوز واکسن کرونا نزده‌اند و افرادی که دوز سوم را نزده‌اند، نسبت به کسانی که دوز دوم را تزریق کرده‌اند، فاصله زیادی دارد و نشان می‌دهد که نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود حساس نیستند.

علامت سوال در مقابل دوز چهارم

برنامه وزارت بهداشت برای تزریق دوز یادآور واکسن کرونا، از چندی قبل استارت خورده است، اما سوالی که هنوز برای آن پاسخی دریافت نشده، این است که چرا آمار تزریق دوز یادآور واکسن اعلام نمی‌شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا بعد از گذشت چهار ماه از تزریق دوز سوم، قابل انجام است.

کادر بهداشت و درمان، افراد بالای ۷۰ سال و افراد دارای نقص ایمنی می‌توانند نوبت چهارم واکسن کرونا را بعد از گذشت چهار ماه از نوبت سوم واکسن، تزریق کنند.

افراد دارای نقص سیستم ایمنی شامل بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، سرطانی، بیماران پیوند اعضا، مبتلایان به ام‌اس، بیماران HIV مثبت و افرادی می‌شود که داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن مصرف می‌کنند.

بنابراین این افراد می‌توانند بعد از گذشت چهار ماه از تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، نوبت چهارم واکسن را هم تزریق کنند.

اما، تاکنون هیچ اشاره‌ای به تزریق دوز چهارم واکسن کرونا نشده است. در حالی که وزارت بهداشت، روزانه گزارش واکسیناسیون را اعلام می‌کند.

این در حالی است که برخی از متخصصین پزشکی، نسبت به بروز موج هفتم کرونا در شهریور هشدار می‌دهند و ابراز نگرانی می‌کنند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت واکسن کرونا واکسیناسیون واکسیناسیون کرونا ویروس کرونا اخبار کرونا سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت دوز واکسن کرونا وزارت بهداشت چهارم واکسن سوم واکسن تزریق دوز دوز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۹۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!