Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از انتشار خبری از رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌غربی در خصوص دریافت نکردن مجوز پایان کار برای برخی مجتمع‌های تجاری در ارومیه، بخشی از جلسه علنی شورای شهر ارومیه به این موضوع و بررسی وضعیت اتمام کار مجتمع‌ها اختصاص یافت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، صبح روز هشتم تیرماه و در جریان برگزاری نشست رسانه‌ای رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌غربی بود که «امیرحسین مرادزاده» در کسوت رئیس این سازمان فنی و مهندسی، در سخنانی با اشاره به وضعیت نامشخص برخی مجتمع‌های تجازی مشارکتی ساخته شده در سطح شهر ارومیه، اظهار داشت: یکی از مشکلات این عرصه، پروژه‌های مشارکتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه تنها بر اساس فشارهایی که هیئت‌های وقت آورده‌اند، ساختمان‌ها ثبت شده‌اند که ما به دلیل عدم ورود جدی به موضوع، نظری در مورد استحکام و ساخت آن‌ها نداریم.

وی با اشاره به اینکه تنها پروژه‌های عمرانی ادارات وارد چرخه نظام مهندسی نمی‌شوند، تاکید کرد: با دخالت‌های خارج از ضوابط، در موضوع پروژه‌های مشارکتی این اتفاق افتاده است. پروژه‌هایی نظیر مجتمع‌های تجاری ترک مال، اوریاد، سیتادیوم، منازل ساخته شده توسط بنیاد مسکن در روستای جانوسلو و برخی دیگر از پروژه‌ها شامل این موارد است که اطلاعاتی از آن‌ها نداریم و بدون مجوز ساخته شده‌اند و مکاتبات را انجام داده‌ایم که باید توسط سازمان تاییدیه دریافت می‌کردند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان‌غربی، با اشاره به اینکه تنها پروژه‌های عمرانی ادارات وارد چرخه نظام مهندسی نمی‌شوند، تاکید کرد: با دخالت‌های خارج از ضوابط، در موضوع پروژه‌های مشارکتی این اتفاق افتاده است. پروژه‌هایی نظیر مجتمع‌های تجاری ترک مال، اوریاد، سیتادیوم، منازل ساخته شده توسط بنیاد مسکن در روستای جانوسلو و برخی دیگر از دیگر پروژه‌ها شامل این موارد است که اطلاعاتی از آن‌ها نداریم و بدون مجوز ساخته شده‌اند و مکاتبات را انجام داده‌ایم که باید توسط سازمان تاییدیه دریافت می‌کردند.

پس از انتشار این مباحث در خبرگزاری تسنیم و بازنشر گسترده در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، نامه‌ای از رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان آذربایجان‌غربی منتشر شد که مربوط به سال 1400 بود و در این نامه تاکید شده بود که پروژه‌های مشارکتی نیاز به معرفی به سازمان نظام مهندسی ساختمان ندارند و در قالب نظام فنی و اجرایی گنجانده می‌شوند که متولی این نظام نیز سازمان برنامه خواهد بود.

پس از انتشار این نامه نیز برخی مباحث در فضای مجازی ارائه شد که ناشی از عدم نظارت کافی در پروژه‌های تجازی مشارکتی شهر ارومیه بوده و نگرانی‌هایی را در میان اصحاب رسانه و فعالان اجتماعی ایجاد کرد.

به دنبال تمام این حواشی و مباحث مطرح شده، موضوع پروژه‌های مشارکتی و مجتمع‌های تجاری ساخته شده با مشارکت شهرداری ارومیه به جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر ارومیه که با حضور اعضای شورا و شهردار ارومیه برگزار شد، کشانده شد تا برخی اعضا و شهردار در این خصوص واکنش‌های جالبی داشته باشند.

سازمان نظام مهندسی از چرخه نظارت بر ساخت حذف شد

در این جلسه، «حسین مهدی‌زاده» شهردار ارومیه در سخنانی با اشاره به اینکه پروژه‌های مشارکتی بر اساس نامه رئیس وقت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، مشمول قانون نظام مهندسی ساختمان نمی‌شود، اظهار داشت: این پروژه‌ها در شمول نظام فنی و اجرایی قرار گرفته و از نظام مهندسی تبعیت نمی‌کنند.

وی افزود: در نامه مورد اشاره، تاکید شده که نظارت بر پروژه‌های مشارکتی با ناظران مورد تایید نظام فنی و اجرایی که از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی معرفی می‌شوند خواهد بود و سازمان نظام مهندسی از شمول نظارت مستثنی شده است.

مهدی‌زاده، تاکید کرد: هم اکنون شهرداری ارومیه در حال حل اختلاف با سازمان تامین اجتماعی در خصوص حق بیمه کارگران این پروژه‌ها است چراکه بر اساس قانون حتی حق تامین اجتماعی هم شامل این پروژه‌ها نمی‌شود.

لزوم تعیین تکلیف موضوع نظارت در پروژه‌های کلان شهری

اما در مقابل سخنان شهردار، «نقی کریمی» رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه که خود مدتی را به عنوان شهردار خدمت کرده، در سخنانی ضمن تاکید بر لزوم تعیین ناظر در پروژه‌های کلان شهری، خاطرنشان کرد: پروژه‌های بزرگ اجرایی در شهر نیازمند مهندس مشاور هستند که نظارت عالیه این مهندسان نیز با سازمان نظام مهندسی ساختمان است.

وی ابراز داشت: باید مشخص شود که در جریان ساخت و نگهداری پروژه‌های بزرگ مدیریت شهری، نظارت بر عهده کدام مجموعه قرار دارد و بر همین اساس تکلیف نظارت بر پروژه‌های مشارکتی و کلان شهری باید مشخص شود.

شهرداری در جایگاه کارفرما در پروژه‌ها حضور دارد

«ابراهیم صفری» معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری ارومیه هم در این جلسه، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت دریافت مجوز پروژه‌های تجاری مشارکتی، گفت: بر اساس نامه دولتی، نظام فنی و اجرایی متولی صدور مجوز برای بناهای مشارکتی است و نظام مهندسی نمی‌تواند به این موضوع ورود داشته باشد.

وی ادامه داد: شهرداری ارومیه در شان کارفرما به موضوع ورود دارد و باید پیمانکار و مظاور به عنوان ناظر در پروژه‌ها تعریف شود که در این میان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نقش ناظر را ایفا می‌کند.

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری ارومیه، با اشاره به اینکه مشاور با تایید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان وارد پروژه‌ها می‌شود، تصریح کرد: در این میان مشاور معرفی شده به عنوان ناظر پروژه ورود دارد و هیچ نقشی برای شهرداری یا دیگر مجموعه‌ها قائل نیستند.

دیگر اعضای شورای شهر نیز در این زمینه به بیان نظرات خود پرداختند و نسبت به موضوعات مطرح شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهردار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی واکنش‌های متفاوتی ارائه دادند.

ساخت 3 متروپل غیرمجاز در ار‌ومیه/ مجتمع‌های تجاری "ترک‌مال، اوریاد و سیتادیوم" مجوز نظارت نظام مهندسی ندارندبرخورد قاطع با مالکان ساختمان‌های ناایمن

مساله جالب توجه در این جلسه و در مباحث ارائه شده از سوی اعضا، عدم آگاهی و اطلاع کافی از شرایط و نحوه همکاری در پروژه‌های مشارکتی بود که موجب شد تا تصمیم گیری و اطلاع رسانی در این خصوص به شهردار ارومیه واگذار شود تا در نامه رسمی به رئیس سازمان نظام مهندسی و دستگاه‌های مربوطه، ضمن اطلاع رسانی در خصوص موضوع، به استحگام و ایمنی ساختمان‌های مورد اشاره نیز با جدیت ورود کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان غربی آذربایجان غربی سازمان مدیریت و برنامه ریزی سازمان نظام مهندسی ساختمان پروژه های مشارکتی نظام فنی و اجرایی مجتمع های تجاری آذربایجان غربی شهرداری ارومیه پروژه ها شهر ارومیه ساخته شده مجتمع ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۹۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان

معاون شهردار رفسنجان گفت: در حال حاضر ۴۸ شهردار آقا و ۴۶ شهردار خانم که هرکدام دارای یک تیم نه نفره هستند، داریم و در مجموع ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان آمده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سیدعباس حسینی داورانی امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در آئین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان، با اشاره به اقدامات و فعالیت‌های مدیریت شهری در دوره جدید، اظهار کرد: در دو سال و نیم گذشته مهمترین راهبرد شهرداری، رسیدن به آرامش شهروندان بود و بر همین اساس سیاست روی خوش آرامش را آغاز و برای پیشبرد آن مدیریت مشارکتی را تعریف کردیم.

وی با اشاره به انجام بررسی‌ها و مطالعات صورت گرفته در حوزه مدیریت مشارکتی، افزود: نخستین گام ما در آغاز دوره شهرداری، رونمایی از سامانه نظام جامع پیشنهادات برای دریافت نظرات خلاقانه شهروندان بود که نتیجه آن ارائه و ثبت بیش از دو هزار ایده بود.

مشاور رسانه‌ای شهردار رفسنجان در ادامه از اجرای طرح محله‌محوری در شهرداری رفسنجان خبر داد و گفت: برای تدوین سیاست‌های شهرداری در محلات با همراهی ساکنان، رفسنجان به ۵۰ محله تقسیم شد و جلسات در هر محله با محوریت مسجد و امام جماعت برگزار شد.

وی با اشاره به برپایی جلسات مشترک با شهردار برای پیشبرد امور محلات، تصریح کرد: تصمیمات اخذ شده در این جلسات موجب شناسایی شهروندان پویا به عنوان بازوی مهم شهرداری و شهر رفسنجان و تشکیل ۵۰ محله و ۵۰ شورای محله و فعالیت ۳۵۰ نفر در شورای محله، شورای بانوان و ائمه جماعات شد.

حسینی با اشاره به فعالیت اداره امور بانوان، راه‌اندازی آن را در راستای رویکرد شهرداری نسبت به بانوان و قرار گرفتن آنان در رأس کارها بیان کرد و افزود: پس از تشکیل شورای بانوان، در آخرین فاز از فعالیت‌های مشارکتی، پویش رقابتی «شهردار شو» را تعریف کردیم تا هر محله یک شهردار داشته باشد.

وی وجه تمایز شهرداران محله در رفسنجان را نسبت به سایر شهرها در دهه هشتادی بودن آنان دانست و گفت: از آنجایی که دهه هشتادی‌ها نوجوانان و آینده‌داران کشور هستند، پویش «شهردار شو» با هدف توانمندسازی و ایجاد نشاط و امید در آنان و تجربه فعالیت در محیط کاملاً واقعی راه‌اندازی شد.

معاون هنری شهردار سپردن امور محلات به شهرداران دهه هشتادی را جسارت بزرگ شهردار رفسنجان عنوان کرد و گفت: پس از فراخوان و ثبت نام پویش «شهردار شو» ۳۵۹ نفر به مرحله مصاحبه رسیدند و براساس شاخص‌های انتخاب شده از شوی شورا، شهردار محله انتخاب شد.

وی با اشاره به ارائه آموزش‌های تخصصی به شهرداران محله در ماه‌های اخیر، افزود: امروز ۴۸ شهردار آقا و ۴۶ شهردار خانم که هرکدام دارای یک تیم نه نفره هستند، داریم و در مجموع ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان آمده‌اند و کار خود را شروع کردند.

حسینی با اشاره به الگوی حکمرانی مردمی در ۵۲ ماده، خاطرنشان کرد: تلاش کردیم در راستای منویات مقام معظم رهبری در زمینه مشارکت مردم و حکمرانی مردمی و سیاست‌های دولت سیزدهم، الگوی مدیریت مشارکتی و حکمرانی مردمی شهرداری را در سالی که به نام مشارکت مردمی نامگذاری شده است، ارائه دهیم.

به گزارش ایمنا، آئین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان و آغاز رسمی فعالیت شهرداران دهه هشتادی با حضور دستیار رئیس‌جمهور در امر مردمی سازی دولت و مسئولان استانی و محلی در تالار خیام دانشگاه حضرت ولیعصر (عج) برگزار شد.

کد خبر 748887

دیگر خبرها

  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • ۱۰۴۰ دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود