Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@10:59:12 GMT

نباید از وضعیت کشور دلسرد شویم

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۱۳۶۲

نباید از وضعیت کشور دلسرد شویم

ایسنا/قم کارشناس مذهبی گفت: انتقاد خوب است؛ اما نباید دلسرد شویم و دیگران را دلسرد کنیم؛ رئیس‌جمهور در این ۱۰ ماه کارهای فراوانی انجام داده است؛ البته دیکته نانوشته غلط ندارد و قطعاً مشکلاتی در کار بوده است؛ اما به این کارهای انجام شده باید شاکر باشیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین جوشقانیان در پانزدهمین همایش هیئت‌های محوری و برگزیده کشور که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد، عنوان کرد: آیه ۱۰۵ سوره توبه می‌فرماید که تمامی کارها و نیات شما رصد می‌شود که آیا کارهای تان بوی ولایت و توحید می‌دهید یا خیر؛ اگر ندهد از شما می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه قرآن می‌فرماید که ای پیغمبر، خدا باید اراده کند که تو کسی را هدایت کنی؛ جای دیگر می‌فرماید که ای پیغمبر، آن تیری که به هدف زدی را ما زدیم، گفت: نصرت حق، طمأنینه و سکینه قلبی و غیره از دستاوردهای پذیرش ولایت توحید است؛ اگر قدر این نوکری را ندانیم از ما می‌گیرند؛ مسئول هیئت باید خودش بیشتر از دیگران بهره ببرد.

وی تأکید کرد: هیئت داران ما باید مراقبت کنند که این منصب و جایگاه نوکری نسبت به گریه کنندگان امام حسین (ع) را از ما نگیرند؛ هیئت یک مدرسه تربیتی است و ما موظف به پذیرش همه استعدادها در این مدرسه تربیتی هستیم و نمی‌توانیم افراد را گلچین کنیم.

امروز امیدآفرینی مهم‌ترین مسئولیت هیئت است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین جوشقانیان ادامه داد: در دهه محرم باید تمامی مردم با هر تفکری به هیئت بیایند؛ امام حسین (ع) از عمر سعد هم ناامید نشد؛ عمر سعد خبیث بود، اما امام حسین (ع) به فکر هدایت بود.

وی مطرح کرد: وقتی احنف بن قیس نامه امام حسین (ع) را دریافت کرد، گفت نه؛ ما با این خانواده همراه نمی‌شویم؛ به سه دلیل؛ در جنگ صادق هستند و فریب نمی‌دهند؛ سیاست مکارانه ندارند و سوم اینکه غنیمت اگر به دست آن‌ها برسد آن را نگه نمی‌دارند.

رئیس موسسه روایت سیره شهدا گفت: خیمه اهل‌بیت (ع) امروز کشور ما بوده و رهبر ما در مقابل صهیونیست‌ها و غربی‌ها ایستاده است؛ عده‌ای از افراد برای اهل‌بیت (ع) گریه می‌کنند، اما هیچ بصیرتی از شرایط امروز ندارند.

وی اظهار کرد: یزید بن محمود وقتی نامه امام حسین (ع) را دریافت کرد بسیار گریه کرد و اشک ریخت؛ اما به امام ملحق نشد؛ وقتی هم فهمید سرها بالای نیزه‌ها رفته باز هم اشک ریخت؛ اما این اشک کارساز نیست.

هیئت را به گریه محدود نکنید

وی تصریح کرد: اینکه هیئت به گریه محدود شود کارساز نیست؛ هیئت باید از مردم گره‌گشایی کنند؛ ما هیاتی ها در محله می‌توانیم آسیب‌ها را پیدا کرده و گره‌ها را باز کنیم؛ شهید تهرانی مقدم ۶۱ یتیم را تحت پوشش خود داشت؛ ما نیز باید به دیگران کمک کنیم.

رئیس موسسه روایت سیره شهدا با اشاره به اینکه امروز امیدآفرینی مهم‌ترین مسئولیت هیاتی ها بوده و یاس آفرینی مهم‌ترین کار اردوگاه ابلیس است، افزود: پیروزی قطعی است و امام در سال ۴۱ به یکی از اطرافیان وعده پیروزی را می‌دهند؛ امام بعدها فرمود ما همه سنگرهای کلیدی دنیا را فتح خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه متواضع‌ترین فرد در فضای هیئت باید مسئولان هیئت باشند؛ این جلسات بسیار مبارک است و قلوب مؤمنان در کنار هم نسبت به هم نزدیک می‌شود، گفت: چگونه می‌شود که مداح یا منبری باعزت و احترام دعوت به مراسم شوند، اما آن‌ها برای نوکری کردن پول و پاداش تعیین کنند؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین جوشقانیان تأکید کرد: هیاتی های انقلابی تداوم ولایت غدیر را در ولایت فقیه دیده‌اند و یاد و تکریم شهدا می‌تواند بسیار کارگشا باشد؛ تکریم والدین شهدا یا بیان سیره شهدا می‌تواند از مصادیق نگه‌داشتن یاد شهدا باشد.

وی بابیان اینکه مسئولین هیئت مسائل هیئت و محله را باید با سخنرانان و مداحان خود مطرح کنند تا این عزیزان در فعالیت‌های خود این مسائل را لحاظ کنند، افزود: ارتباط سخنرانان و مداحان با اعضای هیئت باید ناظر بر حل مسئله باشد؛ اینکه برخی‌ها پای کار مردم هستند اما کاری با انقلاب ندارند یا بالعکس، کافی نیست و باید این دو در کنار هم دنبال شود.

دشمن به دنبال وارانه نشان دادن واقعیت است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدمهدی ماندگاری نیز در این همایش بابیان اینکه امروز هیئت و مسجد خط مقدم انقلاب است، عنوان کرد: خداوند به حضرت زکریای نبی (ص) می‌فرماید که می‌خواهم به تو پسری بدهم؛ حضرت عرض کرد هم من سالخورده‌ام و هم همسرم توان فرزند آوردن ندارد؛ خداوند در پاسخ می‌فرماید که این‌ها را می‌دانم، اما برای خدای تو کاری نشد ندارد؛ این سخن خداوند باید موردتوجه هیاتی ها باشد.

وی افزود: خداوند به حضرت مریم (س) هم می‌فرماید من بدون همسر به تو فرزند می‌دهم و این کار برای حضرت باری‌تعالی نشد ندارد؛ ما فقط باید کارگر خداوند باشیم، اگر این‌گونه باشد، برای او کاری ندارد که غیرممکن‌ها را انجام دهد.

وی گفت: ۴۳ سال از پیروزی انقلاب گذشته و به جای اینکه مردم باور کنند همه برکات از انقلاب است، دشمن القا می‌کند که همه مشکلات از انقلاب است و به دنبال وارونه نشان دادن واقعیت است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری تأکید کرد: عمروعاص به معاویه می‌گوید که اگر سه کار کنی مصداق آیه تطهیر که اهل‌بیت (ع) هستند را منفورترین افراد می‌کنی؛ نخستین کار این است که رابطه مردم را با حق قطع کنی؛ در آن زمان اهل‌بیت (ع) حق بودند و امروز ولی‌فقیه حق است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب سه سال است که بیانیه نوشته‌اند و چند نفر از خواص ما این بیانیه را دقیق خوانده‌اند. دشمن به قدری دیدنی و شنیدنی در فضای مجازی برای ما درست کرده که پیام ولی خدا را نمی‌خوانیم.

وی بابیان اینکه شگرد دوم دشمن سیاه نمایی است؛ به قدری دروغ پراکنده می‌کنند که حتی جوانان به عاشورا و نماز خواندن امیرالمؤمنین (ع) شک می‌کنند، اضافه کرد: هیئت‌ها نهایتاً ضدانقلاب نمی‌شوند و سکولار می‌شوند؛ یک‌بار وقتی به جلسه‌ای دعوت شدم مسئول جلسه به من می‌گفت سیاسی صحبت نکن.

مواظب بدلسازی جعلی دشمن از امیرالمومنین (ع)باشید

وی ابراز کرد: سومین کاری که دشمن می‌کند، بدل سازی است؛ امیرالمؤمنین (ع) اصلی را از مردم بگیرد، امیرالمؤمنین جعلی می‌دهد؛ امروز مرجع تقلید جعلی توسط دشمنان به مردم معرفی می‌شود و متأسفانه در اغلب فتنه‌ها سروکله یک یا چند روحانی پیدا می‌شود.

وی افزود: امام راحل سه حادثه را انقلاب معرفی کردند؛ نخست انقلاب علیه استبداد یا همان انقلاب اسلامی بود؛ حتی روحانیون به امام (ره) می‌گفتند که با دم شیر بازی نکن، شاه رفتنی نیست؛ امام در جواب می‌فرمودند که شما قیام لله بکنید؛ خداوند هم پشتیبان شما خواهد بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری یادآور شد: انقلاب دوم ما تسخیر لانه جاسوسی بود که بخشی از دانشجویان خط امام پای کار آمدند. انقلاب سوم نیز شهادت شهید بهشتی بود؛ بعد از انقلاب پیامبر (ص)، انقلاب ایشان دور خورد؛ ابوسفیان زمان خلیفه سوم و پس از ۲۰ سال از رحلت پیغمبر، عصای خود را روی قبر حمزه می‌کوبد و می‌گوید که ای حمزه، انقلاب تو امروز به دست من افتاده است.

وی مطرح کرد: در انقلاب ما منافقین آمدند روی کار و شهادت شهید بهشتی چهره منافقین را افشا کرد؛ تا سال ۶۰ مردم نمی‌دانستند که چه کسی حق می‌گوید؛ اما بعد از انقلاب صف مردم از امثال رجوی و سرکرده‌های منافقین جدا شد؛ بنابراین شکستن باطن منافقین برای خداوند کاری ندارد.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: امام بزرگوار ما فرمودند که دفاع مقدس ابهت ابرقدرت‌ها را شکست؛ در هم شکستن داعش هم از کارهای بزرگ انقلاب گونه ما بود.

وی عنوان کرد: انقلاب ما در چهار اصل خلاصه می‌شود؛ نخستین اصل معتقد بودن به کلمه «الله اکبر» است. انقلاب سخت است و مردم وقتی سختی را می‌پذیرند که بدانند خداوند جبران می‌کند؛ اسلام نیز یک مکتب انقلابی است و خداوند می‌گوید که من جبران می‌کند.

وی بابیان اینکه صبر بر طاعت، معصیت و مصیبت سه صبری است که سخت است؛ اما طاعت بر این امور ثواب دارد، گفت: دشمن طاعت الهی را در فضای مجازی بد نشان می‌دهد و خداوند می‌گوید تو بر طاعت صبر کن، من جبران می‌کنم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری تأکید کرد: امروز برخی از جوانان برای ارتباط برقرار کردن با یک فوتبالیست حاضر است دو روز جلوی ورزشگاه بخوابد؛ خداوند در آیه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» می‌گوید با من باش؛ متأسفانه برخی از افراد با امام حسین (ع) رفیق هستند ولی با خداوند رفیق نیستند؛ با پای پیاده کربلا می‌روند اما هنوز دو رکعت نماز نخوانده‌اند.

وی ادامه داد: همه دارند گناه می‌کنند، چرا ما گناه نکنیم؛ صبر کنید ببینید خداوند چگونه جبران می‌کند. پیغمبر فرمودند که جوانی که در گناه خود را حفظ می‌کند مانند شهید است، بلکه بالاتر از شهید است.

این کارشناسی مذهبی با اشاره به اینکه دومین شرط قرارداد با خداوند الحمدالله است. خداوند فرموده که در امتحان شکر بندگان کمی هستند که شاکر باشند، مطرح کرد: ما اگر مشغول نیمه پر لیوان شویم، نمی‌توانیم نیمه‌خالی را ببینیم؛ در این صورت است که می‌گوییم خدایا بر داده‌ها و نداده‌هایت شکر؛ لذا نصف ایمان صبر و نصف دیگر شکر است.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: ما در زمان نایب امام زمان (عج) اگر شاکر باشیم، خداوند مزد این شکر را خود امام زمان (عج) قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری عنوان کرد: سومین رمز قرارداد با خداوند، «سبحان‌الله» است؛ ما می‌گوییم که برای باران آمدن استغفار کنید، می‌گوید چرا در اروپا که کسی استغفار نمی‌کند باران فراوان می‌بارد؛ در قرآن می‌فرماید خدا مادیات را به بی‌دین‌ها و برکت را به با ایمان‌ها می‌دهد.

وی بابیان اینکه ما مأمور به انجام وظیفه‌ایم و نتیجه دست خدایی است که آگاه‌تر است که چه چیزی بر ما خوب و چه چیزی بد است، گفت: رمز چهارم «لااله‌الاالله» است؛ من در جلسات می‌گویم که ارزاق گران شده؛ اما رزاق که تغییر نکرده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری تأکید کرد: هر کس لااله‌الاالله را باور کند، امام رضا (ع) می‌فرماید که امیدوار خواهد بود؛ کسی که این کلمه را باور کند، مجاهد می‌شود؛ کسی که به دنبال منفعت است، هیچ جایی بهتر از درگاه خدا منفعت وجود ندارد؛ متأسفانه منیت ها کار ما را خراب کرده است.

این کارشناسی مذهبی تصریح کرد: پیغمبر (ص) در پاسخ دختر عزیز خود تسبیحات حضرت زهرا (س) به او هدیه داد و لااله‌الاالله هم ذکر دیگری است که پیامبر (ص) توصیه کردند؛ این تسبیحات اربعه عرش خدا را حفظ کرده است، زندگی ما را نمی‌تواند نگه دارد؟ باید باور کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری اضافه کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید که شما مشکل ایمان و تقوا دارید؛ اگر این دو باشد، من همه نعمت‌ها را به شما می‌دهم؛ متأسفانه مردم خدا را تکذیب می‌کنند، خدا هم آن‌ها را به حال خود وامی‌گذارد.

وی ابراز کرد: خدا اگر بخواهد کسی عزیز شود، می‌شود؛ ابوذر روحی را کسی نمی‌شناخت؛ اما به دلیل اخلاصی که داشت، امروز عزیز مردم شده است و در تمام دنیا این سرود بر سر زبان‌ها افتاده است.

وی بیان کرد: سرود «سلام فرمانده» زمانی بر سر زبان‌ها افتاد که دشمنان می‌گفتند مردم به دلیل گرانی‌ها با امام زمان (عج) مشکل داند؛ اما این سرود نشان داد که مردم پای اعتقادات خود هستند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ماندگاری یادآور شد: انتقاد خوب است؛ اما نباید دلسرد شویم و دیگران را دلسرد کنیم؛ رئیس‌جمهور محترم در این ۱۰ ماه کارهای فراوانی انجام داده است؛ البته دیکته نانوشته غلط ندارد و قطعاً مشکلاتی در کار بوده است؛ اما به این کارهای انجام شده باید شاکر باشیم.

هیئت باید یک نهاد تربیتی و اثرگذار باشد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حامد تقدیری نیز در این همایش عنوان کرد: در حال حاضر رهبر معظم انقلاب به «جهاد تبیین» امر کرده‌اند؛ امروز شرایط جنگی است و نباید جهاد تبیین در حد شعارها باقی بماند؛ امروز جهاد تبیین واجب عینی بوده و دشمن در این زمینه به طور سنگین و بی‌وقفه در حال کار کردن است.

وی تصریح کرد: ساختار سازی، قالب‌سازی و محتوا سه رکن جهاد تبیین است؛ مهدکودک از دوسالگی در غرب اجباری بوده و یکی از همکاران می‌گفت مهدکودکی در کاناداست که از زمانی که جنین هنوز متولد نشده پرونده تشکیل می‌دهد و خیلی مسئولین کانادا در این مهدکودک تربیت شده‌اند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تقدیری افزود: غرب برای تمامی امور خود ساختار سازی کرده؛ اما ما بدون بومی‌سازی همان ساختار را وارد کرده‌ایم؛ در حالی که باید بر مبنای فرهنگ خود ساختار سازی کنیم.

وی ابراز کرد: این‌گونه نیست که غرب از همجنس بازی استقبال کند؛ آن‌ها تلاش خود را برای محدودسازی این موضوع کرده‌اند و حتی مردم به این موضوع ورود کرده‌اند.

وی بیان کرد: اروپا اخیرا به دلیل جنگ از هر نظر به هم ریخته و یکی از افراد ضد ایرانی در وین به من می‌گفت که من تاز متوجه شدم که ایران چه کشوری است که با این همه تحریم هنوز روی پا است؛ ما به هیئت باید به عنوان یک ساختار تربیتی و اثرگذار نگاه کنیم؛ هیئت یک قرارگاه اصلی جهاد تبیین است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تقدیری گفت: ما در هیئت کودکان، موضوع هیئت کتاب را راه اندازی کردیم و از کتاب‌های خود بچه‌ها استفاده می‌کردیم و دست به دست بین آن‌ها می‌چرخد و مطالعه می‌شود؛ این تجربه بسیار مفید و مثبت بود.

وی مطرح کرد: نوع دیگر کارها «هیئت خدمات» است و این خدمات منحصر به ارائه بسته معیشتی نمی‌شود؛ هیئت خدمات اجتماعی باید در زمینه‌های مختلف از مردم دستگیری کند.

رئیس سازمان مدارس صدرا تصریح کرد: «هیئت رسانه» نوع دیگر از فعالیت‌های هیاتی است؛ نوجوانان ما امروز توانایی‌های فراوانی دارند و باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد. «هیئت تولید» هم مدل دیگری است که می‌تواند ظرفیت‌های تولیدی هیئت را پویا کند.

وی عنوان کرد: هیئت مادر و کودک پیوند این دو را تقویت می‌کند؛ خود ما هم اخلاق و آداب هیئت را از کودکی یاد می‌گرفتیم و امروز ناخودآگاه در حال اجرا هستیم؛ ما نیز باید این آداب را به کودکان امروز منتقل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هیئت مذهبی استانی فرهنگی و هنری حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری جهاد تبیین امام حسین هیاتی ها اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۱۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث

25 شوال مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) و تعطیل رسمی است.

به گزارش ایمنا، امام جعفرصادق (ع)، ششمین پیشوای شیعیان جهان و فرزند امام محمد باقر (ع) هستند.

تاریخ دقیق شهادت امام جعفر صادق (ع) تاریخ دقیق شهادت امام جعفر صادق (ع) در تقویم شمسی برابر با شنبه ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳‌ است. تاریخ دقیق شهادت امام جعفر صادق (ع) در تقویم قمری برابر با ۲۵ شوال سال ۱۴۴۵ است. تاریخ دقیق شهادت امام جعفر صادق (ع) در تقویم میلادی برابر با ۴ می سال ۲۰۲۴ است. زندگینامه امام جعفر صادق (ع)

امام جعفر صادق (ع) ششمین پیشوای شیعیان جهان در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد. نام مبارکشان «جعفر» و مشهورترین کنیه آن حضرت «ابوعبدالله»، و مشهورترین لقبشان، «صادق» است. پدر ایشان امام باقر (ع) و مادرش ام فروه است. امام صادق (ع) در سال ۱۱۴ هجری قمری پس از شهادت پدرش در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید. دوران امامت ایشان مصادف با اواخر حکومت بنی‌امیه و اوایل حکومت بنی‌عباس بود. سرانجام در سال ۱۴۸ هجری قمری منصور دوانیقی به‌وسیله انگوری که آن را به زهر آلوده کرده بود، امام صادق (ع) را مسموم و به شهادت رساند. ایشان در سن شصت و پنج سالگی به شهادت رسید و پیکر پاکش را در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام محمدباقر (ع) به خاک سپردند.

مهمترین القاب امام جعفر صادق (ع)

امام صادق (ع) القاب زیادی داشت که مهم‌ترین و معروف ترین آنها صادق به معنی راستگو است. از آنجا که امام ششم در گفتار و رفتار راستگو بود لقب صادق را به ایشان داده اند. از دیگر لقب‌های امام جعفرصادق (ع) می‌توان طاهر، صابر و فاضل را نام برد.

احادیث امام جعفر صادق (ع)

بیشترین احادیث از امام صادق (ع) نقل شده است، اولین علت این امر مربوط به شرایط خاص زمان امامت ایشان و دومین دلیل این است که ایشان از دیگر امامان بیشتر عمر کردند و به همین علت ایشان را شیخ الائمه نیز می‌نامند. همچنین فقه شیعه امامیه که به فقه جعفری مشهور است منسوب به امام جعفر صادق (ع) است، زیرا بخش عمده احکام فقه اسلامی بر طبق مذهب شیعه امامیه از ایشان است و آن اندازه که از آن حضرت نقل شده است از هیچیک از ائمه نقل نگردیده است. برخی از احادیث ایشان عبارتند از:

چه دعایی به آسمان می‌رود

عنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: کُلُّ دُعَاءٍ یُدْعَی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ مَحْجُوبٌ عَنِ السَّمَاءِ حَتَّی یُصَلَّی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.

امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: هر دعایی که از خدای عزوجل خواسته می‌شود، به آسمان راه ندارد “مستجاب نمی‌شود” تا اینکه بر محمد و آل محمد #صلوات فرستاده شود.

منبع: کافی، ج ۲، ص ۴۹۳

آرامش در زندگی

امام صادق علیه السلام طی حدیثی درباره آرامش در زندگی می‌فرمایند:

فَوْتُ اَلْحَاجَةِ خَیْرٌ مِنْ طَلَبِهَا مِنْ غَیْرِ أَهْلِهَا وَ أَشَدُّ مِنَ اَلْمُصِیبَةِ سُوءُ اَلْخُلُقِ مِنْهَا.

برآورده نشدن نیاز نیکوتر از خواهش آن از نااهل است؛ و سخت‌تر از گرفتاری، بدخلقی و صبر نکردن بر آن گرفتاری است.

منبع: تحف العقول، جلد ۱، صفحه ۳۵۹

روزی که همه آرزو می‌کنند کاش زائر حسین علیه السلام بودند

امام جعفر صادق علیه السلام در روایتی در خصوص زیارت حرم امام حسین علیه السلام می‌فرمایند:

عبدالله الطحان، عن أبی عبدالله علیه السلام قال: سمعته یقول: ما من أحد یوم القیامه إلاّ و هو یتمنّی أنّه زوار الحسین بن علی (علیهما السلام) لما یری لما یصنع بزوار الحسین بن علی من کرامتهم علی الله.

هیچکس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو می‌کند، ای کاش امام حسین علیه السلام را زیارت کرده بودم آن هنگامی که می‌بیند که با زوار امام حسین علیه السلام چه می‌کنند، چقدر نزد خداوند مورد کرامت واقع می‌شوند.

منبع: وسایل الشیعه، جلد ۱۴، صفحه ۴۲۴

کارهایی که فقر را می‌برد و روزی را زیاد می‌کند

امام صادق علیه السلام درباره کارهایی که فقر را می‌برد و روزی را زیاد می‌کند فرموده‌اند:

إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْجَمَالَ وَ التَّجَمُّلَ وَ یَکْرَهُ الْبُؤْسَ وَ التَّبَاؤُسَ وَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا أَنْعَمَ عَلَی عَبْدِهِ نِعْمَةً یُحِبُّ أَنْ یَرَی أَثَرَ نِعْمَتِهِ عَلَیْهِ قِیلَ وَ کَیْفَ ذَلِکَ قَالَ یُنَظِّفُ ثَوْبَهُ وَ یُطَیِّبُ رِیحَهُ وَ یُحَسِّنُ دَارَهُ وَ یَکْنُسُ أَفْنِیَتَهُ حَتَّی إِنَّ السِّرَاجَ قَبْلَ مَغِیبِ الشَّمْسِ یَنْفِی الْفَقْرَ وَ یَزِیدُ فِی الرِّزْق.

خداوند زیبایی و خودآرایی را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بیزار است. هرگاه خداوند به بنده‌ای نعمتی بدهد، دوست دارد اثر آن را در او ببیند. عرض شد: چگونه؟ فرمودند: لباس تمیز بپوشد، خود را خوشبو کند، خانه اش را گچکاری کند، جلوی در حیاط خود را جاروکند، حتی روشن کردن چراغ قبل از غروب خورشید فقر را می‌برد و روزی را زیاد می‌کند.

منبع: ارشادالقلوب، جلد ۱، صفحه ۱۹۵

توصیه کوتاه امام صادق علیه السلام به شیعیان

امام جعفر صادق علیه السلام در توصیه‌ای کوتاه و ماندگار به شیعیان فرموده‌اند همچنان که خداوند دستور داده برای هم برادرانی نیکوکار باشید.

تَواصَلوا و تَبارُّوا و تَراحَموا و کُونُوا إخوَةً بَرَرَةً کَما أمَرَ کُمُ اللّه.

امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: با یکدیگر پیوند داشته باشید و به هم نیکی کنید، و با یکدیگر مهربان باشید و همچنان که خداوند به شما دستور داده است، برادرانی نیکوکار باشید.

منبع: اصول کافی، جلد ۲، صفحه ۱۷۵

برای دعا هیچگاه دیر نیست

امام جعفر صادق علیه السلام در حدیثی پیرامون اینکه برای دعا هیچ گاه دیر نیست می‌فرمایند:

عنْ مُیَسِّرِ بْنِ عَبْدِ الْعَزِیزِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام. قَالَ قَالَ لِی یَا مُیَسِّرُ ادْعُ وَ لَا تَقُلْ إِنَّ الْأَمْرَ قَدْ فُرِغَ مِنْهُ إِنَّ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ مَنْزِلَةً لَا تُنَالُ إِلَّا بِمَسْأَلَةٍ وَ لَوْ أَنَّ عَبْداً سَدَّ فَاهُ وَ لَمْ یَسْأَلْ لَمْ یُعْطَ شَیْئاً فَسَلْ تُعْطَ یَا مُیَسِّرُ إِنَّهُ لَیْسَ مِنْ بَابٍ یُقْرَعُ إِلَّا یُوشِکُ أَنْ یُفْتَحَ لِصَاحِبِهِ.

میسر بن عبدالعزیز روایت کرد که امام جعفر صادق علیه السلام به من فرمود: ای میسر دعا کن و نگو کار از کار گذشته است، زیرا نزد خدای متعال جایگاهی هست که جز با دعا به آن نتوان رسید، اما اگر بنده‌ای دهان خود را ببندد و از خدا درخواست نکند، چیزی به او داده نمی‌شود پس دعا کن تا به تو ارزانی شود. ای میسر هیچ دری کوبیده نمی‌شود مگر اینکه روزی به روی کوبنده آن باز می‌شود.

منبع: کافی، ج ۲، ص ۴۶۶

پاداش قرض دادن

امام جعفر صادق علیه السلامدر خصوص پاداش قرض دادن در زندگی می‌فرمایند:

عنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلوات الله علیه: مَنْ أَقْرَضَ مُؤْمِناً قَرْضاً یَنْتَظِرُ بِهِ مَیْسُورَهُ کَانَ مَالُهُ فِی زَکَاةٍ وَ کَانَ هُوَ فِی صَلَاةٍ مِنَ الْمَلَائِکَةِ حَتَّی یُؤَدِّیَهُ إِلَیْهِ.

امام جعفر صادق علیه السلام از پیامبر صلوات الله علیه روایت کرد که فرمود: هرکس به مؤمنی قرضی بدهد تا هنگام توانایی به او بازگرداند؛ گویی مال خود را صدقه داده و تا زمانی که قرض گیرنده آن مال را به او بازگرداند، فرشتگان بر او درود می‌فرستند.

منبع: ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، شیخ صدوق، ص ۱۳۸

پاداش عیادت مؤمن

امام جعفر صادق علیه السلام درباره پاداش عیادت مؤمن می‌فرمایند:

عنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: أَیُّمَا مُؤْمِنٍ عَادَ مُؤْمِناً فِی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِی مَرَضِهِ وَکَّلَ اللَّهُ بِهِ مَلَکاً مِنَ الْعُوَّادِ یَعُودُهُ فِی قَبْرِهِ وَ یَسْتَغْفِرُ لَهُ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ.

امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: اگر مؤمنی برای رضای خدای عزوجل به عیادت مؤمن دیگر برود، خداوند فرشته‌ای از فرشتگان عیادت کننده بر او می‌گمارد که در قبر به عیادت او بیاید و تا روز قیامت برای او طلب آمرزش کند.

منبع: کافی، ج ۳، ص ۱۲۰

سه چیز که با وجود آنها ضرری به انسان نمی‌رسد

امام جعفر صادق علیه السلامدر خصوص سه کار ایمنی‌بخش در زندگی می‌فرمایند:

عن أَبی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: ثَلَاثٌ لَا یَضُرُّ مَعَهُنَّ شَیْ‌ءٌ الدُّعَاءُ عِنْدَ الْکَرْبِ وَ الِاسْتِغْفَارُ عِنْدَ الذَّنْبِ وَ الشُّکْرُ عِنْدَ النِّعْمَةِ.

امام جعفر صادق علیه السلامفرمود: سه چیزند که با وجود آنها ضرری به انسان نمی‌رسد:

۱. دعا هنگام اندوه

۲. طلب آمرزش هنگام گناه

۳. شکر هنگام برخورداری از نعمت.

منبع: کافی، ج ۲، ص ۹۵

سه کار نجات بخش

امام جعفر صادق علیه السلامدرخصوص سه کار نجات بخش برای انسان فرموده است:

عنِ الصَّادِقِ علیه السلام قَالَ الْمُنْجِیَاتُ ثَلَاثٌ إِطْعَامُ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءُ السَّلَامِ وَ الصَّلَاةُ بِاللَّیْلِ وَ النَّاسُ نِیَام.

امام جعفر صادق علیه السلامفرمود: نجات دهندگان سه چیزند:

غذا دادن، بلند سلام کردن، خواندن نماز شب زمانی که مردم در خوابند

کد خبر 747745

دیگر خبرها

  • ویژگی‌های «عملیات وعده صادق» چه بود؟
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • دشمن می‌داند دست ما پُر است/ وعده صادق به ملت ایران ابهت داد
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • مهرواره هوای نو؛ آماده‌سازی هیئات برای چهل‌واره دوم انقلاب
  • آیا می شناسیدش؟
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • هیمنه دشمن در عملیات وعده صادق در هم شکست
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد