Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، برخورد جدی و ایجاد هزینه بالا برای قبح‌شکنی برخی از شرکت‌ها در تولید آگهی‌های تبلیغاتی می‌تواند نقش بازدارنده در تکرار این اعمال از سوی دیگران داشته‌باشد.

در پی اعلام جرم ستاد امر به معروف و نهی از منکر علیه یکی از شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده محصولات لبنی، در پی انتشار کلیپ‌های تبلیغاتی قبح‌شکنانه از سوی آن شرکت، حجت‌الاسلام سید‌علی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گفت‌وگو با روزنامه جوان، توضیحاتی را در خصوص ورود جدی این ستاد به مبارزه با قبح‌شکنی در تبلیغات تجاری شرکت‌ها ارائه داد و عنوان کرد در‌صددیم هزینه این رفتار‌ها را که ممکن است با هدف تبلیغات و برند کردن در افکار عمومی صورت بگیرد، بالا ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته، خبری از سوی ستاد امر به معروف و نهی منکر در خصوص اعلام جرم علیه شرکت دومینو، به دلیل پخش کلیپ تبلیغاتی این شرکت منتشر شد، این اتفاق برای نخستین بار رخ داده‌است، چرا ستاد امر به معروف و نهی از منکر به این مسئله ورود کرده‌است؟

پس از انتشار کلیپ تبلیغاتی این شرکت برای تبلیغ بستنی که در آن از یک خانم استفاده شده‌است، تماس‌های متعدد مردمی با ستاد امر به معروف و نهی از منکر شد و مردم خواستار برخورد با این آگهی شدند. این تماس‌ها از کانال‌های مختلف با ستاد ادامه داشت و در خواست‌ها برای برخورد شدید با آن شرکت بود.

شما در مقابل این درخواست‌ها چه اقدامی انجام دادید؟

ما ابتدا از مدیران آن شرکت دعوت کردیم که به ستاد بیایند. نیت ما تذکر لسانی بود و در جلسه‌ای که با حضور رئیس شرکت لبنی برگزار شد، نسبت به استفاده ابزاری زنان و توجه به جنبه‌های جنسی در آگهی به آن‌ها تذکر داده‌شد. در همین جلسه که ویدئوی آن ضبط شده‌است، مدیر شرکت و مسئول تبلیغات آن از اقدام انجام شده ابراز ندامت کردند و قول همکاری دادند. رئیس این شرکت لبنی در همان جلسه گفت که سالانه نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه تبلیغات دارند و ما از آن‌ها خواستیم که در تبلیغات خود به زندگی اسلامی و ایرانی و حتی بحث‌های جمعیتی توجه کنند.

این جلسه برای چه زمانی بود؟

حدود شش یا هفت ماه پیش.

پس چرا تذکر لسانی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نهایت منجر به شکایت شد؟

به رغم قول مدیر شرکت، متوجه شدیم که نه‌تنها آن کلیپ حذف نشده‌است، بلکه کلیپ دومی هم تولید و منتشر شده‌است. این اقدام که دهن‌کجی به حساب می‌آمد و جایی برای توجیه نداشت. به همین دلیل ما به صورت رسمی از دادستان خواستیم که پرونده قضایی تشکیل شود. وقتی رئیس شرکت قول داده و عمل نکرده و حتی پررنگ‌تر به کار خود ادامه داده باید جلوی آن‌ها ایستاد تا بدانند با قبح‌شکنی برخورد خواهد شد.

شکایت تا کجا ادامه خواهد داشت؟

ما به بخش حقوقی ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفته‌ایم که همه اقدامات حقوقی لازم را دنبال کند و حتی اگر لازم باشد به ریاست محترم قوه قضائیه نامه زده شود تا کار به نتیجه برسد. این‌گونه آگهی‌های تبلیغاتی، در واقع تضییع حقوق بانوان و پایین نشان دادن ظرفیت‌های زنان در حد استفاده تبلیغاتی برای مقاصد تجاری است. اگر چه برخی‌ها عامدانه و برای برند‌سازی به دنبال این کار می‌روند و تلاش می‌کنند تا دیده شدن یک برند، بتوانند آن را با قیمت بالاتر بفروشند.

به مسئله برندسازی اشاره کردید و هزینه بالایی که یک شرکت برای تبلیغات می‌کند، به نظرتان همین اعلام جرم علیه آن کلیپ و شرکت سازنده باعث دیده‌شدن مجدد و کمک به هدف تجاری آن شرکت نمی‌شود؟‌

می‌شود گفت بله این کار باعث ایجاد توجه خواهد شد و عده‌ای دوباره آن کلیپ را تماشا خواهند کرد، اما اعلام جرم علیه آن شرکت باعث می‌شود هزینه قبح‌شکنی بالا برود. الان در فضای تبلیغاتی فضایی ایجاد شده که اگر به یک شرکت بگوییم چرا چنین تبلیغی را ساختی، می‌گویند، چون قبل از ما فلانی ساخته‌بود. اعلام جرم علیه آن شرکت جنبه بازدارنده دارد، مانند کاری که دادستانی می‌کند و اسامی برخی از مجرمان را منتشر می‌کند تا دیگران بدانند قانون‌شکنی تبعات خود را دارد.

فرض کنیم که اعلام شکایت از آن شرکت لبنی با اعلام جریمه به اتمام برسد، به نظرتان چنین احکامی می‌تواند بازدارنده باشد؟

دادستانی در زمینه جرائم می‌تواند متناسب با جرم، حکمی در نظر بگیرد که برای آن شرکت تکرار جرم را سخت و هزینه‌دار بکند، مثلاً می‌توان یک سال ممنوعیت تبلیغات را برای آن‌ها در نظر گرفت تا دیگر چنین قبح‌شکنی انجام ندهند.

در بحث فرهنگ‌سازی، این امکان وجود دارد که ستاد امر به معروف و نهی از منکر ورود جدی‌تری داشته باشد؟

فرهنگ‌سازی نیاز به ابزار دارد. هم اکنون ابراز این کار در دست صداوسیماست، این سازمان حتی کار نظارت بر شبکه نمایش خانگی را بر عهده گرفته‌است، ولی رئیس صدا و سیما که عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر است، در جلسات شورا شرکت نمی‌کند! وقتی صدا و سیما چنین رفتاری دارد، چه انتظاری می‌توان از آن‌ها داشت؟

باید به عده و عده ستاد امر به معروف و نهی از منکر نگاه کرد. انتظاراتی که امروز از ستاد می‌رود، وظایف قانونی دیگر دستگاه‌هاست، ما تلاش خود را در زمینه فرهنگ‌سازی انجام می‌دهیم. برای نمونه جلساتی با مدیران مترو تهران داشتیم و از آن‌ها خواستیم در تبلیغات محیطی به جای پخش آگهی شامپو، پفک و چیپس، جملات زیبا در فضا‌های موجود در مترو استفاده کنند. اعلام آمادگی هم کردیم که بانکی از احادیث زیبا و کوتاه را در اختیارشان قرار دهیم، آن‌ها هم استقبال کرده‌اند. در خصوص تاکسیرانی هم اکنون شاید نزدیک به ۶۰۰ هزار تاکسی در تهران باشد، اگر پشت هر کدام یک جمله زیبا نوشته شود، مردم ناخودآگاه در طول روز با مطالعه آن‌ها انگار یک کتاب خوانده‌اند! ما حتی طرح داده‌ایم که در سایه بان تاکسی‌ها هم از این جملات استفاده شود؛ یعنی سایه‌بان‌هایی زیبا طراحی و در اختیار تاکسی‌ها قرار داده شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ستاد امر به معروف و نهی از منکر شرکت لبنیاتی قبح شکنی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام جرم علیه شرکت لبنی قبح شکنی آن شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۱۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین زندانی غیرعمد در تهران

استان تهران با اختلاف بسیار از اصفهان، کردستان و خراسان‌رضوی بیش‌ترین تعداد زندانیان جرایم غیرعمد را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد دیه کشور، عباس کشانی مدیر نمایندگی ستاد دیه استان تهران با اعلام این خبر گفت: زندان‌های سطح پایتخت با میزبانی از ۱۷۹۴ زندانی بدهکار مالی و محکوم به پرداخت دیات حوادث کارگاهی و سوانح رانندگی در صدر فهرست عددی زندانیان جرایم غیرعمد قرار دارد.

وی با بیان این که ۱۱۹ نفر از این محبوسان را بانوان شامل می‌شوند، افزود: طبق فرآیند رسیدگی به پرونده مددجویان تحت پوشش ستاد دیه و بنا به ملاحظات مندرج در اساسنامه و شیوه‌نامه اجرایی از جمعیت تقریبا یک‌هزار و هشتصد نفره زندانیان جرایم غیرعمد استان تهران در شرایط فعلی تنها ۳۱۹ نفر مشمول شرایط کمک و مستحق دریافت حمایت‌های حقوقی و مردمی در راستای آزادی قرار دارند و الباقی یا بابت سوء سابقه یا تعدد جرایم عمد و غیرعمد در فهرست مددجویان واجد شرایط قرار نگرفته‌اند.

کشانی با بیان اینکه بنا به موقعیت جغرافیایی و جمعیت بالا زمینه بروز جرایم و ورود ناخواسته افراد به داخل بندها در شهرستان‌های استان تهران بالاست، اظهار کرد: هر چند سال گذشته و در قالب برپایی جشن‌های گلریزان فیزیکی و مجازی و بدنبال راه‌اندازی پویش‌های انساندوستانه تعداد ۶۶۰ نفر از زندانیان بدهکار غیربزهکار با کمک‌های نیکوکاران استان تهران و در قالب تلاش مددکاران ستاد مردمی دیه استان با رقم بدهی بالغ بر یک هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان از بند آزاد و به آغوش پرمهر جامعه بازگشتند اما بنا به ارقام سنگین بدهی و شرایط بعضا نامساعد معیشتی برای برخی از طبقات اجتماعی همچنان جمعیت زندانیان غیرعمد در این استان بالا بوده و برای استخلاص این زندانیان اغلب عائله‌مند و سرپرست خانه مساعدت هرچه بیشتر شخصیت‌های حقیقی و حقوقی را می‌طلبد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دلسوزی شاگرد منتظری برای شهید مطهری/ تشکیل 700 پرونده برای مشاوران املاک یک استان!
  • امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر باعث پیشرفت و تعالی جامعه می شود
  • بیشترین زندانی غیرعمد در تهران
  • پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود
  • فیلم| دانشجویان معترض ساختمان معروف دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
  • تاکید بر برخورد قانونی با سایتهای ضد اخلاقی مازندران در فضای مجازی
  • کمک خواننده معروف برای آزادی زندانیان قزوین
  • نمی‌توانیم به قهرمانی آسیا برسیم اما رتبه خودمان را بالا می‌بریم
  • نمی‌توانیم به قهرمانی آسیا برسیم ولی رتبه خودمان را بالا می‌بریم
  • عفاف و حیا حافظ حریم انسانی و شخصیت وجودی زن و مرد است