Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت نانویی ایرانی از پوشش فوق آبگریز نانویی در استخرهای پرورش ماهی با موفقیت استفاده کرده است که موجب کاهش چسبندگی فضولات ماهی در کف استخر می شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، سیدامیرحسین سیدمهدی، مدیرعامل شرکت مارال پوشش نانو در خصوص این دستاورد گفت: برای تست‌های میدان و بررسی عملکرد پوشش فوق آبگریز پلی یورتان، این پوشش‌ها در ایلام روی دیواره استخر پرورش ماهی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج رضایت‌بخش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه تست‌های میدانی، این نانوپوشش در کرج نیز روی یک استخر، با هماهنگی سازمان شیلات در حال انجام است. امیدوارم با ارائه نتایج بتوانیم وارد وندور لیست (فهرست عرضه کنندگان مجاز) این سازمان شویم.

وی بیان کرد: استفاده از این نانوپوشش موجب کاهش چسبندگی فضولات در کف استخرهای پرورش ماهی می‌شود. در حال حاضر باید به صورت روزانه این فضولات با صرف هزینه و انرژی زیاد جمع‌آوری شوند، اما بررسی‌ها نشان داده است که استفاده از این نانوپوشش می‌تواند چسبندگی فضولات را در استخرها به حداقل رسانده و نیاز به تمیزکاری را به سه ماه‌ یک بار، برساند که صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌ها می‌شود.

مدیرعامل شرکت مارال پوشش نانو اظهار داشت: یکی از بازارهای هدف ما برای تجاری‌سازی این نانوپوشش، استفاده از آن در پایه پست‌های برق است، این پست‌ها در شهرهای جنوبی به دلیل رطوبت بالا، به سرعت دچار آسیب می‌شوند که استفاده از این پوشش‌ها می‌تواند دوام این پست‌ها را افزایش دهد. برای این منظور تاییدیه‌های لازم را از پژوهشگاه نیرو گرفته‌ایم و امیدواریم که بتوانیم وارد وندور لیست وزارت نیرو نیز شویم.

این فارغ‌التحصیل رشته مهندسی شیمی گرایش پلیمر دانشگاه وسترن انتاریو کانادا ادامه داد: فناوری این نانوپوشش بخشی از پروژه دکتری من در کانادا بود. سال ۱۳۹۶ که برای دوره پسادکتری به ایران بازگشتم روی این موضوع بیشتر کار کردم و در نهایت در سال ۱۳۹۸ شرکت مارال پوشش نانو را برای تجاری‌سازی این فناوری تاسیس کردم.

وی گفت: چسندگی جلبک و فضولات ماهی به دیواره و کف استخرها یک مشکل جدی در صنعت شیلات و کشاورزی است. در حال حاضر استخرهای پرورش ماهی باید در فواصل زمانی کوتاه برای جلوگیری از تجمع فضولات و جلبک‌ها، اقدام به شستشوی استخرها کنند که یک کار زمان‌بر و پرهزینه است. این نانوپوشش یک رهیافت ارزان و کارا برای پاسخ به این نیاز در صنعت شیلات است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: پرورش ماهی ، فناوری نانو ، فناوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پرورش ماهی فناوری نانو فناوری استخرهای پرورش ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۲۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، فروغ شباهنگ گفت: افراد کم توان دارای اختلال عملکردی بر اثر سکته مغزی، اوتیسم و اس ام ای(sma) از پوشش صندوق‌های بیماری خاص و سخت درمان بهره مند می‌شوند.
وی افزود: ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمار سخت درمان در استان کهگیلویه و بویراحمد تحت پوشش بیمه سلامت هستند و ۱۱ میلیارد ریال برای این بیماران هزینه شد.
شباهنگ اضافه کرد: علاوه بر پوشش خدمات در بخش دولتی، پرداخت در بخش عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی نیز به میزان ۷۰ درصد تعرفه بخش مربوطه در تعهد سازمان بیمه سلامت قرارگرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکان عقد قرارداد به صورت حضوری و الکترونیکی برای کلیه مراکز مجاز ارائه دهنده خدمات توانبخشی در استان فراهم است. شباهنگ افزود:  ۶۶ قلم دارو، ۲۹ قلم لوازم و تجهیزات پزشکی، ۵۷ خدمت آزمایشگاهی و خدمت خدمت تصویربرداری در تعهد سازمان بیمه سلامت می‌باشد. وی عنوان کرد: در استان ۲ مرکز شامل مرکز درمان ناباروی بیمارستان بی بی حکیمه گچساران و مرکز نازایی کوثر در بیمارستان شهید جلیل فعالیت دارد و با توجه به سیاست دولت مبنی بر افزایش جمعیت، ۹۰ درصد از هزینه‌های درمانی مربوط به ناباروری در مراکز دولتی از طرف سازمان بیمه سلامت پرداخت می‌شود. وی بیان کرد:همچنین محدودیت تعداد در یکسال برای بسته‌های خدمتی IUI, IVF, ICSI ,FET برداشته شده و آزمایش‌های تشخیص ژنتیک برای مادران دارای سقط مکرر در تعهد بیمه پایه قرار گرفت. سرپرست بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تاکنون ۳۰۴ مادر باردار در استان از پوشش بیمه خدمات تخصصی درمان ناباروری استفاده کردند.

دیگر خبرها

  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • ۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت
  • داروخانه‌های تیران بیمه تکمیلی معلمان را پوشش نمی‌دهد