Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@05:29:41 GMT

شروط اجاره خانه‌های ۱۲۰ واحدی اوقافی همدان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۳۲۸۶

شروط اجاره خانه‌های ۱۲۰ واحدی اوقافی همدان چیست؟

ایسنا/همدان رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان گفت: تاکنون ۴۰۰ زوج جوان از خانه‌های اجاره‌ای اوقافی و بدونِ پول پیش که اجاره اندکی دارد استفاده کرده‌اند و در حال حاضر ۶۰ زوج دیگر در نوبت استقرار در این خانه‌ها هستند.

به گزارش ایسنا، حمید ترکمان یکشنبه ۱۲ تیر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این خانه‌ها، ۱۲۰ واحد و برای زوج‌های جوان بوده که با شرایط خاص به مدت سه سال به زوج‌ها اجاره داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای اجاره این خانه سه شرط وجود دارد، اول اینکه زوج باید از بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد نخبگان، اداره کل ورزش و جوانان یا حوزه علمیه معرفی نامه بیاورند، دوم اینکه از زمان عقد آنها دو سال بیشتر نگذشته باشد و سوم اینکه جمع سن زوجین بیشتر از ۶۵ سال نباشد.

ترکمان تصریح کرد: افراد متقاضی در نوبت قرار می گیرند و در صورت تشخیص عدم تمکن مالی در کمیسیون، موافقت اعلام می شود و با اجاره بهای حداقلی و پول پیش در حد حفظ نگهداری مجتمع ها گرفته می‌شود.

وی از زوجین مستقر تقاضا کرد در موعد مقرر واحد را تخلیه کنند تا سایر زوجها بتوانند زودتر مستقر شوند.

وی همچنین از خیرین مراجعه کننده و واقفان خواست زمین با نیت ساخت منازل مسکونی استیجاری برای زوج‌های جوان وقف کرده و با این حرکت زیبا یک زوج را در ابتدای زندگی که دغدغه پول پیش و اجاره دارند، کمک کنند.

ترکمان همچنین با اشاره به اینکه امام و رهبری در مورد بقاع حساسیت ویژه داشته و تاکید بر آرامش مردم و  زوار در بقاع و تبدیل این اماکن بر قطب فرهنگی داشته‌اند، گفت: روند حرکتی بقاع شاخص متبرکه به سمت قطب فرهنگی شدن است و در سال حدود ۱۰ تا ۱۲ دستور العمل فرهنگی برای اجرای برنامه در بقاع داریم، توسط هیات امنای بقاع نیز فعالیتهای فرهنگی و مذهبی اتفاق می افتد تا مردم وقتی به بقاع می روند دست خالی برنگردند.

وجود ۴۸ بقعه متبرکه در همدان

وی بیان کرد: باید خوراک فرهنگی به زوار بدهیم، در همدان حدود ۴۸ بقعه متبرکه وجود دارد که تعدادی شاخص هستند و به فراخور فعالیت هیات امنا، بقاع دارای زوار زیادی هستند و فعالیت آنها رضاتبخش است و مردم از بقاع راضی خارج می‌شوند.

رئیس اوقاف شهرستان همدان ادامه داد: در حواشی شهر یا روستا نیز بقاعی وجود دارد که انتظار می‌رود با کمک مردم یا خیرین به درجه شاخص بودن برسند تا بتوانیم ۴۸ بقعه شاخص در شهرستان داشته باشیم.

ترکمان از خیرین استمداد کرد در زمینه گسترش بنای بقاع به کمک اوقاف آمده و کمک کنند این اماکن مقدس پذیرای خوبی برای زوار باشند.

وی درباره کارکرد بقاع در زمینه اشتغالزایی نیز گفت: چندین سال است که بقاع شاخص به برگزاری کلاس‌های آموزشی در راستای اشتغال آفرینی ورود کرده و در امامزاده عبدالله، شاهزاده حسین و  امامزاده یحیی کلاس‌هایی برای آموزش هنری و حرفه آموزی برای مراجعه کنندگان برپا می‌شود که کلاس‌ها اغلب رایگان بوده و در مقطعی با همکاری فنی و حرفه‌ای مدرک هم داده می‌شد.

ترکمان همچنین به وجود ۴ مرکز مصلحین در بقاع شهرستان اشاره کرد و افزود: که با کمک دادگستری و قضات به دعاوی به ویژه زوجین به صورت کدخدا منشی وارد می‌شود به گونه‌ای که در ۶۰۰ جلسه به ۲۰۰ پرونده ارجاع شده رسیدگی کرده‌ایم که حدود ۴۰ مورد اصلاح ایجاد و از دو مورد از قصاص جلوگیری شده و اولیاء دم رضایت داده‌اند و از حوزه قضا تقاضا داریم کارشناسان بیشتری به ما معرفی کند تا پرونده‌های بیشتری رسیدگی شود.

۱۰۶ نیت در موقوفات همدان

ترکمان همچنین اظهار کرد: پهنه نیات موقوفات بسیار گسترده است، ۱۷۷ موقوفه با ۱۰۶ نیت در شهرستان وجود دارد که به کمک مردم و مسئولان شهر می‌آید و در این نیات هزینه می‌شود. حمایت از فرزند آوری از برنامه‌های اوقاف است و در آینده اتفاقاتی در این زمینه خواهد افتاد.

وی تصریح کرد: در حوزه موقوفات وقتی واقف نیتی می‌کند در سامانه اوقاف به ثبت می‌رسد و درآمد موقوفه در نیت‌های واقف تقسیم می‌شود و خارج از نیت نمی‌توان آن را هزینه کرد، در دوره کرونا از نیت واقفان و درآمد بقاع هزینه‌هایی در زمینه خرید ماسک، لوازم بهداشتی و ... صورت گرفت و در زمینه نیات درمانی هم کمک خوبی انجام شد.

ملک وقفی از دست نمی‌رود

ترکمان درباره اینکه مردم فکر می‌کنند وقتی ملکی را وقف کنند از دستشان می رود نیز گفت: وقتی شخصی ملک را وقف می‌کند سند به نام خود واقف ابدی ماندگار می ماند، هر فردی بخواهد ملکی را وقف کند وقف نامه نوشته شود و ثبت اوقاف شود و اوقاف ناظر قانونی و شرعی موقوفه خواهد شد.

وقف‌های مشارکتی

رئیس اوقاف شهرستان همچنین درباره وقف‌های مشارکتی بیان کرد: در این نوع وقف هنگامی که فرد نمی‌تواند با آورده خود به تنهایی کاری را انجام دهد آورده چند واقف جمع آوری شده و با پول چند نفر زمین یا خانه‌ای خریداری و به نام واقفان ثبت می‌شود.

ترکمان از مشاوران املاک خواهش کرد: مشوق موقوفات وقفی باشند و بدانند عرصه، وقفی باقی می‌ماند و اعیان به فروش می‌رسد و در هر خرید و فروشی بخشی در نیت واقف هزینه می‌شود، مشاوران املاک خود را با موضوع شرعی وقف درگیر نکنند و اگر اطلاع از موضوع وقف دارند که هیچ و اگر نه بیایند اطلاع بگیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اجاره مسکن اجاره بهاء اوقاف وقف استانی اجتماعی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی و سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره وقف پول و چگونگی صدور جواز آن از سوی رهبر انقلاب گفت: در گذشته واقفین اموالی را برای موضوعات مدنظر خود وقف می‌کردند. با تغییر سبک زندگی‌ها و شرایط اقتصادی وقف‌های نوینی مطرح شد، که یکی از آنها وقف پول است. هر فردی هم می‌تواند با هر مبلغی جزو واقفین قرار گیرد.

حجت‌الاسلام عادل درباره رفع ابهامات پیرامون وقف پول توضیح داد: در تعریف شرعی وقف ابهام وجود داشت، که آیا از نظر شرعی می‌توان پول را وقف کرد یا نه. چون در تعریف وقف آمده که عین مال باقی بماند و از منافعش استفاده شود. اما پول باقی نمی‌ماند و خرج می‌شود. استفاده کردن از پول مساوی با خرج کردن است. مراجع عظام نظراتی داشتند. مقدمه‌ای پیرامون وقف پول آماده شد و از دفتر رهبر انقلاب سوالی تحت عنوان استفتا پرسیده شد. حضرت آقا در پاسخ به استفتا جواز وقف پول را با توضیحات آن صادر کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

معاون فرهنگی - اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: از سال گذشته که استفتا رهبری صادر شد، وقف پول در سازمان اوقاف تحت ۲۰ عنوان مطرح شد. الان در بعضی از سکو‌های بانکی از جمله بام بانک ملی وقف پول اعلام شده است. البته موضوعات وقف محدود به آن ۲۰ عنوان نمی‌شود. ما بر اساس اولویت‌ها آن موضوعات را اعلام کردیم. ولی در هر موضوعی که بتوان گره‌ای از مشکلات جامعه باز کرد، واقفین می‌توانند ورود کنند.

وی با بیان اینکه از منافع وقف پول در زمینه نیت‌های بیست‌گانه استفاده می‌شود، افزود: از طرفی، یکی از راه‌های حفظ سرمایه وقف سپرده‌گذاری است. احتمالاً در بعضی از موارد نیاز به استفتا داشته باشیم و در حال پیگیری هستیم.

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به این سوال که واقفین برای وقف پول باید به کجا مراجعه کنند، گفت: کافی است واقفین به نرم‌افزار بام بانک ملی مراجعه کنند. مبالغ واقفین در حساب سازمان اوقاف واریز می‌شود و شناسه و نیت واقف مشخص است. هر ماه بخش مالی سازمان اوقاف آمار ورودی و عواید وقف را اعلام می‌کند. از آنجایی که مبنای هر وقف حفظ اصل آن است، در وقف پول هم اصل آن حفظ شده و از درآمد و منافع ناشی از آن استفاده می‌شود.

حجت‌الاسلام عادل در پاسخ به این سوال که آیا سازمان اوقاف مبلغی را برای وقف پول درنظر دارد؟ توضیح داد: میزان وقف پول محدودیت ندارد. هرکس به هر میزان می‌تواند وقف کند؛ از هزار تومان تا مبالغ بیشتر را شامل می‌شود. ما در تلاشیم این نوع وقف را در سایر نرم‌افزار‌های بانکی اجرایی کنیم. در این ۶ ماه گذشته که هنوز کار تبلیغاتی برای آن انجام ندادیم، نزدیک به سه میلیارد تومان وقف پول انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • اجاره خانه در رباط کریم چند؟
  • ارسال سند محتوایی ۲۰ برنامه‌ آستان قدس رضوی برای عتبات
  • باورنکردنی؛ اجاره این خانه‌ها در تهران به دلار است
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم
  • برگزاری مراسم ویژه شهادت امام جعفرصادق (ع) در ۱۶۲ بقعه متبرکه گیلان
  • ۳۰۰ بقعه متبرکه استان میزبان عزاداران امام جعفر صادق (ع)
  • اجاره این خانه‌ها به دلار است؛ مستاجران خانه‌های دلاری چه کسانی هستند؟
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده