Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازخوانی ماجراهای پرفراز و نشیب جنایات آمریکا علیه ملت ایران و حتی سراسر دنیا، لیست سیاهی را در مقابل چشمان هر انسان آزاده‌ای قرار می‌دهد که بی‌درنگ نام آمریکا در آن به‌عنوان بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر در جهان برجسته می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ چند سالی است ششم تا ۱۲ تیرماه در تقویم تحت عنوان «هفته‌ی حقوق بشر آمریکایی» نام‌گذاری شده است، هرچند علت این نام‌گذاری برای همگان تقریباً واضح و مبرهن است و بخصوص ملت ایران جنایت‌هایی که به‌طور مستقیم به دست آمریکایی‌ها و همچنین باواسطه‌ی مزدورانشان علیه مردم صورت گرفته است را هیچ‌گاه از یاد نخواهند برد اما یادآوری جنایات ضد بشری دولت آمریکا در ایران و سراسر دنیا در این مقطع ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر معظم انقلاب در سال ۹۴ در دیدار با خانواده‌ی شهدای هفتم تیر پیرامون نام‌گذاری این هفته فرمودند: «به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفته‌ی "حقوق بشر آمریکایی" اعلام بکنیم، واقعاً حقوق بشر آمریکایی در این چند روز در کشور ما یک‌چیز واضح و بارزی است و از این قبیل الی‌ماشاءالله. پس احتیاج داریم دشمن را بشناسیم.»

وقتی واژگانی چون «جنگ»، «نظامی‌گری»، «اشغال»، «استعمار»، «استثمار» از ذهن می‌گذرد، بلافاصله نام ایالات متحده نیز به ذهن متبادر می‌شود؛ آمریکا کشوری است که حدود ۲۴۰ سال از تاریخ حیاتش می گذرد و در این مدت در ۲۲۲ مورد جنگ، تجاوز و مداخله نظامی مشارکت داشته‌است! این در حالی است که باید ده‌ها کودتای ناکام یا موفق که برخی هرگز فاش نشده‌اند را به این تعداد مداخلات عموسام در امور ملت‌های دیگر افزود.

ملت ایران بیش از هر ملتی طعم حقوق بشری آمریکایی را چشیده‌اند از سال‌ها سلطه آمریکایی‌ها بر ثروت و عزت ایران و ایرانی در حکومت دست‌نشانده پهلوی تا حمایت از فرقه جنایتکار منافقین، همراهی با صدام، اقدامات خرابکارانه، بیش از ۴ دهه تحریم ظالمانه (حتی دارو و ملزومات پزشکی) و در نهایت به شهادت رساندن شهید سلیمانی، شخصیتی که مردم دنیا تا ابد مدیون مجاهدت‌های او هستند.

وقوع ۶ حادثه‌ی تروریستی در بازه‌ی ۶ تا ۱۲ تیرماه طی سالیان مختلف، از ترور نافرجام آیت‌الله‌العظمی سید علی خامنه‌ای در ششم تیر ۶۰، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت‌الله بهشتی و ۷۲ تن از یارانش در هفتم تیر سال ۶۰، ترور شهید صدوقی امام‌جمعه یزد در ۱۱ تیر ۶۱ و شلیک مستقیم موشک به هواپیمای مسافربری ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران توسط ناو آمریکایی و شهادت تمامی ۲۹۰ مسافر و خدمه ازجمله ۶۶ کودک و ۵۳ زن در ۱۲ تیر ۶۷ تنها بخشی از جنایاتی هستند که به‌حق این فرمایش امام خمینی ره را که فرمودند: « آمریکا تروریست بالذات دولتی است» تائید می‌کند.

گرچه اکنون سی و چهار سال از فاجعه غرق شدن هواپیمای ایران در اعماق خلیج فارس می گذرد اما هیچ گاه این رخداد غیر انسانی از خاطره مردمان این گیتی پهناور پاک نخواهد شد، اتفاقی ناخجسته که باعث سرافکندگی دولتمردان آمریکایی شد؛ این رویداد نمادی از بی توجهی آشکار به حقوق انسانها است، آن مسافران مظلوم رفتند، اما نام و یاد آنها هماره جاودان خواهد ماند.

آری دوازدهم تیرماه یادآور یکی از تلخ‌ترین وقایع و خاطرات انقلاب اسلامی و مردم ایران و درعین حال یکی از آشکارترین موارد نقض حقوق بشر از سوی دولت مستکبر آمریکاست.

ایالات متحده آمریکا از گذشته‌های دور تا کنون همواره داعیه دفاع از مبانی و اصول حقوق بشر را داشته و موضوع حمایت از حقوق بشر یکی از مهم ترین شعارها و ادعاهای مقامات آمریکایی در نظام بین الملل به حساب می آید. این در حالی است که دولتمردان آن کشور، موضع گیری در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان را بر مبنای ترجیحات و منافع سیاسی انجام می‎دهند و همین رویه موجبات سوء استفاده ابزاری آمریکا از موضوع حقوق بشر را در سطح بین المللی فراهم ساخته است.

آمریکا با پرونده سیاهی که در جرم و جنایت و قتل و کشتار داشته، همچنان مدعی رعایت حقوق بشر است، امروز این سؤال از مدعیان حقوق بشر مطرح است که آیا ترور حقوق بشر است؟ آن‌ها چطور می‌توانند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را ترور کنند و حرف از حقوق بشر بزنند.

آیا تحریم حقوق بشر است؟ یک ملت را چهل سال تحریم می کنند و بعد خودشان را مدافع حقوق بشر معرفی می کنند. آیا تبعیض نژادی حقوق بشر است؟ اینکه یک افسر پلیس پایش روی گلوی انسانی بگذارد که تنها رنگش با باقی انسان‌ها فرق می‌کند حقوق بشر است؟ «البته که حقوق بشر است اما حقوق بشر آمریکایی!»

آمریکایی ها علیرغم شعارهایی که در زمینه حقوق بشر سر می‌دهد، حتی حاضر نیست به صورت ظاهری، بر تبعیض نژادی در کشور خود سرپوش بگذارد. جنایاتی که در طول سالهای اخیر علیه سیاهپوستان و رنگین پوستان در نقاط مختلف آمریکا اتفاق افتاده است، نشان از آن دارد که واشنگتن حتی به رعایت بدیهی‌ترین اصول حقوق بشری در کشور خود نیز پایبند نیست.

منطق حقوق بشر آمریکایی امروز بیش از هر زمان دیگری بی‌اعتبار شده است تا جایی که نه‌تنها علیه مردم دیگر کشورها فعالیت‌های ضد حقوق بشری انجام می‌دهد، بلکه نسبت به مردم خودش نیز همین سیاست را اعمال می‌کند به‌طوری‌که امروز شاهدیم چگونه حقوق کودکان و زنان، حقوق مهاجرین، حقوق اقلیت‌های دینی به‌خصوص مسلمانان و حقوق سیاه‌پوستان در آمریکا نقض می‌شود.

اقدامات ایالات متحده آمریکا در یمن و فلسطین یکی از مظاهری است که چهره ضد حقوق بشری واشنگتن را برملا می‌سازد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص تأکید می‌کنند: «[آمریکایی‌ها] به کمک سعودی می‌روند، مردم را در یمن آن جور در بازار و در مسجد و در مجلس عزا و در مجلس شادی و در بیمارستان و مانند اینها بمباران می‌کنند، ادّعای حقوق بشر هم می‌کنند».

ایشان همچنین عنوان می‌کنند: «مردم دنیا که همیشه در قضایای مختلف، شعار طرفداری از حقوق بشر را از زبان آمریکایی‌ها شنیده‌اند باید در آینه فلسطین، چهره زشت واقعیِ سیاست‌های آمریکایی را مشاهده کنند». اشاره رهبر انقلاب به اقدامات ضد حقوق بشری آمریکایی‌ها در یمن، حمایت‌های سیاسی واشنگتن از عربستان و نیز ارائه کمک‌های تسلیحاتی آن به متجاوزان سعودی است.

شیطان بزرگ آمریکا در طول سال‌های پس از استقرار نظام اسلامی در ایران علاوه بر انواع توطئه‌های براندازانه و اقدامات خصمانه بری مهار انقلاب اسلامی، با بهره‌گیری از زنجیره‌های رسانه‌ای و دستگاه‌های تبلیغاتی، موضوع «حقوق بشر» را که آمریکا خود بزرگ‌ترین ناقض آن در جهان شناخته می‌شود به ابزار و حربه‌ای برای فشار بر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مبدل ساخته و آن را بهانه‌ای برای اعمال فشار و تصویب انواع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران قرار داده است.

بازخوانی ماجراهای پر فراز و نشیب جنایات آمریکا علیه ملت ایران و حتی سراسر دنیا در هفته پیش رو، لیست سیاهی را در مقابل چشمان هر انسان آزاده‌ای قرار می‌دهد که بی‌درنگ نام آمریکا در آن به‌عنوان بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر در جهان برجسته می‌شود.

اما در حالی طی سال‌های اخیر شعار دفاع از حقوق بشر از بلندگوهای تبلیغاتی آمریکایی‌ها و همسو با آن از کشورهای غربی شنیده می‌شود که نگاهی حتی گذرا به سابقه‌ی عملکرد این کشورها نه صرفاً در ایران بلکه در تمام دنیا نشان می‌دهد این مدعیان خود ناقضان اصلی حقوق بشر و متعرضان به استقلال و آزادی ملت‌ها هستند.

این جمله از رهبر معظم انقلاب پاسخ شایسته به کسانی است که سعی در بزک کردن چهره زشت آمریکا دارند: «آن‌کسانی که امروز سعی می‌کنند از این هیولا - که سیاست‌های آمریکایی و سیاست‌های بعضی از دنباله‌روان آمریکا است - یک چهره‌ی موجّهی معرفی کنند، این‌ها دارند خیانت می‌کنند؛ این‌ها دارند جنایت می‌کنند.»

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حقوق بشر آمریکایی حقوق بشر آمریکایی ها حقوق بشر ی حقوق بشر ملت ایران حقوق بشری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل

اما وقایع چندماهه اخیر در فلسطین، نشان داد این قواعد وآموزش آن نیاز به بازنگری جدی دارد؛ زیرا برخی از این قواعد برای کمک به برقراری مسالمت‌آمیز ارتباط میان تمامی ملت‌ها وضع شده است و هنگامی که هدف آن قاعده محقق نمی‌شود قطعاً کارکرد خود را ازدست می‌دهد.

همانند قاعده کشتیرانی در آب‌های آزاد که براساس (بند ۱ ماده ۵۲) کنوانسیون حقوق دریاها که طبق آن کشتی‌ها در دریای آزاد تابع هیچ قدرتی نیستند؛ بنابراین کشورهای صاحب قدرت حق اعمال نفوذ در کشتیرانی سایر کشورها را ندارند، اما درعمل شاهد آن هستیم کشور آمریکا بارها به بهانه‌های سیاسی اما با اعمال قدرت حقوقی مانع کشتیرانی کشور ایران و تجارت از طریق دریا شده است تا جایی که کشتی‌های کشور ما را به نفع خود توقیف و مصادره می‌کند و نهادهایی که باید ضمانت اجرا را علیه دولت آمریکا اعمال کنند، نه تنها از مکانیسم‌های موجود در حقوق بین‌الملل استفاده نمی‌کنند، بلکه روش‌های قانونی دیگری برای توجیه اعمال غیرقانونی آمریکا وضع نمی‌کنند.

این امر موقوف به همین قاعده نیست و سایر قواعد دیگر بین‌المللی دستخوش این اعمال قدرت در عمل شده‌اند، همانند حق برپایی تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن که سازمان عفو بین‌الملل هم بر آن تأکید دارد، ولی درعمل توسط بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در قضیه تظاهرات دانشجویان در اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه ، خدشه‌دار شده است.

موارد مذکور تنها موارد جزئی از قواعدی است که برای سایر کشورها تجویز و در عمل برای برخی کشورها نادیده انگاشته می‌شود.

این‌ها بخشی از مواردی است که بعضاً سایر کشورها هم ممکن است با آن درگیر شوند و توسط نهادهای بین‌المللی با برخورد متناقض مواجه شوند، اما نقض حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی فصل متفاوتی از این تناقضات آشکار را پدید آورده که هیچ کشوری تاکنون مشابه آن را ندیده است، به گونه‌ای که حتی برای حمایت از رژیم صهیونیستی برخی از قوانین حقوق بشری در کشورهایی همچون آمریکا تغییر یافته و اعتراض به اقدامات را غیرقانونی شناخته است!

از همین رو در نظم نوین جهانی و در شرایطی که حقوق ملت‌ها با افزایش توان نظامی و گسترش قدرت بازدارندگی تحقق می‌یابد، حقوق بین‌الملل و ارتباط جهان پیرامون از راه‌های حقوقی و دیپلماتیک نیاز به یک بازنگری اساسی و وجوب تعریف جدید از آن برای اساتید، دانشجویان و کاربران حقوق بین‌الملل در عمل دارد تا منافع و امنیت ملی را به بهانه رعایت این حقوق بین‌الملل پراز تناقض و جانبدارانه، ذبح کند و از طرف دیگر افکار کاربران عرصه حقوق بین‌الملل را با این زوایای پنهان آشنا و تحلیل‌های تئوری را به واقعیت جامعه بین‌الملل نزدیک کند.

دیگر خبرها

  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان در آمریکا
  • واکنش معاون قوه قضاییه به برخورد با زنان و دختران در آمریکا: چه کسی به داد آنها می‌رسد؟
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان و دختران در آمریکا
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند
  • انصاری: استکبار قادر به پوشاندن جنایت صهیونیست‌ها نیست