Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جامعه‌شناس گفت: مسائل اجتماعی چندوجهی هستند و یک‌ نهاد نمی‌تواند مجری پیشگیری و مقابله با آن باشد حتی اگر تمام نهادهای دولتی برای مقابله با این معضلات به عرصه عمل بیایند، نمی‌توان انتظار داشت که بتوانند تمام این معضلات را رفع کنند.

احمد مهرشاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در مطالعات شهری، زندگی شهری یکی از محورهای مورد بحث این حوزه است در سال‌های اخیر زندگی شهری مبتنی بر زندگی ماشینی بوده و همین امر باعث شده است که شهرنشینی رویکرد پراسترس و تنش‌زا برای شهروندان آن شهر به همراه داشته باشد به همین جهت مبحثی در دنیای مدرن مطرح شد که شهر چه از لحاظ زیست‌محیطی و چه از لحاظ اجتماعی و فرهنگی نیاز به فرصت‌هایی برای مکث و تأمل دارد بر همین اساس سیاست پیاده‌مداری و پیاده‌روسازی بعضی از محورهای شهری به‌عنوان یک اولویت مهم در حوزه شهری دنبال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارباغ پیشینه تاریخی در حوزه انسان‌محوری دارد

وی افزود: گذر فرهنگی چهارباغ دارای پیشینه تاریخی در حوزه پیاده‌مداری و انسان‌محوری است به‌گونه‌ای که در دوران تاریخی مختلف به‌ویژه عصر صفویه این محور دارای رویکرد تفرجگاهی و انسان‌مداری بوده است به همین جهت حال که چهارباغ توسط شهرداری اصفهان پیاده‌راه شده است این اقدام دارای ویژگی‌ها و رویکردهای مثبتی بوده که مهم‌ترین آن استفاده از این فضا برای مکث و تأمل در فضای شهری اصفهان است.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: پروژه چهارباغ و پیاده‌راه کردن آن هرچند اقدامی مؤثر برای شهروندان و شهر اصفهان است، اما در برخی از اقدامات پیاده‌راه چهارباغ آن‌طور که نیاز بوده بررسی کارشناسی و آینده‌نگری صورت نگرفته است؛ یکی از بحث‌های مهم که در چهارباغ مطرح می‌شود این است که این نقطه شهر در طول دهه اخیر شاهد سیاست‌گذاری متنوعی بوده است.

لزوم فرصت تفریحی بیشتری برای شهروندان در چهارباغ

وی باید قبول کنیم در شهر اصفهان نتوانستیم فرصت‌های تفریحی خوبی برای شهروندان به‌ویژه نوجوانان و جوانان فراهم کنیم، ادامه داد: چهارباغ در چندسال اخیر با تغییرات مختلفی رو به رو بوده که همین امر منجر به برخی عارضه‌های هویتی در این محور شده است.

مهرشاد گفت: هم‌اکنون چهارباغ از یک طرف محور زیبایی، گردشگری شهر اصفهان است و از طرفی شاهد هستیم این محور تبدیل به مرکز عرضه فست‌فود شده است، بهتر بود در این محور فرصت تفریحی بیشتری برای شهروندان فراهم می‌شد.

این تحلیل‌گر مسائل اجتماعی ایران بابیان اینکه بخشی از سیاست پیاده‌راه‌سازی برای درنگ و آرامش شهروندان است، اظهار کرد: در بعضی از ساعت‌های روز در چهارباغ شاهد اسکیت‌بازی و دوچرخه‌سواری نوجوان و جوانان هستیم که با سرعت زیاد در حال حرکت هستند و از طرفی فست‌فودها با قرار دادن صندلی و میزهای خود فضای میانی چهارباغ را تصرف کرده‌اند البته اشکالی ندارد یک بافت شهری کارکردهای متنوعی داشته باشد به‌شرط اینکه بین این کارکردها یک هارمونی وجود داشته باشد، به نظرم موردی که هم‌اکنون در برخی از محورهای پیاده‌راه چهارباغ با آن رو به رو هستیم.

مهرشاد افزود: وقتی نتوانسته‌ایم در گذشته محیط‌های شهری را برای قشری از جامعه ایجاد کنیم و حتی به جهت فرهنگی آن قشر خیلی وارد فرآیند جامعه‌پذیری به‌طور کامل نشده‌اند، دور از انتظار نیست که آن قشر تلاش می‌کند برخی از فضای شهری را در تصرف خود درآورد؛ پس اگر گفته می‌شود چرا بیشتر شاهد حضور جوانان در محور چهارباغ نسبت به سیار نقاط شهر هستیم به خاطر این است که در دوره‌های گذشته محیط‌های شهری را برای جوانان این شهر فراهم نکرده‌ایم.

وی گفت: مسائل اجتماعی چندوجهی هستند و یک‌نهاد نمی‌تواند مجری پیشگیری و مقابله با آن باشد حتی اگر تمام نهادهای دولتی برای مقابله با این معضلات به عرصه عمل بیایند، نمی‌توان انتظار داشت که بتوانند تمام این معضلات را رفع کنند، یکی از مشکلاتی که در شهرهای کشور شاهد هستیم این است که هماهنگی و وحدت رویه بین اجزا و عناصر جامعه وجود ندارد، اگر به دنبال رفع معضلات چهارباغ هستیم به‌جای اینکه تنها از شهرداری انتظار رفع معضلات را داشته باشیم باید تمام دستگاه‌ها با شهرداری یک نوع وحدت رویه داشته باشند، تا شاهد کاهش معضلات این گذر فرهنگی باشیم.

کد خبر 584931

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چهارباغ چهارباغ عباسی چهارباغ اصفهان چهارباغ پايين گذر فرهنگی چهارباغ عبور از چهارباغ پیاده راه چهارباغ چهارباغ خواجو مدرسه چهار باغ گذر چهارباغ شهردار چهارباغ آسیب های چهارباغ خیابان چهارباغ اصفهان سینما چهارباغ جوانان جامعه شناسی جامعه شناسی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای شهروندان پیاده راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران

آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: این تصور در عموم مردم ایجاد شده که مدیریت بحران بانک ماشین آلات و تجهیزات و دارای منبع اعتباری گسترده است، اما در اصل بودجه در داخل اعتبارات دستگاه‌ها پیش‌بینی می‌شود و همه دستگاه‌ها باید طبق وظایف ذاتی خودشان عمل کنند. 

او افزود: طی ۱۰ سال گذشته هیچ اعتباری در زمینه پیشگیری و آمادگی ستاد‌های مدیریت بحران به ما اختصاص داده نشده است و در اولویت بندی اعتبارات نقص داریم، زیرا اعتقاد ما این است که باید اعتبار پیشگیری بیشتر از اعتبار بازسازی باشد. 

آخوندی بیان کرد: به طور مثال برای بهسازی ماشین آلات سنگین عمرانی در مرحله اول ۷۰۰ میلیارد تومان و در مرحله دوم هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا آنها را به روز کنیم. 

بیشتر بخوانید

 سیل برخی از راه‌های روستایی و فرعی خراسان جنوبی را مسدود کرد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: نیروی انسانی و نیروی تخصصی آموزش دیده در بحث اجرای حوزه مدیریت بحران کم داریم و اجازه جذب نیرو در برخی از موارد را هم نداریم؛ به طور مثال در استان کمبود نیروی آتش نشانی داریم و با بازنشسته شدن نیرو‌ها به صورت جدی با مشکل کمبود نیرو مواجه خواهیم شد. 

او عنوان کرد: مورد دیگری که از آن گلایه‌مندیم این است که توجه به هشدار‌ها و جدی گرفتن آنها هنوز فرهنگ سازی نشده و این یک مشکل هم میان مردم و هم برخی مسئولینی است که می‌بایست در حوزه اجرایی و عملیاتی کاری انجام دهند. 

آخوندی به سیلاب اخیر در استان اشاره و تصریح کرد: بعد از سیل، تیم‌های ارزیاب از دستگاه‌های مختلف به مناطق هدف رفته و در قالب فرم‌هایی برآورد خسارت انجام می‌دهند که این برآورد‌ها در پله نهایی به استانداری رسیده و جمع‌بندی می‌شود؛ در مرحله بعدی از هیئت دولت پیگیری و متناسب با بودجه بخشی از آن به استان اختصاص داده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سیستم‌های روشنایی در شهرکرد
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • انجام ۴ کیلومتر حفاری تونل خط ۴ متروی مشهد
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • تداوم ورود موتورسیکلت‌‌ به داخل پیاده‌راه فردوسی سنندج ‌
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • پیاده‌روی چهارراه عضد اراک تعریض می‌شود
  • احداث ۶ دستگاه پل عابر پیاده در محور‌های پرتردد مازندران
  • تلاش ۲۴ ساعته سازمان خدمات موتوری اصفهان در حوادث شهری
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند