Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت میحط‌زیست با اشاره به ابلاغ برنامه‌ چهار ساله ساماندهی پسماندهای شمال کشور به استانداران استان‌های شمالی، بر اجرای آن از سوی دستگاه‌های مرتبط تاکید کرد.

به گزارش ایران اکونومیست از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در نشست مشترک اعضای مجمع نمایندگان گیلان با هدف بررسی راهکارهای حل مسایل زیست محیطی این استان افزود: امروزه یکی از معضلات اصلی استان گیلان حجم زیاد پسماند است که برای ساماندهی آن برنامه‌ چهار ساله ساماندهی پسماندهای شمال کشور تهیه و به استانداران استان های شمالی ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارداشت: در این برنامه چهارساله منابع اعتباری و برنامه های زمان بندی و روش‌هایی که مقرر است انجام شود کاملا مشخص است که امیدواریم با این برنامه مدون بتوان هم زباله‌هایی که از این پس تولید می شود و هم زباله‌های دپو شده ای که از سال‌ها قبل تولید شده و منابع آب و خاک را نابود می کنند، ساماندهی شود.

معاون رییس جمهوری افزود: وزارت کشور مکلف است با همکاری شهرداری های مستقر در استان های شمالی در اجرای این برنامه همکاری کند و  ما هم در سازمان حفاظت محیط زیست هم از جنبه نظارتی کاملا پیگیر این مساله هستیم.

دیگر جایی برای دفع پسماند نداریم

وی تاکیدکرد: امیدواریم بحث کمپوست هم مورد پیگیری قرار گیرد چون دیگر جایی برای لندفیل ( محلی که انواع زباله و پسماند به آنجا منتقل و دفن می‌شود ) و دفع پسماند در کشور نداریم.

سلاجقه با اشاره به مشکلات زرجوب و گوهر رود به علت ورود فاضلاب شهری و خانگی افزود: برنامه های جامعی در این خصوص مصوب شده و دستگاه های مسئول خصوصا وزرات جهاد کشاورزی و وزارت نیرو می بایست در کنار کار قرار گیرند و تکالیفشان هم در این راه کاملا مشخص است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست به بحث تصفیه خانه شهری رشت اشاره کرد و گفت: این بحث هم در دستور کار قرار گرفته و خوشبختانه منابع اعتباری آن هم تامین شده است.

وی در ادامه با اشاره به شرایط تالاب انزلی گفت: موارد مختلف چه در بخش مسایل آبخیزداری به علت کاهش رسوبات وارد شده به تالاب و چه در زمینه آنچه مربوط به آلاینده ها، بررسی می شود.

در این نشست همچنین سیدکاظم دلخوش رییس مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به بحث مهم سنبل آبی و راهکارهای برداشت‌ و امحای آن از سطح تالاب بین‌المللی انزلی گفت: مقرر است جلسه ای در استان گیلان برگزار شود و سعی ما بر این است که کمک های لازم را در راستای حفظ محیط زیست انجام دهیم.

دلخوش افزود: از سازمان حفاظت محیط زیست تقاضا داریم با مشارکت دستگاه های اجرایی کشور، مردم گیلان را از این معضلات نجات دهند.

در این نشست همچنین جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت و خمام، مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار و حسن محمدیاری نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی در سخنانی در خصوص مهمترین مباحث زیست محیطی استان گیلان خواستار تسریع در مرتفع شدن این معضلات شدند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان حفاظت محیط زیست ، علی سلاجقه ، مدیریت پسماند

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست علی سلاجقه مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم