Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک هوش مصنوعی جدید قادر است از صدای جریان ادرار برای نظارت بر سلامت مجاری ادراری استفاده کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از آی‌ای، یک الگوریتم هوش مصنوعی اکنون می‌تواند به صدای دفع ادرار بیماران گوش دهد تا با موفقیت و کارآمدی، جریان‌های غیرطبیعی و مشکلات مربوط به سلامتی مجاری ادراری آنها را شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ابزار یادگیری عمیق، "Audioflow" نامیده می‌شود و تاکنون تقریباً به اندازه‌ی یک دستگاه تخصصی مورد استفاده در کلینیک‌ها خوب عمل کرده و نتایج مشابهی را برای دستیاران اورولوژی ارائه کرده است.

ارزیابی صدای ادرار

دکتر "لی هان جی" از بیمارستان عمومی سنگاپور و سرپرست این مطالعه جدید گفت: گرایش به استفاده از فناوری یادگیری ماشینی در بسیاری از زمینه‌ها به وجود آمده است، زیرا پزشکان زمان زیادی ندارند و به صرفه‌جویی در زمان آنها کمک شایانی می‌کند. در عین حال، به ‌ویژه از زمان شروع همه‌گیری، تغییر به سمت پزشکی از راه دور و کاهش مراقبت‌های مبتنی بر بیمارستان وجود دارد.

وی افزود: ما نیز مشتاقِ توسعه‌ی راهی برای نظارت بر بیماران به منظور مشاهده وضعیت آنها در خلال بازدیدهای بیمارستانی بودیم.

این الگوریتم جدید، صدای تولید شده توسط ادرار را در یک محیط عایق صدا ارزیابی می‌کند و مشکلات احتمالی را بدین وسیله تشخیص می‌دهد. اما محققان امیدوارند اپلیکیشنی بسازند که به اندازه کافی خودکفا باشد و بیماران بتوانند از آن در خانه نیز استفاده کنند.

دستگاه‌های کنونی برای ارزیابی شرایط مرتبط با ادرار، کارآمد هستند، اما نیاز دارند که بیماران در طول بازدیدهای سرپایی در آنها ادرار کنند.

با این حال، همه‌گیری کووید-۱۹ دسترسی به کلینیک‌ها را محدود کرده است. "هان جی" و همکارانش می‌خواستند روش موثرتری برای ارزیابی ادرار در خانه بدون هیچ گونه کمک پزشکی ایجاد کنند و به همین دلیل از حوزه‌ی مهندسی برای توسعه یک الگوریتم هوش مصنوعی برای ارزیابی ادرار استفاده کردند.

آنها برای آموزش و اعتبارسنجی این الگوریتم، ۵۳۴ شرکت‌کننده مرد را از دسامبر ۲۰۱۷ تا ژوئیه ۲۰۱۹ به‌کار گرفتند. این فرآیند نسبتاً ساده بود؛ شرکت‌کنندگان از دستگاه نظارت بر ادرار معمولی در یک اتاق عایق صدا استفاده کردند و صدای جریان ادرار خود را با استفاده از تلفن هوشمند ضبط کردند.

نتایجی که با نتایج تخصصی مطابقت دارد

سپس هوش مصنوعی با استفاده از ۲۲۰ صدای ضبط شده یاد گرفت که نرخ جریان، حجم و زمان را به طور دقیق ارزیابی کند. این در حالی است که این عوامل با هم می‌توانند انسداد یا مشکلات مثانه را هویدا کنند.

"هان جی" توضیح داد: هوش مصنوعی ما می‌تواند از برخی افراد غیر متخصص پیشی بگیرد و به مشاوران پزشکی نزدیک شود. اما مزیت واقعی این است که هر بار که به دستشویی می‌روید، یک مشاور همراه خود دارید.

وی افزود: ما اکنون در حال کار بر روی الگوریتمی هستیم که بتواند زمانی که سر و صدای پس‌زمینه نیز در محیط معمولی خانه وجود دارد، به خوبی کار کند.

در واقع، "Audioflow" نتایجی را تولید کرد که می‌توانست با یک دستگاه تخصصی موسوم به "اوروفلومتری" و یک هیئت متشکل از شش دستیار اورولوژی رقابت کند. این هوش مصنوعی، نتایجی را به دست آورد که برای بیش از ۸۰ درصد موارد ضبط شده با دستگاه "اوروفلومتری" مطابقت داشت و در مقایسه با اورولوژیست‌های متخصص به نرخ تطابق ۸۴ درصدی دست یافت.

اکنون محققان امیدوارند که این هوش مصنوعی جدید بتواند به زودی برای استفاده در خانه آماده شود.

"Audioflow" به زودی به عنوان یک برنامه تلفن هوشمند برای آزمایش در دنیای واقعی همراه با صداهای پس‌زمینه عرضه خواهد شد. با این حال یک اشکال دارد و آن اینکه تاکنون فقط بر روی جریان ادرار مردان آزمایش شده است که با ادرار زنان متفاوت است. بنابراین احتمالا در آینده شاهد نسخه‌ای با محوریت زنان خواهیم بود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: هوش مصنوعی ، اورولوژی ، ادرار

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هوش مصنوعی اورولوژی ادرار هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۴۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام حوزه‌های آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، مرحله اول آزمون نوزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ماه به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود.

بر همین اساس دبیرخانه طرح اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم آدرس حوزه‌های برگزاری آزمون را در این مرحله اعلام کرد که بر اساس آن این آزمون در ۸۵ حوزه در ۳۱ استان کشور برگزار خواهد شد.

داوطلبان حضور در این آزمون می‌توانند کارت ورود به جلسه را از طریق سایت https://bpms.telavat.ir دریافت کنند. برای ورود به صفحه مربوط به مشاهده و دریافت کارت باید شماره ملی داوطلب وارد شود. 

فهرست حوزه‌های مرحله اول نوزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نظارت تصویری با هوش مصنوعی
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • ارزیابی عملکرد دفاعی چلسی در فصل جاری توسط جو کول / زیرنویس فارسی
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید/ اعمال قانون با دوربین‌های نظارت تصویری
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید
  • دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • اعلام حوزه‌های آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان