Web Analytics Made Easy - Statcounter

یادداشت: مجتبی احمدی، دبیر گروه فرهنگ و هنر ؛ خبرگزاری برنا

همانطور که سینما با اقبال فیلم های کمدی گیشه را تصرف می کند و اصولا آثار کمدی ناجی اقتصاد سینما هستند و سینمای بدنه نقشی مهم و اساسی در روشن نگاه داشتن چراغ سینما دارد باید گفت آثار طنز در حوزه سریال که اتفاقا این روزها در تلویزیون خیلی شاهد ساخت آنها نیستیم هم نقش بسیار مهمی در بالا نگاه داشتن آمار مخاطبان رسانه ملی و به خصوص بالا نگاه داشتن درصد رضایت مندی  از تولیدات نمایشی در سیما را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شبکه نمایش خانگی اگرچه با چند درام جذاب این روزها در اوج است اما فراموش نمی کنیم که آثار طنز بسیاری در این مدیوم با استقبال مواجه شدند و کار بعضی حتی به فصل های دیگر کشیده شد. 

اما با مقدمه فوق به سراغ ساخت برنامه جوکر می رویم که با چند فاکتور مهم و اساسی توانست نظر علاقمندان پلتفرم های نمایشی را به خود جلب کند و جالب اینکه در میان تولیدات شبکه نمایش خانگی به رغم اینکه شرایط ساخت و تولید آسانتری نسبت به سریال ها دارد اما بازخوردی قوی و به نوعی صاحب رکورد از آن در میان تولیدات پلتفرم ها می بینید .

آنچه در ذیل می خوانید رمز موفقیت جوکر نیست؛ 

در واقع به دنبال این هستیم که به این نکته برسیم آیا جوکر یک بیزینس موفق است یا یک برنامه تلویزیونی موفق؟ 

آیا جوکر قبل از آنکه به دنبال ایجاد لحظاتی مفرح برای مخاطبش باشد به دنبال این است که از چارچوب های درآمدزایی یک برنامه پرمخاطب سود صد چندان کند؟

بیش از آنکه جواب سوالات فوق موضوع این یادداشت باشد باید اذعان کنیم که هوشمندی تیم سازنده از چند زاویه قابل بررسی است و باید اعتراف کرد جوکر مستقیما روی نقطه ای دست گذاشته است که دیگر تولیدات نمایشی از به کار بستن آن در آثارشان غافل بوده اند که امروز شاهد اقبالی با این مختصات در جذب مخاطب با این نوع از گونه نمایشی نیستیم. 

آیا برنامه جوکر فیلمنامه مشخصی دارد؟!

آیا برنامه جوکر مانند یک سریال تلویزیونی یا سریال های شبکه نمایش خانگی مخاطبش را از این هفته به هفته دیگر می کشاند؟!

آیا برنامه جوکر بر اساس یک دو خطی از پیش تعیین شده کلید می خورد و به پایان می رسد؟!

آیا جوکر محصول یک تفکر است و به دنبال این است تا حجم وسیعی از مخاطب را با ترفندهای مخصوص به خود درگیر سازد؟!

جواب سوالات فوق را بسیار ساده می دهیم و می نویسیم جوکر نه فیلمنامه دارد ، نه کارگردانی عجیب و غریبی دارد، نه بازیگران برای کارگردان بازی می کنند، نه کشش های یک اتفاق دراماتیک مخاطب را درگیر می کند.

در برنامه جوکر گروه تولید هزینه حضور چهره هایی را می دهد که به همراه خود سالها سابقه کاری ،خلاقیت ، استعداد، توانمندی و البته در برخی از اوقات شناختی که مخاطب از آنها در گذشته دارند را با خود به این برنامه می آورد. 

در حقیقت برنامه جوکر برای چند ساعت در روز روی توانمندی افرادی حساب می کنند که آنها برای خودشان سنگ تمام می گذارند و بالاجبار تمام توانایی شان را برای خلق لحظاتی که محور اصلی برنامه است هزینه می کنند تا اتفاق ویژه ای رخ دهد. 

کار از فرمول نمایش فاصله گرفته، همه خودشان هستند، حتی مهمانان هیچ آداب و ترتیبی نمی جویند و بر اساس خود واقعی شان وارد گود می شوند و از این موقعیت با هر ابعادی به نفع برنامه استفاده می کنند و با یک حساب سر انگشتی می توان گفت؛ شبکه نمایش خانگی و پلتفرم پخش کننده جوکر با هوشمندی تمام و با ذکاوت بسیار از یک دورهمی هنری با یک کارگردانی معمولی بیزینسی هنگفت رقم می زند که الحق باید گفت آنها نان تفکر پشت اثر را می خورند و قرار نیست به این سبک از کار که به ظاهر ساده و زود بازده می رسد خرده گرفت ، چرا که باید دیگران نیز از این الگو به نفع یک اتفاق ویژه در حوزه آثار نمایشی هم سود ببرند. 

جوکر قبل از اینکه یک برنامه موفق باشد و بتواند مخاطبش را بر اساس یک ماجرای خطی قصه دار همراه کند در یک فضای صمیمانه نامتعارف که شاید تابحال این رابطه را بین هنرمندان ندیده است درگیر می کند و پتانسیل شخصی هر یک از شرکت کنندگان و انرژی و توانی که روی آن برای رقابت می گذارند موقعیتی موفق را ایجاد می کند که تماشاگر را از این قسمت به قسمت های بعدی بکشاند و در واقع رقابت است که کشش قسمت های بعدی را ایجاد می کند نه قصه!

در پایان باید گفت جوکر محصول یک فکر درست است که حتی اگر از نمونه های دیگر کشورها کپی یا برداشت شده باشد قابل احترام است به خصوص اینکه برنامه توانسته با نگاهی هوشمندانه از چهره های محبوب سینما و تلویزیون بُعد دیگری را رو کند که شاید برای مخاطب فان و جذاب تر از لحظاتی باشد که حتی از آنها در دل سریال ها و آثار نمایشی می بیند.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سینما احسان علیخانی شبکه نمایش خانگی جوکر مجتبی احمدی شبکه نمایش خانگی برنامه جوکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۹۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم

زینب عباسی محبوب در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با مزایای چند فرزندی بیشتر است یا معایب آن گفت: چند فرزندی مزایای زیادی دارد اما معایب خاصی ندارد مگر اینکه مدیریت نشود و اگر مدیریت نشود چه تک فرزندی، چه بدون فرزند، چه چند فرزند بودن در هر صورت آسیب خودش را خواهد داشت اما مزایای چند فرزندی زیاد است.

وی با اشاره به چند مورد از مزایای چند فرزندی افزود: مسؤلیت پذیر بودن بچه‌ها، رشد شناختی، دلگرم بودن بچه‌ها به هم دیگر، دلگرم بودن پدر و مادر به بچه‌ها، گرم بودن محیط خانه و خانواده می‌توان اشاره کرد.

عباسی محبوب افزود: در بحث اقتصادی بسیاری از موارد که در حال حاضر برای ما دغدغه شده است مسائلی است که خود ما برای خودمان بزرگ کردیم یعنی نه در گذشته بوده و نه در حال حاضر خیلی مورد نیاز است در واقع ما بیشتر از آنکه خر ج داشته باشیم برج داریم، و مواردی است که خودمان برای خودمان بزرگ کردیم.

رفاه کامل برای بچه‌ها یک آسیب است

وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل کم فرزند بودن خانواده یعنی وقتی خانواده‌ها کم فرزند باشند تمام همتشان را می‌گذارند که تمام شرایط را برای بچه‌ها آماده کنند و تمام شرایط رفاهی و اقتصادی را برای بچه‌ها آماده کنند افزود: طبق نظر روانشناسان حتی در دنیا به ضرر بچه‌ها است، اینکه بچه‌ها با رفاه کامل و با امکانات کامل بزرگ شوند اینکه بچه‌ها در بچگی باید با سختی‌ها آشنا باشند و این سختی‌ها باعث تکامل بچه‌ها، صبر بیشتر و ساخت روحیه بچه‌ها می‌شود، بچه‌ها با مسائل مختلفی در جامعه قرار می‌گیرند، آنچه که ما در جامعه با آن مواجه هستیم بحث نبود امکانات و اقتصاد به آن شکلی که مدنظر ما است نیست و ما بیشتر آنچه که در ذهن خود ساختیم و آن رفاهی که باید فراهم باشد و این یک موضوع برای بچه‌ها خود یک آسیب است و نگاه باید نگاه رزاق بودن خداوند باشد.

وی افزود: نگاه به رزاق بودن، نگاهی است که ما می‌توانیم قبول کنیم یا نکنیم، اگر قبول داریم، اگر نگاه توحیدی این آیه که خداوند رزاق است اگر آیات قرآن که خداوند بیشتر از ۷ آیه بیان کردند که حقوق شما را می‌دهم و اگر اینها را قبول کنیم هیچ جای صحبتی نیست.

عباسی محبوب در رابطه با اینکه دیگران اعم از اطرافیان، خانواده و همکاران درباره تعداد فرزندان چه نظری دارند نظرات مثبت و منفی چگونه است؟ تصریح کرد: در کل بنده شخصاً اینکه خیلی از اطرافیان در زندگی ام تأثیر بگذارند این شکلی نبوده همیشه روش زندگی ام این بوده که روش خودم را داشته باشم و مؤثر باشد و برای دیگران و بنده اهمیت نداشته، اکثر خانواده اطرافیان نظر مثبتی به خانواده چند فرزندی دارند و موضع مثبتی نسبت به خانواده‌های چند فرزندی دارند و به عینه هم مشاهده می‌کنند و خانواده و بچه‌های آنها بچه‌های موفقی هستند و دلایل زیادی برای چند فرزندی بودن دارند و نظرشان مثبت است.

تربیت فرزند مستلزم همکاری همسر است

وی با اشاره به جواب سوال اینکه برای تربیت درست فرزندان چه اقدامی داشتید؟ اظهار کرد: تربیت فرزند مستلزم این است که همسر همکاری کند و به تنهایی نمی‌شود، اگر ما خودمان را خوب تربیت کنیم تأثیر مثبتی هم روی بچه‌ها دارد و جدا از ما نیستند از لحاظ تربیتی انسان در هر شرایطی نیاز به تربیت دارد و باید به فکر خودش باشد.

عباسی محبوب بیان کرد: بحث دیگر انتخاب همسر است و خیلی هم به این موضوعات باید دقت شود، رعایت حق همسر، زن و مرد باید حقوق خود را نسبت به همسر رعایت کنند به معنای واقعی احترام همدیگر را داشته باشند، پدر و مادر اگر مشکل داشته باشند بیشترین آسیب را فرزند می بیند.

وی بیان کرد: اگر خانواده بهترین رفاه را برای بچه‌ها ایجاد کنند ولی زندگی آرامی نداشته باشند، بچه خوب تربیت نمی‌شود، پدر و مادر باید اهل یادگیری، مشاوره باشند و فکر نکنند همه چیز را می‌دانند شکافی بین نسل ما و نسل جدید است، دوران تربیتی را طی می‌کنند و این شکاف بسیار عمیقی است و ما باید اطلاعات خود را بالا ببریم وان طور که ما بزرگ شدیم نمی‌توانیم این بچه‌ها را بزرگ کنیم حضرت علی ع می‌فرمایند: بچه‌ها را برای زمان خودشان بزرگ کنید، زمان حال با زمان گذشته فرق دارد چه در کشور ما چه در کل دنیا و اینکه فرزند من ببیند که دنبال تغییر و علم و مسائل دینی را بالا ببرد خوب تأثیر دارد و ارتباط بین پدر و مادر و فرزند باید خوب باشد حرف اول باید خدایی باشد و همه ی این موارد باید مدنظر باشد.

عباسی محبوب با اشاره به اینکه بحران جمعیتی که در آن قرار گرفتیم از کجا نشأت می‌گیرد و چه کار باید کرد افزود: بحران جمعیت برگرفته از برنامه‌های کنترل جمعیت در دنیا که تاریخچه‌ی طولانی دارد و قبل از انقلاب صنعتی اتفاق می‌افتد و در کشورهای پیشرفته اول برای خود انجام می‌دهند و بعد تصمیم می‌گیرند که کشورهای جهان سوم و بخصوص کشورهای اسلامی انجام بدهند، در واقع برنامه کنترل جمعیت ما خارج از مرزهای جغرافیایی ما بسته می‌شود و به دلیل کم بصیرتی مسئولان است.

ارزش فرزند آوری یک ارزش انسانی و ملی و دینی است

وی افزود: در زمان دهه شصت و اینکه به قول معروف فکر نمی‌کنند که چرا این قدر سازمان‌های بین المللی به دنبال کنترل جمعیت ما هستند و متأسفانه اتفاق می‌افتد و این اتفاق بسیار ناگواری است، مهمتر ین موضوعی که باعث بحران جمعیت می‌شود این است که ما نتوانستیم برای مردم آن زمان تبیین کنیم که این کنترل جمعیت دارد اتفاق می‌افتد ویپ یک مسأله زودگذر است و بعد مجدد باید برگردیم به همان حالت طبیعی که جامعه ما داشته است.

عباسی محبوب با بیان اینکه در حال حاضر با کمی تفاوت متأسفانه اتفاقی که در کشور ما افتاده این است که ارزش فرزند آوری یک ارزش انسانی و ملی و دینی است به عنوان یک ضد ارزش به مردم معرفی شد و شاید هیچ وقت هم نتوانیم این را جبران کنیم افزود: وزارت بهداشت با تمام قوا پای کار آمد برای عقیم کردن زنان و مردان و وام‌های کلان که از بهداشت جهانی و سازمان‌های بین المللی دریافت کردیم برای اینکه بحث کنترل جمعیت را انجام دهیم در دنیایی که رقیب بودیم در این موضوع و اتفاقات ناگواری در گذشته در کشور ما اتفاق افتاده پای کار بودن همه، سازمان‌های مختلف آن‌هایی که در فرهنگ مردم تأثیر گذار بودند همه ی اینها از لحاظ اقتصادی خوب و خیلی قوی وارد شدند.

وی با اشاره به اینکه در این موضوع جرایمی که در آن زمان تخصیص دادند به افرادی که تعداد فرزندان زیادی دارند همه ی اینها باعث شد که این ارزش به ضد ارزش تبدیل شود افزود: این ضربه خیلی عمیق می‌باشد و بعید می دانم جبران شود و در کنار اینها فقر گرایی، تجمل گرایی، تجملات در زندگی و مصرف گرایی و رفاه همه ی اینها با نفس انسان همراهی زیادی دارد وخیلی راحت مورد پذیرش قرار می‌گیرد و ما خیلی سخت می‌توانیم این جامعه‌ای که به این سو آمده است را بتوانیم برگردانیم به سمت معنویت، تغییر سبک زندگی به سمت زندگی اسلامی که در آن انسانیت و معنویت مهمتر است تا مسائل مادی و معنوی.

دولتمردان برای تشویق به فرزندآوری سیاست‌هایی را اجرایی کنند

این فعال فرهنگی با بیان اینکه دولتمردان برای تشویق افراد به فرزندآوری باید سیاست‌هایی را تا جایی که می‌توانند اجرایی کنند بیان کرد: دولت یکسری از سیاست‌هایی را که تاکنون داشته و بحث قانونی جوانی جمعیت اگر به درستی اجرا شود و چیزهایی که در آن نادیده گرفته شده مثل جدی گرفتن مسائل زنان خانه دار که تأثیر بسیاری در بحث فرزند آوری دارد، این قانون خیلی جدی گرفته نشده است.

عباسی محبوب گفت: بحث تبیین جایگاه پدر را اگر این موضوع هم اتفاق بیافتد و دولت دنبالش باشد نتایج بهتری دارد، این قوانینی که دیده می‌شود اگر به صورت کامل اتفاق نیافتد و الان هم که اتفاق بیافتد و خود این بخشی باشد که اجرا نشود ضررش بیشتر از آن بخشی است که اجرا نمی‌شود.

وی بیان کرد: اگر این قانون‌ها به صورت کلی نبود شاید اینقدر آسیب نمی‌زد ،۵۰ درصد وام یا زمین بدهیم ،۵۰ درصد نداریم این بلا تکلیفی است که مردم دارند، همین قانون جوانی جمعیت قانون خوبی است، همین قانون‌هایی که در نظر گرفته شده اگر درست اجرا شود حتماً تأثیر خواهد گذاشت ولی از آن مهم‌تر فرهنگ است.

کد خبر 6087870

دیگر خبرها

  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • یادآوری یک خاطره فراموش‌نشدنی: نساجی قهرمان!
  • مقاومت فلسطین: اشغالگران مجبور شدند پیشنهاد خود را تغییر دهند
  • قدردانی از پهلوانان و قهرمانان نباید کم‌رنگ شود
  • درخشش جوکر در بازی مقابل لیکرز
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • علیرضا دبیر مصاحبه جنجالی‌اش با پیمان یوسفی را فراموش نکرده است | به من قول داده بودند که‌...