Web Analytics Made Easy - Statcounter

موز نقش عمده‌ای در اقتصاد برخی از کشورهای در حال توسعه دارد و به امنیت غذایی، اشتغال و درآمد جمعیت روستاییان کمک می‌کند؛ اما لازمه تحقق این امر در سیستان و بلوچستان ورود سرمایه‌گذاران به ویژه در حوزه صنایع تبدیلی این محصول ویژه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره‌گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.

این استان با داشتن آب و هوای گرم، مستعد کشت انواع مختلف محصولات گرمسیری است که در دیگر نقاط کشور کشت آن امکان پذیر نیست، محصولات گرمسیری متنوع و زیادی در این استان کشت می شود که از شاخص ترین آن ها که در اقتصاد کشور بسیار تأثیرگذار است می توان از خرما، موز و انبه نام برد.

موز یکی از قدیمی ترین گیاهان گرمسیری است که دشتیاری (باهوکلات)، کهیر و زرآباد در شهرستان های چابهار و کنارک با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب و واقع شدن در ساحل دریای عمان از جمله مناطق مناسب برای کشت انواع موز و سایر میوه های گرمسیری است.
 
سیستان و بلوچستان تنها تولید کننده موز در کشور 

اردشیر شهرکی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت گو با خبرنگار ما با بیان اینکه این استان تنها تولید کننده موز در کشور است، گفت: حدود پنج هزار هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد که بیش‌از سه هزار هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
 
وی افزود: پیش‌بینی شده امسال بیش‌از ۱۵۰ هزار تن موز از سطح سه هزار هکتار از باغات استان برداشت و روانه بازار مصرف شود که نسبت به سال گذشته ۱۰ هزارتن افزایش داشته است.
 
وی با بیان اینکه در این رابطه برای 15 هزار نفر اشتغال زایی ایجاد شده است، بیان کرد: دشتیاری، زرآباد، سرباز و چابهار به ویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیر کشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: تولید موز در تمام طول سال در سطح باغات جنوب استان رواج دارد، که اوج برداشت در ماه های اسفند، فروردین، اردیبهشت و شهریور، مهر و آبان  می باشد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۰۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) نقش سد‌ها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جلوه‌ای از نقش و رنگ در سیستان و بلوچستان + فیلم
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • رتبه دوم هرمزگان در تولید نهال مرکبات در کشور
  • افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • (ویدئو) نقش سد‌ها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان
  • تلاش مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم