Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اسکو، محمدباقر بی پروا صبح امروز در نشست علمی گل محمدی ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در تولید و فرآوری در محل فرمانداری شهرستان اسکو اظهار کرد: سطح زیر کشت و تولید گل محمدی در استان، ۱۴۶۹ هکتار است که از این میزان۱۳۹۶ هکتار آن بارور و 74 هکتار نیز غیربارور است.

وی افزود: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید گل محمدی در سالجاری بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ تن برآورد می شود و متوسط عملکرد در هکتار ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ تا ۴ تن است حدود ۳۰ درصد تولید معادل ۱۶۵۰ تن برای مصرف در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا و شربت و غیره مصرف می شود هفتاد درصد بقیه معادل ۳ هزار و ۸۵۰ تن در زمینه فرآوری گل محمدی، گلاب و اسانس غیره مصرف می شود.

وی به صادرات گل محمدی نیز اشاره کرد و اعلام کرد: در استان  بیست واحد در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب ، اسانس و بسته بندی گیاهان دارویی فعالیت می کنند که قسمت اعظم محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می شود.

بی پروا بیان کرد: ارقام بومی گل محمدی  ۹۵ درصد سطح زیر کشت استان را تشکیل می‌دهد و پنج درصد ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی است. استان آذربایجان‌شرقی از مجموع بیش از ۱۴ هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیر کشت باغات گل محمدی در کشور را دارد و مقام پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در شهرهای اسکو، آذرشهر، مرند، شبستر، مراغه ،عجب شیر، تبریز قرار دارد گفت: شهرستان های اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبه های اول و دوم قرار دارند و از قطب های مهم تولید گل محمدی و فرآورده های آن در استان هستند.

بی پروا افزود: سه شرکت صنایع تبدیلی فعال در زمینه گل محمدی در اسکو با برندهای شرکت کیمیا مهر، عصاره ناب سهند (شربت و عرقیجات گیاهی رازقی) و شرکت آقای امینی فعالیت می کنند همچنین تعداد ۱۵۰ واحد به طور سنتی و یا به صورت مشاغل خانگی مشغول گلاب گیری یا تولید سایر فرآورده های این محصول هستند.

بی پروا ادامه داد: با توجه به اینکه گل محمدی الگوی کشت جایگزین در دریاچه ارومیه قرار گرفته است، ما در دو بخش توسعه آن را در باغبانی مدنظر قرار داده ایم. گل محمدی در حوزه دریاچه ارومیه مخصوصاً شهرستان اسکو به عنوان جایگزین است و در اصلاح باغات استفاده می کنیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه صندوقی داریم که اعتبارات و تسهیلات کم بهره با ۴ درصد در اختیار فعالان بخش قرار گرفته می گیرد. 

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ما باید تخصصی تر به موضوع تولید و کشت گل محمدی بپردازیم افزود: ما باید از ارقام جدید و اصلاح شده در استان و کشورمان استفاده کنیم و این محصول را توسعه بدهیم به همین منظور دو واحد کشت بافت قوی در استان آماده به کار است که با آنها قرارداد بسته‌ایم تا کشت بافت گل محمدی را تولید کنند. کشت بافتی که عاری از بیماری ها و سایر مسائل است و در عین حال اصلاح شده است. در این بخش هم بیشتر فعالیت می‌کنیم و قصد داریم ادامه دهیم.

بی پروا ادامه داد: از این به بعد توسعه گلستانهای گل محمدی باید به صورت مدرن و تخصصی باشد و کاشتن در حاشیه مسئله جنبی باشد چرا که در آن صورت تولید اقتصادی نمی شود.

وی همچنین بر تامین گل محمدی مورد نیاز کارخانجات به صورت تخصصی تاکید کرد و اضافه کرد: جهاد کشاورزی استان با ارائه تسهیلات و اعتبارات دریاچه ارومیه به صورت ۱۰۰ درصد در خدمت بهره بردان است که محصول گل محمدی را توسعه بدهند. 

سرپرست معاونت بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: در استان ما هم اسانس و هم عرقیات گل محمدی تولید و به کشورهای خارجی حتی اروپا صادر می شود.

ایاز برنو با اشاره به اینکه در استان ۲۵ واحد فرآوری گل محمدی فعالیت می کنند افزود: در استان گل محمدی به صورت مربا ، گلاب، اسانس و روغن گیاهی فرآوری می شود.

وی تاکید کرد: بدترین شکل صادرات، صادرات ماده خام است مثل نفت. ما باید محصول نهایی را صادر کنیم به خاطر آن باید در صنعت، سبدمان متنوع باشد یعنی هم غنچه باشد، هم گل خشک و هم اسانس و عرقیات.

برنو ادامه داد: در آذربایجان شرقی ۱۵ هزار نفر دانش آموخته بخش کشاورزی در دانشگاه های مختلف تلاش می کنند تا دانش وارد بخش کشاورزی شود و ما نیز از این ظرفیت باید بیشترین بهره را بیریم.

فرماندار اسکو نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شهرک صنعتی شهید نیرومند اسکویی به وسعت 70 هکتار آماده است گفت: قطعات فاز اول این شهرک واگذار شده است و اقدامات احداث تعدادی از واحدهای تولیدی نیز آغاز شده است و این شهرک، تنها است که در استان خوشبختانه در ارتباط با آب، برق و گاز هیچ مشکلی ندارد.

حسین فیروزی افزود: اقدامات فاز توسعه شهرک شهید نیرومند اسکویی به مساحت 105 هکتار انجام شده و کلنگ زنی آن جز برنامه های آینده است. این شهرک هم از نظر موقعیت استقرار و هم شرایط اقلیمی خیلی مناسب و ایده آل است در آینده اتوبان آزادراه شهید کلانتری از ورودی این شهرک می گذرد که از نظر راه دسترسی نیز موقعیت خوبی دارد.

وی ادامه داد: کارگاه هایی که به صورت خانگی و واحدهای کارگاهی و صنفی در شهرستان اسکو فعالیت می کنند را باید با تشکیل تعاونی یا روشهای دیگر ساماندهی کنیم در این حوزه، از بابت سرمایه گذاری و تسهیلات خوشبختانه مشکل نداریم، بنا داریم دبیرخانه دائمی جشنواره گل محمدی فعال شود و موارد و مسائل از این طریق پیگیری شود.

فرماندار اسکو اظهار کرد: فضا برای تولید، فرآوری و صادرات گل محمدی در شهرستان اسکو مناسب است یک زمانی ما نگرانی داشتیم که اگر تولید باشد، محصولات روی دست تولید کننده می ماند ولی الان تولید کننده ما آقای قدیمی 6 ماه قبل محصولاتش را پیش فروش و در نهایت صادر می کند که این یک ظرفیت بزرگی نه تنها برای شهرستان اسکو حتی برای استان است.

دبیر اجرایی خانه کشاورز آذربایجان شرقی نیز گفت: گل محمدی به عنوان جایگزین بعضی محصولات مثل انگور می تواند قرار گیرد چرا که محصولی کم آب بر و مقاوم در برابر خشکسالی است و آسانی کشت و برداشت از ویژگی های آن است. این محصول به عنوان گیاه منتخب در حوزه دریاچه ارومیه نیز است.

مصطفی قنبری افزود: گل محمدی را می توان در مکان هایی کاشت که در آبخیزداری برای ما مفید باشد یعنی در فرسایش خاک ، برداشت آب و تزریق ان در آبخوان ها و تلطیف هوا از این محصول می تواند مفید باشد.

وی به تولید  محصول سالم نیز اشاره کرد و بیان کرد: اگر در نهاده ها کار کارشناسی انجام گیرد گل محمدی را به عنوان محصولی سالم می توان برشمرد.

منبع: فارس

کلیدواژه: گل محمدی اسانس گل محمدی گلاب صنایع تبدیلی اسکو آذرشهر تبریز مراغه کشت جایگزین در دریاچه ارومیه گلاب گیری عرقيجات گياهي آذربایجان شرقی فعالیت می کنند دریاچه ارومیه شهرستان اسکو سطح زیر کشت گل محمدی گل محمدی بی پروا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است. مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6096232

دیگر خبرها

  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • واریز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به دهیاریهای آذربایجان شرقی
  • اردیبهشت تماشایی در باغ‌های سیب مراغه
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • (ویدئو) سیل در شبستر آذربایجان شرقی خودرو‌ها را با خود برد
  • تصاویر وحشتناک از سیل عظیم آذربایجان شرقی
  • سواحل استان بوشهر متلاطم است/ افزایش پوشش ابر