Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، تعداد پزشک‌نماها بیشتر شده است؛ آنها در نبود قوانین بازدارنده و نظارت‌های جدی، بیمار واقعی ویزیت می‌کنند و نسخه‌ها و درمان‌های جعلی تجویز می‌کنند. محل فعالیت پزشکان قلابی، مکانی است که تحت عنوان مطب، اجاره شده که بر در و دیوار آن، مدارک پزشکی دیده می‌شود، کار اصلی اما در فضای مجازی صورت می‌گیرد، آن‌هم با تبلیغات گسترده برای جذب مخاطب و مراجعه‌کننده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب فعالیت‌ها در حوزه‌های زیبایی مثل تزریق بوتاکس و فیلر، لیرزدرمانی و کاشت مو و ... است. هرچند برخی خبرها حکایت از ورود این افراد به بخش‌های درمانی مثل چشم‌پزشکی، پیکرتراشی و طب سنتی دارد.

هر روز در شهری از کشور، پرونده‌ای برای این پزشکان باز می‌شود. فعالیت این افراد گاه خانوادگی است. مثل پدر و پسری که خود را متخصص طب سنتی معرفی می‌کردند و اوایل اردیبهشت امسال با شکایت‌های مردمی از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز دستگیر شدند. گاهی چند نفر با هم تیمی تشکیل می‌دهند و مطب می‌زنند. مانند اتفاقی که پیش از این در شهرستان بناب رخ داد و سی‌ام خرداد از سوی پلیس این منطقه اطلاع‌رسانی شد؛ سه نفر با جعل عنوان چشم‌پزشک، بیش از یک میلیارد تومان کلاهبرداری کردند.

جریمه حداکثر ۱۰ میلیون تومانی برای پزشک‌نماها! | برای شکایت از پزشکان قلابی کجا مراجعه کنیم؟

بالا رفتن آمار فعالیت این پزشک‌نماها مسئولان سازمان نظام پزشکی را نگران کرده است. آنها از نبود قوانین بازدارنده انتقاد دارند. پیش از این رئیس سازمان نظام پزشکی کشور تأکید کرده بود که قانون برخورد با پزشک‌نماها باید اصلاح شود. به‌گفته محمد رئیس‌زاده، برای شکایت از این افراد می‌توان به دادسرا مراجعه کرد اما قانون در این زمینه ضعیف است. او به ایسنا گفته بود: «اگر فردی در حوزه سلامت مداخله غیرمجاز انجام دهد، هر آسیبی که به فرد بزند، حداکثر جریمه‌اش ۱۰ میلیون تومان است.» او خبر از پیگیری ماجرا از سوی وزیر دادگستری، رئیس قوه قضاییه و مجلس داده بود.

فعالیت‌های زیرزمینی غیرمجاز

محمدرضا خردمند، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی قبلا اعلام کرده بود در بیش از ۴۵ درصد موارد پزشکان محکوم می‌شوند و تذکر شفایی، کتبی، محرومیت از طبابت یک تا ۳ سال و محرومیت دائم از طبابت ازجمله مراحلی است که برای پزشکان مجرم درنظر گرفته می‌شود.

به‌گفته او سالانه نزدیک به ۱۰ پزشک به‌دلیل قصور پزشکی از طبابت دائم محروم می‌شوند. او تأکید می‌کند که این افراد پزشک‌اند اما پزشک‌نماها اساسا پزشک نیستند. خردمند در توضیح بیشتر به همشهری می‌گوید: «فعالیت پزشک‌نماها، زیرزمینی و به‌صورت غیرمجاز است، بنابراین آمار دقیقی از فعالیت این افراد وجود ندارد. حتی نمی‌دانیم پراکندگی‌ آنها چقدر است. برخوردها از سوی دستگاه قضایی انجام می‌شود. بنابراین احتمالا آنها باید آماری از میزان فعالیت این افراد داشته باشند.»

او می‌گوید: «به‌طور کلی می‌توان گفت کسانی که تحصیلات دانشگاهی نداشته و در امر تشخیص و درمان بیماران ورود پیدا می‌کنند، تخلف کرده‌اند و مداخله غیرمجاز پزشکی داشته‌اند. اما آنهایی که مدرک ندارند و مداخله درمانی می‌کنند، پزشک‌نما هستند.» به‌گفته او، سازمان نظام پزشکی، پیشنهادی را در قالب یک طرح تهیه کرده تا به مجلس ارائه دهد، براساس این طرح، برخورد با مداخله‌گران غیرمجاز امر سلامت تشدید، باید تشدید شود.

تمرکز پزشک‌نماها بر کارهای زیبایی و ترمیمی

این مسئول در سازمان نظام پزشکی به بالارفتن موارد تخلف در این زمینه اشاره می‌کند و می‌گوید بیشترین میزان مداخله در امور ترمیمی و زیبایی است: «البته بخشی از این مداخلات در بخش درمان هم انجام می‌شود. در هر صورت باید با همه آنها برخورد شود. در سال‌های گذشته به‌ دلیل تبلیغات گسترده‌ای که در فضای مجازی انجام می‌شود، میزان فعالیت این افراد هم بیشتر شده است.»

حالا سؤال اینجاست که سازمان نظام پزشکی، چطور با این متخلفان برخورد می‌کند؟ خردمند می‌گوید: «سازمان نظام پزشکی اصولا در امر نظارت چه در بین اعضای خود و چه در میان مداخله‌گران غیرمجاز، ورود پیدا نمی‌کند واز نظر قانونی هم وظیفه‌ای به‌عهده ما نیست. معاونت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی و به‌طور ویژه معاونت بهداشتی، با توجه به نظارتی که بر اماکنی مانند آرایشگاه‌ها و... دارند، در این زمینه ورود می‌کنند، مکان‌هایی که بی‌نام و نشان هستند و در آنجا فعالیت درمانی صورت می‌گیرد، ضابط بهداشتی وارد می‌شود و مکان را پلمب می‌کند و به مرجع قضایی ارجاع می‌دهند. حتی مواردی را که ما هم با آن برخورد می‌کنیم به مرجع قضایی ارجاع می‌دهیم.»

۷۰ نفر برای نظارت بر ده‌ها هزار مطب

علی سالاریان، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی هم به این موضوع اشاره می‌کند و به همشهری می‌گوید: «ما در تهران چند ده‌هزار مطب داریم، اما تنها ۷۰ کارشناس یا  ناظر در نظر گرفته شده که اصلا جوابگو نیست.» او از رشد پزشکان قلابی اعلام نگرانی می‌کند و می‌گوید: «با توجه به کمبود نیروی ناظر به‌نظر می‌رسد، میزان فعالیت این افراد به‌خصوص در شهرهای بزرگ بیشتر شده است. البته به اینها باید متناسب نبودن تعرفه‌ها با تورم و همچنین حمایت نشدن از سوی بیمه‌ها را هم اضافه کرد، مطب‌داری برای بیشتر پزشکان به‌ویژه پزشکان جوان سخت شده است. به همین دلیل موارد زیادی می‌بینیم که کسی جایی را اجاره می‌کند، با پزشک قرارداد می‌بندد و از مدرک پزشک برای فعالیت‌هایش که اغلب هم غیرمجاز است استفاده می‌کند.»

به‌گفته او، کسی که از مدرکش سوءاستفاده می‌شود و فردی که مداخله‌گری غیرمجاز در حوزه درمان داشته، مجرم‌اند:«موارد زیادی می‌بینیم که افراد مکانی را اجاره می‌کنند و با تبلیغات گسترده، مشتری جذب می‌کنند، اغلب مدرکی ندارند و کارهای درمانی در حوزه زیبایی انجام می‌دهند.»

براساس اعلام او، اخیرا پرونده‌های بیشتری با عنوان پزشک‌نما تشکیل شده و یکی از برنامه‌های سازمان نظام پزشکی هم برخورد با آنهاست و در روزهای آینده هم محدودیت‌های بیشتری برای این گروه اعمال می‌شود. 

کد خبر 688101 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نسخه‌نویسی کلاهبرداری - قمار - شرط‌بندی پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نسخه نویسی کلاهبرداری قمار شرط بندی پزشکی سازمان نظام پزشکی فعالیت این افراد پزشکان قلابی پزشک نماها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۲۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای تیراندازی، دکتر قلابی را رسوا کرد

ماجرای تیراندازی در منطقه گلشهر مشهد،درحالی دکتر قلابی افغانستانی را رسوا کرد که وی با همین اتهام تحت پیگرد دستگاه قضایی بود.

به گزارش خراسان،اواخر سال گذشته ماجرای هولناک نزاع مسلحانه در منطقه گلشهر مشهد رخ داد و یکی از عاملان نزاع که با اصابت گلوله مجروح شده بود زیر چتر اطلاعاتی نیروهای انتظامی قرارگرفت. 

با توجه به این که احتمال می رفت فرد مجروح این نزاع خونبار به یکی از مراکز درمانی مراجعه کند ،بررسی های پلیسی در این باره آغاز شد و تحقیقات در حالی برای شناسایی و دستگیری وی ادامه یافت که مدتی بعد مشخص شد مجروح افغانستانی این حادثه در یکی از مکان های زیرزمینی و غیرقانونی مورد عمل جراحی قرار گرفته است. به همین دلیل و با دستور ویژه سرتیپ دوم احمد نگهبان(فرمانده انتظامی مشهد)بررسی های تخصصی برای شناسایی این مکان های زیرزمینی وارد مرحله جدیدی شد.

طولی نکشید که گروهی از افسران زبده دایره اطلاعات و امنیت عمومی کلانتری گلشهر با هدایت مستقیم سرهنگ ابراهیم عربخانی(رئیس کلانتری)وارد عمل شدند و با بهره گیری از منابع و مخبران محلی به تحقیق در این باره پرداختند تا این که سرنخ هایی از یک تبعه خارجی (افغانستانی)به دست آمد که زمزمه هایی از انجام امور درمانی خطرناک مانند سقط جنین و همچنین ویزیت سرپایی بیماران به گوش می رسید. در همین حال برخی از شاکیان نیز از پزشک تبعه خارجی شکایت کردند که داروهای تاریخ مصرف گذشته به نزدیکان آن ها داده بود.

با جمع آوری این اطلاعات تخصصی ،بلافاصله هماهنگی های قضایی با قاضی حسین امام وردی (بازپرس کشیک دادسرای عمومی و انقلاب مشهد)صورت گرفت و گروه عملیاتی پلیس با به دست آوردن شماره تلفن پزشک مشکوک،با وی برای معاینه یک بیمار تماس گرفتند اما او این بار قرار ملاقات را در عطاری یکی از همدستانش گذاشت تا پس از پرداخت ویزیت100 هزار تومانی بیمار را معاینه و برایش نسخه درمانی بنویسد. بنابراین یکی از شاکیان در پوشش بیمار وارد عطاری در خیابان گلپو شد و توسط مردی که پشت میز نشسته بود معاینه شد.دراین هنگام نیروهای انتظامی به درون عطاری رفتند و او را در حال ارتکاب جرم به همراه همدستش دستگیر کردند.

دقایقی بعد و با انتقال این مرد 34 ساله به مقر انتظامی مشخص شد که او در روزهای پایانی سال 1401 نیز توسط ماموران کلانتری گلشهر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده بود اما  در روند بررسی های قضایی و با سپردن وثیقه به دادسرا تا زمان رسیدگی به پرونده آزاد شده بود که دوباره با به دست آوردن مهر یک پزشک دیگر به جرایم جعل عنوان خود ادامه می داد و با جان مردم بازی می کرد.براساس گزارش روزنامه خراسان ،تحقیقات مقدماتی درحالی ادامه یافت که زیر نسخه ای که نوشته بود نام یک پزشک زن به نام«زهره»دیده می شد که مشخص شد وی در غرب مشهد به طبابت اشتغال دارد.

متهم افغانستانی با بیان این که به خاطر مشکلات مالی حجامت و درمان های سرپایی با ویزیت100 هزارتومانی انجام می دهد به نیروهای دایره اطلاعات و امنیت عمومی کلانتری گلشهر گفت:همسرم که اکنون از یکدیگر جدا شده ایم و در پاکستان زندگی می کند،قبلا منشی خانم دکتری به نام «زهره»بود که این شماره نظام پزشکی متعلق به آن پزشک است و...به گزارش روزنامه خراسان ،تحقیقات بیشتر درباره ابعاد پنهان دیگر این ماجرای تکان دهنده با دستورات ویژه مقام قضایی ادامه دارد.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت
  • پزشکان قلابی طب سنتی در رشت دستگیر شدند
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • ماجرای تیراندازی، دکتر قلابی را رسوا کرد
  • نسخه‌نویسی مرد مهاجر افغان با مهر پزشک زن | تیراندازی و زخمی شدن یک نفر دکتر قلابی را رسوا کرد
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مقام مسوول درباره مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی: در میهمانی شخصی رخ داده / ترجیح می‌دهیم در این مورد صحبتی نشود / معاون دادستان شیراز: تا کنون سه نفر از عوامل مرتبط با حادثه بازداشت شده‌اند
  • جزئیاتی از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز