Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

قالیباف گفت: زمانی در یک سخنرانی گفتم که کشور از ناکارآمدی البته از نوع اشباع شده رنج می‌برد؛ عزیزی در یکی از جلسات مهم شورا‌های عالی به من گفت که «این ناکارآمدی اشباع شده چیست که باز مطرح کرده‌ای؟» گفتم یعنی اگر من و تو نباشیم، کار بهتر اداره می‌شود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز دوشنبه در نخستین کنگره معلمان انقلاب اسلامی که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، با تاکید بر اینکه بدون شک مهم‌ترین اولویت نظام جمهوری اسلامی آموزش و پرورش است، از جابجایی مکرر وزرای آموزش و پرورش انتقاد کرد و گفت: آموزش و پرورش که تنها اولویت اول نظام جمهوری اسلامی برای حل همه چالش‌ها است، وزارتخانه‌ای است که در ۱۶ سال گذشته بطور متوسط هر ۲۰ ماه به هر دلیلی یک وزیر جابجا کرده است و در همین دولت هم داشت استمرار روند گذشته رقم می‌خورد که در دو سه ماه نخست جلوی آن گرفته شد و در سیری قرار گرفت و امیدوارم که این مسیر با ثبات پیش برود و ۱۶ سال قبل را تجربه نکنیم چراکه ضربه سنگینی بر پیکره آموزش و پرورش وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه «در هر جا که می‌توانستیم نه بر اساس وظیفه اداری بلکه بر اساس وظیفه انقلابی از آموزش و پرورش حمایت کرده‌ام» اظهار کرد: در دوران شهرداری تهران هیچ گاه از هیچ مدرسه‌ای در تهران غافل نشدم. همچنین در دورانی که بصورت غیر رسمی کار جهادی انجام می‌دادم موضوع آموزش و پرورش در اولویت من بوده است، چون با تمام وجود به این موضوع اعتقاد داشتم؛ در همین راستا نیز از زمان حضور در مجلس طرح آموزش و پرورش را در دستور کار خودم قرار دادم.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: فراز و نشیب‌های بسیاری وجود داشت تا طرح رتبه بندی به مرحله فعلی رسید. خودم را مکلف می‌دانم تا موضوع را تا مرحله نهایی پیگیری کنم و حتی در درون آموزش و پرورش برای اجرای دقیق طرح رتبه‌بندی از وزیر حتماً مطالبه‌گری می‌کنم. در حوزه منزلت، طرح رتبه بندی نه ابتدای کار است و نه انتهای آن، اما مُسکنی است تا در برنامه هفتم چاره‌اندیشی دقیقی برای این موضوع انجام دهیم.

قالیباف همچنین با بیان اینکه «هیچ شکی نیست که امروز اولین اولویت فوری ما در کشور اقتصاد است»، تاکید کرد: امروز شرایط اقتصادی در کشور به گونه‌ای است که اولویت فوری ما ساماندهی و به ثبات رساندن اقتصاد است و این حتی در جامعه معلمین، کارآفرینان و سرمایه گذاران ما نیز سایه انداخته است. بزرگترین ضعف بی مدیریتی و بی لیاقتی در اداره این است که میان امورات فوری و امورات مهم فرق قائل نباشیم.

وی افزود: ما یکسری امورات دارای فوریت و یکسری امورات مهم داریم؛ حوزه فرهنگ با تاکید بر محوریت آموزش و پرورش از موضوعات اولویت اول و مهم ماست و ما باید در هر تصمیم میان و دراز مدت در مقطعی که نیرو‌های انقلاب بر مسند قدرت هستند، لحظه‌ای از آن چشم برنداریم. اگر فقط برای یک دهه به این موضوع اهمیت دهیم کشور را از این چالش جدی و حتی از چالش فوری اقتصاد نجات می‌دهیم.

رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه وقتی حرف از آموزش و پرورش می‌زنیم، یعنی از معلم حرف می‌زنیم، گفت: همچنین اگر حرف از مکان و رده و سازمان و ساختار در آموزش و پرورش می‌زنیم، یعنی از مدرسه حرف می‌زنیم؛ برای برنامه ریزی درباره آموزش و پرورش باید معلم و مدرسه اساس کار ما باشد و به این دو موضوع نگاه کنیم؛ در این ساختار و سازمان، سایرین باید ذیل مدرسه و معلم تعریف شوند. فرق ما با سایر مکاتب انسان ساخت در این است که ما انسان را مبنای رشد و پیشرفت و حرکت می‌دانیم، اما سایرین سرمایه را مبنا قرار می‌دهند؛ اگر ما انسان را مبنا می‌دانیم و آموزش و پرورش جزو اولویت‌های ما است باید این نهاد مورد توجه قرار بگیرد.

قالیباف خاطرنشان کرد: باید بدانیم که هویت نهاد آموزش به معلم و ارزش معلم است. این جمله که «هیچ جامعه‌ای فراتر از اندیشه معلمانش رشد نمی‌کند» جمله زیبایی است؛ به همین دلیل است که نقش معلم را رسالتی و هدایت‌گری می‌دانیم و این افراد جزو شریف‌ترین و پر مسئولیت‌ترین افراد جامعه ما هستند و همه مردم و مدیران باید به این موضوع باور داشته باشند.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری گفت: دولت‌سازی و جامعه‌سازی مورد تاکید رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از نهاد آموزش با هویت معلمان شکل می‌گیرد. اگر یک دهه آموزش و پرورش در اولیت مهم و اول ما قرار بگیرد کشور در ریل خود قرار می‌گیرد. من به عنوان مدیری که بیش از ۵۰ سال در سطوح و حوزه‌های مختلف تجربه کسب کرده‌ام، می‌گویم که راه نجات کشور آموزش و پرورش است؛ معلمان نیز باید بدانند که بزرگترین بار مسئولیت بر دوش آنهاست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در نهاد آموزش که نهاد رشد و پیشرفت کشور است متاسفانه هیچ موقع یک نگاه سیستمی و حکمرانی درست نداشته‌ایم، گفت: باید نگاه سیستمی و حکمرانی دقیق و درست را در اولویت بگذاریم و حرکت‌مان از پایین به بالا باشد.

قالیباف با بیان اینکه «در مدیریت نباید از ۴ موضوع شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمد سازی غافل شد» خاطرنشان کرد: پیش از کرونا در آموزش و پرورش در حوزه هوشمند سازی و شفاف‌سازی با وجود اینکه باید پیشتاز می‌بود، گام‌های جدی برداشته نشده بود، اما در دوران کرونا گام‌هایی در این زمینه برداشته شد. مسجد، منزل، مدرسه و محله «میم»‌هایی هستند که باید برای تحقق جامعه‌ساز و دولت‌سازی مورد توجه قرار می‌گرفتند، اما پس از کرونا مجازی نیز به این «میم»‌ها اضافه شد؛ کرونا نشان داد اگر موقعیت فراهم شود آموزش و پرورش راه صدساله نرفته را با کمک همه معلمان طی می‌کند.

وی با اشاره به تجربیات دوران کرونا گفت: کرونا تجربه واقعاً بزرگی بود و کرونا در حوزه آموزش ما را از مدیریت خطی به مدیریت سایبرنتیکی نسل سومی قرار داد که فرصت کار بزرگی است.

رئیس قوه مقننه در ادامه بر لزوم تحول در نهاد آموزش در برنامه هفتم توسعه تاکید و اظهار کرد: در زمان معرفی وزرای دولت سیزدهم به مجلس به دو وزیر آموزش و پرورش و ارتباطات و فناوری اطلاعات گفتم که تا روزی که در مجلس هستم، برای شما آچار به دست هستم و در مجلس به روی شما باز است.

قالیباف گفت: در جریان جلسات بررسی برنامه هفتم توسعه به عنوان یکی از سران قوا به سران قوا و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته‌ام که تلاش من این است که مسیری که در ۶ برنامه قبلی طی شده را در برنامه هفتم طی نکنم؛ در این ۶ برنامه عملکرد حداکثر ۳۰ درصدی داشته‌ایم و به ۷۰ درصد آن عمل نشده است. در دولت و مجلس انقلابی که باید دین‌مان را به امام و شهدا ادا کنیم، نمی‌توانیم با یک برنامه ریزی که تجربه کردیم به وظایف خود عمل کنیم، باید تحولی در شیوه برنامه ریزی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: زمانی در یک سخنرانی گفتم که کشور از ناکارآمدی البته از نوع اشباع شده رنج می‌برد؛ عزیزی در یکی از جلسات مهم شورا‌های عالی به من گفت که «این ناکارآمدی اشباع شده چیست که باز مطرح کرده‌ای؟» گفتم یعنی اگر من و تو نباشیم، کار بهتر اداره می‌شود.

رئیس مجلس با بیان اینکه «نیاز فوری آموزش و پرورش اقتصاد است» تاکید کرد: اول باید اقتصاد آموزش را سامان دهیم تا امکان توجه به ساماندهی سایر حوزه‌های آموزش و پرورش فراهم شود؛ باید در این زمینه با مدیریت سایبرنتیکی حرکت کنیم و حواس‌مان باشد که در ابتدا نیازمان سامان‌دهی اقتصادی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: قالیباف مجلس یازدهم آموزش و پرورش برنامه هفتم نهاد آموزش اشباع شده رئیس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۲۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: وضعیت بازار ارز بررسی می‌شود

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تأثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تأثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

کد خبر: 1228414 برچسب‌ها محمدباقر قالیباف

دیگر خبرها

  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • انتخاب معلم دزفولی به عنوان معلم نمونه کشوری
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس