Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچند در یک ماه اخیر اظهارات مختلفی از نمایندگان درباره استیضاح برخی وزرا به گوش رسید اما وزیر صمت که از همان ماه های نخست دولت سیزدهم عملکردش مورد نقد بسیاری نمایندگان بود، با وجود اعلام وصول طرح استیضاح او، ظرف مدت چند روز امضاهای این طرح از نصاب افتاد و این طرح از دستورکار مجلس کنار رفت.

محمدرضا خباز درباره چرایی ناتوانی مجلس یازدهم در استیضاح وزرا گفت: حضرت امام (ره) فرمود «مجلس در رأس امور است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از افراد دوراندیش جمله ای به این فرمایش امام اضافه و بیان کرد «مجلس در رأس امور است صلاحا و فسادا» یعنی مجلس در رأس امور است هم در راه اصلاح کشور و هم در راه افساد کشور.

وی افزود: اگر دیدیم کشور رو به اصلاح می رود بدانیم که مجلس در حال ایفای درست نقش خود است اما اگر دیدیم کشور رو به فساد و تباهی می رود و مشکلات مردم روزافزون می شود، بدانیم که مجلس نقش خودش را درست ایفا نمی کند. درست است مجلس به حسب ظاهر مثل قوه مجریه اختیارات اجرایی و مدیریتی و پول و ثروت را در اختیار ندارد ولی همه آنها با نظر مجلس تنظیم می شود.

بیشتر بخوانید:

نماینده مجلس : آستانه تحمل مردم پایین آمده ، اکثر مردم فقیر و برای گذاران امورات خود ، محتاج یارانه هستند

خط و نشان جدی بهارستان برای پاستور/ عضو هیأت رئیسه مجلس : درخواست استیضاح چهار وزیر را تحویل گرفتیم

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به طیف وسیع اختیارات مجلس بیان کرد: مجلس حق دادن طرح دارد، کافی است 10 نفر از نمایندگان طرحی را بنویسند و ارائه دهند؛ اگر این طرح در صحن علنی مجلس تصویب شود و به تأیید شورای نگهبان برسد، قانون خواهد شد. علاوه بر این، مجلس حق رد یا تصویب لوایح دولت را دارد. در حوزه نظارتی، سئوال، تذکر، تحقیق و تفحص و استیضاح از اختیارات مجلس است. حتی نمایندگان می توانند از رئیس جمهور سئوال یا او را استیضاح کنند. همچنین دیوان محاسبات مجلس بر همه اعتبارات قوه قضائیه و قوه مجریه نظارت می کند.

وی مجلس را همه کاره خواند و افزود: اگر مجلس از اختیاراتش استفاده نکرد یا بد استفاده کرد، جایی که باید سکوت کند حرف زد و جایی که باید حرف بزند سکوت کند حتما کشور رو به تباهی خواهد رفت. امروز اکثر مشکلات مردم ناشی از عملکرد مجلس است چون مجلس می توانست جلوی خیلی از مسائل را بگیرد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی با اشاره به سابقه 18 سال فعالیت و حضور خود در مجلس، یادآور شد: روزهایی که نمایندگان رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را در دستورکار داشتند، از طریق رادیو به مشروح مذاکرات گوش می دادم. آن قدر نمایندگان نامناسب حرف می زدند که من با این سابقه حضور در مجلس متوجه نمی شدم ناطق در حال صحبت به عنوان موافق وزیر پیشنهادی است یا به عنوان مخالف چون آنها نمی خواستند درست حرف بزنند بلکه می خواستند فقط حرف بزنند تا تصویرشان از تلویزیون یا صدای شان از رادیو پخش شود.

وی افزود: در همان روزها از طریق رسانه ها خطاب به نمایندگان گفتم «اگر به این کابینه ضعیف رأی دادید مسئولیت دنیا و آخرتش به عهده شماست چون فردا رئیس جمهور می گوید اگر وزیر پیشنهادی من فرد مناسبی برای این مسئولیت نبود چرا مجلس رأی اعتماد به او داد؟». مجلس باید وظیفه خودش را انجام دهد نه آنکه هرچه دولت خواست به همان عمل کند.

خباز توضیح داد: مسئولیت وزرای پیشنهادی بعد از رأی اعتماد مجلس آغاز می شود، اینقدر در مجلس وادادگی اتفاق افتاد که وزرا تقریبا مسئولیت خودشان را تضمین شده تلقی می کردند. همان طور هم که دیدیم اکثریت آنها بالای 200 رأی موافق آوردند. بعد از آن هم طبیعی بود مجلسی که خودبدهکار و وامدار است قدرت استیضاح وزیر را ندارد.

وی افزود: مجلسی می تواند وزرا را استیضاح کند که دارای استقلال باشد. این آقایان نماینده امتحان خودشان را در قبال دولت گذشته و هم در قبال دولت فعلی پس دادند. در زمان دولت گذشته شاهد بودیم آقایان چقدر فریاد می کشیدند و حرف بی اساس می زدند؛ حتی آقای ظریف را خواستند و در صحن مجلس به او فحش های رکیک دادند اما الان طوری مهر سکوت بر لب زدند که گویا هیچ اتفاقی در کشور نمی افتد.

این فعال سیاسی گفت: کمر مردم زیر بار تورم، این فشارهای اقتصادی و گرانی ها شکسته است اما مجلس سکوت کرده و با سکوتش دارد عملکرد نامناسب دولت را تأیید می کند. از این مجلس اصلا نباید انتظار استیضاح داشت چون توان، قدرت و استقلال لازم برای این کار را ندارد. یکی از نمایندگان می گفت «کافی است از دولت انتقاد کنیم، فورا مورد انتقاد قرار می گیریم که چرا از دولت انقلابی انتقاد کردیم». این خیلی بدنما است که نمایندگان مردم حتی جرأت انتقاد ندارند.

وی افزود: وقتی مجلس نظارت نکند، وقتی قانون خوب تصویب نکند بلکه قانون بدتصویب کند، بود و نبود این مجلس علی السویه است و جا دارد مردم از دست این مجلس عزای عمومی اعلام کنند چون این مجلس رفت که بار از روی دوش مردم بردارد اما بارهای فراوانی روی دوش مردم گذاشت.

21217

کد خبر 1647746

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اصلاح طلبان مجلس یازدهم شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان مجلس در رأس امور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۲۰ مرتبط با بودجه طرح‌ها و پروژه‌های مختلف با ۱۲۴ رأی موافق، ۵۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

حاجی بابایی: کمیسیون تلفیق جدول مرتبط اجرایی شدن طرح‌ها و پروژه‌ها را احیا کرد

بنابراین گزارش، در ابتدا حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در رابطه با جدول شماره ۲۰ گفت: اگرچه این جدول در بودجه ۱۴۰۳ حذف شده بود، اما ما آن را به لایحه بازگرداندیم چرا که جدول فوق جایگاهی برای وارد کردن هر پروژه‌ای است که امکان اجرایی شدن دارد.

وی افزود: وقتی که یک پروژه‌ای ۵ سال به نام یک شهرستان در جدول شماره ۲۰ قرار گرفته است اکنون مردم با حذف آن چه فکری خواهند کرد؟ و با حذف این جدول چه بلایی بر سر پروژه‌ها و طرح‌های شهر‌ها و روستا‌ها خواهد آمد؟ بنابراین آبروی مجلس و نمایندگان خواهد رفت چرا که منجر به کأن لم یکن تمام پروژه‌های واجد شرایط خواهد شد.

سلیمی: جدول شماره ۲۰ سرابی است که می‌خواهد صرفا دل نمایندگان را خوش کند

بنابراین گزارش، علیرضا سلیمی در مخالفت با جدول شماره ۲۰ گفت: معتقدم این جدول سرابی است که به نمایندگان نشان داده می‌شود تا دلشان به اجرای یکسری پروژه‌ها خوش شود، اما امروز با توجه به تدوین برنامه هفتم دیگر این جدول جایگاهی ندارد و یک سراب و وعده توخالی بیش نیست.

وی افزود: چندین هزار پروژه بر زمین مانده از همین جدول شماره ۲۰ نشأت می‌گیرد و با اصول ۵۲ و ۵۳ قانون اساسی مغایرت دارد چرا که باید مشخص شود که چه میزان عددی مشخصا به چه پروژه‌ای تعلق می‌گیرد نه آن که هر کسی که زور بیشتری داشت از این اعداد بردارد.

میرتاج‌الدینی: با حمایت از جدول مرتبط با اجرای پروژه‌ها قدم محکمی در راستای رونق کشور برداشته می‌شود

در ادامه، محمدرضا میرتاج‌الدینی در موافقت با جدول فوق گفت: ترانزیت شرق به غرب نمونه اقداماتی است که توسط جدول شماره ۲۰ به سرانجام خواهد رسید بنابراین این جدول مسیری آینده را روشن می‌کند، در واقع اگر ترانزیت شرق به غرب انجام شود درآمد آن کمتر از نفت برای کشور نخواهد بود لذا باید با حمایت از جدول قدم محکمی در راستای رونق کشور برداریم.

نماینده دولت: جدول شماره ۲۰ فقط گسترش انتظارات، عدم پاسخگویی و کاهش توانایی دولت در انجام پروژه‌ها را به دنبال خواهد داشت

همچنین نماینده دولت در مخالفت با جدول مذکور گفت: با توجه به اینکه اعتبارات لازم برای بسیاری از طرح‌ها که در جدول شماره ۲۰ گنجانده شده‌اند، وجود ندارد، این جدول فقط گسترش انتظارات، عدم پاسخگویی و کاهش توانایی دولت در انجام پروژه‌ها را به دنبال خواهد داشت و نتیجه دیگری از آن حاصل نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه در آمریکا و اروپا
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر