Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@22:15:38 GMT

تاثیر نوسانات دلار بر بازار فولاد کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۲۶۸۳

همواره عوامل زیادی مدخل بر بازار فولاد کشورمان هستند. یکی از بزرگ‌ترین این عوامل، قیمت دلار است که روزانه در حال تغییر و نوسان است. با نزدیک شدن به فصل تابستان و همچنین افزایش حداکثری ساخت و ساز در سال ۱۴۰۱، قیمت فولاد نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود. در این مطلب قصد داریم تا تاثیر نوسانات دلار بر بازار فولاد کشور را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ما همراه باشید.

تاثیر دلار بر بازار فولاد کشور

در سال‌های اخیر، بسیاری از فعالان بازار آهن، همواره در تلاشند تا علت همبستگی میان دلار و فولاد تولید شده در کشور را مورد بررسی قرار دهند. همانطور که می‌دانید، در دنیا بسیاری از کشور‌ها هستند که با دلار کالای مورد نیاز خود را خریداری می‌کنند. همچنین تولیدکنندگان کالا‌ها نیز، در ازای فروش کالا‌های خود دلار دریافت می‌کنند.

از این رو کشور‌ها مختلف دنیا برای تهیه مایحتاج خود نیازمند دلار و ارز‌های بین‌المللی هستند که کشور‌های دیگر نیاز به آن‌ها دارند. در همین راستا و نه چندان دورتر، کارخانجات فولاد داخلی نیز برای تهیه نیاز‌های اولیه خود جهت تولید محصولات نهایی، نیاز به مواد اولیه خامی هستند که در داخل کشور یا موجود نیست یا کم است.

مواد اولیه

اگر بخواهیم به چند مورد از ان اشاره کنیم،  برای کوره های چدنی ماده اولیه فرو سیلیکو منیزیم، برای کوره های فولادی ممنگنز و فروسیلیکو منگنز از ارمنستان، گرجستان، هند و گرافیت کم سولفور از کشور چین وارد کشور می شود.

تمامی خریدهای مواد اولیه با ارز جهانی یعنی دلار انجام میشود، پس تولیدکننده مجبور به پرداخت دلاری خواهد بود. با افزایش قیمت دلار هزینه تمام شده محصول برای تولید کننده بالا رفته و تولید کننده با نرخ بالاتری کالای خود را عرضه خواهد کرد. در چنین شرایطی محصولات فولاد گرمکار و فرآورده‌های آن‌ها که عمده نیاز بازار را تشکیل می‌دهند، گران می‌شود.

دستگاه‌های مونتاژ و تولیدی

گذشته از مواد اولیه، جهت تولید محصولات نهایی، به دستگاه‌ها و ماشن‌آلات صنعتی جهت تولید و مونتاژ نیاز است. چرا که اکثر دستگاه‌های مدرن و پیشرفته دنیا توسط کشور‌های پیشرفته و مدرن صنعتی تولید می‌شوند. چرا که فناوری‌های لازم جهت ارتقای سطح کیفی و کمی مقاطع صنعتی را دارند.

در این صورت جهت خرید دستگاه‌های مدرن و پیشرفته، نیاز به دلار بیشتر از همیشه احساس می‌شود. همچنین هزینه‌های راه اندازی خطوط تولید و هزینه‌های محکم کاری مانند دستمزد متخصصین تعمیرکار، هزینه نگهداری و بروزرسانی دستگاه‌ها، عوامل دیگری هستند که بر قیمت نهایی محصولات تولید شده داخلی دارند.

هرچه ارزش ریال پایین‌تر از ارزش ارز ملی کشور صادر کننده باشد، هزینه بیشتری بابت راه‌اندازی خط تولید و هزینه‌های اضافه آن خواهد شد.

حمل و نقل

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های صنعت فولاد، هزینه‌های حمل و نقل محصولات است. جهت انتقال محصولات فولادی به مقصد هدف، هزینه‌های زیادی می‌شود که بر حسب قیمت نفت تعیین می‌شوند. همچنین دلار ارتباط مستقیمی با قیمت جهانی نفت دارد. در صورت گران شدن نفت در بازار‌های جهانی، قیمت دلار نیز افزایش می‌یابد.

در پی گران شدن نفت، قیمت محصولات فولادی نیز افزایش می‌یابد. چرا که نفت و متعلقات آن مواد انرژی تولید فولاد هستند. از طرفی هم جهت انتقال محصولات به مقصد نهایی نیز از متعلقات نفتی مانند گازوئیل و بنزین استفاده می‌شود. در نتیجه حمل و نقل ‍مقاطع فولادی عامل موثری بر قیمت داخلی فولاد دارد.

قیمت سنگ آهن

با توجه به وجود معادن سنگ آهن در کشور، قیمت فرآورده‌های آهن‌آلات در کشور ارزان‌تر از خارج است. اما همین سنگ آهن در صورت تغییرات قیمت سنگ آهن در بازار‌های جهانی، دستخوش تغییراتی می‌شود.

چرا که در صورت گران‌تر بودن سنگ آهن در بازار‌های جهانی، امکان فروش سنگ آهن توسط دلالان بازار آهن‌آلات در بازار‌های دیگر وجود دارد و جهت جلوگیری از فروش ارزان‌تر سنگ‌ آهن در کشور‌های دیگر، دولت‌ها قوانینی را وضع می‌کنند تا از خروج مواد اولیه خام از کشور و خیانت به کارخانجات داخلی جلوگیری شود.

از این رو قیمت سنگ آهن نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت فولاد و فرآورده‌هایش است.

تاثیرات بورس بر بازار فولاد

قیمت آهن آلات در بازار داخلی در سالهای اخیر به قیمت معاملات بورس کالا وابستگی شدیدی پیدا کرده است به اصطلاح از طریق قیمت‌های معاملات بورس کالا، کشف قیمت برای آهن صورت می‌گیرد.

در بورس کالا قیمت پایه عرضه آهن آلات در یک چهارچوب خاص و تحت نظارت وزارت صمت انجام می پذیرد. هر چقدر این عرضه و تقاضا به صورت واقعی انجام شود کمک بسیار زیادی به رسیدن محصولات فولادی به قیمت واقعی می‌کند.

دو عامل اساسی قیمت دلار و قیمت جهانی آهن آلات بر تعیین قیمت پایه آهن آلات تاثیر مستقیم دارند. بر اساس شیوه نامه جدید وزارت صمت(در تاریخ نگارش این مقاله) مبنای قیمت گذاری آهن آلات در بورس کالا برای شمش فولادی به صورت ۸۰ درصد نرخ صادراتی شمش CIS ضربدر میانگین نرخ دلار نمایی محاسبه می‌شود.

بر اساس این شیوه نامه با افزایش قیمت دلار قیمت پایه عرضه آهن آلات افزایش می‌یابد که در نتیجه آن معاملات بورس با قیمت بالاتری انجام شده و قیمت آهن آلات در بازار افزایش می‌یابد. از موارد دخیل دیگر در نحوه قیمت گذاری فولاد در بورس کالا قیمت جهانی آهن می باشد، که با افزایش یا کاهش آن، قیمت پایه نیز دچار نوسانات خواهد شد.

تغییر قیمت جهانی به عوامل مختلف سیاسی اقتصادی وابسته است، از جمله مهمترین عوامل تاثیر گذار در نوسانات قیمت جهانی، کشور چین است که بزرگترین تولید کننده فولاد می باشد، در این کشور میزان عرضه و تقاضا تاثیرات بسیار زیاد در نوسانات قیمت جهانی دارند.

صادرات فولاد

با افزایش قیمت دلار و قیمت آهن آلات بازار داخلی دچار رکود شده و تقاضا برای آهن آلات کم می‌شود. با کاهش تقاضا انتظار می‌رود قیمت ها کاهش پیدا کند ولی در عمل همچین اتفاقی نمی‌افتد دلیل آن را می‌شود صادرات بیان کرد.

با افزایش قیمت دلار، تولید کننده که می تواند محصولات خود را با قیمت بالاتر به فروش برساند و درآمد دلاری داشته باشد، رغبتی برای عرضه محصولات خود به بازار داخلی ندارد و در بعضی موارد به علت صادرات محصولات فولادی، تولید کنندگان پایین دستی زنجیره فولاد(نورد کاران) با کمبود مواد اولیه مواجه می‌شوند.

همانطور که گفته شد افزایش نرخ ارز باعث کاهش عرضه در بازار داخلی شده و قیمت ها در بازارهای داخلی افزایش می‌یابد.

سرمایه گذاری در بازار آهن

زمانی که در یک کشور ارزش پول ملی نسبت به ارزهای جهانی کاهش میابد، اکثر افراد سعی می کنند برای حفظ قدرت مالی خود در صنف های مختلفی سرمایه گذاری کنند، به همین جهت ممکن است به یک باره تقاضا در یک بازار خاص بالا رفته و باعث افزایش و نوسانات قیمتی آن بازار شود.

در کشور ایران نیز با گران شدن دلار، اکثر مردم برای حفظ دارایی‌های خود به بازارهای مختلفی روی می آورند، از جمله آن بازارها میتوان به بازار آهن آلات اشاره کرد.

در صورت نیاز به مشاوره و یا خرید محصولات فولادی مورد نیاز خود، به وب سایت ارسینکو مراجعه کنید و محصولات فولادی مورد نیاز خود را با تضمین کیفیت و قیمت مناسب تهیه کنید. همچنین در صورت علاقه‌مندی به جدیدترین اخبار بازار فولاد کشور، وب سایت آرسینکو را دنبال کنید. از همراهی شما عزیزان متشکریم.

 

منبع :  https://rsin.co.ir/

شماره تماس:

021-66674420

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ارمنستان پول درآمد دلار فولاد بر بازار فولاد کشور افزایش قیمت دلار محصولات فولادی افزایش می یابد محصولات فولاد تولید کننده بازار داخلی آهن آلات مواد اولیه قیمت جهانی سنگ آهن دستگاه ها بازار آهن قیمت پایه بورس کالا کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۲۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت چند دلار شد؟

قیمت نفت در معاملات روز سه‌شنبه بازار آسیا که مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس در قاهره، به آرام کردن نگرانی‌های بازار نسبت به احتمال تشدید درگیری در خاورمیانه کمک کرد، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۰ سنت معادل ۰.۱۱ درصد کاهش، به ۸۸ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۳ سنت معادل ۰.۱۶ درصد کاهش، به ۸۲ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. قرارداد ماه آتی هر دو شاخص، روز دوشنبه، با بیش از یک درصد کاهش، بسته شد.

نفت خام که پس از واکنش ایران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی در اوایل آوریل، به بالاترین حد از اکتبر صعود کرده بود، در مسیر ثبت چهارمین رشد ماهانه در آوریل قرار دارد. مناقشات در خاورمیانه و اوکراین و محدودیت عرضه اوپک پلاس، قیمت نفت را تقویت کرده است اما ابهامات در خصوص سیاست پولی آمریکا و ذخایر بالای محصولات نفتی، بر دورنمای تقاضا برای نفت، سنگینی می‌کند.

ئیپ جون رونگ، استراتژیست بازار در شرکت آی جی در این باره گفت: ادامه مذاکرات برای آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، باعث شده است نرخ ریسک اضافی در قیمت نفت، ضعیف‌تر شود و همزمان، نشست بانک مرکزی آمریکا هم باعث احتیاط در کوتاه مدت شده است. نگه داشتن نرخ‌های بهره بالا به مدت طولانی‌تر، ممکن است باعث رشد بیشتر ارزش دلار شده و ریسک‌هایی را برای دورنمای تقاضا برای نفت ایجاد کند.

مذاکره کنندگان حماس پس از گفت‌وگوها با میانجی‌های قطری و مصری درباره پاسخ به پیشنهاد آتش‌بس رژیم صهیونیستی، برای مشاوره با مقامات ارشد، روز دوشنبه قاهره را ترک کردند.

دو منبع امنیتی مصری اظهار کردند: انتظار می‌رود این هیات دو روز دیگر، گزارش دهند. در حالی که نمایندگان حماس به قاهره رفتند، ده‌ها فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه، جان باختند. نیمی از قربانیان در شهر رفح بودند که رهبران خارجی از رژیم صهیونیستی می‌خواهند به آن حمله نکند.

در این بین، ادامه عملیات دریایی نیروهای مسلح یمن در منطقه دریای سرخ، کفی را برای قیمت نفت ایجاد کرده و اگر اختلال عرضه پیش بینی شود، ممکن است نرخ ریسک اضافی در قیمت‌ها منعکس شود.

بر اساس گزارش رویترز، در بخش اقتصادی، سرمایه‌گذاران منتظر نشست اول مه فدرال رزرو هستند و از آنجا که نرخ تورم بالاتر از هدف بانک مرکزی آمریکا باقی مانده است، بازار انتظار هیچ گونه کاهش نرخ بهره را ندارد که می‌تواند دلار آمریکا را تقویت کرده و به تقاضا برای نفت ضربه بزند.

دیگر خبرها

  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو