Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@06:34:00 GMT

شیر تولیدی در خراسان شمالی عاری از آفلاتوکسین

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۴۲۱۹

شیر تولیدی در خراسان شمالی عاری از آفلاتوکسین

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: نتایج حاصل از بررسی های صورت گرفته بر روی شیر تولیدی از استان، بر این بوده که شیر عاری از آفلاتوکسین است.

دکتر حمید رمضانی در نشست خبری که ۱۳ تیر ماه در محل این اداره کل برگزار شد، اظهار کرد: نمونه های گرفته شده از شیر به منظور بررسی میزان آفلاتوکسین (سمی که باعث ابتلا به سرطان کبد می‌شود) از شیرهایی بوده که در دامداری روستایی، دامداری حواشی شهر، دامداری های صنعتی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در این استان وجود دارد این است که میزان حیوان گزیدگی در آن بالا است، افزود: از سوی دیگر میزان ابتلا به بیماری تب مالت نیز در این استان بالا بوده است.

دکتر رمضانی با طرح این سوال که چرا میزان ابتلا به بیماری تب مالت در این استان بالا است؟ بیان کرد: تب مالت یکی از بیماری های مشترک میان انسان و حیوان است و در واقع این بیماری در این استان به دلیل اینکه جمعیت زیادی مشغول دامداری هستند وجود داشته اما طی چند سال اخیر آمار آن افزایش یافته و این مشکل نیز به علت افزایش گرایش مردم به استفاده از مواد لبنی سنتی است.

وی تاکید کرد: اگر مردم تمایل به استفاده از شیر فله دارند باید آن را به اندازه کافی بجوشانند تا عوامل بیماری زا از آن خارج شود و اگر گرایش به استفاده از پنیر سنتی دارند باید با شیر جوشیده شده آن را تهیه و یا آن را نمک سود کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به منظور جلوگیری از شیوع بیماری تب مالت در سطح جامعه باید اعتبار کافی در اختیار حوزه دامپزشکی قرار داده شود در گذشته برای حذف دام های بیمار غرامت پرداخت می شد اما در حال حاضر این امر محقق نمی شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر باید دامدار تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گیرد که در صورت حذف دام، غرامت از محل بیمه پرداخت شود اما از سوی دیگر دامداران نیز از بیمه کشاورزی جهت تحت پوشش قرار دادن دام های خود استقبال نمی کنند.

مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی در ادامه با بیان اینکه این اداره کل در سال گذشته نظارت های خوبی را در حوزه مزارع پرورش مرغ و تخم مرغ داشته است، گفت: به رغم مشکلات فراوان در سال گذشته در جهت تامین گشوت مرغ، با رکورد میزان جوجه ریزی مواجه بودیم و از سوی دیگر مقدار تلفات نیز در واحد های مرغداری استان بسیار کم بود.

وی افزود: علاوه بر آن با وجود خشکسالی و کاهش میزان منابع آبی طی سال گذشته در حوزه مزارع پرورش آبزیان نیز بیماری وجود نداشت.

به گفته دکتر رمضانی همچنین در سال گذشته با کاهش کانون بیماری های مشترک میان انسان و حیوان در این استان بوده ایم.

وی ادامه داد: همچنین طی سال گذشته این استان با کاهش ۵۰ درصدی بیماری های اختصاصی دام مواجه بوده است.

این مقام مسئول میزان صدور مجوز بهداشتی جهت خروج دام از استان برای کشتار در سایر استان ها را ۸۳۰ هزار فقره در سال گذشته اعلام کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی خراسان شمالي شير سم آفلاتوکسین بیماری مشترک انسان و دام خراسان شمالی سال گذشته سوی دیگر تب مالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۴۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل انتقال خون خراسان شمالی از رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در این استان در سال گذشته خبر داد.

دکتر هادی نوری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به رتبه دوم کشوری برای انتقال خون خراسان شمالی اظهار کرد: انتقال خون استان رتبه دوم در دو بخش رشد اهدای خون، رشد اهدای خون بانوان و رتبه دوم در شبکه ملی خون رسان را در کشور کسب کرد.

وی با اشاره به نقش بی بدیل اهداکنندگان خراسان شمالی در تامین خون استان و بخشی از کشور تصریح کرد: انتقال خون خراسان شمالی به برکت حضور اهداکنندگان خیرخواهی که همیشه همراه بیماران بودند در سال گذشته در دو بخش مهم و یک بخش حیاتی حائز رتبه دوم کشوری در تامین خون و فرآورده های خونی شد.

دکتر نوری با بیان اینکه در فصول مختلف به خصوص فصول سرد سال میزان اهدای خون به طور چشمگیری کاهش می یابد اهداکنندگان استان با آگاهی از این موضوع زمستان امسال برای تامین خون استان و شبکه ملی خونرسان کشور سنگ تمام گذاشتند به طوری که استان خراسان شمالی بعد از استان لرستان در رتبه دوم مشارکت در شبکه ملی خون رسان قرار گرفت.

وی افزود: طی سال گذشته میزان اهدای خون در استان بیش از ۱۶ درصد با افزایش روبرو بود و این در حالی است که در این شاخص هم رتبه دوم کشوری از آن خراسان شمالی شد.

این مقام‌مسئول ادامه داد: رشد اهدای خون بانوان که از موارد قابل اهمیت در سازمان انتقال خون ایران نیز به شمار می رود در استان با رشد هشت درصدی مواجه بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال ۹ هزار افزایش می‌یابد
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • آسفالت ۴۰۰ هزار متر مربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • آسفالت ۴۰۰هزار مترمربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • تولید بیش از ۲۶۰ هزار تن آسفالت در مجتمع تولیدی صفه اصفهان
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته خراسان جنوبی اعلام شد