Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان گفت: در خصوص تولید تراکتور توافقات خوبی شده که ان‌شاءالله اجرا خواهد شد و بهره‌برداری از سد خدآفرین از پروژه‌های مهم بین دو کشور است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان که در نخستین سفرش در دولت سیزدهم در تهران حضور دارد، امروز (دوشنبه) ۱۳ تیر ماه پس از دیدار و گفتگو با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری مشترک حضور یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ابتدا ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: در این سفر با قالیباف رئیس مجلس ملاقات داشتیم. بعد از این دیدار هم در خدمت آیت‌الله رئیسی خواهیم بود و از وزیر خارجه برای فراهم کردن این ملاقات متشکرم.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان اظهار داشت: درباره بسیاری از مسائل بحث و گفتگو شد. روابط دو کشور مبتنی بر اشتراکات تاریخی و فرهنگی و همسایگی و برادری مردمان دو کشور است. آقای امیرعبداللهیان گفتند که در ۱۰ ماه گذشته روسای جمهور دو کشور دو دیدار با هم داشتند که این دو دیدار زمینه‌های سفر‌های متمادی مقامات دو کشور را فراهم کرده است. دو هفته قبل وزیر فرهنگ آذربایجان به ایران آمد و وزیر نیروی ایران به باکو سفر کرد.

وی گفت: در خصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه گفتگو کردیم. با توجه به اراده سیاسی رهبران دو کشور علیرغم ۳۰ درصد افزایش در حجم مبادلات تجاری در سال ۲۰۲۱ داشتیم، ولی ظرفیت‌ها برای دو کشور بیشتر از این ارقام است. بر اجرایی پروژه‌ها تأکید کردیم. در خصوص تولید تراکتور توافقات خوبی شده که ان‌شاءالله اجرا خواهد شد و بهره‌برداری از سد خدآفرین از پروژه‌های مهم بین دو کشور است.

بایراموف ادامه داد: پروژه کریدور شمال - جنوب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و آذربایجان آمادگی دارد در بالا بردن پروژه و ساخت راه آهن رشت ـ آستارا و تکمیل بارانداز در آستارا تعهدات خود را اجرا کنیم. احداث پل اتومبیل رو بر رودخانه آستارا چای تا پایان سال میلادی به بهره‌برداری برسد.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: در ماه مارس ۲۰۲۲ که در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور پروژه اتصال منطقه اقتصادی زنگه زور به نخجوان از طریق خاک ایران طرح و تصویب شده بود که بحث‌های فنی آن و مکان یابی آن انجام شده و ان‌شاءالله در آینده نزدیک ساخت اولین پل در آن منطقه شروع خواهد شد و هماهنگی برای احداث پل دوم صورت خواهد گرفت.

وی گفت: بر اهمیت کریدور خلیج فارس - دریای سیاه از مسیر ایران تأکید کردیم و بر اهمیت مشارکت ایران، آذربایجان وگرجستان در تکمیل کریدور تأکید کردیم. همکاری‌های موفقیت آمیزی در جنبش عدم تعهد داشتیم. در امور بشردوستانه تجربه‌های موفقیت آمیزی داشتیم و بعد از آن هم در این خصوص به تبادل نظر ادامه خواهیم داد.

بایراموف ادامه داد: در دیدار با قالیباف و امیرعبداللهیان روابط بین گروه‌های دوستی پارلمانی مورد تأکید قرار گرفت. امروز در خصوص بعد از جنگ ۴۴ روزه که به اشغال ۳۰ سال اراضی آذربایجان پایان داد و به عدالت تاریخی تحقق بخشید موضع دولت خود را بار دیگر تکرار کردیم که مبتنی بر صلح و ثبات و همکاری‌ها در آینده است.

وی افزود: آذربایجان خواهان عادی سازی روابط با ارمنستان بعد از دوران جنگ است و گام‌هایی را در این زمینه برداشته است.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: بعد از ۳۰ سال اشغال اولویت اصلی باسازی و آبادانی مناطق آزاد شده از اشغال است که بعد از ۳۰ سال آوارگان اجباری به مناطق خود باز خواهند گشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امیر عبداللهیان ارمنستان وزیر خارجه جمهوری آذربایجان بهره برداری دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ارمستان با جمهوری آذربایجان

به گزارش صدای ایران از ایرنا به نقل از آناتولی، به دنبال درگیری پلیس ارمنستان با کسانی که در اعتراض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان و انتقال چهار روستای ارمنی به باکو، سعی داشتند چند بزرگراه این کشور از جمله بزرگراه‌های بین‌المللی را مسدود کنند، ۱۷ نفر در ایروان و ۱۲ نفر در منطقه تاووش ارمنستان دستگیر شدند.

به نوشته آناتولی، پیشتر هیات‌هایی از سوی ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای تعیین مرزبندی جدید میان دو کشور نشستی برگزار کرده بودند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که پس از برگزاری این نشست از سوی هیات‌های دو کشور در روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شد، اعلام شده بود که در مرزبندی جدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، چهار روستا که از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون تحت کنترل ارمنستان قرار داشتند، به جمهوری آذربایجان واگذار شده است.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیر‌های معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از ۲ طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بار‌ها نقض شده است

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • ۱۰ پروژه درمانی امروز در خراسان شمالی به بهره‌برداری رسید
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • چند پروژه عمرانی دانشگاه یاسوج با حضور وزیر علوم افتتاح شد
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ارمستان با جمهوری آذربایجان
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می شود
  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود
  • بررسی طرحهای اجرایی بهره برداری و توسعه آب شرب شهر های تکاب و سلماس
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!