Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ استاد دانشگاه است و می‌گوید: « هم‌پای اعضای هیأت علمی تدریس می‌کنیم و برای اعتلای دانش وطن می‌کوشیم اما به دلیل اینکه حق‌التدریس هستیم از حقوق و مزایایی که اعضای هیأت علمی دارند محرومیم.»

پیش‌تر هم از چند استاد حق‌التدریس دیگر شنیده بودم که حقوقشان پایین است و کفاف خرج زندگی را نمی‌دهد و مزایا هم ندارند و به نوعی می‌توان گفت به طور کلی هیچ هویت سازمانی ندارند، البته آمار غیررسمی هم نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد بار آموزش عالی بر دوش اساتید حق‌التدریس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اساتید در سامانه فارس من هم پویشی را ثبت کرده و خواستار رساندن صدایشان به مسوولان شدند.

با چند نفر از این اساتید گفت‌وگو کردیم تا بیشتر در جریان احوالات‌شان قرار بگیریم.

یکی از این استادان گفت: باور کنید که در حق اساتید حق‌التدریس احجاف می‌شود، ما نه بیمه داریم و نه حقوق کافی؛ حتی از امنیت شغلی هم برخوردار نیستیم و این مسأله برای علم کشور مناسب نیست.

یکی دیگر از این اساتید که دارای ۱۴ سال سابقه تدریس در دانشگاه‌های کشور است، گفت: ما اساتید حق‌التدریس نسبت به تلاشی که می‌کنیم و زمانی که در دانشگاه برای تدریس می‌گذرانیم حقوق پایینی دریافت می‌کنیم و واقعا با مشکلات مالی مواجهیم اما فقط بخاطر عشق و علاقه‌ای که به شغلمان داریم کار را ادامه می‌دهیم.

یکی دیگر از اساتید حق‌التدریس که استاد گروه فیزیک است، گفت: حقوق ما واقعا نسبت به شرایط معمولی جامعه هم پایین‌تر است، حتی همین حقوق پایین هم به موقع به ما پرداخت نمی‌شود، گاهی پرداخت حقوق ما بعد از گذشت یک ماه از پایان ترم صورت می‌گیرد.

وی افزود: شغل استادی حق‌التدریس به نوعی یک شغل پاره وقت به حساب می‌آید و به همین دلیل ما اساتید حق‌التدریس امنیت شغلی نداریم، بیمه نداریم و به طور کلی می‌توان اینگونه گفت که تمام زمان ما برای تدریس می‌گذرد اما ما با وجود تحصیلات عالیه از کمترین امکانات شغلی برخوردار نیستیم، حتی امکاناتی نظیر بن کتاب که در زمان نمایشگاه کتاب به اساتید دانشگاه تعلق می‌گیرد به ما اختصاص نمی‌یابد.

یکی دیگر از اساتید از رسانه‌ها خواست که صدای اساتید حق‌التدریس را به گوش مسوولان برساند و گفت: ما از حقوق و بیمه مناسبی برخوردار نیستیم و حتی از حقوق ما مالیات هم کسر می‌شود، از رسانه‌ها می‌خواهیم به وزیر علوم بگویند که به مشکلات ما رسیدگی کنند.

* طرح مشکلات اساتید حق‌التدریس با مسوولان

موضوع مشکلات اساتید حق‌التدریس را با محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم مطرح کردیم، زلفی‌گل گفت: اساتید دانشگاه برای اینکه به عنوان هیأت علمی جذب شوند باید از طریق فراخوان جذب عمل کنند، این کار فرایندی دارد که باید طی کنند تا به عضو هیأت علمی تبدیل شوند، اما استادی که به عنوان حق‌التدریس فعال است یعنی در قبال تدریسی که انجام می‌دهد حق‌الزحمه کارش را دریافت می‌کند و قرارداد اساتید حق‌التدریس به همین شکل است.

این موضوع را با محمدمهدی زاهدی نماینده مجلس شورای اسلامی هم مطرح کردیم.

زاهدی گفت: موضوع اساتید حق‌التدریس به شورایعالی انقلاب فرهنگی مربوط می‌شود و مجلس نمی‌تواند خلاف مصوبات شورا نظری ارائه دهد.

وی افزود: هرگونه جذب اساتید در وزارت بهداشت یا وزارت علوم باید در اختیار شورایعالی انقلاب فرهنگی باشد بنابراین ما نمایندگان مجلس نمی‌توانیم در این زمینه فعالیتی داشته باشیم.

به گزارش فارس، اساتید حق‌التدریس خواستار پیگیری مشکلات‌شان از سوی مسوولان آموزش عالی کشور هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اساتید دانشگاه حق التدریس حقوق اساتید اساتید حق التدریس هیأت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۶۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیج اساتید محور همدلی و هم‌افزایی در دانشگاه باشد

ایسنا/گیلان رئیس بسیج اساتید کشور با تأکید بر اینکه بسیج اساتید محور اتحاد، همدلی و هم‌افزایی بین اساتید در دانشگاه‌ها باشد، گفت: افتخار بسیج اساتید این است که چتری برای همه اساتیدی که دل در گروی پیشرفت و توسعه کشور دارند، باشد.

دکتر محمدرضا مردانی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور امروز ۶ اردیبهشت‌ماه در نشست با مسئولین کانون‌های بسیج اساتید استان که در دانشگاه گیلان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره هشت‌هزار شهید استان، اظهار کرد: ایران اسلامی با عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم صهیونیستی قدرت بلامنازع منطقه شده است.

وی افزود: در منطقه به لحاظ راهبردی و تحولات شگرف و بررسی تحلیل‌ها و گفته‌های مسئولان، افراد شاخص و صاحب‌نظر دنیا همه از تأثیرگذاری عملیات وعده صادق و ضربه اساسی ایران به رژیم صهیونیستی حکایت می‌کنند.

مردانی بیان کرد: ایران به تنهایی با به کارگیری دستاوردهای نظامی خود که برگرفته از پژوهش‌های دانشمندان و نخبگان دانشگاهی ماست، توانست ضربه سنگینی را به رژیم صهیونیستی وارد کند، ما قدیمی‌ترین تجهیزات و حداقلی‌ترین توان در این عملیات به کار گرفتیم اما آنها نتوانستند با به‌روزترین تجهیزات و ابزار مانع موشک‌ها و پهپادهای ما شوند لذا این دستاورد بزرگی است که غرب آسیا را به قبل و بعد از عملیات وعده صادق تقسیم کرد و اینها به برکت الطاف الهی است.

بسیج اساتید باید جاذبه علمی و فرهنگی برای دانشجویان ایجاد کند

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: اگر توانستیم در جنگ سخت با مستکبرین عالم این پیشرفت را به دست آوریم، می‌توانیم در جنگ نرم هم موفقیت بزرگ کسب کنیم و لازمه آن این است که اساتید گرانقدر با هم‌افزایی و همدلی این حرکت را رقم بزنند.

وی با تأکید بر اینکه بسیج اساتید محور اتحاد، همدلی و هم‌افزایی بین اساتید در دانشگاه‌ها باشد، گفت: افتخار بسیج اساتید این است که چتری برای همه اساتیدی که دل در گروی پیشرفت و توسعه کشور دارند، باشد؛ حتی اساتیدی هم که عضو بسیج اساتید نیستند اما تفکر بسیجی دارند یا کسانی که نقد یا انتقاداتی داشته باشند، هم می‌توانند زیر این چتر قرار گیرند.

مردانی با تأکید بر اینکه بسیج اساتید باید منشائیت فکری خود را در داخل و خارج دانشگاه داشته باشد و رابطه بین استاد و دانشجو را گسترش دهد، تصریح کرد: بسیج اساتید باید همگام با جنبش نرم افزاری، پاسخگوی شبهات بوده و مواجهه ایجابی و تبیینی ایجاد کند و در امیدآفرینی بین قشر جوان و آینده ساز نقش آفرین باشد، ایجاد جاذبه علمی و فرهنگی برای دانشجویان از سوی اساتید نباید فراموش شود.

رئیس بسیج اساتید کشور بیان کرد: در راستای تقویت ارتباط بین اساتید و دانشجویان، امسال حلقه‌های علمی را تعریف کردیم، ارتباط با انجمن‌های علمی که در بستر وزارت علوم فعالیت دارند، شکل گرفته است. اگر بتوانیم در قالب کمک به نظام حکمرانی کشور ظرفیت تخصصی اساتید را تقویت کنیم، طعم شیرین خدمت اساتید بسیجی مشهود خواهد بود.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در راستای حکمرانی اسلامی، گفت: این قرارگاه پیرو تحقق اهداف بیانیه گام دوم تشکیل شده و می‌تواند در حوزه‌های مختلف سلامت غذایی، اقتصاد دریامحور، زیست محیطی و... که از محورهای مهم در این استان است، نقش آفرین باشد.

باید کنشگری اساتید در فضای مجازی تقویت شود

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت برای اساتید تصریح کرد: این اردوها فرصتی برای اساتید دیگر دانشگاه‌های کشور است تا با ظرفیت‌های تحقیقاتی، دفاعی، نظامی، علمی و صنعتی در استان‌ها آشنا شوند و در این راستا با مراکز نظامی و علمی و صنعتی در استان گیلان جلساتی برگزار شده است تا ضمن آشنایی اساتید با دستاوردهای این استان، حلقه‌های ارتباطی با دانشگاه‌های دیگر کشور شکل بگیرد.

مردانی تأکید کرد: کنشگری قوی در میدان ضرورت است، انجام کار مطالعات علمی خوب بوده اما کافی نیست، زیرا حضور استاد در صحنه‌های اجتماعی اثرگذاری بالایی دارد، بیشترین تأثیرگذاری پذیرش نقش «استاد» از منظر جامعه است. باید در میدان باشیم، پیشنهاد و راهکار دهیم و به بررسی مسائل کشور بپردازیم و برای مسائل و زیست بوم راه حل ارائه کنیم. نشست‌ها و کارگروه‌های تخصصی برگزار کنیم.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه باید کنشگری اساتید در فضای مجازی تقویت شود، گفت: اساتید باید پررنگ‌تر و فعالانه در فضای مجازی حضور داشته باشند و روشنگری کنند زیرا فضای مجازی دروغ‌هایی را برای جوانان‌مان مطرح می‌کند که باید اساتید در این جبهه فرهنگی پیشگام بوده و روایت اول را تبیین کنند.

مردانی با اشاره به نامگذاری شعار سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، تصریح کرد: جهش تولید نیازمند ثبات اقتصادی و مشارکت مردم است، مشارکت در تولید هم نیازمند سرمایه است. تولید کالا و خدمت علاوه‌بر تأمین نیازهای جامعه باید باعث تقویت نظام شود. لذا در بحث جهش تولید با مشارکت مردم تنها نسخه درمان فقط اقتصادی نیست بلکه امنیت و ثبات اقتصادی مؤثر است.

وی ادامه داد: در راستای تحقق شعار سال تأکید بر تولید دانش بنیان است، رونق کسب و کارها و اصلاح نظام بیمه هم از دیگر موارد مورد توجه است، باید کمیته و ستادی از اساتید و حتی دانشجویان تشکیل شود تا جامعه علمی برای تحقق شعار سال نقش آفرینی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسیج اساتید محور همدلی و هم‌افزایی در دانشگاه باشد
  • مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد
  • فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال
  • انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه مراغه و گرجستان
  • همکاری دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • ارائه ۵۰ بسته سیاستی بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • توسعه امکانات پزشکی در استان ایلام استمرار داشته باشد
  • حضور استاندار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه