Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدا حدادی، راشین خیریه و علیرضا گلدوزیان به فهرست کوتاه شورای کتاب کودک برای دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۲۴ راه یافتند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از شورای کتاب کودک، جلسه داوری برای انتخاب نامزد بخش تصویرگری جایزه هانس کریستین اندرسن۲۰۲۴ ، در کتابخانه‌ تحقیقانی شورای کتاب با حضور  علی بوذری (تصویرگر، مدرس دانشگاه و مدیرعامل انجمن تصویرگران)، کیانوش غریب‌پور (تصویرگر، مدیر هنری و از اعضا انجمن تصویرگران)، کمال طباطبایی (تصویرگر، رئیس هیات مدیره انجمن تصویرگران و داور کمیته جوایز تصویر شورای کتاب کودک) و شهره یوسفی (کارشناس ادبیات کودک، عضو گروه بررسی تألیف و داور جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۱۶)، فریبا کیهانی (کارشناس ادبیات کودک و داور کمیته جوایزخردسال شورای کتاب کودک)، مانلی منوچهری (تصویرگر، عضو انجمن تصویرگران و داور کمیته جوایز تصویر شورای کتاب کودک)، سحرترهنده (عضو گروه بررسی تصویر، مدیر هنری و داور جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۱۲-۲۰۱۴)، رویا مکتبی‌فرد (متخصص ادبیات کودکان و کتابدار کتابخانه مونیخ، داور کمیته‌ی جوایز داستان شورای کتاب کودک)، ماندانا رضوی‌زاده (کارشناس تصویر، عضو گروه بررسی تصویر و داور کمیته جوایزخردسال شورای کتاب کودک)، شادی هاشمی (نماینده گروه بررسی تصویر و داور کمیته جوایز تصویر شورای کتاب کودک)، ملیحه سلیمی (کارشناس تصویر، هماهنگ‌کننده گروه بررسی تصویر شورای کتاب کودک) و جمعی از اعضا گروه تصویر شورای کتاب کودک برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه داوری، بحث و تبادل‌نظر بسیاری بر روی آثار و سوابق تصویرگران صورت گرفت و در نهایت با اکثریت آرا سه تصویرگر؛ هداحدادی (به دلیل خلق جهانی زنانه با توجه ویژه به ‌طبیعت، تلاش برای نشان دادن صلح و عاطفه‌مندی در شخصیت‌پردازی‌ها و فضاسازی‌ها، رسیدن به سبک شخصی و خلق تصاویری ملهم از ‌نگارگری ایرانی، اجرای هنرمندانه تکنیک و ... )، راشین خیریه (به دلیل خلق تصاویر و شخصیت‌های جذاب، خلاقانه و همراه با کنش‌های متنوع، رسیدن به زبانی نو در بیان عناصر ادبی، توانایی ساختن فضاهای مینیمال و همچنین فضاهایی برگرفته از نگارگری ایرانی، استفاده ماهرانه و نگاهی متفاوت به تکنیک و رنگ و ...) و علیرضا گلدوزیان (به دلیل داشتن نگاه شخصی و متفاوت در هر یک از آثارش، توانایی بازنمایی و طراحی طیف وسیعی از فرم‌ها، فضاها و شخصیت‌ها با الهام از هنرهای تصویری ایران و جهان، مهارت در خلق تصاویری قدرتمند، زیبا و تاثیرگزار  و ...) به‌ فهرست کوتاه شورای کتاب کودک راه یافتند.


تصویرگر منتخب شورای کتاب کودک برای نامزدی جایزه اندرسن ۲۰۲۴ متعاقبا اعلام خواهد شد.

 دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY)، جایزه هانس کریستین اندرسن (نوبل ادبیات کودکان) را هر دو سال یک‌بار به مجموعه آثار یک نویسنده و یک تصویرگر که چندین دهه به شکل حرفه‌ای در ادبیات کودک تلاش کرده باشند و همچنین خالق آثاری بدیع، اصیل و هنرمندانه باشند و از همه مهم‌تر، سهمی مؤثر و پایدار در پیشبرد ادبیات کودک داشته باشند؛ اهدا می‌کند.

در دوره‌های گذشته فرشید مثقالی، نسرین خسروی، محمدعلی بنی اسدی ،پژمان رحیمی زاده و فرشید شفیعی تصویرگرانی بودند که به عنوان نامزدهای بخش تصویر جایزه جهانی اندرسن معرفی شدند. در این میان فرشید مثقالی (معرفی‌شده از سوی شورای کتاب کودک و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان) تنها برنده ایرانی جایزه هانس کریستین اندرسن است و محمدعلی بنی اسدی و پژمان رحیمی زاده به فهرست پنج تصویرگر برتر جهان راه پیدا کردند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: جایزه هانس کریستین اندرسن ، تصویرگری در کتاب کودک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جایزه هانس کریستین اندرسن تصویرگری در کتاب کودک جایزه هانس کریستین اندرسن انجمن تصویرگران ادبیات کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۶۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با حضور گروه‌های نمایشی چهار شهرستان آغاز به کار کرد و طی روز‌های ۸ و ۹ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

زهرا آبسوران، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان غربی در حاشیه این مراسم به خبرنگار شبستان در ارومیه گفت: نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با هدف نشان دادن عمومی سازی و مردم سازی نمایش در جامعه و فضا سازی و ارتقای ظرفیت نمایش به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی و نشان دادن توانمندی‌های این قشر در حال برگزاری است. 

وی با بیان اینکه رقابت سالم از محور‌های این جشنواره است، افزود: ۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره استانی هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان ارسال شده که پس از پایش، ۱۰ گروه نمایش منتخب که از این تعداد ۷ اثر مربوط به مراکز کانون و ۳ اثر نیز آزاد در روز‌های ۸ و ۹ اردیبهشت در سالن آمفی تئاتر مجتمع شهید فرخی ارومیه به رقابت خواهند پرداخت.

آب سوران با بیان اینکه «این صحنه خانه ماست» شعار این جشنواره است، گفت: توجه به نامداران، امید آفرینی، آئین‌های بومی، سنتی و مذهبی، طنز، محیط زیست و آزاد موضوعاتی هستند که در نمایش‌های جشنواره نوزدهم رعایت شده اند.

مدیر کل کانون پرورش فکری استان از برگزاری نمایشگاه با عروسک‌های نمایشی، پویش عکاسی و نشست آموزشی با هدف انتقال تجربه از برنامه‌های جنبی مرحله استانی این جشنواره خبر داد.

وی افزود: عباس پویان، فاطمه برمال، سمیه حسین نژاد داوران نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان استان هستند. 

گفتنی است؛ عباس پویان بازیگر، نمایشنامه نویس و کارگردان است که دارای لیسانس ادبیات نمایشی و فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی است، وی از سال ۷۰ و در استان فارس فعالیت هنری خود را آغاز کرده و بیش از ۴۰ اثر هنری در حوزه‌ی کودک و نوجوان کار کرده است و در سال‌ها فعالیت مقام‌های متعددی را در جشنواره‌های کشوری و استانی به دست آورده است. 

فاطمه برمال کارگردان، بازیگر و عروسک گردان دیگر داور این جشنواره از استان اردبیل است، فاطمه برمال در طی سال‌ها فعالیت خود عناوین متعددی را در جشنواره‌های مختلف عروسکی و نمایشی به دست آورده، آخرین نمایش وی نمایش «آی تک» بود در تیر ماه ۱۴۰۲ در مرکز تئاتر کانون به روی صحنه رفت.

سمیه حسین نژاد کارشناس سابق کانون استان عروسک ساز، عروسک گردان، کارگردان و طراح صحنه و دکور دارای لیسانس نقاشی با سابقه‌ی بیش از ۲۰ سال فعالیت و مدرس شاخه‌های مختلف هنری است که طی سال‌ها فعالیت موفق به کسب رتبه‌های برتر در هنر‌های نمایشی، چون جشنواره رضوی شده و بار‌ها آثار وی به رویداد‌های کشوری صعود کرده اند.

دیگر خبرها

  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • گل کریستین رومرو به آرسنال روی اشتباه مهلک دروازه‌بان (تاتنهام 1-3 آرسنال)
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟