Web Analytics Made Easy - Statcounter

جیحون بایرام‌اُف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان صبح امروز دوشنبه با حضور در بهارستان با محمدباقر قالیباف دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار با اشاره به نزدیکی فرهنگی، دینی و اقتصادی دو کشور گفت: سیاست قطعی دولت سیزدهم و مجلس یازدهم در جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط با کشور‌های همسایه است؛ این توسعه باید همه‌جانبه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دوران پاندمی کرونا به طور طبیعی ارتباطات و تبادلات بین ایران و جمهوری آذربایجان کاهش یافت، تأکید کرد: اکنون با کاهش بحران شیوع کرونا، باید به دنبال جبران گذشته در حوزه مسائل اقتصادی بود.

قالیباف با تأکید بر توجه به موضوعات اقتصادی و همکاری‌های دو کشور ایران و آذربایجان در این راستا، افزود: باید توافقات صورت گرفته هر چه زودتر عملیاتی و اجرایی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ملاقات‌های انجام گرفته میان نمایندگان مجالس، وزرا و روسای مجلس و روسای جمهور دو کشور یادآور شد: یکی از موضوعات مهمی که در حاشیه نشست عشق‌آباد مطرح شد موضوع اتصال راه‌آهن دو کشور بود.

وی تبادلات تجاری در حوزه انرژی، برق و گاز را یکی از فرصت‌های مناسب در حوزه همکاری‌های دو کشور برشمرد و به توافقی که در سال گذشته در راستای دسترسی به نخجوان از مسیر ایران انجام شده، اشاره و تصریح کرد: هر چه زودتر باید این امکان برای همکاری‌های عمیق هر دو کشور فراهم شود.

قالیباف با بیان اینکه با توجه به شرایط کنونی باید همه کشور‌های منطقه و منطقه قفقاز به سوی صلح و ثبات حرکت کنند، تصریح کرد: با هر موضوعی که به امنیت و صلح منطقه آسیب بزند، باید مخالفت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضور رژیم صهیونیستی در هر منطقه‌ای با خود ناامنی به دنبال دارد، گفت: ما در حوزه امنیت کشورمان به ویژه حضور رژیم صهیونیستی در منطقه حساسیت داریم.

وی با ابراز امیدواری از اینکه این سفر منجر به همکاری‌های بیشتر دو کشور با یکدیگر شود، افزود: باید احترام متقابل و همکاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در اوج خود برقرار باشد.

قالیباف با تأکید بر اینکه کشور‌های همسایه باید موضوعات منطقه را حل کنند، به دیدار اخیرش با رئیس مجلس ارمنستان اشاره و تصریح کرد: در این دیدار درباره موضوع همکاری نزدیک همسایگان صحبت کردم که ایشان هم موضوع را قبول داشت بنابراین این اتفاق باید هرچه سریعتر اجرایی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بدون شک اگر کشور‌هایی که خارج از منطقه قرار دارند بخواهند در مسائل منطقه دخالت کنند ثمره‌ای جز ایجاد مشکلات نخواهد داشت.

وی درباره تکمیل راه‌آهن کریدور شمال-جنوب، گفت: با وجود تحریم ها، راه‌حل‌های بسیاری برای عمل به توافقات صورت گرفته در این زمینه وجود دارد، هر چند تحریم‌های آمریکا بین‌المللی نیست، اما متوجه فشار‌های این کشور هستیم.

قالیباف در پایان بر ضرورت تکمیل کریدور شمال – جنوب با همکاری بیشتر آذربایجان تأکید کرد.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان: برای سرمایه‌گذاران ایرانی معافیت‌ها و امتیازاتی پیش‌بینی شده است

در این دیدار، جیحون بایرام‌اُف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به سفر خود به ایران در سال ۲۰۲۰ از آن به عنوان خاطره خوش یاد کرد و گفت: سفر‌های پی در پی مقامات دو کشور اهمیت بسزایی در توسعه روابط تاریخی، فرهنگی و دینی دو کشور و کاهش سوء آثار کرونا دارد.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به ملاقات روسای جمهور ایران و آذربایجان در حاشیه ششمین اجلاس کشور‌های خزر یادآور شد: روسای کمیسیون اقتصادی دو کشور به طور متناوب با یکدیگر ملاقات می‌کنند. از طرفی روابط پارلمانی و گروه‌های دوستی مجالس در احیای روابط و تقویت آن اثرگذار هستند.

جیحون بایرام‌اُف با اشاره به دیدار با گروه دوستی و سفر هفته گذشته نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی ایران به باکو، بر ضرورت افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور تأکید کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های دو کشور برای تکمیل پروژه‌های موجود و تعریف پروژه‌های جدید، به قرارداد سوآپ گازی میان ترکمنستان و جمهوری آذربایجان از مسیر ایران اشاره کرد و گفت: باید همکاری‌ها در حوزه ساخت و تکمیل سد‌ها و نیروگاه‌های برق آبی، پیگیری شود.

وی با اشاره به ضرورت توجه به پروژه‌های حوزه حمل و نقل میان دو کشور با توجه به شرایط کنونی موجود در دنیا اضافه کرد: باید اقدامات لازم برای ساخت و تکمیل کریدور نیمه تمام شمال- جنوب انجام شود؛ جمهوری آذربایجان به تکمیل این کریدور علاقه‌مند است و برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت این کریدور در منطقه تعداد گذرگاه‌ها و زیرساخت‌های خود را افزایش داده است.

وی با اشاره به علاقه‌مندی این کشور به تکمیل راه‌آهن رشت – آستارا ابراز امیدواری کرد تکمیل این پروژه به زودی محقق شود.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان عنوان کرد: با توجه به تجارب ارزنده ایران و نزدیکی این کشور از نظر جغرافیایی با آذربایجان باید شرایط همکاری‌ها اقتصادی و تجاری فراهم شود که برای تحقق این مهم برای سرمایه‌گذاران ایرانی معافیت‌ها و امتیازاتی پیش‌بینی شده است.

جیحون بایرام‌اُف با بیان اینکه سیاست خارجه جمهوری آذربایجان روابطی مبتنی بر صلح، ثبات و دوستی با همه کشور‌ها از جمله همسایگان است، گفت: جمهوری آذربایجان در هیچ بازه زمانی اجازه نخواهد داد که هیچ کشور ثالثی از اراضی آن علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روابط ایران و جمهوری آذربایجان محمد باقر قالیباف رئیس مجلس جیحون بایرام اف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان رئیس مجلس شورای اسلامی جیحون بایرام ا ف همکاری ها کشور ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۷۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیت ایران و آذربایجان برای ساخت پایانه کلاله_آغبند

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای ساخت پایانه مرزی کلاله_آغبند مصمم بوده و با جدیت کار را پیش می‌برند.

داریوش امانی در بازدید از محل ساخت این پایانه در نقطه صفر مرزی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: تقسیم کار بین دو کشور به این ترتیب است که جمهوری اسلامی ایران پایانه مرزی را احداث کرده و جمهوری آذربایجان نیز به موازات آن پل روی رودخانه ارس را می‌سازد.

وی با بیان اینکه فاز اول این پایانه و پل روی رودخانه در مدت یک سال ساخته خواهد شد، افزود: این طرح از اول امسال آغاز شده و در دو طرف مرز، دو همسایه با اراده کافی مصمم هستند تا در مدت معین کار را به سرانجام برسانند.

امانی با بیان اینکه برای آزاد سازی زمین و پیش‌بینی سایت موقت، ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: کل این پایانه در زمینی به مساحت ۱۹ هکتار ایجاد خواهد شد که در فاز اول هشت هکتار در حال آماده‌سازی است.

رئیس سازمان راهداری کشور گفت: این طرح در قالب شبکه بزرگراهی ایران با هدف افزایش ترانزیت اجرا می‌شود و در این زمینه قرار است جاده نوردوز به کلاله را نیز چهاربانده کنیم.

به گزارش ایسنا، به نقل از  روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی، وی با بیان اینکه قرارداد اولیه با پیمانکار برای چهاربانده کردن این مسیر ۱۰۷ کیلومتری حدود پنج هزار میلیارد تومان است، افزود: پیش‌بینی می‌شود پس از ساخت گذرگاه ارس و پایانه مرزی کلاله_آغبند، بخش زیادی از ترانزیت کشور همسایه جمهوری آذربایجان از این مسیر اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • اقدام آفریقای جنوبی علیه صهیونیست‌ها نشان داد آرمان‌های نلسون ماندلا زنده است
  • پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی عاقلانه و مدبرانه بود
  • دیدار وزیر دفاع ایران با همتای بلاروسی
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • دیدار وزیر دفاع ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • جدیت ایران و آذربایجان برای ساخت پایانه کلاله_آغبند
  • چین از حق مشروع ایران در پاسخ به اقدام صهیونیست‌ها حمایت می‌کند
  • چین از حق مشروع ایران درپاسخ به اقدام صهیونیست‌ها حمایت می‌کند