Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که فعالیت‌های انسان و دستکاری در طبیعت موجب وارد شدن لطمات شدیدی به اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی شده است، اکنون پژوهشگران در حال بررسی جنبه‌های جدید در استفاده از فناوری‌ها برای کمک به محافظت و احیای حیات وحش هستند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری «کانزرویشین» فناوری بدون شک در از دست رفتن تنوع زیستی جهانی و تضعیف و فرسایش اکوسیستم‌ها نقش داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در جایی که در گذشته جنگل درخت بود امروز نورهای مصنوعی روشنگر جنگل‌های شهری است. در جایی که در گذشته محل گشت و گذار حیوانات بود اکنون کارخانجات بزرگ رخ‌نمایی می‌کنند.

اما اکنون همچنین می‌توانیم از فناوری برای اصلاح و احیای اکوسیستم‌های ارزشمند خود کمک بگیریم. در این گزارش به دو تحقیق جدید درباره استفاده از پهپادها و همچنین «ژنوم‌شناسی» (همان فناوری‌های مورد استفاده برای شناسایی گونه‌های جدید ویروس کووید) برای کمک به محافظت و احیای طبیعت اشاره می‌کنیم.

یکی از این تحقیقات نشان می‌دهد که پهپادها می‌توانند به محافظت از تنوع زیستی و نظارت بر فعالیت‌های احیای اکوسیستم‌ها یاری برسانند. آنها همچنین می‌توانند به ما در فهم این مساله کمک کنند که تاثیرات در یک اکوسیستم ممکن است بر دیگری تاثیر بگذارد.

ژنوم‌شناسی (Genomics) می‌تواند به شناسایی جمعیت‌های احتمالا آسیب‌پذیر در برابر تغییرات آب و هوایی آینده، کمک کند و همچنین بر حیوانات گریزپا مانند پلاتیپوس (پستاندار آبزی و منقاردار و صدف‌خوار جنوب استرالیا)، سیاهگوش و سمندر آبی نظارت نماید.

پهپادها بطور فزاینده‌ای به یک منظره آشنا در مکان‌هایی مانند پارک‌های شهری و مراسم عروسی تبدیل می‌شوند. کشاورزان نیز از آنها برای ارزیابی وضعیت سلامتی محصول کشاورزی استفاده می‌کنند. مهندسان از آنها برای شناسایی خسارت وارد شده به پل‌ها و توربین‌های بادی استفاده می‌کنند.

فناوری پهپاد در یک دهه گذشته به سرعت پیشرفت کرده است. این پیشرفت‌ها شامل دوری از موانع، بهبود (افزایش) زمان پرواز، دوربین‌های با کیفیت و توانایی حمل بار سنگین‌تر می‌شود.

اما آیا پهپادها می‌توانند به ترمیم اکوسیستم‌های آسیب‌دیده یاری برسانند؟ تحقیقات نشان داده که پاسخ مثبت است. پهپادها می‌توانند به نقشه‌برداری از پوشش گیاهی و جمع‌آوری نمونه‌های آب ، خاک و گیاه کمک کنند. آنها همچنین می‌توانند بر وضعیت سلامتی گیاهان و پویایی جمعیت حیات وحش نظارت کنند که این مساله برای شناخت میزان تاثیرگذاری برنامه‌های مداخله برای احیا لازم است.

به تازگی از پهپادها برای کاشت درخت از طریق انداختن «بمب بذر» برای کمک به احیای جنگل‌ها استفاده شده است. برخی پژوهشگران حتی پهپادهای مبارزه با آتش‌سوزی مراتع ساخته‌اند تا از این طریق از اکوسیستم‌های حساس محافظت نمایند. یک پهپاد با استفاده از فناوری گرمایی وجود آتش را شناسایی می‌کند و پهپاد دیگر مواد خاموش کردن آتش می‌ریزد.

اما استفاده از پهپادها خطرات و مشکلاتی هم دارد و پهپادها اگر توسط افراد متفرقه استفاده شوند می‌توانند به حیات وحش لطمه وارد کنند.

 

تحقیقات نشان داده که پرواز پهپاد در فاصله بسیار نزدیک به حیواناتی مانند پرندگان و خرس‌ها می‌تواند بر فیزیولوژی آنها تاثیر بگذارد. یک تحقیق سال ۲۰۱۵ نشان داد که پرواز نزدیک پهپاد موجب افزایش اضطراب و طپش قلب خرس‌های سیاه آمریکایی شده است حتی در مورد خرس‌هایی که در خواب عمیق زمستانی بودند این تاثیرات ثبت شده است. راهبران پهپادها در زمان پرواز آنها در مناطق حساس حیات وحش باید مجوزهای لازم را داشته و از پروتکل‌های دقیق پیروی نمایند.

در احیای اکوسیستم‌ها با فناوری ژنوم‌شناسی دو جنبه کاربردی مهم عبارت از ژنوم‌شناسی جمعیت و دی‌ان‌ای محیطی هستند. ارتباط دادن تغییرات در زنجیره دی‌ان‌ای به آب و هوای تاریخی، به یکی از اجزای اصلی محافظت و احیای امروزین طبیعت تبدیل شده است. این تحقیقات نشان می‌دهد که حیوانات، گیاهان و میکروب‌ها تا چه حدی در برابر آب و هوای آینده مقاوم هستند.

دانشمندان همچنین می‌توانند با استفاده از دی‌ان‌ای بر جا مانده از ارگانیسم‌ها در محیط‌هایی مانند آب یا خاک، به شناخت بیشتری از اکوسیستم‌ها دست یابند و گونه‌های گریزپا را رصد کنند. با توجه به اینکه انسان‌ها موجب وارد شدن آسیب‌های جدی و گسترده به اکوسیستم‌های جهانی شده‌اند اکنون زمان آن است که از فناوری‌ها برای احیای حیات وحش و جلوگیری از زیان بیشتر به تنوع‌زیستی استفاده کنیم.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: پهپاد ، فناوری ، اکو سیستم آبی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پهپاد فناوری احیای اکوسیستم ها تحقیقات نشان ژنوم شناسی تنوع زیستی حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم رحیمی نیا، صبح دوشنبه در اولین جلسه شورای اداری این اداره کل در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: با توجه به اهمیت مشارکت مردم در حفظ و احیای منابع طبیعی، در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده، برنامه‌های ویژه‌ای برای مردمی‌سازی فعالیت‌های این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم با مشارکت فعال مردم، می‌توانیم گام‌های موثرتری در جهت توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برداریم افزود: منابع طبیعی متعلق به مردم است و در همه فعالیت‌های حوزه منابع طبیعی مردم همراه و همگام هستند.

وی مشارکت در فعالیت‌های آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، توسعه گیاهان دارویی و همچنین اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال گذشته را برخی از اقدامات انجام شده در راستای مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری در جنوب کرمان عنوان کرد.

رحیمی نیا، افزود: در راستای تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال جاری در هر شهرستان یک نهالستان راه اندازی و تولید نهال بر اساس نیاز همان شهرستان صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه آبخیزداری و آبخوان داری ۲۰۵ میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام نیاز است، خواستار رایزنی رؤسای ادارات با فرمانداران جهت تأمین اعتبار در این خصوص شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، بر برگزاری دوره‌های آموزشی در مناطق بحرانی برای مردم و جوامع محلی در زمینه‌های مختلف منابع طبیعی، از جمله آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع و اطفا حریق تاکید و با اشاره به اینکه مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری فواید و اثرات مثبت متعددی دارد خاطرنشان کرد: طرح‌های آبخیزداری بر اساس طرح جامع مدیریت حوضه آبخیز اجرایی و بایستی اولویت با مناطق محروم و روستایی و با مشارکت مردم صورت پذیرد.

اجرای پروژه‌های بیولوژیک در پایین دست پروژه‌های پخش سیلاب، مدیریت چرای غیرمجاز و بی رویه دام، نظارت بر برداشت اصولی از مراتع، نظارت و صدور مجوزات حمل چوب به صورت روزانه، نظارت دقیق بر اجرای طرح‌های مرتعداری، صداقت در کار، تکریم و تسریع در کار ارباب رجوع و صرفه جویی در هزینه‌ها از دیگر موارد مطرح شده و مورد تاکید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در این جلسه بود.

گفتنی است در پایان این جلسه حکم ابلاغ حسین مشایخی با حفظ سمت به عنوان دستیار مردمی سازی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان به وی اهدا شد.

کد خبر 6092125

دیگر خبرها

  • احیای کامل پیر امریک اوبامیانگ و رویای قهرمانی در لیگ اروپا
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • ببینید | ادعای رییس پژوهشگاه رویان برای احیای نسل دایناسور توسط انسان
  • (ویدئو) آتش المپیک؛ نمایش پهپادها در آسمان فرانسه
  • انتشار تصاویر و ویدیویی از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط یمن
  • جنگ پهپادها در آسمان؛ شیوه جالب برای ساقط کردن پهپاد اوکراینی! | فیلم
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی