Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@07:00:39 GMT

چرا مردم در اعتراض به گرانی‌های اخیر شورش نکردند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۸۶۴۷

چرا مردم در اعتراض به گرانی‌های اخیر شورش نکردند؟

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در هفته‌های اخیر، سوال جالبی در رسانه‌ها مطرح شد و بعضی همکاران مطبوعاتی نیز به آن جواب دادند که به واکنش مردم کشورمان در برابر گرانی‌ها مربوط می‌شود. سوال اینست که چرا وقتی در سال ۱۳۹۸ قیمت بنزین توسط دولت قبل افزایش یافت، شورش شد و آنهمه تخریب و کشته و زخمی به بار آورد، ولی امسال با اینکه هزاران قلم کالا و خدمات گران شدند شورشی برپا نشد و با تظاهرات پراکنده در چند شهر، اعتراضات پایان یافتند؟ این سوال وقتی برجسته‌تر و حساس‌تر می‌شود که توجه کنیم گرانی‌های امسال بسیار بیشتر از گرانی بنزین در سال ۱۳۹۸ است و اگر قرار بود مردم در اثر گرانی دست به شورش بزنند، زمینه‌ای که گرانی کنونی به وجود آورده بسیار بیشتر از گرانی بنزین در آن زمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواب‌هائی که به این سوال داده شده، متنوع هستند، ولی یکی از جواب‌های داده شده اینست که، چون دولت فعلی درباره گرانی‌ها به مردم توضیح داده و یارانه کافی هم در اختیار مردم قرار داده، مردم قانع شدند و پذیرفتند اقتصاد کشور که توسط دولت قبلی ویران شده بود در حال بازسازی است.

قبل از اینکه ما هم به نوبه خود به این سوال جالب پاسخ بدهیم، لازم می‌دانیم خرسندی خود را از آرامش کشور علیرغم گرانی‌های اخیر ابراز داریم و آرزو کنیم این آرامش و امنیت استمرار داشته باشد و از این پس هرگز در کشور عزیزمان ایران شاهد ناآرامی و شورش و تخریب و کشته و زخمی شدن هیچیک از هم‌وطنانمان نباشیم. این، آرزوی قلبی هر ایرانی وطن‌دوست و غیرتمند است که مردم این کشور همواره در رفاه باشند و دولت‌ها و ازجمله دولت کنونی بتوانند مشکلات کشور اعم از اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی را کاملاً حل کنند؛ و آحاد مردم هم مایل هستند به دولت‌ها برای حل مشکلات کمک نمایند و به سهم خود در جلوگیری از بروز مشکلات نقش داشته باشند.

در کنار این خرسندی و این آرزومندی، پرداختن بدون تعارف و مجامله به این موضوع و ارائه تحلیل صحیح و واقعگرایانه از مسائل کشور را لازم می‌دانیم در عین حال که به اظهارنظرهائی که توسط همکاران مطبوعاتی‌مان درباره علت آرامش کنونی شده و می‌شود و ازجمله اظهارنظری که نقل کردیم احترام می‌گذاریم.

واقعیت اینست که مردم از توضیحات و وعده‌های داده شده درباره علت گرانی‌ها و حل مشکلات در آینده نزدیک قانع نشده‌اند. این را به روشنی می‌توان در کوچه و خیابان و بازار از زبان خود مردم شنید. میزان نارضایتی‌ها بقدری زیاد است که حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که همراه دولت کنونی هستند نیز با فریاد بلند از مشکلات مردم و فشار شدیدی که تحمل می‌کنند می‌گویند. پرداخت یارانه‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی نیز مشکلی از مردم حل نکرده و حتی نتوانسته بخش کوچکی از گرانی‌ها را جبران نماید. گرانی‌های ۲۰۰ و ۳۰۰ درصدی کالا‌های ضروری و مایحتاج عمومی مردم، افزایش هزینه‌های خدمات و بالا رفتن بیش از ۱۰۰ برابری اجاره‌خانه‌ها بهیچوجه با یارانه‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی قابل جبران نیستند. این‌ها را شاید افرادی که حقوق‌های مکفی می‌گیرند و درآمد‌های آنچنانی دارند، متوجه نشوند، ولی مردمی که می‌خواهند با درآمد حلال و زندگی سالم روزگار بگذرانند، بشدت احساس فشار می‌کنند و با تمام وجود تنگنا‌های معیشتی را لمس می‌نمایند.

بر این واقعیت هم همینجا باید تاکید کنیم که وضعیت نامساعد اقتصادی کشور، نه مولود عملکرد این دولت است و نه دولت قبلی. شرایط خاصی که با سیاست‌های موجود بر کشور حاکم شده اقتضای چنین وضعیت نامساعدی را دارد و تا در این سیاست‌ها تجدید نظر نشود، هیچ دولتی قدرت حل مشکلات اقتصادی را نخواهد داشت. این، مبحثی است عمیق که فرصت و مجال دیگری برای تشریح آن لازم است هرچند بسیاری از مردم با آن کاملاً آشنا هستند و تجدید نظر در این سیاست‌ها را راه‌حل بحران اقتصادی مزمن کشور می‌دانند.

با تکیه بر این واقعیت‌ها اکنون نوبت پاسخ دادن به سوال مورد نظر فرا می‌رسد. مردم ایران ذاتاً نجیب و صبور هستند و مصالح کشور را بر منافع زودگذر ترجیح می‌دهند. صبوری مردم را نباید به معنای پذیرفتن امور نادرست و قانع شدن در برابر توجیهات دانست. علت اینکه در ماجرای گران شدن بنزین شاهد شورش بودیم، وجود عوامل تحریک‌کننده در لایه‌هائی از جامعه بود که به نارضایتی‌ها دامن می‌زدند و خودشان برای به آشوب کشیدن جامعه انگیزه داشتند. این عوامل در بخش‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری فعال بودند و زمینه را برای ناآرامی‌ها فراهم می‌کردند و هدف اصلی آن‌ها اخلال در کار دولت وقت و کنار زدن آن بود. با پایان یافتن کار دولت قبل و استقرار دولت جدید، آن انگیزه منتفی شد و ظرفیت آن عوامل به جای زمینه‌سازی برای ناآرامی به خدمت آرامش بخشیدن به جامعه از طریق توجیه عملکرد‌های دولت درآمد. در چنین شرایطی طبیعی است که گرانی‌ها به شورش و ناآرامی منجر نشوند و البته مطلوب هم همین است که کشور آرامش داشته باشد تا مسئولین بتوانند تصمیمات صحیحی برای عبور از بحران اقتصادی بگیرند. این ظرفیت همیشه باید برای ایجاد آرامش در جامعه بکار گرفته شود تا از یکطرف موجب ناامیدی بیگانگان گردد و از طرف دیگر منافع ملی کشور فدای منافع گروهی و جناحی نشود. ضمناً لازم است کسانی که می‌خواهند درباره علت آرامش کنونی اظهارنظر کنند، از نجابت مردم هزینه نکنند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اعتراض خیابانی گرانی گرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند

بهروز محبی نجم‌آبادی درباره شرایط اقتصادی کشور و اصلاح سیاست‌های ارزی دولت اظهار کرد: در کشور در حوزه ارزی نیاز‌های کاذب و واقعی داریم و دولت باید تمرکز خود را بر نیاز‌های واقعی بگذارد و اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره نزند. ما باید با تهاتر و استفاده از سایر ارز‌های کشور‌هایی که از نظر راهبردی با ما ارتباط دارند و سایر شیوه‌هایی که داریم تلاش کنیم نیاز واقعی به ارز را کاهش دهیم.

وی ادامه داد:با صادرات ویژه و تولید صادرات محور تلاش کنیم که ارز آوری را در کشور به صورت جدی پیگیری کنیم و اگر این اتفاق عملی شود، قطعا نیاز واقعی به ارز کاهش پیدا می‌کند و ما می‌توانیم به راحتی پاسخگوی نیاز‌های کشور باشیم.  

منتخب مردم سبزوار برای مجلس دوازدهم افزود: تا زمانی که نگاه سرمایه‌ای به ارز داشته باشیم و افراد ارز را مانند یک کالا مبادله کنند و عرضه و تقاضا تعیین تکلیف کنند همین مشکلات وجود خواهد داشت؛ بنابراین مسئولان ما باید بدانند که در بحث ارز باید تلاش کنیم قانون مالیات بر عایدی سرمایه را به نتیجه برسانیم. در این زمینه  شورای نگهبان می‌تواند کمک کند که در همین مجلس این موضوع را به نتیجه برسانیم.

محبی تاکید کرد: قانون مالیات بر عایدی سرمایه مشکلات ما را حل خواهد کرد. این قانون باعث می‌شود که نقدینکی به جای آن که به سمت سوداگری ارز رود به سمت تولید برود. تا زمانی که تولید در کشور به صورت جدی سود آوری برای مردم نداشته باشد قطعا رفتن به سمت دلالی ارز و سایر مشکلات در این حوزه وجود خواهد داشت و این‌ها همه ما را دچار مشکل خواهد کرد  و اقتصاد و شاخص‌های اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • حداقل سهم مازندران در هیئت دولت، حضور یک وزیر کشاورزی یا ورزش از نخبگان این استان است
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • فساد و مفسد در دولت سیزدهم تحمل نخواهد شد
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • رئیس جمهور: مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است