Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@03:32:59 GMT

رویکرد واقع‌گرایانه ایران در دوحه

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۸۹۰۴

رویکرد واقع‌گرایانه ایران در دوحه

مواضع غیرمنطقی آمریکا در مذاکرات دوحه و نمایش عجولانه آمریکا و اروپا در شورای امنیت برای مقصر جلوه دادن ایران بعد از نشست دوحه، نشان داد که بایدن هم همچون ترامپ اراده ای برای بازگشت به برجام ندارد. از سوی دیگر، مطالبات حرفه ای و واقع گرایانه گروه مذاکره کننده و وزارت امورخارجه کشورمان که مبتنی بر ضرورت اجرای مفاد برجام بود، حکایت از باورمندی دستگاه دیپلماسی به ضرورت لغو تحریم های ظالمانه از مسیر مذاکره، داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقطه مثبت این مذاکرات سفر دکتر باقری رئیس گروه مذاکره کننده به مسکو برای مطلع ساختن روسیه از روند مذاکرات و همچنین اطلاع رسانی به مقامات چینی از مراجع دیپلماتیک درخصوص مذاکرات دوحه بود. اتحادیه اروپا و آقای بورل سعی داشتند با انتقال مذاکرات به قطر و تبدیل آن به یک فرآیند سه جانبه، روسیه و چین را از مدار مذاکرات خارج سازند که با اقدام حرفه ای ایران، به نتیجه دلخواه نرسیدند.
شواهد نشان می دهد که دکتر باقری در این دور از مذاکرات، کوشش می کند با رویکردی واقعگرایانه و مورد توافق مقامات عالی نظام، به‌عنوان یک دیپلمات باورمند به لغو تحریم ها، مذاکرات احیای برجام را به نتیجه برساند . استفاده از ظرفیت ملی با تشکیل اتاق های فکر و مشورت با کارشناسان مجرب، از مظاهر رویکرد متفاوت دستگاه دیپلماسی و گروه مذاکره کننده، برای دستیابی به نتیجه مطلوب است.

حضور فعال در نشست دوحه و همچنین تداوم رایزنی‌ با مقامات چین و روسیه برای رسیدن به مواضع مشترک برای متقاعد ساختن آمریکا به اصلاح رویه خود با لغو تحریم ها، مطابق با مفاد مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، نشانه باورمندی گروه مذاکره کننده به احیای برجام وتحقق خواسته اکثریت مردم است.
تردیدی نیست که در سال 1392، ایران برای لغو تحریم ها وارد مذاکره با کشورهای 1+5 شد و به همین دلیل محدودیت های پیشنهادی در برنامه های هسته ای خود را پذیرفت. به عبارتی، ایران در قبال تعهد غرب برای رفع تحریم های ظالمانه، متعهد به انجام اقدامات فراپادمانی در برنامه های هسته ای خود شد. متاسفانه علیرغم رویکرد مثبت و سازنده ایران، آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت تاثیر دروغ پردازی های رژیم صهیونیستی با صدور قطعنامه ضد ایرانی رویکردی غیرسازنده اتخاذ کرد. بعد از صدور این قطعنامه و ابراز نارضایتی شدید ایران، آقای جوزپ بورل مسؤل سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای جبران مافات به تهران آمد و جهت خروج مذاکرات از بن بست، پیشنهاد کرد مذاکرات در کشوری در منطقه و بصورت سه جانبه (ایران،اتحادیه اروپا،آمریکا) برگزار شود. اما در این مرحله نیز رویکرد منفی و خصمانه آمریکا که حتی مورد نقد نماینده اتحادیه اروپا نیز قرار گرفت، مانع از دستیابی به نتیجه ای عادلانه شد. مواضع غیرمنطقی آمریکا در نشست دوحه و دست پاچگی مقامات ارشد این کشور در اتخاذ مواضع رادیکال بعد از نشست، مشخص کرد که چه کشوری مانع اصلی خروج مذاکرات از بن بست است.

اینک توپ در زمین آمریکا است و جمهوری اسلامی ایران که اولویت خود را بر خنثی سازی تحریم ها قرار داده با رویکردی مبتنی بر استغنا و صبورانه، حضور بر سر میز مذاکره را نیز برای تحقق خواسته خود مفید می داند. در آینده اگر آمریکا واقع بینانه عمل کند و اراده ای جدی برای انجام تعهدات برجامی و لغو تحریم های ظالمانه، داشته باشد، توافق نهایی دست یافتنی است.
در این برهه دلسوزان نظام و افراد باورمند به لغو تحریم ها، باید با شناخت رویکرد منفی و غیرسازنده آمریکا، با اتخاذ مواضع متحد در جهت اعمال فشار حداکثری بر آمریکا، به این کشور بفهمانند که علت اصلی برای بی نتیجه ماندن مذاکرات است.

تردیدی نیست که سیاست اصولی نظام که توسط شورای عالی امنیت ملی تصویب و به تایید رهبر معظم انقلاب رسیده است، اجرای تعهدات ایران مشروط به اجرای کامل تعهدات طرف مقابل و لغو تحریم های برجامی و پسا برجامی است. این یک سیاست قطعی و مطالبه عمومی و مبتنی بر تامین منافع مشروع هسته ای و غیرقابل تغییر است.
نباید فراموش کنیم که آمریکا و اروپا امروز به‌دلیل جنگ اوکراین و نیاز به کاهش قیمت نفت، بیش از ایران به اجرای مفاد مندرج در برجام نیازمند هستند و تداوم رویکرد منطقی، متین و قدرتمندانه ایران در مذاکرات، آمریکا را به واقع‌بینی و لغو تحریمها و دادن تضمین برای تامین منافع اقتصادی ایران وادار خواهد ساخت.

کد خبر 1648033

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محسن پاک آیین مذاکرات دوحه برجام توافق هسته ای ایران گروه مذاکره کننده اتحادیه اروپا لغو تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

به گزارش همشهری‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 848875 برچسب‌ها ایران و اسرائیل ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم فلسطین

دیگر خبرها

  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران