Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، امروزه کمتر روستای بالای ۲۰ خانوار در استان البرز را می توان دید که در بافت مسکونی، معابر و امور زیرساختی آن تغییری حاصل نشده باشد، تحولی شگرف که زیر چتر طرح هادی به ارمغان آمده است.

به همین منظورکاروان رسانه ای البرز دوازدهم تیرماه با همت اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی  این استان به مناطق روستایی البرز عزیمت کرد تا خدمات نظام اسلامی به روستاییان و محرومیت ها در قاب دوربین ها و قالب گزارش های خبری منعکس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه تعدادی از روستاهای استان البرز محرومیت از امکانات را به یدک می کشند اما بخش عمده روستاها از  این وضعیت  گذر کرده اند  تا جائیکه سیمای روستا و امکانات آن در جایگاه شایسته  گردشگری قرار گرفته است.

 در این میان   اگر چه روستائیان پای ثابت  تلاش بر عمران زادگاه های خود  هستند اما اقدامات و برنامه ریزی های  متولیان امر در تحرک بخشی به پروژه ها را نباید نادیده گرفت.

در مسیر بازدید ها  خبرنگاران روستای ۷۷ خانواری تالیان شهرستان ساوجبلاغ از زیبایی طبیعی و جلوه های مصنوعی مانند خانه های ویلایی، معابر سنگفرش وآسفالته تا آب گوارا و هوای خنک  تصویری متفاوت از یک روستا پیش چشمان اهل رسانه هویدا ساخت.

گاز کشی منازل، آب لوله کشی بهداشتی ، برق رسانی  و فضای سبز در کنار امکانات مخابراتی، بهداشتی درمانی، آموزشی و فرهنگی همه از هماهنگی دستگاه های اجرایی برای خدمات رسانی به این روستا و مناطق مشابه حکایت داشت.

گرانی قیمت واحد های مسکونی و اراضی محل هم نشان می داد که روستا در تمام جهات ارزش افزوده پیدا کرده و روستائیان هم که در کنار باغداری و کشاورزی از خوان گردشگری بهره می برند.

مقصد دیگر روستای ۶ هزار نفری نجم آباد در شهرستان نظرآباد بود که زادگاه تعدادی از مشاهیر کشور از جمله آیت الله شیخ هادی نجم آبادی از رهبران مشروطه، پرفسور حسین  نجم آبادی متخصص علم ژنتیک  ایران و ۳۹ شهید دفاع مقدس است.

به گفته مهدی سالار نیا مدیر بنیاد مسکن شهرستان نظرآباد، این روستا در بین مناطق روستایی استان البرز بیشترین شهید را تقدیم آرمان های والای انقلاب اسلامی و امام راحل (ره) کرده است  و دارای پیشینه طولانی تاریخی و فرهنگی است .

مردم روستا به کار کشاورزی و دامداری سنتی و صنعتی مشغول هستند.طرح هادی توانسته است در کنار کمک به مقاوم سازی خانه ها، ۲۰ هزار متر مربع معبر نجم آباد را آسفالت کند و در امر جدول کشی و پیاده روسازی روستا سنگ تمام بگذارد.

۵۵ واحد مسکونی در روستای نجم آباد از محل تسهیلات بنیاد مسکن نوسازی و مقاوم سازی شده و بخشی از واحدهای مسکونی منطقه نیز به سبک معماری زیبا ساخته شده و دارای استحکام بنا هستند.

 البته در این روستا حدود ۱۴۵  واحد مسکونی نیازمند مقاوم سازی تشخیص داد شده که  بنیاد مسکن استان البرز برای نوسازی مابقی واحدها پای کار است اما در این میان تنها مشکلی که وجود دارد بحث ضمانت بانکی است که بانک های عامل استان البرز باید در این بخش به نحو ممکن باید  با روستائیان زحمتکش کنار بیایند.نجم آباد دارای بافتی زیبا و منحصر به فرد است و دراین میان برای مقاوم سازی کامل آن اهتمام دستگاه های اجرایی ضروری است.

آسایش عشایرگلدره در خانه های ایمن

مقصد بعدی سفر یکروزه خبرنگاران  منطقه عشایری گلدره در شهرستان نظرآباد بود که بنیاد مسکن در کنار خانه های کپری و کاهگلی نا ایمن ، واحدهای مسکونی مستحکم  و زیبا  برافراشته و زندگی ایلی و عشایری  سبک نوینی را در پیش گرفته است.

مردمانی که  در سال های گذشته در میان خانه های کپری و کاهگلی زمستان ها و تابستان های سختی سپری می کردند اکنون از خانه های زیبا و شکیل با امکانات مناسب برخوردارند و زندگی ایلی و عشایری به دوران تازه ای پا گذاشته است.

اما هنوز جاده چهار کیلومتری منطقه عشایری گلدره خاکی است و مسوولان اجرایی آسفالت و بهسازی مسیر را در آینده نزدیک ضمانت کرده اند. در کنار خانه های نوساز هنوز خانه های کاهگلی وجود دارد که البته بنیاد مسکن قول داده برای پیشگیری از مخاطرات آنها را رفع اثر کند.

عشایر گلدره اکنون به پروش رمه های گوسفند، بز و شتر مشغول هستند و از اینکه به همت بنیاد مسکن محیط روستا جلوه زیبا به خود گرفته لبخند رضایت را بر چهره دارند؛ این رضایتمندی را از سیمای کودکان گلدره می توان دید که با شعر خوانی و سروده های زیبا به استقبال خبرنگاران آمدند و شادی خود را از دگرگونی اوضاع ابراز داشتند.

گلدره دارای ۳۰ خانوار عشایری و جمعیتی حدود ۱۵۰ نفر است  که به اهتمام بنیاد مسکن  اکنون این خانوارها دارای خانه مقاوم و ایمن هستند.بهسازی محیط روستا و جدول گذاری و آسفالت معابر مهمترین برنامه های بنیاد مسکن در قالب طرح هادی برای تکمیل خدمات به گلدره است.

خرم آباد هنوز آباد نیست

در میان روستاهای استان البرز روستای ۱۳۰ خانواری خرم آباد وضعیت متفاوتی از دیگر مناطق استان دارد، منطقه ای که بنیاد مسکن با هدف به تصویر کشاندن وضعیت کنونی آن و هدفگذاری برای دگرگونی روستا خبرنگاران  را به این محل برد تا آثار محرومیت های تاریخی را  در قاب دوربین ها بنشاند.   

در میان ساکنان این روستا تنها خانواده سه معلول از واحد مسکونی مقاوم احداثی از محل حساب ۱۰۰ امام (ره) برخوردار است و سیمای روستا بیانگر عمق و ژرفای محرومیت تاریخی است. آنطور که متولیان بنیاد مسکن اعلام داشتند ، چهار میلیارد تومان برای بهسازی معابر روستای خرم آباد  هزینه شده و نوسازی واحدهای مسکونی آن در برنامه کاری است .

 احمد آباد مستوفی زادگاه مرحوم دکتر محمدمصدق یکی دیگر از روستاهایی است که مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت ، روستایی که طرح هادی در سطح وسیعی در آن از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

 حدود ۳۱ هزار متر مربع عملیات بهسازی معبر در احمد آباد مستوفی در شهرستان نظرآباد  انجام شده است؛ این روستا ۵۰۷ خانوار با جمعیتی حدود یک هزارو ۶۰۰ نفر دارد.

محمد علی کوهدار مدیر بنیاد مسکن شهرستان ساوجبلاغ در این بازدیدگفت:  این شهرستان  دارای ۶۲ روستا است که ۵۹ روستای آن بالای ۲۰ خانوار است.

وی افزود: جمعیت روستایی شهرستان ساوجبلاغ ۵۷ هزارو ۵۰۰ نفر است که  طرح بهسازی  در بیشتر روستاهای این شهرستان انجام شده است.

 روستاهای بالای ۲۰ خانوار  البرز هدف طرح هادی

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان البرز در حاشیه این بازدیدها اعلام کرد : از مجموع حدود ۲۸۸ روستای استان ۲۶۲ روستای آنها بالای ۲۰ خانوار هستند.

به گفته امین کتابی نژادیان، بنیاد مسکن بر اساس قوانین ششم توسعه و مجلس شورای اسلامی  وظیفه تهیه و اجرای طرح های هادی درسطح  استان و روستاهای بالای ۲۰ خانوار را دارد.

وی گفت : طرح هادی در بیش از ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان انجام شده است؛ امسال ۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای احداث پارک کودک، پیاده راه سازی  و بهسازی معابر روستاهای البرز اختصاص یافته است.

مقاوم سازی بیش از ۸۰ درصد مسکن روستایی البرز

طبق گزارش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از مجموع حدود ۳۰ هزار واحد مسکونی روستایی استان البرز بیش از ۸۰ درصد این واحدها مقاوم هستند.بر این اساس حدود ۶ هزار واحد مسکونی تاکنون از محل کمک ها و تسهیلات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقاوم سازی شده و مابقی توسط مالکان نوسازی و ایمن سازی شده است.

اکنون حدود هشت هزار واحد مسکونی غیر مقاوم در روستاهای البرز وجود دارد که سالانه ۸۵۰ واحد آنها با استفاده از تسهیلات بنیاد مسکن مقاوم سازی می شوند و برای مقاوم سازی تمام آنها چشم انداز ۱۰ ساله ترسیم شده است.

همچنین طبق گزارش شرکت گاز استان البرز بیش از ۹۰ درصد روستاهای استان از نعمت گاز بهره مند هستند ضمن آنکه ۱۶۰ روستا به لحاظ آبرسانی تحت پوشش شرکت آبفا قرار دارند که مشکلی  در تامین آب ندارند، آبرسانی به مابقی روستاها توسط بخش خصوصی انجام می شود.

موضوع مهم اینکه بخش عمده روستاهای استان البرز به خاطر وضعیت جغرافیایی و آب و هوا هدف گردشگری قرار دارند.

اکنون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان البرز با اجرای طرح هادی و مقاوم سازی خانه های روستایی درصدد رونق صنعت گردشگری و تولیدات روستائیان است. تولید و فروش محصولات باغی ، کشاورزی ، صنایع دستی  در کنار خدمات گردشگری مهمترین منابع درآمدی روستائیان استان البرز هستند.

این استان ۲۸۸ روستا دارد که ۲۶۲ روستای آنها بالای ۲۰ خانوار بوده و در مجموع جمعیت روستایی البرز حدود ۱۶۰ هزار نفر است.

اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری  و صنایع دستی استان البرز تاکنون مجوز راه اندازی ده ها واحد بومگردی در روستاهای البرز صادر کرده است.

برچسب‌ها ساوجبلاغ توسعه روستایی بنیاد مسکن استان البرز نظرآباد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساوجبلاغ توسعه روستایی بنیاد مسکن ساوجبلاغ توسعه روستایی بنیاد مسکن استان البرز نظرآباد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان نظرآباد بالای ۲۰ خانوار روستاهای استان روستاهای البرز واحد مسکونی استان البرز مقاوم سازی نجم آباد طرح هادی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی صابری صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال ۱۲ هزار و ۲۰۰ نفر از متقاضیان ساخت مسکن در روستاهای گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بهره مند می‌شوند.

سرپرست معاونت بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان گلستان با بیان اینکه روستاییان گلستانی در ۲۲۸ هزار واحد مسکونی گذران زندگی می‌کنند، گفت: بیش از ۱۲۸ هزار واحد مسکونی روستایی استان نوسازی و مقاوم است و مابقی این واحدها کم دوام و در مقابل حوادث، غیر مقاوم هستند.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با کمک دولت‌ها و با هدف ارتقا سطح رفاه و زندگی روستاییان از سال ۸۴ تا کنون، به متقاضیان ساخت و نوسازی خانه‌های روستایی تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد ۵ درصد پرداخت کرده است، افزود: در دولت مردمی سیزدهم برای اولین بار هم مبلغ تسهیلات و هم تعداد سهمیه استان‌ها رشد چشمگیری داشته که به تَبع آن شاهد جهش در روند نوسازی و ساخت خانه‌های روستاییان به ویژه محرومان و اقشار کم درآمد هستیم.

صابری اظهار کرد: سهم استان گلستان از اعتبارات امسال با رشد حدود ۱۰۰ درصدی به چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای ساخت ۱۲ هزار واحد رسیده که تا کنون ۱۰ هزار و ۹۰۰ متقاضی جهت دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه به بانک‌ها معرفی شده‌اند که ۵ هزار و ۴۶۰ متقاضی موفق به عقد قرارداد با بانک‌های عامل شده‌اند و ساخت و ساز خانه‌های خود را آغاز کرده‌اند.

وی یادآور شد: ساخت و سازهای روستایی توسط مهندسان نظام فنی روستایی و نظارت عالیه همکاران شعب و اداره کل به صورت مرحله‌ای نظارت می‌شود.

کد خبر 6097828

دیگر خبرها

  • فرایند الحاق زمین به محدوده ۲۰ روستای دشتستان انجام شد
  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است