Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@13:14:30 GMT

خاموشی ۱۸ ساله یک کتابخانه پشت گره‌های کور

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۹۱۹۵

خاموشی ۱۸ ساله یک کتابخانه پشت گره‌های کور

به گزارش خبرنگار ایرنا، گیلان به پیشینه وسیع فرهنگ و هنر و  ویژگی هنرمند و نخبه پرور شناخته می شود؛ عرصه ای که سالهاست به دلیل محرومیت از زیرساخت‌های فرهنگی آماده بهره برداری با مشکلات بسیاری مواجه بوده است و گرفتار تصمیمات، ناهماهنگی و اختلاف نظرهای میان دستگاهی هست. 

عملیات احداث کتابخانه مرکزی شهر رشت به عنوان بزرگ ترین کتابخانه عمومی شمال کشور با اسکلت بتنی در ۶ طبقه با مساحت هشت هزار و ۲۰۰مترمربع، در سال ۱۳۸۳ آغاز شد و فارغ از همه آنچه در این سال ها از بازدید ها و وعده های مدیران وقت، ساخت آن از سال ۹۸ به طور جدی وارد فاز عملیاتی شد بطوریکه در مرداد ۱۴۰۰ توسط معاون رئیس جمهوری وقت افتتاح شد اما هیچ گاه به بهره برداری نرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با روی کار آمدن دولت سیزدهم ، بار دیگر مطالبه بهره برداری از این پروژه مطرح  شد؛ این در حالی بود که در پیگیری خبرنگار ایرنا یکی از مسئولان فرهنگی استان که خواست نامش فاش نشود، گفت: اگرچه پیشرفت فیزیکی این کتابخانه بارز است و عملیات ساخت آن با حضور مقامات رسمی اعلام شد، اما درصد باقیمانده بسیار پیچیده و به دلیل تولیت چندین دستگاه کار سخت است.

وی اظهار داشت: فضای مطالعه گیلان حدود ۲۷ هزار متر مربع است و فضای استاندارد مطالعه برای هر یکصد نفر هشت متر مربع است؛ این در حالی است که این شاخص برای گیلان به ازای هر یکصد نفر یک متر مربع و در رشت کمتر از نیم متر مربع است در حالی که افتتاح کتابخانه مرکزی رشت با هشت هزار متر مربع ظرفیت عظیمی برای رشد این شاخص در رشت و استان خواهد بود که متاسفانه به دلیل در نظر نگرفتن منفعت مردم از فضای فرهنگی شهر و استان هنوز به بهره برداری نرسیده است.

این مسئول فرهنگی بیان کرد: کتابخانه مرکزی رشت به اصطلاح افتتاح شد اما هنوز با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم می کند. سالن اجتماعات، سالن های جنبی، محوطه سازی و بزرگترین مشکل عدم اجازه شهرداری برای انشعابات انرژی است و تجهیزات مشکل بزرگ دیگری است که گریبانگیر بهره برداری کامل این پروژه است که تنها با تعامل و همکاری بین دستگاهی مرتفع می شود.

ورود استاندار گیلان به رفع مانع

تعوبق در بهره برداری از کتابخانه مرکزی رشت ادامه یافت تا اینکه نماینده عالی دولت در استان خود به حل این موضوع ورود کرد و طی جلسه ای در تاریخ ۱۲ دی ماه سال گذشته بر تعامل و انعطاف دستگاه های اجرایی چون شهرداری، مسکن و شهرسازی و اداره کل کتابخانه های عمومی در تسهیل روند بهره برداری از کتابخانه مرکزی رشت تاکید کرد.

اسد الله عباسی در این نشست با انتقاد از اینکه شهرداری در ادای سهم فرهنگی خود کوتاهی می‌کند گفت: معنای سهم فرهنگی تبلیغات و نصب چند بنر نیست؛ بلکه لازم است همه نهادها در راستای سرعت‌گیری روندِ بهره‌برداری از کتابخانه مرکزی رشت انعطاف به خرج داده و با تعامل این مجموعه را برای بهره مندی مردم استان آماده سازند.

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان نیز در همان جلسه گفت: کتابخانه مرکزی رشت از سال ۸۳ تا ۹۸ یک اسکلت بود و در واقع از ۹۸ تا ۹۹ به وضعیت کنونی رسید. سال ۹۸ تاکنون ۴۸ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شد در حالی که جمع اعتبارات پیش از آن بسیار ناچیز بوده است.

ماکان پدرام با بیان اینکه تجهیز کتابخانه در حوزه وظایف راه و شهرسازی نیست و در موافقت نامه این اداره کل با سازمان برنامه و بودجه قید نشده است ، اعلام کرد که این پروژه برای تکمیل به ۲۵ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد و در ارتباط با تجهیزات، بخشی را نهاد کتابخانه های عمومی کشور و بخش دیگر را استان باید تامین کند.

کتابخانه مرکزی در ترافیک مشکلات انباشته شده رشت 

شهردار رشت نیز در همان نشست انجمن کتابخانه های عمومی گیلان گفت: شهرداری رشت وارث مشکلات انباشته شده ای است که چاره ای جز یک به یک حل کردن آنها نیست. در بحث ساختمانی کتابخانه مرکزی رشت تنها یک نامه در سال ۱۳۸۴به شهرداری ارسال شد و هیچ اقدامی برای دریافت پروانه ساختمانی انجام نشد.

بر اساس گفته های سیدامیر حسین علوی، شهرداری سال ۹۸ به ناچار بر مبنای کمیسیون تخلف سال۹۲ این پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داد و بر همان اساس در مجموع ۱۰ میلیارد تومان جریمه شد.

شهردار رشت خواستار استفادع از ظرفیت بند ۳ تبصره ۵ بودجه همانند شهرهای بزرگ شد که از محل بودجه دولت تامین می شود که البته این مسئله را نمی توان ایفای سهم شهرداری تلقی کرد.

البته علوی با اشاره به اینکه شهرداری سهم خود از عوارض سالیانه برای کتابخانه های عمومی را ایفا کرده و اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان نیز طی اقدامی این سهم را برداشته است، پیشنهاد داد که باید از فرصت تهاتر بدهی دولت با شهرداری استفاده کرد تا نیازهای مالی کتابخانه را تامین کرد. 

نفس تنگی کتابخانه‌ مرکزی در انبوهی از جلسات  

کتابخانه مرکزی رشت در حالی سال ۱۴۰۱ را نیز بی نصیب از بهره برداری سپری می کند که مسئولان استانی از جمله مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان از سال ۱۳۹۹ بارها اعلام کردند که این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۰ بهره برداری خواهد شد. 

حال ربع سال ۱۴۰۱ را پشت سر گذاشتیم و همچنان کتابخانه مرکزی با همه مشکلات پیش رو برای بهره برداری انتظار می کشد. در اردیبهشت ماه امسال نیز جلسه ای به منظور رفع موانع بهره برداری پروژه کتابخانه مرکزی رشت همانند جلسات گذشته برگزار شد.

این جلسه با حضور مدیران کل کتابخانه های عمومی گیلان و راه و شهرسازی استان برگزار شد که در خصوص چگونگی رفع نیازهای تکمیل کتابخانه مرکزی رشت و جذب اعتبارات این پروژه بحث و تبادل نظر شد.

جلسه ای پشت جلسات دیگر. در صورتی که کتابخانه مرکزی رشت بیش از نیاز به جلسات مکرر و بعضاً بی نتیجه، نیازمند انجام وظیفه هریک از متولیان بر اساس تعاریف قانونی است که تا به امروز به دلیل خلاء همین اقدامات و تعهدات قانونی شاهد معطلی ۱۸ ساله یک کتابخانه هستیم.

گره کجاست؟ متولیان چه می‌گویند؟

روند بهره برداری پروژه عظیم کتابخانه مرکزی پس از نزدیک به ۲۰ سال تا امروز تحقق نیافته و ایرنا گیلان برحسب وظیفه و طبق مطالبه مردمی پیگیر موضوع شد. مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که گره کار کجاست، بار دیگر این نهاد را بهره بردار دانست و گفت: وقتی سازه تکمیل شد و در اختیار بهره بردار قرار گرفت تجهیز را عهده دار می شویم.

پریسا کرمی اظهار داشت: بهره برداری از این پروژه به بحث مدیریت شهری باز می‌گردد. رایزنی هایی انجام شد و شهرداری هم پای کار آمده است اما چون از لحاظ قانونی بهره بردار هستیم نمی دانیم مشکل کار کجاست؟

همانطور که در پاسخ مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان پیداست این نهاد دخالت چندانی در فرآیند ساخت و بهره برداری نداشته است و خود را کاملاً بهره بردار می داند. 

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهر سازی گیلان به عنوان متولی ساخت پروژه در خصوص وضعیت بهره برداری کتابخانه مرکزی به ایرنا گفت: این پروژه، در زمان حاضر بدلیل مشکلات اساسی زیربنایی همانند آب، برق و گاز آماده بهره برداری نیست.

یعقوب حیدری ادامه داد: بحث کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مطرح است. از سویی برای انشعاب گاز بایستی عرض خیابان را می کندیم که  شهرداری این اجازه را نمی داد اما با پیگیری ها و جلسات بسیار، اخیراً گویا قرار است مشکلش حل شود.

وی اظهار داشت: گاز برقرار شود اگر چه مشکل ۱۰۰درصد حل نمی شود اما به هر حال مشکل عمده ای حل خواهد شد؛ بیشتر دغدغه ما گاز است که مشکل دریافت مجوزش با مکاتبات بسیار در حال انجام است. پیش بینی می کنیم که این پروژه در هفته دولت امسال به مرحله بهره برداری برسد.

پیکان کلام مدیران دستگاه های متولی شهرداری رشت است اما متاسفانه پیگیری ایرنا گیلان برای گفت و گو با شهردار رشت در این خصوص پس از روزها هماهنگی بی نتیجه ماند و باز هم گره کلاف سر درگم این پروژه عظیم فرهنگی پس از نزدیک به ۲۰ سال همچنان باقی است.

کتابخانه مرکزی شهر رشت به عنوان بزرگ ترین کتابخانه عمومی شمال کشور با اسکلت بتنی در ۶ طبقه با مساحت بیش از هشت هزار مترمربع، دارای بخش های مختلفی چون سالن آمفی تاتر، سالن های جلسات، مخزن کتاب، سالن های مطالعه مجزا ویژه آقایان و خانم ها، بخش ویژه گویا و بریل ویژه نابینایان، کتب مرجع، امانت، بخش ویژه و مستقل مادر و کودک و دیگر بخش های استاندارد کتابخانه ای است که عملیات احداث این پروژه از سال ۱۳۸۳ آغاز شد و تا کنون به ۹۱ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است .

برچسب‌ها رشت اداره کل کتابخانه‌ های عمومی گیلان گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان گیلان رشت اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان گیلان کل کتابخانه های عمومی گیلان کتابخانه مرکزی رشت بهره برداری بهره بردار راه و شهر متر مربع اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۹۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان

حبیب نادیان در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: احداث باند دوم همدان به گل تپه علیصدر از سالها قبل بحث آن مطرح بود ولی بدلیل اینکه دارای ردیف بودجه و اعتبار ملی نبود و چون اعتبار این پروژه بالاتر از هزینه های استانی است و باید یک ردیف ملی برای آن لحاظ می شد از سال ۱۳۹۰ مطالعات آن شروع شده است و با توجه به اینکه مشارکت بخش خصوصی باید در این پروژه اصل کار بود که متاسفانه بدلیل عدم رغبت سرمایه گذار در احداث پروژه با پیگیری‌های استان انجام شد و سال گذشته ردیف ملی اخذ ودر قانون بودجه قرار گرفت و از پایان سال گذشته توسط معاون وزیر راه ومسئولان استانی کلنگ زنی انجام گردید و پیمانکار مشغول پروژه شده است.

وی یادآورشد: فاز اول که بخش مهم وحادثه خیر به مساحت ۳۲ کیلومتر است و قرارداد هزار میلیاردی دارد از همدان به تقاطع نجفی تا میدان حسن قشلاق از ۶۸ کیلومتر کل مسیر به بهره برداری خواهد رسید وباید گفت قاعدتاً پروژه به لحاظ فیزیکی و اجرایی قابلیت تمام شدن در عرض ۳یا ۴سال را دارد ولی منوط به اختصاص تخصیص اعتبارات صورت گرفته است که امیدواریم با پیگیری های مسئولان استان، نمایندگان و وزارت راه زودتر انجام شود.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه این پروژه جز پروژه های سفر ریاست جمهوری به استان صورت گرفته است و تخصیص ویژه ای هم شامل این پروژه شده است و اگر تخصیص به سرعت وبه موقع انجام شود قسمتهای مهم به بهره برداری خواهد رسید.

نادیان گفت: بحث مهم این پروژه که شاید زیاد دیده نشود درج قرارداد در قانون بودجه بوده که کار بسیار سختی است که می توان گفت در ۱۰ سال گذشته کل استان همدان ۳ مورد ردیف اینگونه نداشته است و باعث اهمیت این پروژه شده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ۱۰ طرح راه سازی با اعتبار ۹۵۰ میلیارد تومان در استان همدان انجام خواهد شد که شامل تمام شهرستان ها با اولویت بندی وکاهش تصادفات جاده ای در استان انجام خواهد شد افزود: کنارگذر غربی همدان نیز به طول ۳۰ کیلومتر، جاده کنارگذر رزن به طول ۹ کیلومتر، چهار خطه تویسرکان - کنگاور به طول ۴۰ کیلومتر، راه اسدآباد-قروه به طول ۲۷ کیلومتر، راه همدان-قهاوند به طول ۲۲ کیلومتر، مسیر گردشگری همدان-گنجنامه، جاده سیاه‌کمر- عبدالکریم- میلاجرد به سمت اراک از دیگر طرح‌های راهسازی استان است.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان تصریح کرد: از سال ۱۳۹۸ احداث ونگهداری راه های روستایی با اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای است که خوشبختانه در توسعه راه روستایی استان وضعیت خوبی وجود دارد، اکنون آسفالت و بهسازی راه های روستایی بالای ۲۰ خانوار در حال انجام است.

نادیان در ادامه با اشاره به اینکه محور نهاوند به فیروزان و نهاوند و آورزمان بخاطر سفرهای که درایام اربعین انجام می شود خاطرنشان کرد: اکثر تصادفات دراین فصل بدلیل نا آشنا بودن زایرین پیش می آید که از سال‌های قبل در دستور کار وزارت راه بوده است و محور نهاوند به فیروزان در حوزه همدان ۴۰ کیلومتر است که حدود ۲۵ کیلومتر در دسترس اجرا است و ۱۸ کیلومتر به بهره برداری رسیده است و ۱۵ کیلومتر پیمانکار در حال فعالیت است که سال گذشته ۳ کیلومتر در دهه فجر سال گذشته به بهره برداری رسیده است.

وی در پایان مطرح کرد: صرفاً توسعه راه ها باعث کاهش تصادفات نخواهد شد و طبق نظر کارشناسان ۷۰ درصد عامل تصادفات عامل انسانی است که باید فرهنگ رانندگی را بین افراد جامعه بدرستی آموزش دهیم و یک آموزش همگانی منسجمی را دراین زمینه در جامعه می طلبد و باید بدانیم رانندگی یک مهارت و یک تخصص است.

کد خبر 6092530

دیگر خبرها

  • مجتمع فرشته جنوبی تبریز امسال به بهره برداری می‌رسد
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • پل سوخته کلا در قائمشهر با همت راهداران به زودی به بهره برداری می رسد
  • افزایش سطح بهره برداری بوستان بزرگ شهر یزد
  • بهره‌برداری از مجموعه تفریحی کوه نور صفه
  • اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان
  • حسینی: ظرفیت درآمدزایی خلیج فارس بهره‌برداری می‌شود
  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه