Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@23:04:45 GMT

به این دلایل هرگز ایستاده غذا نخورید

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۰۱۴۶

به این دلایل هرگز ایستاده غذا نخورید

زندگی امروز پُرمشغله‌تر از هر زمان دیگری است و خیلی از ما خیلی از کار‌ها را با شتاب انجام می‌دهیم تا در وقت صرفه‌جویی کرده باشیم. گذشته از این‌ها بیشتر ما تلاش می‌کنیم کمتر بنشینیم و بیشتر راه برویم. به هر حال همیشه شنیده‌ایم که می‌گویند یکجانشینی می‌تواند سبب چاقی و دیابت و کلا بیماری شود، اما در مورد غذا خوردن چطور؟

به گزارش تبیان، ما به بچه‌ها می‌گوییم بنشینند و غذا بخورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه دانشمندان این توصیه را تایید کرده‌اند و می‌گویند ایستاده غذا خوردن می‌تواند دریافت ما از مزه و طعم غذا، دمای آن و حتی مقدار غذایی که می‌خوریم را تغییر دهد.

هر پنج حس ما (بویایی، چشایی، بینایی، لامسه و شنوایی) در غذا خوردن دخیل‌اند. آیا ایستادن و حفظ تعادل و هماهنگی بدن حین ایستاده غذا خوردن می‌تواند بر این حس‌ها اثر بگذارد؟

تئوری که در این مورد وجود دارد می‌گوید وقتی افراد استرس دارند یا ناراحتند، غذا به دهانشان مزه خوبی نمی‌دهد. گفته می‌شود ایستاده غذا خوردن سبب استرس خفیفی برای بدن می‌شود، بنابراین این استرس بر تجربه‌ای که در غذا خوردن به دست می‌آورید اثر می‌گذارد.

برای برخی از افراد، ایستادن حین غذا خوردن ممکن است به تسکین علائم ریفلاکس اسید معده که یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است کمک کند. ریفلاکس اسید زمانی روی می‌دهد که فشار زیاد در معده باعث می‌شود محتویات معده (شامل غذا، اسید و مایعات گوارشی) به سمت و بالا و به طرف مری حرکت کنند. این عارضه علائمی مانند احساس سوزش در وسط سینه یا گلو، مزه‌ی ترش در دهان و آروغ زدن و ... ایجاد می‌کند.

احتمال ریفلاکس اسید وقتی که بعد از خوردن دراز می‌کشید بیشتر می‌شود. زیرا در این وضعیت خوابیده، غذا و اسید می‌توانند به راحتی از معده بالا آمده و وارد حلق می‌شود که هم سطح با معده است؛ اما در وضعیت ایستاده، فشار کمتری به معده وارد می‌شود؛ بنابراین اگر در حالت ایستاده غذا بخورید، محتویات معده بالا نمی‌آید و در نتیجه ریفلاکس و سوزش سردل هم کمتر می‌شود. البته این اصلا به معنی برتری ایستاده غذا خوردن نسبت به نشسته غذا خوردن نیست و ممکن است در طولانی‌مدت اثر عکس داشته باشد.

با وجود چیز‌هایی که گفتیم باز هم ایستاده غذا خوردن اثرات نامطلوبی بر گوارش دارد:

گاستریت و نفخ

از نظر فیزیولوژیکی وقتی هنگام غذا خوردن می‌ایستید، خون در پاهایتان جمع می‌شود (به دلیل جاذبه) و این باعث می‌شود خون کافی به سمت دستگاه گوارش نرود. درنتیجه کربوهیدرات خوب هضم نمی‌شود و نفخ و گاستریت ایجاد می‌کند.

ضمنا ایستاده غذا خوردن معمولا با سریع‌تر خوردن همراه است. تند تند غذا خوردن هم باعث می‌شود هوای بیشتری با غذا ببلعید که باعث نفخ خواهد شد.

پُرخوری

همانطور که گفتیم، ایستاده غذا خوردن باعث تندتند خوردن می‌شود و این سرعت، نتیجه‌اش کوتاه‌تر شدن زمان کلی خوردن است. مشکل اینجاست که در این شرایط به چند دلیل تشویق می‌شویم پُرخوری کنیم.

اول اینکه ایستاده غذا خوردن معمولا با حرکت کردن همراه است که باعث گوارش سریع‌تر شده و می‌تواند باعث شد زودتر احساس گرسنگی کنیم.

دوم اینکه وقتی ایستاده و تندتند غذا می‌خوریم، احتمال اینکه حواسمان پرت چیز‌های دیگر شود بیشتر است و وقتی روی غذا تمرکز نمی‌کنیم و توجهی به لقمه‌هایی که به دهان می‌بریم نداریم، کمتر احساس سیری و رضایت از خوردن می‌کنیم.

از سویی دیگر، هر چه زمان بیشتری برای جویدن غذا صرف کنیم، احتمال پُرخوری کمتر می‌شود.

روی زمین نشستن و غذا خوردن قلب را تقویت می‌کند

همه می‌دانیم که غذا خوردن، دمای بدن را بالا می‌برد، زیرا به انرژی بیشتری برای گوارش غذا نیاز دارد. به همین دلیل گاهی موقع غذا خوردن گرممان می‌شود یا حتی عرق می‌کنیم. قلب ما برای اینکه با این فرایند همراهی کند بیشتر تلاش می‌کند تا به سیستم گوارش کمک کند.

وقتی پا‌های ما پایین‌تر و زیر قلبمان قرار دارد، مثلا وقتی ایستاده‌ایم یا روی صندلی نشسته‌ایم، جریان خون به سمت پا‌ها می‌رود، اما وقتی روی زمین چهارزانو می‌نشینیم، گردش خون بدنمان بهتر است و این به نفع قلب خواهد بود؛ بنابراین روی زمین نشستن و غذا خوردن به نفع قلبمان است.

روی زمین نشستن و غذا خوردن مغز را آماده گوارش می‌کند

وقتی روی زمین چهارزانو می‌نشینیم و غذا می‌خوریم به گوارشمان کمک می‌کنیم. در یوگا، این وضعیت سوکاسانا (نشستن راحت) نام دارد که فرد را راحت‌تر و آگاه‌تر می‌کند. این باور وجود دارد که وقتی برای غذا خوردن این‌گونه می‌نشینیم، به مغزمان به طور اتوماتیک این پیام را می‌فرستیم که برای گوارش آماده شود.

ایستاده غذا خوردن تا چه اندازه بد است؟

این انتخاب شماست که ایستاده غذا بخورید یا نشسته. چیزی که مهم است اینکه هنگام غذا خوردن تمرکزتان را روی غذا بگذارید و به بدنتان و اعلام نیاز‌هایی که می‌کند توجه داشته باشید.

در واقع افرادی که با ذهن‌آگاهی غذا می‌خورند، یعنی به غذا توجه دارند و کاملا در لحظه‌اند، اغلب کمتر می‌خورند و حین خوردن لذت بیشتری از غذا می‌برند و بیشتر سراغ غذا‌های سالم می‌روند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه غذا خوردن ایستاده غذا خوردن روی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۰۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • هشدار؛ این قارچ‌ها را نخورید
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • فیلم| خاک خوردن ۱۱ ساله قطعه نایاب ناوبری هواپیما!
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید! (فیلم)
  • (ویدئو) آب چاه بخورید، ولی آب معدنی نخورید!
  • شاعران در استقبال از غزل رهبری سرودند
  • (ویدئو) صحنه عجیب خوردن خرچنگ با چنگال خود خرچنگ توسط دختر چینی!