Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@02:24:45 GMT

چرا برخی از کشورها ثروتمندتر هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۰۷۲۹

چرا برخی از کشورها ثروتمندتر هستند؟

یکی از راه‌های کمک به رشد ثروت یک کشور، افزایش سطح نیروی کار، سرمایه یا هر دو است اما این رشد به طور نامحدود ادامه نمی‌یابد. پیشرفت‌های فناوری می‌تواند تولید کالاها را آسان‌تر کند و آنچه به عنوان بهره‌وری کل عوامل (TFP) شناخته می‌شود و بخش کلیدی رشد اقتصادی است را افزایش دهد. برخی از اقتصاددانان فکر می‌کردند که TFP همیشه افزایش می‌یابد اما در اقتصادهای پیشرفته از دهه ۱۹۹۰ کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از ویفروم، رشد اقتصادی برای یک کشور مهم است زیرا می‌تواند استانداردهای زندگی را افزایش دهد و ثبات مالی را برای مردم آن فراهم کند اما درست بودن دستور العمل، صدها سال است که هم ملت‌ها و هم اقتصاددانان را دور زده است. به عنوان یک اقتصاددان که اقتصاد منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی را مطالعه می‌کند، درک یک اصطلاح اقتصادی به نام بهره‌وری کل عوامل می‌تواند بینشی در مورد چگونگی ثروتمندشدن کشورها ارائه دهد.

مهم است که بفهمیم چه چیزی به یک کشور کمک می‌کند تا ثروت خود را افزایش دهد.  رابرت سولو - اقتصاددان موسسه فناوری ماساچوست در سال ۱۹۵۶ مقاله‌ای نوشت که در آن تحلیل کرد که چگونه ترکیب کار و سرمایه می‌توانند کالاها و خدماتی تولید کنند که در نهایت تعیین کننده وضعیت مردم باشد.

یک راه برای افزایش مقدار کلی کالا یا خدمات یک کشور، افزایش نیروی کار، سرمایه یا هر دوست اما این رشد را به طور نامحدود ادامه نمی‌دهد. به همین ترتیب، افزودن بی‌پایان سرمایه بیشتر مانند ماشین‌آلات یا سایر تجهیزات نیز مفید نیست زیرا اقلام فیزیکی فرسوده یا مستهلک می‌شوند و یک شرکت برای مقابله با اثر منفی این فرسودگی به سرمایه‌گذاری مالی مکرر نیاز دارد.

در مقاله بعدی در سال ۱۹۵۷، سولو از داده‌های ایالات‌متحده استفاده کرد تا نشان دهد که برای ثروتمندتر کردن یک کشور، علاوه بر نیروی کار و سرمایه، به مواد تشکیل‌دهنده نیز نیاز است.

بهره‌وری کل عوامل، بخشی از کالاها و خدمات تولید شده است که با سرمایه و نیروی کار استفاده شده در تولید توضیح داده نمی‌شود. به عنوان مثال، این می‌تواند پیشرفت‌های تکنولوژیکی باشد که تولید کالا را آسان‌تر می‌کند. بهتر است بهره‌وری کل عوامل را به عنوان دستورالعملی در نظر بگیریم که نشان می‌دهد چگونه سرمایه و کار را برای به دست‌آوردن خروجی ترکیب کنیم.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که اگر رشد TFP کاهش یابد، این امر می‌تواند بر استانداردهای زندگی در ایالات‌متحده و سایر کشورهای ثروتمند تاثیر منفی بگذارد. یک مقاله جدید توسط توماس فیلیپون - اقتصاددان، حجم زیادی از داده‌ها را برای ۲۳ کشور در طول ۱۲۹ سال تجزیه وتحلیل می‌کند و دریافت که بهره‌وری کل عوامل در واقع به طور تصاعدی رشد نمی‌کند. در عوض، به صورت خطی و کندتر رشد می‌کند. تحلیل فیلیپون نشان می‌دهد که ایده‌های جدید و دستور العمل‌های جدید به دانش موجود می‌افزایند اما آن‌طور که محققان پیشین فکر می‌کردند، اثر چند برابری ندارند.

در نهایت، این یافته به این معنی است که رشد اقتصادی قبلا بسیار سریع بوده و اکنون در حال کاهش است  اما هنوز هم وجود دارد. ایالات‌متحده و سایر کشورها می‌توانند انتظار داشته باشند که در طول زمان ثروتمندتر شوند اما نه به سرعتی که اقتصاددانان زمانی انتظار داشتند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کشورهای ثروتمند ، کشورهای فقیر ، رشد اقتصادی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کشورهای ثروتمند کشورهای فقیر رشد اقتصادی بهره وری کل عوامل رشد اقتصادی نیروی کار یک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۰۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات

به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر برهانی نایینی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری اظهار کرد: اولین برنامه وزارت صمت متحول سازی مقاصد صادراتی است. صندوق ضمانت صادرات هم روی همین برنامه وزارتخانه حرکت می‌کند تا مقاصد صادراتی را متنوع کنیم.

وی افزود: یکی از علل برگزاری همزمان اجلاس ایران و آفریقا با ایران اکسپو این بود که تجار آفریقایی از ظرفیت‌های ایران باخبر شوند چراکه صادرات به مقصد آفریقا مورد تاکید است و مقرر شده در این قاره سرمایه گذاری ویژه کنیم. صندوق ضمانت صادرات نیز صادرات به آفریقا را پوشش بیمه و ضمانتی می‌کند. بنابراین اولین تارگت صادراتی بازگشایی قاره آفریقاست.

برهانی به صادرات دانش بنیان اشاره کرد و گفت: بسته ویژه دانش بنیان تدوین که به همه شرکت‌های دانش بنیان نیز ارائه کردیم. بر اساس این بسته حداقل وثایق برای تضمین دریافت وام در نظر گرفته شده تا با ضمانت صندوق، تسهیلات ارزان قیمت از بانک بگیرند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با بیان اینکه بازاریابی برای دانش بنیان‌ها مبحث بعدی است، افزود: امکان سنجی و اعطای ظرفیت‌های تجارت خارجی به شرکت‌های دانش بنیان به منظور بازاریابی در این بسته دیده شده است.

وی ادامه داد: بسته ویژه ای هم مختص نمایشگاه داریم؛ به این شکل که در صورت حضور شرکت‌های دانش بنیان در این نمایشگاه و اعلام اینکه قرار است صادرات انجام دهند، اعتبارسنجی خارجی را بدون دریافت هزینه‌ای انجام می‌دهیم.

برهانی تصریح کرد: همچنین فردا و پس فردا با اتاق‌های بازرگانی و تجار مالزی و کامرون تفاهم نامه تجاری امضا خواهیم کرد.

وی افزود: همچنین یکی دیگر از تأکیدات دولت بر توسعه صنعت دانش بنیان صادرات محور است که امروز در این راستا تفاهم نامه‌ای با صندوق صنایع پیشرفته زیرمجموعه وزارت صمت امضا می‌کنیم.

برهانی در مورد میزان بیمه نامه صندوق گفت: کل پوشش بیمه نامه و ضمانت صندوق از ابتدای شروع به کار تا امروز ۲۲ میلیارد یورو بوده است.

وی درباره سرمایه ثبتی صندوق هم افزود: سرمایه ثبتی صندوق در این دوره ۲۰۰ میلیون یورو افزایش یافت و در حال حاضر به ۲۴۷ میلیون یورو رسیده است.


تکمیل می‌شود....

کد خبر 6091883 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • افزایش ظرفیت صادراتی خراسان شمالی دستاورد نمایشگاه اکسپو است
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • افزایش سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟