Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمربی جدید صنعت نفت نمونه مربیانی است که پس از سال‌ها فعالیت در کشورهای خارجی، کار خود را در ایران ادامه دادند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ رضا پرکاس یکی از مربیانی است که نام او، کمتر به گوش اهالی فوتبال رسیده و مقاطع کوتاهی در فوتبال ایران فعالیت می‌کرد. باشگاه صنعت نفت در روزهای گذشته از وی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال این باشگاه نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرکاس اولین مربی فوتبال نیست که پس از فعالیت در کشورهای خارجی، به فوتبال ایران بازگشته و روی نیمکت یک تیم لیگ برتری می‌نشیند. اکنون نگاهی خواهیم داشت به مربیانی که به قول معروف «مهاجرت معکوس» داشته‌اند:

عباس رضوی

رضوی مربیگری را از سن 23 سالگی آغاز کرد و مربی استقلال در اولین بازی این تیم پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. وی که در دوران پهلوی روی نیمکت ابومسلم و برق شیراز هم نشسته بود، در سال 65 به مدت پنج بازی دیگر سرمربی استقلال شد و پس از دو برهه مربیگری در نیروی زمینی، جلای وطن کرد. رضوی تجربه فعالیت در خارج از کشور، از جمله تیم واشاش مجارستان را به کارنامه خود افزود و پس از 18 سال به کشور بازگشت. وی هدایت راه‌آهن را در ابتدای لیگ ششم بر عهده گرفت که خیلی زود با لوکوموتیورانان قطع همکاری کرد.

پرکاس: بکن‌باوئر هم کارشناسی کرده اما همه او را مربی فوتبال می‌دانند

بهمن فروتن

سرمربی پیشین شموشک پس از اخذ مدرک مربیگری فیفا در آلمان، هدایت تیم هما را بر عهده گرفت و در کادر فنی ناصر ابراهیمی در تیم ملی ایران نیز قرار داشت. وی سپس به آلمان سفر کرد و به‌عنوان سرمربی تیم‌هایی از دسته‌های پایین‌تر آلمان شد. فروتن همچنین پنج ماه سکان هدایت کلمنت خلسه را در لیگ برتر سنگاپور در اختیار داشت.

او در دهه 80 طی چند دوره با سرمربیگری شموشک نوشهر به فوتبال ایران بازگشت که این دوران هم دیری نپایید. برلینر AK، زلندورف و ترکیم‌اسپور نیز سایر تیم‌های دسته‌های چهارم و پنجم فوتبال آلمان بودند که فروتن روی نیمکت آنها نشست، اما در آن به توفیق خاصی دست نیافت.

علیرضا مرزبان

مربی فصل گذشته سپاهان که با دستیاری افشین قطبی در ایران استارت زد، پیش از حضور در کشورمان سرمربی تیم اشبورن آلمان بود که با این تیم از لیگ محلی، به سطح چهارم فوتبال آلمان صعود کرد. مرزبان پس از سرمربیگری تیم KSV بائوناتال، آلمان را به مقصد ایران ترک کرد و پرسپولیس را به‌عنوان اولین تیم خود برگزید. به‌جز فعالیت مجموعاً دو ساله در دونایسکا استردای اسلواکی و تیم ملی مونته‌نگرو، مرزبان در تیم‌های مختلف داخلی فعالیت کرد که صعود به لیگ برتر با پیکان، موفق‌ترین عملکرد وی به‌عنوان سرمربی به شمار می‌رود.

افشین قطبی

با وجود آغاز دوران مربیگری در آمریکا، قطبی با فوتبال کره جنوبی به جهان معرفی شد. او آنالیزور تیم شگفتی‌ساز کره در جام جهانی 2002 بود که روی سکوی چهارم رقابت‌ها ایستاد و دو سال به‌عنوان مربی تیم سوون سامسونگ فعالیت کرد. مبدع واژه «قلب شیر» در فوتبال ایران سپس به تیم ملی کره جنوبی بازگشت و سه سال در این تیم بود تا اینکه پیشنهاد پرسپولیس را دریافت کرد و سرخپوشان را به قهرمانی دراماتیک سال 87 رساند.

پس از ناکامی در صعود ایران به جام جهانی 2010 و قهرمانی جام ملت‌های آسیا 2011، قطبی چمدان‌ها را بست و به شرق آسیا بازگشت. وی سرمربیگری شیمیزو پالس، بوریرام تایلند و اور برایت را تجربه کرد و دستیار پاتریک کلایورت در تیم ملی کوراسائو نیز بود. قطبی در بازگشت به ایران، روی نیمکت فولاد نشست و جایگاه هشتم، تنها عایدی وی برای فولادی‌ها بود. کانگژو اوربرایت چین، آخرین تیمی بود که سرمربی پیشین پرسپولیس در آن تجربه سرمربیگری داشت که با قطبی به سوپرلیگ صعود کرد.

نمازی: دست‌کم‌گرفتن آمریکا خطرناک است؛ آنها نسل طلایی هستند

امید نمازی

نمازی که در آمریکا چشم به جهان گشوده، دوران بازی خود را در همین کشور آغاز کرد و حتی به تیم ردینگ انگلیس هم منتقل شد. او که در سال 1999 کفش‌هایش را آویخت، به فاصله‌ای کوتاه رو به مربیگری آورد. او در سن 35 سالگی به‌صورت موقت، سرمربیگری فیلادلفیا را بر عهده گرفت که سپس به‌عنوان سرمربی دائمی تیم انتخاب شد. کلیولند فورس، آیرونمن و SD اسپیریت، سایر تیم‌هایی بودند که نمازی در آنها به‌عنوان سرمربی فعالیت کرد.

این مربی ایرانی‌الاصل آذر سال 89 به کادر فنی تیم استیل آذین اضافه شد که این دوره حدود چهار ماه به طول انجامید. نمازی پنج ماه بعد دستیار کارلوس کی‌روش در تیم ملی ایران شد که اواخر سال 92 به کار خود در این تیم پایان داد. مربی سابق استیل آذین سپس به آمریکا بازگشت و در تیم‌های ملی زیر 20 و سپس زیر 18 سال این کشور فعالیت کرد. نمازی سپس برای سرمربیگری تیم ذوب‌آهن و مربیگری در تیم امید به ایران آمد که هر دو برهه بسیار کوتاه بود. وی تجربه حضور در هلسینگور دانمارک را نیز به کارنامه خودش اضافه کرد.

کتایون خسرویار

بازیکن پیشین تیم ملی بانوان که متولد کشور آمریکاست، مدرک کارشناسی ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه بیرمنگام انگلیس دریافت کرده و اکنون در آکادمی اولراین آمریکا مشغول به کار است. او اولین مربی ایرانی بانو با مدرک مربیگری A فیفا محسوب می‌شود و سال 97، برای سرمربیگری تیم دختران زیر 19 سال ایران به کشور بازگشت. خسرویار، دختران جوان ایران را به قهرمانی تورنمنت کافا رساند و اکنون یکی از چهره‌های بین‌المللی ورزش بانوان ایران در جهان به شمار می‌رود.

قطبی: چیزی که تیم ملی را خاص می‌کند 3 مهاجمش هستند

محمد تقوی

مدافع پیشین هما که هفت سال با پیراهن استقلال به میدان رفت، همراه با این تیم به نایب قهرمانی مسابقات قهرمانی آسیا دست یافت. وی پس از بازنشستگی سال‌ها خارج از کشور زندگی می‌کرد، اما برای سمت مدیریت فنی پدیده به ایران آمد. تقوی پس از پدیده مربی تراکتور شد و حتی مدتی به‌عنوان سرمربی تیم تبریزی فعالیت کرد که با ثبت آمار پنج برد، دو تساوی و دو شکست، نتایج بدی از خود به جای نگذاشت. این مربی مجدداً بار سفر را بست و ایران را ترک کرد.

رضا پرکاس

سرمربی جدید نفتی‌های آبادان سابقه فوتبالی چندانی در ایران ندارد و تنها دو دوره در میان اعضای کادر فنی صنعت نفت جای داشت. با این حال پرکاس تاکنون در کشورهای امارات، عمان، بنگلادش و تاجیکستان فعالیت کرده و گفته می‌شود به چهار زبان زنده دنیا تسلط دارد. وی در سال 2009 توانست الامارات را به لیگ برتر این کشور برساند، اما سال بعد روی نیمکت الحتا نشست و تیمش در رده هفتم لیگ دوی امارات ایستاد.

مهدی: 5 ورزشگاه وارد چرخه لیگ برتر نشده‌اند

 

پرکاس سپس در قامت مدیر فنی، در باشگاه‌های الامارات و الفجیره فعالیت کرد و بعد عازم عمان شد. تیم العروبه با مربی ایرانی خود ظرف دو سال، به رتبه‌های سوم و پنجم لیگ برتر عمان دست یافت تا این مربی این بار، بنگلادش را به‌عنوان مقصد خود برگزیند. حضور در برادرز یونیون بنگلادش و سپس استروشن تاجیکستان هم افتخار خاصی به کارنامه مربی باتجربه اضافه نکرد تا پرکاس برای تجربه اولین دوره سرمربیگری خود، عازم برزیل ایران شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مربیان فوتبال ایران علیرضا مرزبان مربیان فوتبال ایران علیرضا مرزبان عنوان سرمربی فوتبال ایران روی نیمکت لیگ برتر مربی تیم تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۱۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مورینیو، دشان و آنچلوتی تا آلونسو، کلوپ و فان خال؛ کدام مربیان بزرگ به همکاری با لیورپول «نه» گفتند؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، باشگاه فوتبال لیورپول این روز‌ها با چالش مهمی مواجه است. مدیران آنفیلدی سخت در تلاشند که جانشین شایسته‌ای برای «یورگن کلوپ» بیابند.

بعد از آنکه در زمستان گذشته مربی محبوب آلمانی به طور رسمی اعلام کرد در پایان فصل به همکاری ۹ ساله اش با قرمزپوشان خاتمه داده و وارد دوره استراحت خواهد شد، سران باشگاه انگلیسی به تکاپو افتادند تا بهترین گزینه ممکن را برای پرکردن جای خالی کلوپ را پیداکنند.

آنها فهرستی از بهترین مربیان کنونی را تهیه کردند که در صدر آن، «ژابی آلونسو»، سرمربی موفق فصل جاری بایرلورکوزن آلمان و بازیکن سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ لیورپول، قرارداشت.

مربی اسپانیایی به علت تعهد زیادی که نسبت به تیم بوندس لیگایی دارد، برخلاف همه انتظارات، پیشنهاد «قرمزها» را ردکرد اما او تنها مربی بزرگ و صاحب نامی در تاریخ نبوده که به پیشنهاد تیم لیگ برتری جواب رده داده است.

در این گزارش نگاهی به گذشته داریم و مرور می‌کنیم کدام مربیان بزرگ با پیشنهاد لیورپول مواجه شدند، اما در نهایت پاسخ منفی دادند:

۱-ژابی آلونسو

اگر بخواهیم تازه‌ترین مربی سرشناس جهان که به حضور در آنفیلد علاقه‌ای نشان نداد، را معرفی کنیم، بدیهی است باید به سراغ «آلونسو» برویم. وقتی کلوپ هفته‌ها قبل از خروجش در پایان فصل از تیم لیگ برتری گفت، مدیران تصمیم گیرنده برای انتخاب جانشین خواهان مربی بزرگی بودند که «ژن» باشگاه را داشته باشد. پس خواستار همکاری با سرمربی لورکوزن شدند اما مربی با کلاس، جوان و جویای نام، رفتاری حرفه‌ای کرد. او یک سال و نیم قبل در زمانی که بایر در اوج بحران قرارداشت و با مساله سقوط دست و پنجه نرم می‌کرد، به عنوان ناجی برگزیده شد.

آلونسو برای خود پروژه‌ای تعریف کرد که به قهرمانی منجر شود. همان افتخار بزرگی که در فصل جاری برای تیم بوندس لیگایی به ارمغان آورده؛ آن هم در شرایطی که با اقتدار و درخشش به این مهم رسیده است.

مربی ۴۲ ساله اسپانیایی می‌داند در آغاز مسیر پرچالش حرفه مربیگری بوده و قدم‌ها را باید محکم بردارد. او به خاطر تعهد اخلاقی که به لورکوزنی‌ها داشت و این که مانع تبلیغ منفی علیه خویش شود، به همکاری با لیورپول پاسخ منفی داد و گفت حداقل یک فصل دیگر مایل نزد تیم ژرمنی کارکند.

این در حالی بود که حتی بایرن مونیخ هم برای جانشینی توماس توخل وی را می‌خواست، اما با این وجود لژیونر پیشین به قرارداد و تعهدش وفادار ماند.

۲-ژوزه مورینیو

در سال ۲۰۰۴ باشگاه انگلیسی همچون حالا با چالش انتخاب سرمربی جدید مواجه بود. مدیران باشگاه روی گزینه‌های مثل رافائل بنیتس و ژوزه مورینیو نظرداشتند. البته گزینه اول بنیتس بود که در نهایت انتخاب شد.

در این مورد برخی رسانه‌ها نقل کرده اند که از طرف باشگاه با هر دو گزینه، رایزنی‌های صورت گرفت. باشگاه هم در نهایت بیشتر به همکاری با بنیتس علاقمند بود.

مورینیو، آقای خاص فوتبال جهان، هم وقتی فهمید برای همکاری «آپشن شماره یک» تیم آنفیلدی نیست، پاسخ رد داد. چرا که توقع داشت گزینه اول باشد.

جیمی کرگر، اسطوره باشگاه و ستاره قرمز‌ها در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۳ چندی قبل در برنامه ایی تلویزیونی گفت: «آن موقع مقام‌های تصمیم گیرنده باشگاه کاملا بنیتس را بر مورینیو ترجیح می‌دادند. همین موضوع مربی پرتغالی را ناراحت می‌کرد تا جایی که پاسخ منفی داد. احتمالا روسای باشگاه نگران بودند که مورینیو بیاید و از آن رفتار‌های گاه عجیب و غریبش کند و باعث ناراحتی شود.»

در ارتباط با این مورد حتی یک سال قبل روزنامه دیلی میل در گزارشی ادعا کرد در تابستان ۲۰۱۵ که هنوز باشگاه سراغ یورگن کلوپ نرفته بود، برای بار دوم به مورینیو پیشنهاد داد که وی آن را نپذیرفت.

۳-دیدیه دشان

در سال ۲۰۱۰ که جایگاه بنیتس در لیورپول متزلزل و از محبوبیتش کاسته شده بود، «دیدیه دشان»، سرمربی کنونی تیم ملی فرانسه در سطح بالای فوتبال حرفه‌ای می‌درخشید. مربی فرانسوی موناکو را به فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۴ رسانده بود هرچند مقابل پورتو تحت هدایت مورینیو بازنده شد. همین مربی شش سال بعد در مارسی اولین قهرمانی اش را در لوشامپیونه کسب کرد.

همان زمان بود که بحث حضورش در لیورپول مطرح شد. رسانه‌ها عنوان کردند به دشان از پیشنهاد کار شده، اما وی نپذیرفته است.

وی بعد از مدتی به خبرنگاران در حاشیه مراسمی ورزشی گفت: «بله... این خبر که لیورپول به من پیشنهاد داده، درست است. از این بابت بسیار خوشحالم و افتخار می‌کنم باشگاهی به بزرگی لیورپول به همکاری با من علاقمند بوده، اما حالا چیز‌های مثل تداخل زمانی مطرح است. چون نسبت به مارسی تعهد دارم و باید برای باشگاه، بازیکنانش و همینطور هواداران پرشورش تلاش کنم. نمی‌توانم دو روز قبل از شروع فصلی جدید، به همکاری با آن، پشت پا بزنم. واقعا از این که بحث پیشنهاد لیورپول آمد، خوشحال شدم، اما تصمیم من قطعی است و این که باید بمانم و با مارسی ماجراجویی کنم.»

به این ترتیب دشان ماند تا این که سال ۲۰۱۲ باشگاه را ترک کرد و زمام امور تیم ملی فرانسه را برعهده گرفت. حالا هم ۱۲ سال است که زمام امور «خروس‌های آبی» را در اختیاردارد و در این مدت توانسته تیمش را به دو عنوان قهرمانی و نایب قهرمانی جهان برساند.

۴- فرانک دبوئر

وقتی دوران کنی دالگیش در سال ۲۰۱۲ در لیورپول به سر رسید، فرانک دبوئر، مربی جوان و دارای ایده‌های تاکتیکی بسیاری در آژاکس بود که در لیگ هلند مرتب قهرمان می‌شد.

در آن موقع مربی ۵۳ ساله در یکی از اظهاراتش گفت: «علاقمندم به جزیره بازگردم، اما پروژه‌ای که برعهده می‌گیرم، باید همه همه چیز با هم جفت و جور باشد. همین نکته را هم به لیورپولی‌ها گفتم. بیان کردم دریافت پیشنهاد همکاری آنها، باعث افتخارم است، اما من یک سال دیگر به آژاکس تعهد دارم و این که بخواهم زودتر از موعد بیایم، چیز زیبایی نیست.»

ملی پوش سابق هلند البته سرانجام به لیگ برتر آمد. وقتی که کارش با آمستردامی‌ها به اتمام رسید، با کریستال پالاس قرارداد بست. هرچند تنها بعد از ۷۷ روز از حضورش و ۴ باخت پیاپی از کار برکنارشد. آنقدر عملکردش ضعیف بود که مورینیو او را به تمسخر گرفت و دبوئر را «ضعیف‌ترین مربی تاریخ لیگ برتر» معرفی کرد.

۵-کارلو آنچلوتی

شاید کمی باورش سخت باشد، اما کارلو آنچلوتی، سرمربی بزرگ و نامدار کنونی رئال مادرید نیز می‌توانست روی نیمکت لیورپول بنشیند، اما آنگونه که نقل می‌شود، به پیشنهاد همکاری با قرمزپوشان پاسخ رد داد.

در این مورد «هری ردنپ»، سرمربی اسبق بورنموث، وستهام، ساوتهمپتون، تاتنهام و کوینیزپارک رنجرز اخیرا در یک برنامه تلویزیونی عنوان کرد از طریق منابعی شنیده در سال ۲۰۱۵ لیورپول از طریق یک واسطه به آنچلوتی پیشنهاد همکاری داده که پاسخ منفی گرفته است.

۶-یورگن کلوپ

تعجب نکنید! خود یورگن کلوپ هم زمانی به لیورپولی‌ها پاسخ رد داد. درست است که او از سال ۲۰۱۵ زمام امور تیم را برعهده گرفت و نزد هواداران بسیار محبوب شد، اما سه سال قبل از آنکه به آنفیلدرود وارد شود یعنی در زمانی که سرمربی بروسیادورتموند بود، با پیشنهاد کار تیم انگلیسی مواجه شد که پاسخ مثبت نداد.

در این مورد اسکای اسپورت در مقاله‌ای نوشت در سال ۲۰۱۲ سران باشگاه برای جانشینی دالگیش دنبال «کلوپو» بودند که در دورتموند بسیار عالی کرده بود. پس به او پیشنهاد دادند، اما «آقای عادی» به خاطر قرارداد و تعهدی که داشت، نپذیرفت. او ماند تا این که ۳ سال بعد به نیمکت تیم رسید.

مربی آلمانی نیز یک سال قبل در این باره به یکی از خبرنگاران گفت: «البته که از دریافت پیشنهاد لیورپول آن موقع خوشحال شدم. چون افتخاری برایم بود. به خصوص که می‌توانستم در تیمی بزرگ در لیگ برتر فعالیت کنم. با این حال تا سال ۲۰۱۵ با دورتموند قرارداد داشتم و اجازه نداشتم جایی دیگری بروم. از کارکردن در بروسیا راضی بودم و دلم می‌خواست به فعالیتم ادامه دهم.

۷-لویی فان خال

قبل از معرفی برندان راجرز در سال ۲۰۱۲ لیورپولی‌ها مذاکراتی با «لویی فان خال» نیز انجام دادند. در آن موقع مربی هلندی فعالیتی نداشت و بعد از دوران پرتنش کار در بایرن مونیخ مشغول استراحت بود. در پایان گفت و گوها، اما همکاری با تیم انگلیسی را قبول نکرد.

خودش می‌گوید: «این موضوع که با لیورپول مذاکره کردم، حقیقت دارد. با این وجود وقتی همه چیز را ارزیابی کردم، متوجه شدم حضورم در این تیم نمی‌تواند مفید باشد. در نهایت علاقه‌ای نشان ندادم و پاسخم منفی شد. حتی بعد باشگاه تاتنهام پیشنهاد داد، اما جوابم یکسان بود. در واقع من دنبال چالش کاری قوی تری می‌گشتم.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیکبخت کاندیدای خوش‌پوش‌ترین مربی ایران (عکس)
  • دلیل رد پیشنهاد یک تیم ایرانی توسط فرهاد مجیدی/ تیم جدید اسطوره استقلال مشخص شد؟
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • فوتبال اروپا مربی بزرگ کم آورده!
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • «مهاجرت» توازن توانمندی‌های توسعه‌ای را دگرگون می‌سازد
  • از مورینیو، دشان و آنچلوتی تا آلونسو، کلوپ و فان خال؛ کدام مربیان بزرگ به همکاری با لیورپول «نه» گفتند؟
  • شایعات غیرفوتبالی یحیی گل‌محمدی