Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@14:28:10 GMT

جشنواره گل محمدی در روستای عنصرود اسکو برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۳۴۰۵

جشنواره گل محمدی در روستای عنصرود اسکو برگزار شد

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در این جشنواره گفت: نخستین جشنواره گل محمدی در این استان در سال ۸۶ در روستای گردشگری گونبرف برگزار و سپس در دوره‌های مختلف در روستای عنصرود برگزار شد.

تراب محمدی با قدردانی از برگزارکنندگان این برنامه و به خصوص نیروهای امنیتی و نظامی برای برگزاری جشنواره در شرایط آرام، گفت: صنعت گردشگری یکی از مهمترین صنایعی است که در دنیا بر روی آن حساب باز می‌شود و  به ازای هر گردشگر خارجی، هفت شغل ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باید به این صنعت توجه ویژه داشته باشیم و از طرفی این صنعت نیاز به ابزار خاص و تجهیزات ویژه نیاز نداشته و ابزار آلات آن فراهم است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با تاکید بر اینکه صنعت گردشگری بعد از صنعت نفت، دومین صنعت مهم دنیا بوده که درآمد حاصل از آن، نشاط و شادابی، رفاه و آرامش را به همراه دارد، افزود:  ابزاری که برای گردشگری لازم است در ایران اسلامی از جمله آب و هوای چهار فصل، زیرساخت‌های گردشگری، امکانات لازم، حمل و نقل و ارتباطات، باغات و مزارع بسیاری فراهم است.

محمدی اظهار کرد: در جشنواره نخست گل محمدی، امکانات زیرساختی چون مسیر، برق و گاز نبود اما امروز به دلیل برگزاری چندین دوره آن که باعث معرفی منطقه و به خصوص محصولات و تولیدات دامی و کشاورزی شده است، منجر به توانمندی اقتصادی مردم نیز شده است.

وی ادامه داد: هدف از برگزاری چنین جشنواره‌ای، ایجاد و یا تقویت زیرساخت‌های منطقه بوده و مراکز اسکان بومگردی، رستوران، بازارچه‌های محلی و صنایع دستی و بحث پویش و مردم شناسی از جمله مواردی است که در برگزاری جشنواره‌ها مطرح می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بیان کرد: اسکو، یک شهرستان فرهنگی بوده و امروز اهالی فرهنگ دوست آن پذیرای مهمانان استان هستند.

محمدی با بیان اینکه راه اندازی بازارچه‌های محلی و صنایع دستی در اسکو اهمیت داشته و برای اقتصاد روستاها تاثیرگذار است، بیان کرد:  اسکو از دو سال پیش به عنوان شهر ملی باتیک به ثبت ملی رسیده‌ است و تولیدات این شهرستان در فروشگاه‌های کشورهای مختلف وجود دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ تن گل محمدی در استان تولید می شود، افزود: سطح زیر کشت و تولید گل محمدی در استان، ۱۴۶۹ هکتار است که از این میزان۱۳۹۶ هکتار آن بارور و ۷۴ هکتار نیز غیربارور است.

محمدباقر بی پروا افزود:  حدود ۳۰ درصد تولید استان معادل ۱۶۵۰ تن برای مصرف در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا و شربت و گل خشک و هفتاد درصد بقیه معادل ۳ هزار و ۸۵۰ تن در زمینه فرآوری گل محمدی، گلاب و اسانس مصرف می شود.

وی به صادرات گل محمدی نیز اشاره کرد و اعلام کرد: در استان اذربایجان شرقی ۲۰ واحد در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب ، اسانس و بسته بندی گیاهان دارویی فعالیت می کنند که قسمت اعظم محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می شود.

بی پروا با بیان اینکه ارقام بومی گل محمدی  ۹۵ درصد سطح زیر کشت استان را تشکیل می‌دهد و پنج درصد ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی است، گفت: این استان از مجموع بیش از ۱۴ هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیر کشت باغات گل محمدی در کشور را دارد و مقام پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در شهرهای اسکو، آذرشهر، مرند، شبستر، مراغه ،عجب شیر، تبریز قرار دارد، گفت: شهرستان های اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبه های اول و دوم قرار دارند و از قطب های مهم تولید گل محمدی و فرآورده های آن در استان هستند.

بی پروا با اعلام اینکه سه شرکت صنایع تبدیلی فعال در زمینه گل محمدی در اسکو  فعالیت می کنند، افزود: همچنین تعداد ۱۵۰ واحد به طور سنتی و یا به صورت مشاغل خانگی مشغول گلاب گیری یا تولید سایر فرآورده های این محصول هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه گل محمدی الگوی کشت جایگزین در دریاچه ارومیه قرار گرفته است، ما در دو بخش توسعه آن را در باغبانی مدنظر قرار داده ایم.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه باید تخصصی تر به موضوع تولید و کشت گل محمدی بپردازیم افزود: ما باید از ارقام جدید و اصلاح شده در استان و کشورمان استفاده کنیم و این محصول را توسعه بدهیم به همین منظور ۲ واحد کشت بافت قوی در استان آماده به کار است که با آنها قرارداد بسته‌ایم تا کشت بافت گل محمدی را تولید کنند.

بی پروا  همچنین بر تامین گل محمدی مورد نیاز کارخانه ها به صورت تخصصی تاکید کرد و افزود: جهاد کشاورزی استان با ارائه تسهیلات و اعتبارات دریاچه ارومیه به صورت ۱۰۰ درصد در خدمت بهره بردان است که محصول گل محمدی را توسعه بدهند. 

سالانه ۲۵۰۰ تن گل محمدی در اسکو تولید می شود

فرماندار اسکو با بیان اینکه این شهرستان رتبه نخست استانی در تولید گل‌محمدی را با ۷۰۰ هکتار سطح زیرکشت و تولید ۲۵۰۰ تن گل تر دارد، افزود: عملکرد تولید محصول در اسکو حدود ۳.۵ تن در هکتار بوده و گل ‎محمدی یک محصولی است که نسبت به دوره پرورش و عمل آوری در حداقل زمان، درامد خوبی دارد.

حسین فیروزی بیان کرد: قیمت هر کیلوگرم محصول به صورت عمده حدود ۵۰ هزار تومان است که اگر بتوانیم گل تر را با ایجاد صنایع تبدیلی به ارزش افزوده تبدیل کنیم، قیمت به ۱۰ برابر می‌رسد، لذا تاکید داریم که مسئولان اجرایی و صاحبان صنایع که در فکر توسعه صنعتی و کشاورزی استان هستند با توجه ویژه‌ای به این پتانسیل نگاه کنند.

وی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی شهید نیرومند اسکویی به وسعت ۷۰ هکتار آماده است، گفت: قطعات فاز اول این شهرک واگذار شده است و اقدامات احداث تعدادی از واحدهای تولیدی نیز آغاز شده است و این شهرک، در استان خوشبختانه در ارتباط با آب، برق و گاز هیچ مشکلی ندارد.

وی ادامه داد: کارگاه هایی که به صورت خانگی و واحدهای کارگاهی و صنفی در شهرستان اسکو فعالیت می کنند را باید با تشکیل تعاونی یا روشهای دیگر ساماندهی کنیم در این حوزه، از بابت سرمایه گذاری و تسهیلات خوشبختانه مشکل نداریم، بنا داریم دبیرخانه دائمی جشنواره گل محمدی فعال شود و موارد و مسائل از این طریق پیگیری شود.

فرماندار اسکو اظهار کرد: فضا برای تولید، فرآوری و صادرات گل محمدی در شهرستان اسکو مناسب است که این یک ظرفیت بزرگی نه تنها برای شهرستان اسکو حتی برای استان است.

 وی ادامه داد: گل محمدی محصولی است، کم آب بر و مقاوم در برابر خشکسالی است و آسانی کشت و برداشت از ویژگی های آن است. 

وی به تولید محصول سالم نیز اشاره کرد و افزود: اگر در نهاده ها کار کارشناسی انجام گیرد گل محمدی را به عنوان محصولی سالم می توان برشمرد.

فرماندار شهرستان اسکو  گفت: دهمین جشنواره گل محمدی در شهرستان اسکو با رویکرد خلاقانه و با هدف دانش بنیان نمودن این محصول در شهرستان اسکو برگزار شد.

فیروزی گفت: تولید گل سرخ از محورهای اقتصادی شهرستان اسکو به شمار رفته و استفاده مناسب از ظرفیت‌های گردشگری و کشاورزی آن می‌تواند در رونق اقتصادی منطقه موثر باشد.

وی افزود: از محورهای این جشنواره شناساندن ظرفیت‌های گل سرخ محمدی در زمینه‌های گردشگری و کشاورزی می‌باشد که همه ساله در قالب برگزاری جشنواره برداشت گل محمدی شاهد حضور شهروندان از سرتاسر استان در شهرستان اسکو هستیم.

جشنواره گل محمدی اسکو ظرفیت کشاورزی و گردشگری منطقه را ارتقا می دهد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو گفت: چند سال است که جشنواره گل محمدی به صورت مرتب در شهرستان اسکو که دو روستای گنبرف و عنصرود به عنوان قطب تولید این گل در آن واقع شده‌اند، برگزار می‌شود و امسال نیز دهمین جشنواره گل محمدی در دامنه‌های بکر، سرسبز و زیبای سهند در روستای عنصرود اسکو برگزار شد.

انوری افزود: این جشنواره با هدف معرفی ظرفیت‌های گردشگری منطقه به گردشگران داخلی و خارجی، توسعه سطح زیر کشت باغات گل و گیاهان دارویی، ایجاد ظرفیت‌های جدید برای توسعه سرمایه گذاری در دو بخش کشاورزی و گردشگری و اشتغالزایی در شهرستان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: جشنواره گل محمدی کمک خواهد کرد تا ظرفیت‌های کمی و کیفی منطقه در دو حوزه کشاورزی و گردشگری ارتقا یابد و زمینه برای ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی و استقرار صنایع تبدیلی در این حوزه فراهم شود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اسکو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اسکو وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اسکو جشنواره گل محمدی شهرستان اسکو گل محمدی سطح زیر کشت برگزار شد تولید گل بی پروا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نصب انشعابات آب در روستای سرپله آبدانان

به گزارش خبرگزاری جام جم آنلاین ؛ محمد محمدی گفت: با اتمام عملیات لوله‌گذاری شبکه توزیع آب این روستا به طول ۷کیلومتر، نصب انشعابات آب روستا آغاز شد که ظرف چند روز آینده به اتمام می‌رسد.

وی افزود: این پروژه از محل پروژه‌های جهاد آبرسانی، با همکاری آبفای استان و با استفاده از ظرفیت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی سپاه استان در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: همزمان با این اقدامات خط انتقالی بطول ۵ کیلومتر برای انتقال آب از مخزن به روستا شروع که به علت وجود معارض در مسیر کار متوقف شد.

محمدی یادآور شد: با اتمام نصب انشعابات، شبکه آب روستا به خط انتقال قدیمی وصل می‌شود که امیدوارم با رایزنی‌های صورت گرفته مشکل معارضین هم مرتفع گردد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام در پایان خاطرنشان کرد: با اتمام عملیات فوق ۳۰۰ خانوار با جمعتی بالغ بر ۱۴۰۰ نفر از اهالی روستای سرپله شهرستان آبدانان از نعمت آب شرب پایدار، سالم و بهداشتی بهره مند می‌گردند.

دکتر محمدی در پایان با تاکید بر توسعه زیرساخت‌های آبرسانی به‌ویژه در روستا‌ها و مناطق محروم، خاطرنشان ساخت: با روی کار آمدن دولت کار و فعالیت و توجه ویژه به تامین آب شرب پایدار برای روستا‌ها و شهر‌های دچار تنش آبی، آبفای استان در تلاش است با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، آب شرب سالم و پایدار تامین و در دسترس مردم قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • اولین محفل شعر ارادت رضوی در هویزه برگزار شد
  • بزرگترین محفل قرآنی استانی در روستای تمنک
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • آغاز نصب انشعابات آب در روستای سرپله آبدانان
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب در روستای گورزانگ برگزار شد
  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی
  • برگزاری جشنواره پخت نان محلی در شهرستان اهر
  • دور دوم انتخابات مجلس در تبریز الکترونیکی برگزار می‌شود
  • سلماس مهیای میزبانی جشنواره بین المللی شعر رضوی می شود