Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از شخصیت‌های پیشتاز علوم انسانی اسلامی گفت: انقلاب اسلامی درباره علوم انسانی بیشترین نقش را داشته و اقیانوسی از کار برای محققان و مدرسان علوم انسانی اسلامی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منوچهر محمدی یکی از شخصیت‌های پیشتاز علوم انسانی اسلامی، امروز در اختتامیه این جشنواره که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی تحولات زیادی را در همه زمینه‌ها به وجود آورد که یکی از مهمترین آن‌ها خاتمه دادن به دوران مدرنیته است و دوره جدیدی را به وجود آورد که دوره تمدن اسلامی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی درباره علوم انسانی بیشترین نقش را داشت، عنوان کرد: انقلاب اسلامی اقیانوسی از کار برای محققان و مدرسان علوم انسانی ایجاد کرد.


محمدی افزود: انقلاب اسلامی با معیار‌های جدید و با نام خدای متعال تحولی را ایجاد کرد که در هیچ یک از کتاب‌های اندیشمندان غربی دیده نمی‌شد. این انقلاب همه تئوری پردازان و نظریه‌پردازن را دچار بهت و حیرت کرد که چگونه انقلاب اسلامی را در چهارچوب انقلاب‌های سیاسی و اجتماعی تحلیل کنند، آن‌ها در نهایت به عجز خود اعتراف کردند که انقلاب اسلامی یک استنثاء بوده است، اما حاضر نشدند آنچه را که خود به عنوان تئوریی‌های سیاسی و اجتماعی در علوم انسانی بیان کرده بودند را انکار کنند.


این شخصیت پیشتاز علوم انسانی اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی پیروز شد و طی ۴۳ سال در اوج قدرت تئوری‌ها و نظریه‌های دیگر در دنیا را یکی پس از دیگری باطل کرد، گفت: اخیرا دیدم که می‌گویند باید علوم انسانی اسلامی را بررسی کنیم، زیرا به نظر می‌آید که معنویت هم وجود دارد. آن‌ها پیش از این چنین مسئله‌ای را قبول نداشتند، بنابراین استادان محترم بار سنگینی بر دوش ما است که علوم انسانی ما در چهارچوب موازین اسلامی نه تنها باید به مسائل مادی توجه داشته باشد بلکه باید عالم معنا را هم که فراتر و وسیع‌تر است در نظر بگیرد، همچنین باید در علوم انسانی اسلامی امداد‌ها و عنایات الهی به عنوان المان‌های تحولات سیاسی و اجتماعی در نظر گرفته شود.


وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از استادان سکولار می‌گفت شما می‌خواهید علوم انسانی را ایدئولوژی کنید در پاسخ به آن‌ها گفتیم مگر متریالیست و سکولاریست ایدئولوژی نیست؛ ما در عین حال که مسائل مادی و متافیزیک را با هم در نظر داریم، دنیای وسیع تری برای تحلیل و تجزیه علوم انسانی در نظر گرفته ایم. امیدواریم که بتوانیم شاگردانی را تربیت کنیم که تئوری‌های جدیدی را در چهارچوب مبنای اسلامی ارائه دهند. در همین راستا در این زمینه باید به شکل دانش بنیان و جامع کار کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علوم انسانی تحولات علمی جشنواره فارابی علوم انسانی اسلامی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، معرفی و نقد کتاب اسلام و مبانی حقوق بشر از سوی گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن حقوق شناسی برگزار می‌شود.

این جلسه با حضور سیف الله صرامی عضو هیأت علمی و مسؤول پژوهشگاه فقه و حقوق علوم و فرهنگ اسلامی، سید محمد قاری سید فاطمی استاد دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه مفید قم، احمد کاظمی موسوی پژوهشگر حقوق و معارف و اسلامی، حجت الاسلام رحیم نوبهار مؤلف کتاب و عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برپا خواهد شد.

دبیری جلسه را بزرگمهر بشیریه دانش آموخته حقوق کیفری و جرم شناسی و عضو انجمن حقوق شناسی بر عهده دارد.

این نشست امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۷ در خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان استاد نجات اللهی، بوستان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی سالن حافظ برگزار می‌شود.

کد خبر 6096989 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی