Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- خراسان‌جنوبی؛ وجود ساختمان‌های ناایمن خطرات فراوانی تاکنون داشته که یکی از مصداق‌های آن در کشور ساختمان متروپل آبادان بود که متأسفانه تعداد زیادی از هموطنانمان را براثر این حادثه از دست دادیم.

شهر بیرجند یکی از شهرهای قدیمی و بزرگ ایران بوده که بافت قدیمی گسترده آن گواه بر قدمت این شهر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به بافت قدیمی این شهر ساختمان‌هایی به سبب قدمت بالا ناایمن بوده و یا معابر تنگ در موقع حادثه کار امدادرسانی و خدمت‌رسانی را برای دستگاه‌های خدمات‌رسان همچون آتش‌نشانی را با مشکل مواجه می‌کند که خطر جدی در شهر محسوب می‌شوند.

«مهدی رضایی» یکی از کاسبان بازار بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: ایمنی شرط نخست در هر کاری بوده که جزو ضروریات در مکان‌های کسب و کار محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در برخی از نقاط شهر و حتی در بازار بیرجند معابر آنقدر تنگ بوده که در موقوع وقوع حادثه خود مشکلات بزرگتری را به همراه دارد، افزود: برخی از مواقع شاهد آتش‌سوزی در برخی از واحدهای صنفی داخل بازار بیرجند هستیم که علی‌رغم حضور به موقع آتش‌نشان‌ها اما به دلیل مشکلات دسترسی به مکان مورد نظر خسارت زیادی به کسبه وارد شده است.

«اصغر اسداللهی» یکی دیگر از شهروندان بیرجندی، اظهار داشت: بافت قدیمی در برخی از محلات شهر خطر جدی برای ساکنان این مناطق محسوب می‌شود و برخی ساختمان‌های قدیمی که ایمنی لازم را ندارند محلی برای دپوی ضایعات هستند که در صورت بروز آتش‌سوزی مشکلات فراوانی را برای مردم به دنبال دارند.

وی از دولت خواست تا برای بازسازی بافت‌های فرسوده در بیرجند با مردم همکاری کرده تا شاهد حوادث تلخ نباشیم.

شناسایی ۳۴۴ ساختمان ناایمن در بیرجند

«علی حیاتی» سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: متأسفانه ۳۴۴ ساختمان و مکان ناایمن در بیرجند شناسایی شده است.

وی تصریح کرد: از مجموع این مکان‌ها، ۶۵ مورد انبار دپوی ضایعات، ۱۵۵ مورد مجتمع و ساختمان بلند، ۱۰۰ مورد ادارات، ۷ مورد ساختمان‌های فرسوده، ۵ مورد انبار دپوی سیلندر گاز مایع، ۷ مورد مجتمع‌های تجاری ناایمن و ۵ مورد فروشگاه‌های بزرگ هستند.

مشکل‌آفرینی خیابان‌های کم عرض در زمان حادثه

سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند با اشاره به اینکه چند مورد آتش‌سوزی در بازار سادسی بیرجند به دلیل اتصالی برق وجود داشته، گفت: بازار مرکزی بیرجند از نظر آتش‌نشانی ایمنی کافی را ندارد و خیابان‌ها کم عرض در زمان وقوع حادثه خود مشکل‌آفرین هستند که خوشبختانه در حال بازسازی است.

حیاتی با بیان اینکه متأسفانه برخی از افراد به دلیل ناآگاهی در مجتمع‌های ساختمانی خود اقدام به ساخت پارکینگ‌ها مسقف نموده‌اند که این امر در موقع حادثه برای ارائه خدمات مشکل ایجاد می‌کند، یادآور شد: معابر کم عرض و کافی نبودن تجهیزات و امکانات ایمنی در برخی ساختمان‌ها نیز سبب ایجاد مشکل در موقع وقوع حادثه می‌شوند.

وی ادامه داد: متأسفانه سیستم برق‌رسانی برخی از ساختمان‌ها و مکان‌ها مشکل داشته و خود سبب ایجاد حریق می‌شوند که باید به این موضوع توجه شود.

درخواست همکاری مردم برای جمع‌آوری انبارهای دپوی ضایعات

سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند با اشاره به اینکه انبار دپوی ضایعات در کنار بافت‌های فرسوده شهر خود خطرساز هستند، بیان داشت: بسیاری از این انبارها شناسایی و نسبت به جمع‌آوری آن‌ها اقدام شده است.

حیاتی اضافه کرد: از مردم درخواست داریم در صورت مشاهده هر مورد ناایمن از جمله شارژ غیرمجاز سیلندر گاز مایع، انبار ضایعات ناایمن و یا توقف تانکرهای سوخت در سطح شهر موارد را به سامانه پیام‌رسان سازمان آتشنشانی شهرداری بیرجند با شماره ۰۵۶۳۲۳۷۷۵۲۴، ۰۵۶۳۲۳۷۷۲۰۷ و ۰۵۶۳۲۳۷۷۱۷۶ که به صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارشات مردمی بوده اطلاع‌رسانی کنند.

وی ادامه داد: همچنین شهروندان می‌توانند در ساعات اداری نیز با شماره‌های ۰۵۶۳۲۴۱۷۰۴۳ معاونت برنامه‌ریزی و پشتیبانی و شماره ۰۵۶۳۲۴۱۷۰۵۲ معاونت برنامه‌ریزی و پیشگیری گزارشات مربوطه را ارائه دهند.

سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند افزود: از مردم درخواست داریم تا در معابر کم عرض از پارک دو طرفه خودروها خودداری تا در صورت ایجاد مشکل کار خدمت‌رسانی با تأخیر انجام نشود.

انجام ۳۸۶ عملیات توسط سازمان آتش‌نشانی بیرجند

حیاتی با بیان اینکه در سه ماهه ابتدای امسال مجموع عملیات‌های حریق در مرکز استان ۱۱۳ مورد بوده است، تصریح کرد: همچنین طی این مدت ۲۷۳ مورد امداد و نجات توسط این سازمان انجام شده است.

وی مجموع عملیات‌های سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند را ۳۸۶ مورد طی سه ماهه امسال عنوان کرد و بیان داشت: از این تعداد ۳۵۱ مورد در داخل محدوده شهر و ۳۵ مورد مربوط به خارج از محدوده شهر بوده است.

سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند اضافه کرد: در سه ماهه امسال مجموع فوتی‌ها بر اثر حوادث گزارش شده به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند دو مورد بوده که یک مورد مربوط به حادثه غرق‌شدگی جوان ۲۳ ساله در بند دره و یک مورد مربوط به حادثه حریق بوده است.

حیاتی خاطرنشان کرد: همچنین طی این مدت بر اثر حوادث رخ داده شده ۵۹ نفر مصدوم شده و ۱۹۸ نفر توسط تیم‌های آتشنشان نجات یافته‌اند.

دستگاه‌های متولی باید پاسخگو باشند

حجت‌الاسلام «علی نسائی‌زهان» دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: حفظ جان مردم بر ما لازم بوده و همه طبق قانون و شرع وظیفه دارند جان انسان‌ها را حفظ کنند لذا دستور دادستان کل کشور برای همه دادستان‌های مراکز استان‌ها صادر شده که به این امر نظارت داشته باشند.

وی افزود: در شهرستان بیرجند و سایر شهرستان‌های استان کارگروهی زیرنظر معاونت حقوق عامه دادستانی تشکیل شده است، دستگاه‌های متولی که به وظیفه ذاتی خود در این خصوص عمل نکرده‌اند باید پس از بررسی موضوع پاسخگو باشند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان‌جنوبی ادامه داد: این کارگروه متشکل از شهرداری، نظام مهندسی ساختمان، راه و شهرسازی، بازرسی، فرمانداری و معاون استاندار بوده که این کارگروه ساختمان‌های ناایمن را بررسی کرده و مقصران این امر را شناسایی می‌کنند.

اخطار تخریب سریع ساختمان‌های خیلی خطرناک به مالکان

نسائی‌زهان گفت: گزارشاتی که از ناحیه شهرداری به دادسرا و شورای تأمین برسد بررسی می‌شود، اگر وضعیت ساختمان‌ها خیلی خطرناک باشند سریعاً به مالک اخطار داده شده که ساختمان مورد نظر را تخریب تا مشکلی برای شهروندان به وجود نیاید.

وی یادآور شد: اگر مالک به هر دلیلی راضی به این کار نشد و یا در دسترس نبود براساس مصوبه شورای تأمین شهرستان بیرجند ساختمان‌هایی که بسیار خطرناک بوده باید سریعاً تخریب شوند که خوشبختانه تاکنون تعدادی از این ساختمان‎ها در بیرجند تخریب شده‌اند.

۷۰۰ هکتار بافت قدیمی در بیرجند

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان‌جنوبی بیان داشت: اگر بعد از کارشناسی مشخص شود که ساختمان مورد نظر ناامن هستند ولی خطر زیادی ندارند به مالک برای ایمن‌سازی ساختمان اخطار داده می‌شود، اگر مالک نسبت به این امر اقدام نماید که مشکلی وجود نداشته اما اگر به طور مجدد به این نتیجه رسیده شد که کار درست انجام نشده نسبت به تخلیه آن مکان و توقف بهره‌برداری داده و موضوع به صورت حقوقی پیگیری می‌شود.

نسائی‌زهان با بیان اینکه سیستم قضایی بر بحث نظارت بر این موضوع اهتمام جدی دارد، گفت: بافت‌های قدیمی شهر بیرجند ۷۰۰ هکتار بوده که برخی از ساختمان‌ها بسیار خطرناک بوده و برخی از ساختمان‌ها محلی برای تجمع معتادان شده که دستور تخریب این ساختمان‌ها داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: ساختمان‌هایی که خطرآفرین بوده و جان مردم را به خطر انداخته باید سریع تخریب شوند، براساس گزارشاتی که به دادسرا داده شده این گزارشات به تدریج پیگیری می‌شوند.

گزارش از سمیه محمدی

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بیرجند ناایمن ساختمان معابر کم عرض حیاتی خراسان جنوبی دپوی ضایعات ساختمان ها بافت قدیمی داده شده کم عرض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۴۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا قاری قرآن با بیان اینکه حدود هفت درصد از بافت فرسوده کشور در استان اصفهان واقع شده است، اظهار داشت: سکونتگاه‌های غیررسمی این استان شامل ۶۴ محله در ۱۴ شهر می‌باشند که با مساحت یک هزار و ۵۲۹ هکتار بیش از ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر جمعیت دارند.

وی افزود: در حال حاضر تعداد ۱۲ پروژه فعال بازآفرینی شهری اعم از احداث مساجد، روکش آسفالت، احداث مدرسه، مرمت بناهای تاریخی، احداث سراهای محله و طرح‌های مطالعاتی در استان اصفهان با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در دست اجرا قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص بخشی از اقداماتی که در راستای بازآفرینی شهری این استان طی سال‌های ۱۴۰۰ لغایت ۱۴۰۲ انجام شد، اضافه کرد: پرداخت تخفیف صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شهری بالغ بر ۳۹۷ میلیارد ریال در ۳۹ شهر استان انجام شده است.

وی ادامه داد: تعریف پروژه‌ای عمرانی نوسازی و ساماندهی بافت، از محل پرداخت تخفیف عوارض بافت فرسوده با مشارکت شهرداری‌ها با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۱۹۱ میلیارد ریال از دیگر اقدامات در این بازه زمانی بوده است.

قاری قرآن با اشاره به پرداخت بالغ بر چهار هزار و یکصد میلیارد ریال تسهیلات نوسازی مسکن در بافت فرسوده، گفت: در سال‌های ۱۴۰۰ لغایت ۱۴۰۲ تعداد بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد جهت تسهیلات بافت فرسوده به بانک معرفی شدند که از این تعداد، متقاضیان برای افزون بر یک هزار و ۳۰۰ واحد تسهیلات دریافت کرده اند.

وی تهیه طرح‌های توانمند سازی سکونتگاه‌های غیر رسمی استان به تعداد پنج طرح در شهرهای اصفهان-کاشان- نجف آباد-شهرضا-خمینی شهر، اجرای ۵۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۷۳ میلیارد ریال و تخصیص حدود ۴۰۲ میلیارد ریال اعتبار قیر برای آسفالت با اولویت معابر خاکی بافت‌های ناکارآمد در سطح استان را از دیگر اقدامات صورت گرفته بیان کرد.

کد خبر 6095282

دیگر خبرها

  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • ‌آبگرفتگی معابر فولادشهر، معضل پس از باران
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است