Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@18:09:11 GMT

چرا سیب‌زمینی ارزان نشد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۵۲۰۲

از بهمن‌ماه سال گذشته که قیمت سیب زمینی بالا رفت و به کیلویی ۱۸ تا ۲۰ هزارتومان رسید تاکنون قیمتش کاهشی نشده است. اما علت آن چیست؟ ناطقان: سیب زمینی یک کالای پرمصرف بوده و تقاضای خرید آن نسبت به سایر صیفی‌جات بالاست. اواخر سال گذشته قیمت سیب زمینی افزایش یافت و به کیلویی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان رسید. فعالان بخش کشاورزی علت این افزایش قیمت را احتکار عنوان و اعلام کردند که برخی دلالان در چند استان اصلی تولیدکننده سیب زمینی،‌ آن را احتکار و به صورت قطره چکانی وارد بازار می‌کنند تا قیمت‌ها بالا برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه مسئولان مربوطه در آن زمان به این موضوع ورود کرده و اقداماتی انجام دادند اما هنوز بعد از گذشت سه ماه از سال قیمت سیب زمینی کاهشی نشده و همچنان با قیمت‌های بالا به دست مصرف کننده می‌رسد.

مصطفی دارایی نژاد - رییس اتحادیه بارفروشان در پاسخ به این سوال که چرا سیب زمینی ارزان نشد، گفت: امسال نسبت به سال قبل تولید سیب زمینی کمتری داشتیم. زیرا وقتی الگوی کشت نباشد یک سال سیب زمینی کاشت می شود و روی دست کشاورز مانده و متضرر می‌شود و سال بعد یک محصول دیگر.

وی ادامه داد: طبیعتا وقتی کشاورز متضرر شود، دیگر توان اینکه برای کاشت، زمین کرایه کند یا حقوق کارگر، کرایه حمل، کود، سم و بذر که با افزایش قیمت همراه بوده، پرداخت کند را ندارد.

رییس اتحادیه بارفروشان اضافه کرد: در حال حاضر در میدان مرکزی میوه و تره بار سیب زمینی اصفهان موجود است که کیلویی۱۴ هزار تومان بوده و باید بین ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان در مغازه‌ها فروخته شود. امروز هم سیب زمینی همدان دست آمده که در میدان مرکزی کیلویی ۱۲ هزار تومان فروخته شده است.

وی تصریح کرد: از ۱۰ روز آینده سیب زمینی همدان به مقادیر زیادی وارد بازار می‌شود و قیمت‌ها ۲۰۰۰ تومان کاهش می‌یابد. زیرا بار فراوان شده و افت قیمت پیدا می کند. همچنین سیب زمینی باقی مناطق نیز تا وارد بازار شود حدود ۱۰ روز طول خواهد کشید.

دارایی نژاد در پایان گفت: همدان قطب سیب زمینی کشور است. کشت بهاره آنها دست آمده و تا ۱۰ روز آینده  سیب زمینی‌های درشت تر و با کیفیت تری وارد بازار می شود. منبع: ایسنا برچسب ها: سیب زمینی ، ارزان ، کاهش قیمت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سیب زمینی ارزان کاهش قیمت هزار تومان وارد بازار سیب زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۵۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، کشت به روش نوین سیب زمینی با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه، در خصوص روش جای گذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.
وی گفت: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و گفت: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توصیه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل برای مشاوره و رعایت توصیه فنی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کاشت محصول خود افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همچون سال‌های گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۶ اردیبهشت؛ سکه ۴۰۰ هزار تومان ارزان شد
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • خانواده نظامیان اسرائیلی هم به معترضان جنگ پیوستند
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شود
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • آموزش ساخت پمپ آب قوی با مواد اولیه ساده و ارزان در خانه (فیلم)
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • رزرو هتل تفلیس ارزان یا لوکس؟
  • معرفی فورس گورکا پنج‌در، همتای ارزان‌قیمت مرسدس G کلاس از هند! (+عکس)