Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ هادی میرعلمی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین به بررسی روند معاملات بازار سرمایه پرداخت و گفت: بازار سرمایه پس از موج صعودی مناسبی که تا ابتدای خردادماه سال جاری تجربه کرد، وارد یک فاز اصلاحی شد. با ورود به این فاز، هر روز شاهد کاهش ارزش معاملات و تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی (خروج پول اشخاص حقیقی) هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این دوره، برخی از اخبار نیز به فاز اصلاحی بازار کمک می‌کردند. برای مثال، اصلاح کامودیتی‌ها را شاهد بودیم که به دنبال آن، قیمت مس حتی به زیر هشت هزار دلار رسید و نرخ بسیاری از فلزات اساسی نیز با کاهش همراه بود و بخش مهمی از بازار سرمایه هم، از این تغییر نرخ‌های جهانی متاثر شد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: از سوی دیگر، ابهاماتی در وضعیت برجام ایجاد شد و بسیاری از صنایع بازار سرمایه را تحت تاثیر خود قرار دارد. این ابهامات هنوز هم پابرجا هستند و اطلاعی از نتیجه برجام وجود ندارد و این موضوع، اثرگذاری منفی بر صنایع متاثر از نتیجه مذاکرات (مانند فلزات، پتروشیمی‌ها و...) را به دنبال داشته است.

میرعلمی اظهار داشت: همچنین به دنبال انتشار نرخ تورم ماهانه و رشد بیش از ۸درصدی اعداد در یک ماه، افزایش نرخ بهره برای اشخاص متصور می‌شود. البته این موضوع، محتمل به نظر نمی‌رسد. اما اگر آمار تورم ماهانه تداوم یابد، این امکان وجود دارد که سیاست‌گذار به افزایش نرخ بهره فکر کند که نتیجه آن، تحمیل ریسک به بازار سرمایه است.

وی خاطرنشان کرد: مجموع چنین ریسک‌هایی موجب شده است که ارزش معاملات، به حد پایینی برسد. ارزش معاملات که در حدود سه هزار میلیارد تومان است، توانایی هدایت بازار به سمت رشد را ندارد. درواقع برخی تاثیرات مثبت در بازار و سبز بودن شاخص‌ها، به دلیل عدم وجود فروشنده در بازار سرمایه است. 

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بنابراین اگر انتظار حرکت بورس در روند مثبت را داریم، باید ارزش معاملات را بسنجیم. زیرا ارزش معاملات بیانگر بازگشت یا عدم بازگشت نقدینگی به بازار است. اما تا زمانی که ارزش معاملات در محدوده سه هزار میلیارد تومان است، بازار سرمایه همچنان روند اصلاح را طی می‌کند.

میرعلمی گفت: وضعیت مبهم برجام، تحرکاتی را در برخی از بازارها مانند طلا و مسکن ایجاد کرده است. از سوی دیگر با وجود اینکه نقدینگی از بازار خارج شد، اما شاهد ورود معادل آن به صندوق‌های درآمد ثابت بودیم و در یک ماه گذشته، بخشی از پول‌های خارج شده، وارد این صندوق‌ها شد. همچنین ارزش معاملات در بخش سکه رفاهی و صندوق‌های طلایی رشد کرد و تصور من این است که بخشی از این نقدینگی، وارد بازار طلا شد. 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس شاخص کل بورس ارزش معاملات بازار سرمایه ارزش معاملات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۵۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص