Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مهریز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت تعرفه گذاری در کنترل بازار صادرات یا واردات گفت: اگر بتوانیم تعرفه مناسب و درستی بر کالا‌ها وضع کنیم، کار خوبی است، زیرا درآمد زایی مناسبی دارد و می‌توان بازار را بر مبنای آن مدیریت کرد، به شرط آنکه به تولید داخل ضربه نزنیم. محمدرضا صباغیان با تاکید بر اینکه هنگام وضع تعرفه باید دقت لازم به عمل آید و نباید احساسی در این مورد تصمیم گیری شود گفت: اعمال تعرفه به نوع کالا و شرایطی بستگی دارد که قرار است در مورد آن تصمیم گیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این نمیتوان بدون مطالعه در مورد تعرفه نظر داد یا نسخه‌ای واحد برای همه کالا‌ها نوشت.
وی با تاکید بر اینکه وضع تعرفه باید برنامه محور باشد گفت: تعرفه باید به نحوی وضع شود که تولید افزایش پیدا کند، در حالی که برخی تعرفه‌ها مانند وزنه‌ای به پای تولید می‌شود و امکان رقابت را می‌گیرد، مانند اتفاقی که امروزه در صنعت خودرو صورت گرفته و با وضع تعرفه سنگین برای خودرو‌های وارداتی، شاهد خودرو‌های بی کیفیت داخلی هستیم که خودروسازان به هیچ کس هم پاسخگو نیستند.
نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی شرط وضع تعرفه را بهبود و افزایش فراوری در کشور دانست و گفت: اگر برحلقه‌های اول کالا‌های تولید داخل تعرفه ببندیم، کارخانه‌ها و دیگر بخش‌های مرتبط را به سمت توجه ویژه به فراوری و ایجاد ارزش افزوده سوق می‌دهیم.
وی در پاسخ به اینکه در صورت وضع تعرفه بالا، نمی‌توانیم هنگام صادرات با کشور‌های صادرکننده رقابت کنیم و فرصت را برای همیشه از دست می‌دهیم گفت: شاید این اتفاق بیفتد و نتوانیم به رقابت بپردازیم، اما این حسن را هم دارد که با ارزش افزوده بهتر و بیشتری کالاهایمان صادر می‌شود.
صباغیان با تاکید بر اینکه وقتی خودمان به کالا یا مواد اولیه‌ای نیاز داریم، نباید آن را صادر کنیم و باید اولویت با نیاز داخل باشد گفت: آنچه اهمیت دارد این است که اگر نیاز به کالا یا مواد اولیه‌ای نداریم یا بیش از نیاز کشور تولید می‌شود، باید به فکر صادرات باشیم و بلوکه کردن کالا‌های تولید شده در کشور به هیچ عنوان درست نیست.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب اقتصادی، تحریم‌ها و تهدید‌ها گفت: در شرایطی که فروش نفت با مشکل جدی رو به رو شده و توان کسب درآمد از نفت برای تامین نیاز‌های کشور را نداریم و مردم در تنگنا هستند، در این شرایط گرانی و نابسامانی اقتصادی، اگر نیاز به مواد اولیه نداریم، چون بیش از نیاز داخل تولید کرده ایم، باید صادرات محور تصمیم بگیریم.   بیشتر بدانید: تاثیر گرانی کالا‌ها در جهان بر تورم در ایران
نماینده مهریز با ابراز تاسف از اینکه ارزش پول ملی کاهش چشمگیری پیدا کرده است گفت: در این شرایط کالای ایرانی برای کشور‌های دیگر جذابیت بیشتری دارد، زیرا می‌توانند با قیمت مناسب تری نسبت به دیگر کشور‌ها خرید کنند و برای کشور ما نیز درامدزایی ارزی دارد.
وی با تاکید بر اینکه در این شرایط تحریم که مشکل ارزی داریم، باید به فکر صادرات باشیم گفت: از سوی دیگر باید به فکر صنایع پایین دستی هم باشیم. باید صنایع پایین دستی موجود تقویت شود و چنانچه ظرفیت وجود دارد، به فکر ایجاد صنایع جدیدی باشیم که بتوانند از مواد اولیه داخل کشور استفاده کنند.
صباغیان با انتقاد از این تفکر که تولید داخلی قربانی صادرات شود گفت: اگر صادرات محور باشیم، به فکر ایجاد صنایع پایین دستی نمی‌رویم و یک روز چشم باز می‌کنیم که همه چیز از دست رفته است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تعرفه کالا فراوری تولید کارخانه مواد اولیه وضع تعرفه کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۶۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است