Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@22:51:27 GMT

مرفهین، بدمصرفان گاز خانگی

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۶۶۲۲

مرفهین، بدمصرفان گاز خانگی

در ۴ ماه سرد سال، بیش از ۷۰ درصد از تولید گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف شده. با صرفه‌جویی حداکثری، به راحتی می‌توان مانع هدر رفت گاز به عنوان سرمایه مهم و باعث رشد صادرات گاز ایران در منطقه و تاثیرگذار در اقتصاد کشور شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فهیمه نصرتی، فعال دانشجویی؛ ایران سومین تولیدکننده و چهارمین مصرف‌کننده گاز در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف زیاد و ضعف مدیریت صحیح باعث شده، سهم ایران در میان کشورهای صادرکننده گاز در رتبه‌ی پانزدهم باشد. همچنین ایران نتواند با وجود منبعی سرشار از این موهبت طبیعی، در جایگاه صادرات منطقه‌ای خوش بدرخشد.

طبق گفته جواد اوجی وزیر نفت در 4 ماه سرد سال، بیش از 70 درصد از تولید گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف شده و این امر صنایع عمده مانند سیمان و فولاد، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاضر نیز حدود ۲۵ میلیون مشترک گاز در کشور وجود دارد که از این تعداد، حدود ۶۵ درصد از مشترکین در سه پله اول مصرف قرار دارند و کمتر از ۵۰ درصد گاز کشور را مصرف می‌کنند.

با وجود اعمال جریمه برای مشترکان پرمصرف و بدمصرف و افزایش سه تا چهار برابری قبض گاز چهار درصد از مشترکان پرمصرف از سال گذشته، بررسی‌ها نشان می‌دهد که این مقدار افزایش هزینه آن قدر زیاد نبوده که منجر به بهینه سازی مصرف در این قشر از مصرف کنندگان شود. مصرف بالای گاز در این قشر پرمصرف عمدتا به استفاده های نامعتارف آنها از گاز برمی گردد. استخر روباز، سونا، جکوزی، بالکن های گرم، شومینه و امثالهم نمونه هایی هستند که به شدت بر مصرف گاز مشترک می افزایند. همچنین گرم کردن سطح بسیار بالای زیربنای منازل و به عبارت دقیق تر گرم کردن مناطق بلااستفاده بالا در خانه های بزرگ نیز منجر به افزایش شدید مصرف گاز می شود.

یکی اصلی‌ترین دلیل مصرف زیاد گاز در ایران، رعایت نشدن شاخص‌های بهره‌وری در تجهیزات، واحدهای مسکونی و تجاری دانسته می‌شود. فرهنگ نادرست مصرف گاز از سوی مردم نیز این موضوع را تشدید کرده است. به علاوه بخش حکمرانی انرژی نیز نتوانسته پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف گاز که اجرای آن از سوی وزرات نفت و شورای عالی انرژی صورت می‌گیرد را به نحو احسن محقق سازد.

این امر باعث پیشنهاد سیاست‌های تنبهی از جمله نصب کنتور هوشمند و همچنین اصلاح تعرفه‌های گاز مصرفی و حذف یارانه گازی این مشترکین شد.

عایق نبودن در و پنجره منازل و استفاده نکردن از پنجره‌های دوجداره، سیستم گرمایشی و سرمایشی فرسوده و غیر‌استاندارد، استفاده نکردن از وسایل هوشمند برای کاهش مصرف، سرویس نکردن به موقع سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و... از جمله دلایل مصرف زیاد گاز خانگی در دهک‌های پایین جامعه هستند. اقدامات مذکور ارتباط مستقیمی با میزان درآمد خانوار دارد ولی حتی قشر پرمصرف گاز خانگی نیز آن را رعایت نمی‌کنند. اغلب پرمصرف‌ها از مرفه‌ترین افراد جامعه به شمار می‌روند. با اینکه توان هزینه برای این امور را خواهند داشت، در عمل به بهانه‌های مختلفی مانند نداشتن آگاهی، ضعف فرهنگی، خو گرفتن با زندگی سرمایه سالارانه و... مصرفی بیش از الگوی مطلوب دارند.

اصلاح الگوی مصرف، برای تمام اقشار خصوصا قشر پرمصرف ضروری خواهد بود. با صرفه‌جویی حداکثری، به دور از جناح‌بندی سیاسی و با ارائه راه حل‌های منطقی و آسان به راحتی می‌توان مانع هدر رفت گاز به عنوان سرمایه مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور شد. این راه باعث رشد صادرات گاز ایران در منطقه و جذب سرمایه به داخل کشور می‌شود.

 

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گاز مرفهین ایران صرفه جویی صادرات گاز مصرف گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۶۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در ۸۰ درصد از مناطق کشور کفت: مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخشهای تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.
وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق عنوان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشورهای توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.
به گفته سخنگوی صنعت برق، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینرهای غیرمجاز یا استفاده از کولرهای گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.
مدیرعامل توانیر در ادامه از کاهش فعالیت تولید‌کنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥ مگاوات به کمتر از ٥ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکارهای قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است. وی در همین زمینه گفت: تاکنون ٨ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.
رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه های‌سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢ میلیون نفر جمعیت ذکر کرد که نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.
وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در مناطق عادی و معتدل که طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و٨ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، تاکید کرد: توان صنعت برق در این عرصه به ابزارهای فنی و اجرایی محدود می شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحدهای حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.
رجبی مشهدی مستندسازی اقدامات را از ملزومات کار در بخش حقوقی عنوان کرد که باید طی زمان بندی مشخص، مستندسازی اراضی و اسناد صنعت برق به انجام برسد.
بازنگری در قراردادها با توجه به نقش برجسته بخش خصوصی در فعالیت‌های صنعت برق، تعامل با مراکز قضایی و انتظامی و تبادل تجارب دفترهای حقوقی با یکدیگر از دیگر نکات مورد تاکید مدیرعامل توانیر در این نشست بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است