Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از آمادگی کامل دامپزشکی استان بر نظارت بهداشتی در روز عید قربان خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی حسینی در نشست با اصحاب رسانه اظهارداشت: گفت: ۶۵ تیم ثابت و سیار در سطح استان با ۳۵ دکتر دامپزشک، ۶۷ بازرس بهداشت گوشت و ۱۳ ناظر شرعی به بازرسی و نظارت در استان ویژه عید سعید قربان می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به بحث حفظ شعاعر اسلامی و کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام این اداره کل یکسری اقداماتی ویژه عید قربان را در دستور کار دارد.

وی گفت: در این استان پهناور عمده فعالیت مردم دامداری است و بیش از ۶ هزار روستا با ۲۰ اداره دامپزشکی مشغول به خدمات رسانی بوده که عمده نیروها متخصص و بومی و ماندگار هستند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: سه میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک، ۱۶۰ هزار و ۷۷۴ راس دام سنگین و ۲ هزار و ۱۳۶ قلاده سگ در استان است که یکی از چالش های اصلی، بیماری هاری هستند  که جمعیت بالایی از سگ های ولگرد در استان را شامل می شود و باید با کمک دستگاه های متولی در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.

وی بیان کرد: ۱۱ کشتارگاه صنعتی دام، چهار کشتارگاه سنتی و چهار کشتارگاه طیور در استان به مردم خدمات ارائه می دهند.

حسینی گفت: سال گذشته بیش از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام در استان واکسینه و حدود ۲۲۵ هزار مورد پایش بیماری های دامی، حدود ۲۲۴ هزار مورد سم پاشی بدن دام و بیش از ۵۷۰ هزار متر مربع سم پاشی جایگاه دام انجام شده است.

وی افزود: همچنین در این مدت بیش از یک میلیون قطعه طیور واکسینه، بیش از ۱۶ میلیون قطعه جوجه ریزی و بیش از ۴۰۰ مورد گواهی بهداشتی صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: سال گذشته ۱۴۳ فقره پروانه تاسیس، بهره برداری، مسئول فنی و اشتغال به حمل و بیش از ۱۸ هزار مورد بازدید از مراکز تولید، عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی در استان انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۵۰ تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف انسانی نیز سال گذشته حذف و معدوم سازی شده است.

حسینی گفت: در سه ماهه اول سالجاری نیز بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام واکسینه، حدود ۱۶۲ هزار مورد پایش بیماری های دامی، حدود ۱۰۱ هزار مورد سم پاشی بدن دام و بیش از ۲۶۳ هزار متر مربع سم پاشی جایگاه دام انجام شده است.

وی افزود: برای سال جدید حدود ۱۲ میلیون نوبت واکسیناسیون پیش بینی شده که هزینه ای بابت آن از دامدار اخذ نمی شود و خود دامپزشکی عهده دار واکسیناسیون بیماری های استراتژیک مانند تب برفکی است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون در بحث واکسیناسیون طیور و جوجه ریزی رشد ۴۰ و ۴۱ درصدی نسبت به سال گذشته داشته ایم که با سیاست سازمان جهاد کشاورزی شاهد افزایش واحدهای جوجه ریزی در استان هستیم.

وی گفت: یکسری واحدها نیز در حال ساخت است که امیدواریم امسال شاهد خودکفایی طیور در سیستان و بلوچستان باشیم زیرا این امر کمک بزرگی به استان خواهد کرد.

حسینی خاطرنشان کرد: در ایام خاص مانند ماه مبارک رمضان، عید نوروز و عید قربان کنترل و نظارت بهداشتی در استان تشدید می شود.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۳۴ هزار مورد و امسال نیز بیش از پنج هزار مورد آزمایش کنترل کیفی، انگل شناسی و سرولوژی در آزمایشگاه های بخش دولتی دامپزشکی انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون نیز بیش از ۱۰ هزار مورد بازدید از مراکز تولید، عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی استان انجام و حدود ۱۹ تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف انسانی حذف و معدوم سازی شد.

وی اظهار داشت: یکسری هماهنگی ها با میادین دام در سطح شهرهای استان انجام شده که باید دام زیرنظر مسوول بهداشتی ذبح شود و اگر آلوده به کنه باشد حتما سم پاشی صورت گیرد.

حسینی گفت: چند میدان جدید دام نیز در این چند روز تا عید سعید قربان در زاهدان تدارک دیده شده و درمانگاه های دامپزشکی نیز در این ایام به صورت رایگان خدمات ارائه می دهند.

وی افزود: درخواست داریم شهروندان دام خود را از میادین مجاز تهیه و از خرید دام های آلوده به انگل خارجی یا دام هایی که دچار علائم تنفسی و گوارشی هستند خودداری و در هنگام ذبح حتما از ماسک، دستکش و عینک استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: ترجیجا گوشت باید ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود و اگر شخصی تا ۲ هفته بعد از آن علائمی مانند سردرد مشاهده کرد حتما به پزشک مراجعه کند زیرا این بیماری علائمی در دام ندارد و اگر دام یک هفته قرنطینه شود ویروس خود به خود حذف خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان انجام شده عید قربان هزار مورد سال گذشته خام دامی سم پاشی راس دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۶۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد

سید محمدرضا سید حسینی با بیان اینکه در سال زراعی  ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم رفته است گفت: کار برداشت حدود ۳۰ درصد از گندمزارهای این استان به اتمام رسیده است.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰ دستگاه دروگر جهت برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید جهت تحویل گندم کشاورزان در سیستان و بلوچستان پیش بینی و به بهره‌برداران در برداشت و خرید گندم کمک می کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار در استان گندم کشت و کشاورزان ۷۰ هزار تن گندم آردی و بذری به مراکز خرید تحویل دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آمادگی کامل وزارت کشور برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • آمادگی کامل برای بازگشت عمره گذاران از طریق فرودگاه بین‌المللی زاهدان+فیلم
  • بازگشت اولین کاروان حج عمره به سیستان و بلوچستان
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)