Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: پس از پایان مذاکرات دوحه در روز چهارشنبه هفته گذشته، گزارش های متفاوتی از نتیجه این مذاکرات میان ایران و آمریکا منعکس شد. در حالی که مقامات کشورمان این معتقدند مذاکرات شکست نخورده است، طرف آمریکایی اظهارات متفاوتی را مطرح کرده و از شکست مذاکرات دوحه سخن گفته است. 

مکرون: آماده بازگشت سریع به برجام هستیم ۱۴۰۱/۰۴/۱۴ - ۲۰:۱۱

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه گفت که مایل به دستیابی به توافق هسته ای با ایران در سریع ترین زمان ممکن هستیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وی در نشست خبری مشترک با یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی افزود : باید از توافق هسته ای دفاع و مذاکرات را ادامه دهیم.

رئیس جمهوری فرانسه اظهار داشت : مایل به موفقیت مذاکرات احیای توافق هسته ای و بازگشت به این توافق هستیم .

وی در عین حال گفت که فرانسه متعهد به حفظ امنیت اسراییل و منطقه و مبارزه با تروریسم است .

رئیس جمهوری فرانسه همچنین به موضوع اختلافات لبنان و رژیم صهیونیستی در خصوص منابع انرژی دریای مدیترانه پرداخت و گفت: باید از هر اقدامی که منجر به آسیب زدن به مذاکرات اسراییل و لبنان در خصوص منابع گازی بشود اجتناب کرد .

او همچنین خواستار احیای مذاکرات بین فلسطینی ها و اسراییل شد و گفت که باید به راه حلی برسیم که هم حقوق ملت فلسطین را تامین کند و هم نگرانی های اسراییل را بر طرف کند.

لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی هم در ادامه مواضع همیشگی سران این رژیم، ایران را به نقض توافق هسته ای متهم کرد و ادعا کرد که جهان هم باید به این نقض واکنش نشان بدهد.

وی در ادامه سخنان ضد ایرانی خود افزود : بحران هسته ای ایران منجر به مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه خواهد شد و تهدیدی علیه صلح جهانی است .

بورل: هنوز فرصت برای توافق بر سر احیای برجام وجود دارد ۱۴۰۱/۰۴/۱۴ - ۲۰:۰۹

جوسپ بورل عصر سه‌شنبه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: بار دیگر با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران گفتگو کردم. وی افزود: اگر بخواهیم توافقی را (برای ازسرگیری اجرای برجام) منعقد کنیم، اکنون نیاز به تصمیم گیری است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه هنوز فرصت برای توافق وجود دارد افزود: اما فضای سیاسی برای احیای برجام ممکن است به زودی محدود شود.

بورل هفته پیش در راس هیاتی دیپلماتیک به تهران سفر کرد تا در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها با مقام‌های کشورمان گفت‌ وگو کند. در نتیجه رایزنی‌های صورت گرفته مذاکرات برای حل اختلاف های باقی‌مانده میان ایران و آمریکا از طریق نماینده اتحادیه اروپا از سرگرفته شد.

یک مقام ایرانی: در صورت جدیت آمریکا آماده انعقاد یک توافق قوی هستیم ۱۴۰۱/۰۴/۱۴ - ۱۸:۴۸

یک مقام ایرانی درباره مذاکرات غیرمستقیم اخیر میان تهران و واشنگتن گفت که آمریکا باید یک ابتکار واقعی ارائه دهد نه آنه از ابتکار طرف‌های دیگر انتقاد کند.

این مقام ایرانی که با شبکه الجزیره مصاحبه می‌کرد، اضافه کرد: «در جریان مذاکرات دوحه هیچ گونه تغییری از سوی آمریکا در خصوص منافع ایران در توافق هسته‌ای احساس نشد».

این مقام ایرانی که الجزیره اشاره‌ای به نام وی نکرده، افزود: «صحبت درباره تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای، صرفا اتهاماتی بوده که با هدف افزایش فشار سیاسی صورت می‌گیرد».

وی گفت: «برخی تغییرات اندک در موضع واشنگتن ناکافی و غیرقابل اعتماد بوده و تضمینی برای اجرای آنها وجود ندارد».

مقام ایرانی اضافه کرد: «آماده انعقاد توافقی قوی بوده و این مشروط به یک دولت جدی در آمریکاست».

وی گفت: «اکثر موضوعات فنی در وین حل شده و موضوعات باقی مانده در خصوص تحریم‌ها و ارائه ضمانت می‌باشد».

این مقام ایرانی گفت: «آنچه واشنگتن شرط و شروط ایران می‌نامد، حق طبیعی ما بوده و اگر تصمیم‌گیری به اروپایی‌ها بستگی داشت تا کنون توافق امضا شده بود».

وی گفت: «هیچ ارتباطی مستقیم و موثری میان سفر بایدن به منطقه و موضوع مذاکرات هسته‌ای وجود ندارد».

ادعاهای رابرت مالی درباره مذاکرات دوحه 

«رابرت مالی» نماینده ویژه کاخ سفید در امور ایران در گفت‌وگو با رادیوی ملی عمومی آمریکا (ان پی آر) مدعی شد که مذاکرات قطر فرصتی بود که به هدر رفته است.

به گزارش ایرنا، این ادعای رابرت مالی در حالی مطرح شده است که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران روز گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود با بیان اینکه ما برای رسیدن به نقطه نهایی توافقی خوب و پایدار، جدی و صادق هستیم و همواره در مذاکرات، ایده‌های مثبت خود را مطرح کرده‌ایم، گفت: اما طرف آمریکایی‌ بدون رویکرد مبتنی بر ابتکار و پیشرفت در دوحه حضور یافت.

تارنمای ان پی آر امروز به نقل از مصاحبه با «رابرت مالی» نوشت که اتحادیه اروپا به دنبال آن بود تا دستکم یک تلاش دیگر انجام داده و دو هیأت را دعوت کردند تا با آنها دیدار کنند.

این مقام آمریکایی مدعی شد: امید می‌رفت که ایران اراده‌ای برای توافق نشان دهد ولی به نظر می‌آید که در حال حاظر امکان ارائه پاسخ نداشته و مذاکرات دوحه بیشتر فرصتی بود که به هدر رفت.

مالی ادعا کرد: اتحادیه اروپا یک طرح بسیار دقیق را روی میز گذاشته و به گمان ما جمع‌بندی منصفانه‌ای است. گفته‌ایم که آماده‌ایم تا با این توافق موافقت کنیم.
وی مدعی شد: طرفی که هنوز موافقت نکرده و معلوم نیست که چه زمانی موافقت خواهد کرد، ایران است. طرفی که لازم است تا اکنون پاسخی ارائه دهد، طرف ایرانی است و اگر چنین آمادگی ندارند، معلوم نیست که چرا آماده سفر به دوحه بوده.

این مقام آمریکایی همچنین ضمن تلاش برای مثبت جلوه دادن رویکرد طرف غربی اما بدون اشاره به اینکه طرف آمریکایی و اروپایی تاکنون هیچ اقدام ملموس سازنده‌ای در راستای احیای برجام انجام نداده‌اند، افزود، پیشنهاد ارائه شده از سوی اتحادیه اروپا ۱۰۰ درصد نهایی نشده و آمریکا نیز ایده‌هایی برای نهایی کردن آن دارد، با این حال این کشور آماده است تا پیشنهاد مطرح شده را مبنا قرار داده و منتظر است تا ببیند ایران می تواند خود را از خط پایان عبور دهد یا خیر.

این مقام آمریکایی در ادامه با اشاره به این موارد تصریح کرد: «در حال حاضر مذاکرات بین ما و ایران نیست بلکه بین ایران با خودش است تا به این نتیجه برسد که آیا برای بازگشت به پایبندی و توافق هسته‌ای آمادگی دارد یا خیر. ما آمادگی داریم و آمادگی خود را اعلام کرده‌ایم».

خبرنگار از رابرت مالی پرسید که آیا ایران خواسته‌های جدیدی مطرح کرده است، که وی مدعی شد: ایران در دوحه و پیش از آن نیز خواسته های جدید "بی ارتباط با توافق هسته‌ای" را مطرح کرده که ما و اتحادیه اروپا آنها را جزئی از مذاکرات نمی‌دانیم. ایران باید به این نتیجه برسد که اگر آمریکا آماده ازسرگیری تعهدات برجامی خود باشد - که گفته ایم هستیم - آیا اکنون آماده ازسرگیری تعهدات خود در توافق هست؟ دیر یا زود باید این تصمیم را بگیرند چرا که توافق هسته ای بالاخره در زمانی به تاریخ خواهد پیوست.

این مذاکره‌کننده آمریکایی در ادعایی بی‌پایه و اساس و بدون ارائه مدرک مدعی شد که ایران به دستیابی به سوخت لازم برای ساخت بمب هسته‌ای بسیار نزدیکتر شده اما در عین حال وی اعتراف کرد که اطلاعات آمریکا نشان می دهد ایران "برنامه نظامی مورد نیاز برای ساخت بمب" ندارد.

رابرت مالی همچون گذشته تاکید کرد که وضعیت فعلی هیچ ضرورتی نداشته و دولت بایدن آن را از دولت پیشین آمریکا تحویل گرفته است. وی گفت که دولت ترامپ بی ملاحظه تصمیم گرفت از برجام خارج شود و هنوز فرصت هست تا هر چه سریعتر این مسئله را حل‌وفصل کرد و به توافقی که هنوز کارآمد است، بازگشت.

وی در ادامه این گفت‌وگو مدعی شد که ۴ شهروند آمریکایی در ایران زندانی‌اند و واشنگتن به موازات گفت‌وگوهای هسته ای به دنبال آزاد کردن آنان است.

مالی مدعی شد: ایران در ازای آزادی این افراد خواهان انجام چهار خواسته توسط آمریکا شده است.

پاریس: پنجره دیپلماسی با ایران همچنان باز است

«کاترین کولونا» وزیر امور خارجه فرانسه طی یک تماس تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که پنجره دیپلماسی همچنان باز است و باید از آن به بهترین شکل برای رسیدن به توافق استفاده کنیم.

وزیر خارجه فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی با امیرعبداللهیان تصریح کرد: «پنجره دیپلماسی همچنان باز است و ما باید از آن به بهترین شکل برای رسیدن به توافق استفاده کنیم».

وی با تأکید بر لزوم حصول توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران ادامه داد: «توافق کردن بهتر از توافق نکردن است و شما باید مذاکره کنید و برای رسیدن به آن چه که رضایت همگان را دربرداشته باشد، تلاش کنید».

اوایل هفته، خبرگزاری فرانسه به نقل از دفتر ریاست‌جمهوری این کشور گزارش داد پاریس خواستار بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازار برای جلوگیری از افزایش قیمت است.

خبرگزاری رویترز هم گزارش داد یک مقام ریاست‌جمهوری فرانسه روز دوشنبه گفت که پاریس خواهان بازگشت دو کشور تحریم شده ایران و ونزوئلا به بازارهای نفت است تا فشار روسیه در عرضه انرژی را کاهش دهد که باعث افزایش قیمت‌ها شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات دوحه زلزله هرمزگان فائزه هاشمی آیت الله ناصری مذاکرات هسته ای مذاکرات وین مذاکرات دوحه ایران و آمریکا برجام اروپا راب مالی مذاکرات دوحه زلزله هرمزگان فائزه هاشمی آیت الله ناصری وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا جمهوری فرانسه توافق هسته ای برای رسیدن مذاکرات دوحه احیای برجام مقام ایرانی رابرت مالی برای توافق مطرح کرده هنوز فرصت یک مقام مدعی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۷۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست

داستان سردار علیرضا عسگری بازنشسته سپاه و اولین فرمانده رسمی سپاه لبنان و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی از آنجا آغاز شد که این فرد در ۱۸ آذر ۱۳۸۵ در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی به بررسی گزارش اینترنشنال درباره علیرضا عسگری پرداخت. این تحلیلگر سیاسی در این باره نوشت: بار دیگر پس از ۱۷ سال، یک سوژه سوخته امنیتی با گزارشی که «اینترنشنال» در پنجم اردیبهشت ماه منتشر کرد، محور خبری – تحلیلی برخی منابع و افراد قرار گرفت. اینترنشنال با ارائه گزارشی با عنوان «علیرضا عسگری؛ از سردار رضا چیفتن تا مستر جان دوو»، پس از ۱۷ سال تلاش کرده این سوژه را برجسته و در میان اخبار مهم این روزها که سراسر آمریکا را به جهت اعتراضات گسترده در دانشگاههای این کشور در حمایت از مردم غزه و نسل کشی صهیونیست ها فرا گرفته، کمرنگ کند.

در صدد بازخوانی آنچه در سال ۱۳۸۵ اتفاق افتاد و در صدر اخبار آن روزها قرار گرفت، نیستیم. اما بدنبال این پاسخ هستیم که چرا اینترنشنال - این رسانه اجاره ای در خدمت نظام سلطه - در این مقطع زمانی به این سوژه پرداخته است. داستان سردار علیرضا عسگری بازنشسته سپاه و اولین فرمانده رسمی سپاه لبنان و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی از آنجا آغاز شد که این فرد در ۱۸ آذر ۱۳۸۵ در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد و در طول این ۱۷ سال، اطلاعات ضد و نقیض زیادی در باره او در فضای رسانه ای در داخل و خارج منتشر شده است. برخی سفر او به سوریه و پس از آن به ترکیه به بهانه تجارت زیتون و... را برنامه ای هدفمند از سوی وی برای پناهندگی و همکاری با سرویس های جاسوسی دانسته و برخی دیگر کشاندن او به سوریه و ترکیه را با هدف ربایش و نه از روی اختیار می دانند.

اینترنشنال در گزارش اخیر خود تلاش کرده او را همکار سازمان سیا معرفی کرده و این همکاری را خیلی بیشتر از زمانی اعلام کند که او به سوریه و ترکیه رفته و سپس ناپدید شده است و در این گزارش با استناد به سخنان همسر او و سفرش به تایلند در سال ۱۳۸۴ و احتمال ارتباط گیری او با عوامل سیا پیوند داده است. اینتر نشنال به نقل از سخنان سردار احمدی مقدم در تاریخ ۲۵ آذر ۹۱ در مراسم ششمین سالگرد مفقود شدن عسگری - در صورت درست بودن انتساب این سخنان به احمدی مقدم - مدعی است عسگری یک روز قبل از رفتنش به سفر تجاری سوریه و ترکیه به دفتر او رفته و گفته: «او گفت شاید دیگر همدیگر را نبینیم. من آمده‌ام این‌جا تا حرف‌هایی را به شما بزنم که بعدا آن را پیگیری کنید.»این جمله یعنی عسگری می‌دانست که دیگر قرار نیست به کشور برگردد و با برنامه می خواست باقی زندگی‌اش را با یک هویت تازه بگذراند و آن‌چنان که در ادبیات سیاسی و حقوقی آمریکا رایج است او از این به بعد «مستر جان دوو» که نامی برای افراد با هویت ناشناس است، در آمریکا یا آلمان که می گویند یکی از این دو محل زندگی اوست، زندگی کند.

اما در رابطه با گزارش هدفمند اینترنشنال و زمان انتشار این گزارش در این مقطع زمانی چند نکته وجود دارد:

۱ - برجسته دیدن نقش علیرضا عسگری در داشتن اطلاعات فوق محرمانه در زمینه های هسته ای و نظامی و شناخت مقامات کلیدی درگیر در برنامه هسته ای و نظامی ایران و همکاری اطلاعاتی او با سرویس های جاسوسی شاید در مقطعی که عسگری اشتغال داشته، حائز اهمیت بوده باشد ولی نباید فراموش کرد که عملا برنامه هسته ای ایران از زمانی که آژانس روی آن سوار و برای ایران پرونده تشکیل داد به سالهای ۱۳۸۲-۱۳۸۳ برمی گردد و در آن مقطع برنامه هسته ای ایران از چنین گستردگی که امروز برخوردار است، برخوردار نبوده است. عسگری هم در آن مقطع نه به جرم جاسوسی، بلکه به جرم مسایل مالی و اخلاقی دستگیر و ۱۸ ماه در زندان بود. بعد از آزادی هم هیچ ارتباطی با بخش های نظامی یا هسته ای و... نداشته است.

حداکثر بهره برداران از عسگری در سرویس های جاسوسی می تواند به همان میزانی باشد که موساد در ایران عملیات انجام داده است. مثلا با توجه به مسئولیت او در معاونت بازرسی وزارت دفاع می توان عسگری را در لو دادن محل کانتینر های اسناد تاریخ گذشته و اعلام شده هسته ای ایران به آژانس بین المللی انرژی هسته ای آنهم نه زمانی که به شور آباد منتقل شد، دانست. برفرض که عسگری کسی بوده که شهید محسن فخری‌زاده را به عنوان شخصیت محوری برنامه نظامی هسته‌ای جمهوری‌اسلامی به آمریکا معرفی کرده است، دیگر دانشمندان هسته ای شهید ما که هیچ ارتباط تشکیلاتی با مسئولیت سازمانی او نداشته اند و تازه در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ این افراد به جرگه دانش هسته ای ما پیوسته اند، با کدام کانال اطلاعاتی دشمن به شهادت رسیده اند؟

۲ - این نوع پروژه تعریف کردن و نام بردن از عسگری بیش از آنکه حاوی اطلاعات و داشتن نقش های برجسته برای عسگری در لو دادن برنامه های نظامی و هسته ای ایران باشد، احتمال دیگری را در ذهن متبادر می کند و آن اینکه منبع یا منابع دیگری در اختیار دشمن است و برای نسوزاندن مهره خود از یک مهره سوخته استفاده می کنند تا بتوانند در شرایط مناسب برنامه ترور یا هر اقدام دیگر خود را عملیاتی کنند.

۳ - نباید فراموش کرد که دشمن زبون صهیونیستی و مهره گردان اصلی او یعنی آمریکا در عملیات غرور آفرین «وعده صادق» ضربه سنگینی را متحمل شده است و برای فرار از این شکست بزرگ، بدنبال انحراف افکار عمومی از این شکست است. رژیم صهیونیستی و دستگاه اطلاعاتی آن با عملیات «طوفان الاقصی» حماس غافلگیر و گیج و مبهوت شده بود و ۸ ماه است که با وجود شخم زدن غزه و کشتار جنون آمیز ۳۳ هزار زن و کودک در این باریکه، نتوانسته دستاوردی را به درست آورد و عملیات وعده صادق سپاه نیز تیر خلاص را بر دستگاههای امنیتی – اطلاعاتی این رژیم و دستگاه اطلاعاتی آمریکا که پشتیبانی کننده اصلی آمریکا از رژیم صهیونیستی است، وارد کرد. بنابراین، انتشار گزارش اینترنشنال و بازی با مهره سوخته ۱۷ سال پیش را باید عاملی برای توجیه شکست های اطلاعاتی آمریکا و صهیونیست ها دانست.

افتضاح این شکست تا آنجاست که تاکنون سه مقام نظامی اطلاعاتی و امنیتی رژیم استعفا داده اند و این ننگ بزرگی برای آمریکا، اسرائیل و دیگر حامیان غربی آنهاست که تلاش دارند این موجود رو به مرگ را احیا کنند.

۴ - با شکست اطلاعاتی و میدانی اسرائیل در طوفان الاقصی و عملیات وعده صادق ایران، به نظر می رسد غرب با محوریت آمریکا و فشار به آژانس بین المللی انرژی اتمی در صدد باز کردن پرونده جدید هسته ای و موشکی برای کشورمان است و ممکن است اقدام به برخی اطلاعات غلط در این زمینه در روزها و ماههای پیش رو در این دو زمینه داشته باشد و با انتشارگزارشی از علیرضا عسگری در پی اعتبار بخشی به اطلاعات غلط خود است تا بگوید با توجه به مسئولیت او در دوره ای، این اطلاعات داده شده و البته غلط قابل استناد است که این سناریوی طراحی شده از هم اکنون محکوم به شکست است.

دیگر خبرها

  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • توافق مهم ضد تروریستی ایران و پاکستان چه بود؟ | محل استقرار افسران رابط نظامی مشخص شد
  • تنها نماینده اوکراینی الاصل کنگره آمریکا با تخصیص کمک به اوکراین مخالف است
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست