Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، رابرت مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با رادیو نشنال پابلیک، مذاکرات اخیر در دوحه را «چیزی کمی بیشتر از یک موقعیت از دست رفته» توصیف کرد.

وی افزود: تلاش‌ها در راستای احیای برجام در موقعیتی خطرناک قرار دارد. در جریان مذاکرات چندجانبه در وین، چارچوب‌های توافق ارائه شد اما به دلیل عدم توافق ایران و آمریکا بر سر زمان رفع تحریم‌هایی که به طور غیرمستقیم با توافق هسته‌ای ارتباط دارد، مذاکرات متوقف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رابرت مالی در این باره مدعی شد: طرف مذاکره‌ای که جواب مثبت نداده، ایران است. تهران درخواست‌هایی را اضافه کرده که به نظرم هرکسی به آن نگاه کند، متوجه می‌شود که هیچ ارتباطی با توافق هسته‌ای ندارد؛ درخواست‌هایی که در گذشته نیز خواستار آن بوده و هم ما، هم اروپایی‌ها و هم دیگران به وضوح اعلام کردیم که جزو مذاکرات محسوب نمی‌شود. اتحادیه اروپا می‌خواست یک بار دیگر یا دست کم یک بار دیگر تلاش کند و از این رو طرفین را به دوحه دعوت کرد به امید اینکه ایرانی‌ها از خود تمایلی برای پاسخ مثبت نشان دهند اما آنها در این برهه نشان دادند که توانایی ارائه پاسخ را ندارند. می‌توانم این مذاکرات را چیزی کمی بیشتر از یک موقعیت از دست رفته بخوانم.

وی در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر عدم تغییر موضع آمریکا ادعا کرد: اتحادیه اروپا به‌عنوان هماهنگ‌کننده، طرح بسیار جامعی از آن‌چه گمان می‌کرد برآیند منصفانه‌ای خواهد بود را روی میز قرار داد و ما گفتیم که آماده این توافق هستیم اما طرفی که پاسخ مثبت نداد ایران بود.زمانی‌که ایران اعلام کرد که با مواضع قبلی خود آمده‌ایم، شفاف‌سازی نکرد. ما با مواضعی آمدیم که برای بازگشت به برجام سازگار بود و بله، طرفی که باید پاسخ دهد، ایران است و اگر آمادگی ارائه چنین پاسخی را نداشت، مشخص نیست به چه دلیل به مذاکرات آمد.

مالی در رابطه با موافقت آمریکا با پیشنهاد درباره جدول زمانی برای تحقق شروط ایران و آمریکا درباره رفع تحریم‌ها و بازگشت و پایبندی به مفاد برجام گفت: اصل موضوع درست است. ۱۰۰ درصد نهایی نشده اما آمریکا ایده‌های زیادی درباره توافق نهایی دارد. زمانی‌که این پیشنهاد روی میز قرار داده شد، ما گفتیم آماده‌ایم توافق را بر آن اساس امضا کنیم. منتظریم ببینیم ایران آماده عبور از خط پایانی هست یا خیر.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در خصوص درخواست‌های جدید ایران در دوحه مدعی شد: ایران در دوحه تقاضاهای جدیدی داشت که ارتباطی به توافق هسته‌ای نداشت و بخشی از آن قبلاً به ما و اتحادیه اروپا مطرح شده بود و اعلام کرده بودیم این موضوعات بخشی از مذاکرات هسته‌ای نیست. ایران هنوز تصمیم نگرفته قصد بازگشت به برجام را دارد یا نه اما دیر یا زود باید تصمیم‌گیری کند.

وی افزود: بازگشت به برجام نه تنها در راستای منافع عدم اشاعه است بلکه به نفع ایران هم هست زیرا تحریم‌ها برداشته می‌شود اما ایران باید تصمیم‌گیری کند. هنوز زمان برای بازگشت به برجام وجود دارد. باید یادآورشوم که شرایط کاملا غیرضروری به اینجا رسیده است؛ شرایطی که از دولت قبلی به ارث بردیم و در مورد آن با بی دقتی تصمیم گرفته شد؛ اینکه از توافقی که درحال جواب دادن بود، خارج شویم. تلاش ما در دولت بایدن این است که به توافق برگردیم، اگر ایران بخواهد زیرا در زمان دولت ترامپ هم می‌دانستیم که این روش(خارج شدن از برجام) دستورالعملی برای شرایطی بسیار خطرناک بود. هنوز زمان داریم که مشکل را حل کرده و به توافق برگردیم و امیدواریم که ایران هم همین مسیر را انتخاب کند. این مسیری است که ما به آن پایبند خواهیم ماند.

کد خبر 5531721

منبع: مهر

کلیدواژه: رابرت مالی برجام ایالات متحده امریکا روسیه اوکراین رژیم صهیونیستی ایالات متحده امریکا فلسطین عراق سوریه مسکو ترکیه ناتو ایران لبنان حزب الله لبنان عربستان سعودی بازگشت به برجام هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات

روزنامه های عبری زبان امروز، سه شنبه ۱۱ اردیبهشت، به آخرین تحولات در رابطه با مذاکرات حماس و تیم مذاکره کننده صهیونیست پرداختند.

یدیعوت آحارانوت به شرایط مبهم در داخل سرزمین های اشغالی پرداخت:

تهدیدات امنیتی و آشفتگی سیاسی

روزهای سرنوشت ساز

این روزنامه به افزایش قیمت ها در اسرائیل نیز اشاره کرد:

عید تمام شد، قیمت ها رفت بالا: قیمت تولیدات لبنی و سوخت افزایش یافت

اسرائیل هیوم به میانجیگری قطر در مذاکرات اشاره کرد:

منابع آگاه از مذاکرات با انتقاد از دولت قطر به عنوان دولت میانجی: قطر به جمع بندی هایی که قبلا اعلام کرده بود، عمل نکرده است

قطر اعلام کرده بود که اگر مقامات حماس به سمت توافق و تبادل اسرا نروند، رهبران آنها از دوحه اخراج و برخی از حساب های بانکی آنها مسدود خواهد شد

معاریو به فشار سنگین برای توافق در مذاکرات اشاره کرد:

فشار سنگین برای توافق

جامعه بین المللی فشار زیادی برای رسیدن به توافق اعمال میکند

از سوی دیگر، اسموتریچ و بن گویر تهدید می کنند: بدون ادامه عملیات و اشغال رفح، دولتی نخواهد بود

هاآرتص نیز به مسئله مذاکرات پرداخت:

انتظار می رود یک هیئت اسرائیلی برای گفتگو در مورد پیشنهاد مصر برای رسیدن به توافق با حماس، به قاهره برود

بایدن: پیشرفت هایی وجود داشته است

دیگر خبرها

  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • فیلم/رهبر انقلاب: نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟