Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرگی لوزیانین، استاد و مدیر انستیتو شرق دور آکادمی علوم روسیه گفت که معرفی چین به عنوان چالش سیستماتیک درازمدت، اشتباه راهبردی غرب است.

به گزارش روز چهارشنبه ایران اکونومیست، لوزیانین در مقاله کوتاهی در سایت شورای امور بین الملل روسیه با اشاره به سخنان «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو که اخیرا اعلام کرد روسیه و چین «علنا نظم جهانی مبتنی بر قواعد را به چالش می کشند» تصریح کرد:  «تصمیم نشست ناتو در مادرید که چین را به عنوان چالش درازمدت سیستماتیک معرفی می کند به نظر من اشتباه راهبردی غرب است، بخاطر اینکه آنها چین را به دشمن درازمدت، سیستماتیک و خطرناک تبدیل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این  تصمیمم و دیدگاه ناتو در باره چین در حالی است که  چین در سطح شخصیت های اول و به صورت علنی می گوید که ناتو، مهمترین علت بحران اوکراین و وخامت اوضاع در اروپا است و اینکه ناتو، مخرب سیستم امنیت است.

لوزیانین با بیان اینکه اتحادیه اروپا شریک پایه و پیشرو چین است، تصریح کرد: ناتو با این تصمیم عملا روابط عالی اقتصادی و سرمایه گذاری چین و اروپا را از هم می پاشد و طبیعتا این رویکرد ضد چینی پروژه های سرمایه گذاری مهم، نظیر ابتکار مشهور «یک کمربند-یک راه»، را مهار و کاهش می دهد.

مدیر گروه پایه انستیتو شرق دور آکادمی علوم روسیه گفت: مهمتر از همه، ورود ناتو به منطقه آسیا-اقیانوس آرام و گسترش پروژه هایی نظیر پیمان «آکوس» (AUKUS) و «گوا» (QUA) و نزدیک کردن نیوزلند و ژاپن عملا روسیه و چین را در این عرصه بیش از پیش نزدیک و مشارکت نظامی-راهبردی نزدیک، عمیق و سیستماتیک را ایجاد می کند که تلاش های ناتو را بسیار ضعیف و ناکارآمد می سازد و آسیا را به منطقه­  مورد علاقه نه تنها ناتو، بلکه همچنین روسیه و چین تبدیل می کند.»

رهبران ناتو  در نشست  هفته گذشته خود در مادرید بر روی یک مفهوم استراتژیک جدید به توافق رسیدند که در آن روسیه به عنوان مهم ترین و مستقیم ترین تهدید برای امنیت کشورهای عضو ناتو اعلام شد. ناتو برای اولین بار چین را مورد خطاب قرار داد و به چالش‌های سیستماتیک برآمده از این کشور اشاره کرد.

سند مفهوم استراتژیک ناتو می‌گوید: جمهوری خلق چین به دنبال کنترل بخش‌های کلیدی فناوری و صنعتی، زیرساخت‌های حیاتی و مواد استراتژیک و زنجیره‌های تامین است. این کشور از اهرم اقتصادی خود برای ایجاد وابستگی‌های استراتژیک و افزایش نفوذ خود استفاده می‌کند. چین تلاش می‌کند تا نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین، از جمله در حوزه‌های فضایی، سایبری و دریایی را بر هم بزند.

 سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به انتشار مفهوم استراتژیک ناتو درباره این کشور گفت: ناتو خودش یک چالش سیستماتیک برای صلح و ثبات جهانی است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: روسیه ، جمهوری خلق چین ، ناتو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روسیه جمهوری خلق چین ناتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۰۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در صدد است تا مسکو را به سوی رقابت تسلیحاتی بکشاند.

بر اساس اعلام این رسانه، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه صادره خود در این ارتباط ادامه داد: ناتو به دنبال کشاندن روسیه به یک رقابت تسلیحاتی است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص اضافه کرد که ناتو با برگزاری رزمایش در نزدیکی مرزهای کشورش، سعی دارد مسکو را تحت فشار قرار داده و پای این کشور را به یک رقابت تسلیحاتی بکشاند تا از این طریق ظرفیت رزمی آن را محدود کند.

وی در ادامه تصریح کرد: آنها در این مسیر هرگز موفق نخواهند شد.

این در حالیست که وی پیشتر رزمایش ناتو در فنلاند که ۲۶ آوریل (دیروز هفتم ادریبهشت ماه) آغاز شد را اقدامی تحریک‌آمیز توصیف کرده بود.

زاخارووا در این خصوص تاکید کرده بود: رزمایش نظامی ناتو در مجاورت مرزهای روسیه ماهیتی تحریک‌آمیز دارد. هدف این رزمایش‌ها اعمال فشار نظامی بر فدراسیون روسیه از طریق نمایش زور و به اصطلاح چنگ و دندان نشان دادن است. این رزمایش‌ها خطر حوداث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهد.

پیش‌تر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در آستانه هفتادوپنجمین سال تاسیس این ائتلاف نظامی به سرکردگی آمریکا گفته بود که «هم‌اکنون روسیه و ناتو در وضعیت رویارویی مستقیم قرار دارند.»

گسترش دائمی ناتو به سمت شرق اروپا، به محل مناقشه و استدلال ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه بدل شده است به طوری که او بیش از ۲ سال پیش با اشاره به عدم پایبندی ناتو به وعده‌هایش مبنی بر عدم گسترش به شرق اروپا دستور آغاز عملیات ویژه نظامی مسکو را صادر کرد.

کد خبر 6090224

دیگر خبرها

  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه نداشته و نخواهد داشت
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مانورهای ناتو را از نزدیک رصد می‌کنیم
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • تلگراف: انهدام تانک‌های آبرامز ناتو را آسیب پذیر کرده است