Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه شدت گردوغبار امروز کمتر از روزهای قبل است، گفت: استان اصفهان سالانه متحمل ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت ناشی از شرایط گردوغبار می‌شود.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: گردوخاک چندروزه اصفهان به علت وزش شدید باد با سرعت ۷۰ تا ۹۰ کیلومتر بر ساعت در مرز مشترک استان‌های اصفهان، سمنان و خراسان جنوبی بود که منجر به خیزش گردوغبار شد و طی مسیر در شهرستان‌های خوروبیابانک، نائین، انارک و جندق تقویت شد و به اصفهان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گردوغبار طی روز گذشته ۱۶ شهرستان استان را دربر گرفت و طبق پیش‌بینی هواشناسی غلطت آلاینده‌ها به تدریج کاهش یافت و میزان گردوغبار تا پایان هفته کمتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه شدت گردوغبار امروز کمتر از روزهای قبل است، افزود: از ابتدای سال تاکنون حدود ۵۰ روز ناسالم را در اصفهان تجربه کردیم که به علت گردوغبار بوده است. اصفهان طی شش ماهه ابتدایی سال درگیر شرایط گردوغبار و شش ماهه دوم سال درگیر شرایط آلودگی‌های هوا ناشی از منابع ثابت و متحرک بوده است.

اقدامات کنترل و مدیریت گردوغبار

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: کمیته اضطرار براساس اعلام سازمان هواشناسی، شدت و تغییرات جوی و دانشگاه علوم پزشکی هم براساس اطلاعات موجود سلامت عموم را بررسی می‌کند. در جلسه برگزار شده طی روزهای قبل همه فعالیت‌های معدنی و خاکبرداری و اقداماتی که منجر به خیزش گردوخاک می‌شود ممنوع شد، فعالیت‌های صنایع مقداری کاهش یافت و همچنین درخصوص راهکارهای موجود در برابر مواجهه با گردوغبار نظیر استفاده از ماسک در گروه‌های هدف اطلاع رسانی شد.

وی با بیان اینکه شرایط مذکور نه تنها اصفهان بلکه سایر استان‌ها نظیر یزد، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و قم را نیز تحت تأثیر قرار داد، تصریح کرد: در کشور آئین‌نامه‌ای تحت عنوان پیشگیری و مدیریت پدیده گردوغبار وجود دارد که محیط‌زیست دبیرخانه آن است. این کارگروه سیاست‌های پیشگیری، مدیریت، مقابله و سازگاری با پدیده گردوغبار را دنبال می‌کند و برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت را پیگیری می‌کند.

شیشه‌فروش اضافه کرد: آئین‌نامه پیشگیری و مدیریت پدیده گردوغبار اشاره کرده است که اداره راه و شهرسازی مکلف است که در کارگروه زیربنایی درخصوص اجرای طرح‌های پیشگیری و کنترل گردوغبار و راهکارهای مقابله با پدیده خشکسالی، فرسایش خاک، بیابان‌زایی و گردوخاک پایش مستند انجام دهد. سازمان هواشناسی موظف است سامانه هشدار و پیش‌آگاهی وقوع پدیده گردوغبار را با همکاری محیط‌زیست تهیه کند که در استان اصفهان در شهرستان اردستان ایستگاه سنجش گردوغبار و هواشناسی راه‌اندازی شده است.

وی گفت: ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی مسئولیت دارند که نسبت به برنامه‌های اجرایی برای بهره‌برداری پایدار از اراضی کشاورزی که منشأ گردوغبار هستند را با رویکرد کشاورزی، حفاظتی یا تفکیک، برای پیشگیری و مقابله با پدیده گردوغبار، اقدام کنند. مقرر شد اداره کل منابع طبیعی اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای با پدیده گردوغبار را در چارچوب این برنامه اجرا کند و محیط‌زیست با همکاری هواشناسی شیوه‌نامه اجرایی مدیریت شبکه اضطرار را تدوین کند. همچنین درخصوص توسعه و بهره‌برداری از معادن از حیث میزان آلایندگی و حساسیت مناطق نسبت به پدیده گردوغبار، مقرر شد شورای معادن پیگیری کند.

سه هزار و ۲۰۰ میلیون هکتار از استان اصفهان بیابان است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۳۲ درصد مساحت استان اصفهان بیابان است، ادامه داد: ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار، وسعت استان اصفهان است که شش میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار آن مسکونی و سه هزار و ۲۰۰ میلیون هکتار آن بیابان است. میانگین میزان بارش دریافتی استان از مهرماه سال گذشته تاکنون برابر با ۱۴۵ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۳۰ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه کاهش بارش در شرق و مرکز استان ۳۵ درصد گزارش شده است، اظهار کرد: کمبود بارش نسبت به بلندمدت در خور ۷۰ درصد، در نائین ۳۵ درصد و در شهر اصفهان ۵۰ درصد گزارش شده است. همین کم بارشی باعث می‌شود که شرایط ایجاد کانون‌های گردوغبار افزایش یابد و زمینه‌ساز خیزش گردوغبار باشد همچنین زمین‌های کشت نشده و رهاسازی شده نیز می‌تواند پدیدآورنده شرایط مذکور باشد.

شناسایی یک و نیم میلیون هکتار کانون بحران فرسایش بادی

شیشه‌فروش با بیان اینکه طبق مطالعات انجام شده در استان اصفهان یک و نیم میلیون هکتار کانون بحران فرسایش بادی شناسایی شده است و ۱۴ شهرستان تحت شرایط کانون‌های فرسایش بادی و گردوغبار هستند، افزود: در این مدت ۳۰ هزار هکتار مالچ‌پاشی در راستای کنترل کانون‌های گردوغبار انجام شده و ۲۰۰ کیلومتر بادشکن غیرزنده اجرا شده است.

وی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، منابع طبیعی قرار است ۱۶ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی، هزینه کند، خاطرنشان کرد: استان اصفهان سالانه متحمل ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت ناشی از شرایط گردوغبار می‌شود.

کد خبر 586163

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان منصور شیشه فروش وزش باد شدید و خیزش گردوخاک خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی خیزش گردوغبار در اصفهان تداوم خیزش گردوخاک بحران خشکسالی در ایران تنش های آبی و خشکسالی خشکسالی و فرونشست زمین تبعات خشکسالی گردو غبار کانون بحران گرد و غبار مهار بیابان زایی و گرد و غبار شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پدیده گردوغبار میلیون هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۱۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران

ایسنا/ایلام معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دیدار با استاندار ایلام گفت: ایلام قطب اربعین و گذرگاه عتبات عالیات است که این مهمان‌نوازی و میزبانی از زوار عتبات عالیات، افتخار بزرگی است که به عنوان یک مدال افتخار بر سینه مردم این استان نقش بسته است.

«محمدحسن نامی» با اشاره به تلاش‌های استاندار ایلام در کنگره اربعین‌حسینی، افزود: خوشبختانه با حضور میدانی استاندار و مسئولین استانی، خدمات خوبی به زائران در اربعین‌حسینی ارایه شده که این خدمات‌دهی، شایسته تقدیر است.

وی با اشاره به ظرفیت مرز مهران و وجود ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک استان ایلام با کشور عراق و همچنین ظرفیت‌های متعدد دیگر، بیان کرد: استان ایلام، استانی راهبردی و شناخته شده در کشور است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

دکتر نامی با اشاره به رزمندگی و ایستادگی مردم استان ایلام در دوران دفاع مقدس، گفت: در دوران دفاع مقدس مردم این دیار به خوبی در مقابل دشمن ایستادگی کردند و هیچ‌گاه منطقه و دیار خود را ترک نکردند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به مشارکت بالای مردم استان ایلام در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، یادآورشد: استان ایلام در این انتخابات، جزو استان‌های برتر کشور از نظر مشارکت مردم در انتخابات بودند که این نشانگر روحیه ولایت‌مداری این مردم است.

 دکتر حسن بهرام‌نیا، استاندار ایلام نیز در این دیدار اظهار کرد: سازمان‌های امدادرسان نظیر سازمان مدیریت بحران و هلال احمر همواره در مواقع بحران در کمک‌رسانی به مردم نقش‌آفرین بودند.

وی افزود: استان ایلام ۶۳ درصد کوهپایه و کوهستانی و ۳۷ درصد دشت است که در مقایسه با سایر استان‌های کشور شرایط خاص خود را دارد. امسال از نظر میزان نزولات جوی با سال ۹۸ برابر و حتی میزان بارش بیشتر بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد اما امسال با نگاه فنی و کارشناسی و با تدابیر پیشگیرانه، پاکسازی و لایروبی و گابیون‌بندی امسال با وجود افزایش نزولات جوی، تلفات و خسارت نداشتیم و وزیر کشور اخیراً در نشست شورای راهبردی تصادفات و ستاد سفرهای نوروزی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد از مدیریت سیل در استان ایلام قدردانی کرد.

نماینده عالی دولت در استان ایلام با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و مسیل‌ها در استان ایلام، عنوان کرد: در نشستی مشترک با حضور دکتر مخبر معاون اول رییس‌جمهور و وزیر نیرو مصوب شد که ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل‌ها و شبکه آب و فاضلاب استان ایلام اختصاص یابد که این اعتبار به‌صورت مشترک و برابر بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تامین می‌شود.

 بهرام‌نیا با اشاره به صدای توأم با لرزش زمین در شهرستان چرداول، گفت: این صداها ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایه‌های زیرین زمین است که تحقیقات این موضوع توسط دو تیم زمین‌شناسی و لرزه نگاری درحال بررسی است که امیدواریم اعتبارات این موضوع بطور کامل تامین شود.

وی از رییس سازمان مدیریت بحران کشور خواست تا تجهیزات و امکانات خاص و ماشین‌آلات مورد نیاز استان، در اختیار هلال احمر و نهادهای خدمات‌رسان قرار گیرد.

استاندار ایلام ادامه داد: انتظار داریم که خسارت‌های ناشی از سیل و دیگر بحران‌ها در موعد مقرر پرداخت شود.

دکتر بهرام‌نیا تاکید کرد: ضرورت دارد خسارات ناشی از سیل سال ۹۸، به خسارت‌دیدگان پرداخت شود.

وی با اشاره به نزولات جوی و خسارت به محصولات کشاورزی در شهرستان دهلران، یادآورشد: بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی بخش مرکزی، موسیان و دشت‌عباس در شهرستان دهلران در بارندگی‌های اخیر دچار خسارت شد که انتظار می‌رود در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه و به شیوه‌های دیگری به این کشاورزان کمک شود.

نماینده عالی دولت در استان ایلام تاکید کرد: برای ایجاد ۱۰۰ سازه سنگی و ملاتی آبخیزداری، بیش از  ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که درخواست تامین این مبلغ اعتبار داریم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان
  • انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • آسمان این شهر نارنجی شد
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • خسارت ۱۴۵ میلیارد تومانی بارندگی به کشاورزی خراسان جنوبی
  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است