Web Analytics Made Easy - Statcounter

لطف‌الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ، در پاسخ به این سوال که «علیرغم اصرار و پافشاری برای رساندن استیضاح به مرحله اعلام وصول در صحن با وساطت رئیس مجلس با مهلت دو ماهه به دولت موافقت کردید، علت این موافقت چه بود؟»، گفت: ما باید ببینیم هدف‌مان از استیضاح چه بود، مفهوم استیضاح این بود که ما از عملکرد وزیر صمت در حوزه فعالیتی‌اش ناراضی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناراضی هستیم یعنی چه؟ یعنی ایشان به وظایف و وعده‌هایش عمل نکرده و برنامه‌هایش اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: خب البته ماهم پیش‌بینی می‌کردیم که اینطور شود از ابتدا من با خود ایشان چندین بار صحبت کردم و گفتم که برنامه شما عملیاتی نیست یک انشاء زیبایی است روی کاغذ و جواب نمی‌دهد. به هر صورت من طی سال‌ها یک مدیر اجرایی بودم و اجرا را می‌فهمم که با انشاء فرق دارد. ایشان هم در جلسات مختلف توضیح داد و قانع نشدیم، در آخرین جلسه توضیح داد باز هم قانع نشدیم و این پیام به دولت رسید.

سیاهکلی افزود: دولت هم تلاش زیادی کرد که استیضاح‌کنندگان را که انصافاً خدا گواه است اصلا نگاه سیاسی نداشتند و کاملا نگاه تخصصی و اصلاح‌گرایانه داشتند را منصرف کند. خود آقای وزیر هم در آخرین جلسه گفت این‌هایی که امضاء کرده‌اند از من هیچ درخواستی نداشتند و خود ایشان هم این را اذعان کرد.

بیشتر بخوانید:

هشدار نماینده مجلس به انتصاب‌های «رفاقتی» و «سفارش‌شده» در اکثر وزارتخانه‌ها / سازمان اداری استخدامی تعطیل است

خباز : «مجلس در رأس امور است صلاحا و فسادا» / مجلسی که خود بدهکار و وامدار است قدرت استیضاح ندارد

وی تصریح کرد: پس امضاءکنندگان نه درخواست منفعت‌طلبانه‌ای داشتند نه نگاه سیاسی، بلکه دیدگاه اصلاحی داشتند. این به دولت رسید و دولت هم متوجه شد که آقای وزیر نمی‌تواند این وزارتخانه را اداره کند و این ناتوانی را دولت متوجه شد، خب کافی‌ است دیگر.

نماینده مردم قزوین در مجلس در ادامه بیان کرد: ما می‌خواهیم چه کار کنیم؟ اگر به مجلس بیاوریم و استیضاح هم کنیم نهایتا می‌خواهیم بگوییم این وزیر مناسب این وزارتخانه نیست دیگر، تازه ممکن است اصلا رأی بیاورد ما که نمی‌دانیم رأی مجلس چه می‌شود اما وقتی خود دولت می‌گوید من متوجه شدم این اتفاق باید رخ دهد و این وزارتخانه باید به دو وزارتخانه تبدیل شود تا بشود این را اداره کرد در واقع پیام مجلس را دولت دریافت کرده و اصلاحات در این وزارتخانه را در دستورکار قرار داده است و ما هم این را قبول داریم، خب چه چیزی بهتر از این، چون نگاه، نگاه برخوردی نیست بلکه نگاه کار و گره‌گشایی است. لذا بر همین اساس با مهلت دو ماهه موافقت شد تا دولت فرصت داشته باشد و این ساختار را اصلاح کند.

سیاهکلی در رابطه با این مساله که «در حاشیه این استیضاح موضوع دخالت نمایندگان در انتصابات مطرح شد، شما درخصوص چنین اقدامی از سوی نمایندگان و لزوم برخورد از جانب هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، چه نظری دارید؟»، عنوان کرد: هم برابر قانون، هم برابر نظر مقام معظم رهبری و هم برابر عقل، تصدی‌گر نمی‌تواند ناظر باشد. بنابراین وقتی مجلس نقش نظارتی دارد چگونه می‌تواند در انتصاب افراد نقش داشته باشد. وقتی که من یک کسی را منصوب می‌کنم دیگر آنجا تعارض منافع به وجود می‌آید بنابراین نقش نظارتی‌ام دچار مشکل می‌شود، این نظر مقام معظم رهبری و قانون است.

وی افزود: اما نمایندگان می‌توانند نظر مشورتی بدهند. یعنی چه؟ یعنی بنده ممکن است یک کسی را به وزیر معرفی کنم این نظر مشورتی است، اما اگر اصرار بر این انتصاب داشته باشم این غلط است، ممکن است یک وقتی نماینده طرف مشورت باشد مثلا بپرسند فلان فرد به درد فلان کار می‌خورد یا خیر؟ خب نماینده براساس اشرافی که به حوزه انتخابیه و شناختی که از افراد دارد نظر می‌دهد اما اصرار بر نظرش داشته باشد این حتما خلاف است و اگر نماینده‌ای چنین اصراری داشته باشد حتما هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی می‌کند و برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره «لزوم ترمیم کابینه و اینکه اصلاح کابینه در حد وزارت کار و وزارت صمت متوقف خواهد ماند؟»، گفت: دولت نیاز به یک پوست‌اندازی دارد، یعنی باید یک نگاه متخصصانه و حرفه‌ای به رفتار وزارتخانه‌ها و سازمان‌های خود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: فرصت‌ها به سرعت از دست می‌رود اکنون یک سال از دولت و دو سال از دوره ما نمایندگان گذشت دیگر چیزی باقی نمانده‌ است، بنابراین نمی‌توانیم استمهال را در دستورکار داشته باشیم. لذا نیاز است که با نگاه تیزبین رفتار افراد را بررسی کنیم، هرکس که ضعیف است در حوزه او اصلاحات صورت گیرد.

217

کد خبر 1648434

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس یازدهم استیضاح وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳

مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان به جدول شماره ۷ برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور با موافقت نمایندگان اضافه شد.

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با الحاق یک ردیف به جدول شماره ۷ با ۱۰۶ رأی موافق، ۳۷ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

بنابر روایت ایلنا، ردیف الحاق شده به جدول شماره ۷ به شرح ذیل است:

مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان به جدول ۷ با دسته هزینه- عمومی با عنوان ردیف ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور براساس نامه ۱۳۴۴۶۸ مورخ ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲ معاون اول رئیس جمهور اضافه می گردد و از جدول ۹ از دسته هزینه متفرقه ردیف ۵۵۰۰۰۰۰۵۰ با عنوان وزارت کشور جبران تلاش کارکنان دارای عملکرد برجسته وزارت کشور و سازمان ها و نهادهای تابعه و وابسته از طریق پرداخت های غیرمستمر کسر می گردد.

پیشنهاد یک نماینده درباره حقوق کارکنان وزارت کشور

در این میان، مالک شریعتی نماینده تهران در تشریح پیشنهاد خود مبنی بر الحاق یک ردیف به جدول شماره ۷ برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور گفت: موضوع بهینه سازی انرژی و حل ناترازی انرژی ضرورتی است که مورد تائید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور بوده است اما متاسفانه سازمان برنامه اتفاق دیگری را رقم زده است، ما در بودجه ۱۴۰۲ و در برنامه هفتم حساب بهینه سازی ایجاد کردیم و مقرر شد یک درصد از فروش منابع نفت کشور به این حساب واریز شود.

نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه با وجود تصویب نمایندگان این موضوع را حذف کرده است و برخلاف آئین نامه ردیف مربوطه در بخش اول هم در منابع و هم در مصارف حذف شد و به عبارتی ۵ هزار و ۸۰۰ از حساب بهینه سازی کسر شده است. این موضوع باید در جدول ۵ در منابع و هم در جدول ۹ در مصارف می آمد اما آقای منظور آن را حذف کرد.

وی اضافه کرد: آقای منظور من برای شما احترام قائل هستم اما در مقابل قانون همه ما هیچ نیستیم شما چکاره بودید که این یک درصد را حذف کردید؟ با چه جراتی در مصوبات مجلس و احکام دست بردید؟ این موضوع باید برگردد.

حاجی بابایی گفت: بر اساس تفسیری که ما کردیم این اعتبار ۵۸۰۰ بود که برای تحقق این موضوع ردیف درآمد هزینه پیش بینی کردیم و دولت را مکلف کردیم به این ردیف یک درصد را واریز کند. آقای رئیسی نیز به این موضوع به شدت تاکید داشته بنابراین ما این موضوع را در حد قانون انجام دادیم.

دیگر خبرها

  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟