Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@23:55:13 GMT

افزایش 400 درصدی بودجه جشنواره تئاتر عروسکی

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۲۹۹۴

افزایش 400 درصدی بودجه جشنواره تئاتر عروسکی

صبح دیروز سه‌شنبه ۱۴تیر نشست رسانه‌ای نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک، با حضور هادی حجازی‌فر، دبیر جشنواره و کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی در سالن مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

روزنامه ایران: در ابتدای این نشست، نظری ضمن تشکر از حجازی‌فر بابت پذیرش این مسئولیت گفت: از آقای حجازی‌فر تشکر می‌کنم با وجود وقت کمی که داشتیم قبول زحمت کرد و مسئولیت دبیری جشنواره را پذیرفت و به سرعت و با همفکری استادان و صاحبنظران تئاتر عروسکی، دبیرخانه را تشکیل و فراخوان را تنظیم کردند و همچنان از او می‌خواهم با برگزاری هر چه باشکوه‌تر جشنواره نمایش عروسکی در توسعه نمایش عروسکی قدم‌های جدی بردارد و این انتظار دور از ذهنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجازی‌فر هم بعد از سخنان کوتاه نظری به تشریح چشم‌انداز جشنواره امسال پرداخت و گفت: تمام تلاش‌مان این است که جشنواره‌ای متفاوت داشته باشیم. با همفکری و نشست‌هایی که با خانواده نمایش عروسکی داشتیم، فراخوان جشنواره با توجه به آسیب‌شناسی دوره‌های قبل تدوین شد.سعی نمودیم فراخوان جامع و کامل باشد اما طبعاً ایراداتی دارد ولی همه تلاش ما این است که جشنواره را به بهترین شکل ممکن و بدون نقص برگزار کنیم. این مطلب را هم شفاف بگویم که هر جا احساس کنیم اشتباه کردیم به آن اعتراف می‌کنیم و روندمان را تغییر می‌دهیم. هم‌اکنون تحرک دادن به جشنواره‌ای که نزدیک به ۴سال است به‌ دلیل کرونا و مسائل دیگر راکد بوده، سخت است اما مطمئنم اتفاقات خوبی می‌افتد و به‌عنوان مثال برای ایجاد این تحرک با خیلی از دوستان جهت حضور در این دوره صحبت کردیم تا دست به تولید بزنند.


افزایش ۴۰۰ درصدی بودجه
دبیر جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره لزوم جدیت در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره گفت: همیشه بهانه تولید تئاتر عروسکی، جشنواره‌ها بوده‌اند و حالا تصور کنید کسی که ۴سال قبل وارد دانشگاه شده تا به حال چقدر کم کار عروسکی دیده است. از آقای سالاری و نظری کمال تشکر را دارم که در این فرصت کم برای راه‌اندازی جشنواره از ما حمایت کردند. امیدوارم بتوانیم از دوستان شهرداری و میراث فرهنگی هم برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر جشنواره کمک بگیریم. حجازی‌فر همچنین درباره جزئیات برگزاری این دوره از جشنواره توضیح داد: جشنواره بر اساس درجه‌بندی مخاطب در سه بخش برگزار می‌شود. هم‌اکنون از طریق سایت جشنواره ثبت‌نام انجام خواهد گرفت. در این دوره ۴۰نمایش داریم که ۱۰نمایش متعلق به بخش فضای باز و ۳۰نمایش نیز در بخش بزرگسال و کودک و نوجوان حضور خواهند داشت که البته با توجه به کیفیت کارها قابلیت افزایش آثار وجود دارد. او با اشاره به تغییرات فراخوان این دوره هم گفت: در این دوره بخش بازخوانی متون را حذف کردیم و فقط گروه‌ها بازبینی خواهند داشت. همچنین برای حفظ انگیزه بچه‌ها به ۲۰گروهی که در بازبینی رد شده‌اند هم کمک هزینه پرداخت خواهد شد تا هزینه تمرین و آماده‌سازی کارهایشان تأمین شود. کمک‌هزینه‌ها بین ۳۰ تا ۵۰میلیون تومان در بخش صحنه‌ای و برای بخش فضای باز بین ۲۰ تا ۲۵میلیون تومان خواهد بود، البته می‌دانیم که هزینه نمایش‌های عروسکی بسیار زیادتر از کارهای دیگر است. این کارگردان و بازیگر صاحبنام در ادامه صحبت‌هایش به بودجه جشنواره اشاره کرد و گفت: می‌توانم بگویم جشنواره امسال نسبت به دوره گذشته افزایش بودجه ۴۰۰درصدی داشته است، چون این پول از بودجه تئاتر هزینه می‌شود. تمام تلاشم را می‌کنم تا زمان برگزاری جشنواره این بودجه را به جیب تئاتر بازگردانم و امیدوارم  بتوانم اعلام کنم این جشنواره صددرصد با هزینه‌ای خارج از تئاتر برگزار شده زیرا معتقدم تئاتر عروسکی این توان را دارد که هم درآمدزایی کند و هم مورد توجه قرار گیرد. عمیقاً باور دارم تئاتر عروسکی می‌تواند بخش خصوصی را پای کار بیاورد. نظری هم اضافه کرد:«جشنواره تئاتر عروسکی برای ما جشنواره‌ای ویژه‌ است و به‌ دلیل ماهیتش در همه جای دنیا مورد توجه قرار دارد. نه تنها من بلکه معاون هنری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  نیز در تلاش برای هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن جشنواره هستند.»


جشنواره‌ای سراسر رقابتی
کارگردان نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» در بخش دیگری از صحبت‌های خود به این مسأله اشاره کرد که در این دوره ۲تغییر عمده در فراخوان داشته‌ایم. اول اینکه چون بچه‌های عروسکی در حوزه‌های دیگر فعال هستند در فراخوان این بند که یک کارگردان فقط با یک نمایش می‌تواند در جشنواره حضور داشته باشد حذف شده است و مسأله بعدی درباره کارهایی است که از سه دوره قبل‌تر در جشنواره حضور داشتند و کمتر دیده شدند که این آثار می‌توانند دوباره در جشنواره حضور یابند. حیف است بچه‌های جوان عروسکی از دیدن نمایش‌های تأثیرگذار سال‌های گذشته محروم باشند. حجازی‌فر درباره رقابتی برگزار شدن جشنواره هم گفت: این دوره ازجشنواره کاملاً رقابتی برگزار خواهد شد و خیلی امید داریم بتوانیم چند چهره را به دنیای عروسکی معرفی کنیم. همچنین جایزه ویژه‌ای هم برای دوستانی داریم که به بچه‌های عروسکی کمک می‌کنند یا طرح ویژه‌ای برای اجرایشان دارند. از طرف دیگر تلاش می‌کنیم برنامه‌ریزی به شکلی باشد که گروه‌ها یک روز کامل سالن را دراختیار داشته باشند و از سالن‌های خصوصی هم برای برگزاری جشنواره کمک می‌گیریم. همچنین مهم‌ترین بزرگداشت ما در این دوره برای آقای «حسن دادشکر» خواهد بود که امیدوارم از لحاظ روحی و جسمی در حالشان تأثیرگذار باشد.


صدایمان را بشنوید
او در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سؤال خبرنگار «ایران» درباره خروجی کیفی مدنظر برگزارکنندگان این جشنواره هم گفت: در وهله اول یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما درگیر کردن خانواده‌ها با تئاتر عروسکی در افتتاحیه و اختتامیه است اما باید برنامه‌ای تدارک ببینیم که با وجود عمومی‌تر شدن جشنواره بتوانیم امنیت را برای خانواده‌ها تأمین کنیم و در حریم تئاترشهر فضا برای حضورشان فراهم شود. من به‌عنوان یک عضو خانواده عروسکی بیشتر دغدغه‌ خالق‌ها را دارم تا مخلوق‌ها. تقاضا برای تولید آثار عروسکی وجود دارد و باور دارم تئاتر عروسکی به راحتی می‌تواند گلیم خودش را از آب بیرون بکشد و خودگردان باشد اما نیازمند حمایت مسئولان است. خروجی این دوره از جشنواره را سال بعد خواهیم دید. باور دارم همه هنرمندانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند محصول همین جشنواره هستند. اگر ما بتوانیم انگیزه و امید را به خالقان نمایش عروسکی بازگردانیم به هدف‌مان رسیده‌ایم. او تأکید کرد: همچنین امیدوارم با مساعدت آقای نظری و محمد‌جواد طاهری رئیس تئاترشهر این‌ امکان فراهم شود که یکی از سالن‌های تئاترشهر برای همیشه به اجرای نمایش‌های عروسکی اختصاص پیدا کند و ما این اتفاق را در اختتامیه اعلام کنیم. از شهرداری تهران، شرکت‌ها و مؤسسات نیز خواهش می‌کنم با ما همراهی کنند. هرچند وظیفه شهرداری است که از نمایش عروسکی حمایت کند و عناوینی که در بیلبوردها درباره شهر تهران می‌آیند، در عمل هم اتفاق بیفتد. خانواده عروسکی، خانواده نجیبی است اما امیدواریم با توجه به اینکه صداسازی هم بلدیم، برای تحقق خواسته‌هایمان مجبور نشویم فرکانس صدای خود را بالا ببریم.
گفتنی است نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران از 22 تا 30 تیرماه در تهران برگزار خواهد شد.
 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تئاتر عروسکی نمایش عروسکی جشنواره ای برگزار شد حجازی فر بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۲۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد

نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنر‌های نمایشی و سید مصطفی موتورچی دبیر پانزدهمین دوره جشنواره در حوزه هنری برگزار شد.

کوروش زارعی در ابتدای نشست عنوان کرد: شعار این دوره جشنواره پانزدهم «خانه هنرم مسجدم» است. سه سال جشنواره برای ایجاد زیرساخت‌ها و چشم انداز‌های درست تعطیل شد، اما بعدش دومرتبه به اجرا رسید. پس از در تولید بچه‌های مسجد در استان‌ها تحت عنوان تئاتر محرابیان، حال احساس میکنیم به رشد مناسب رسیدند.

وی در ادامه افزود: تئاتری‌ها حال به زایایی رسیده و می‌توانند وارد عرصه‌های جدی شوند. پس از کارگاه سال قبل مشهد، قرار است خروجی‌ها امسال به اجرا رسیده و در رویداد‌های تئاتر کشور حضور یابند. تئاتری‌های اجرایی امسال خروجی هشتصد گروه نمایشی ما هستند و ما تلاش داریم کار‌ها را به روستا‌ها هم برسانیم. تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد تا ما بتوانیم استعداد‌ها حتی در مرز‌های ایران را کشف و هدایت کنیم.

مصطفی موتورچی دبیر جشنواره نیز در صحبت‌هایی با اشاره به عدم انتشار فراخوان برای این دوره گفت: از بین کار‌های رسیده چهارده اثر نهایی شده و به اجرا در خواهد آمد. در کنار کار تولید اثر، سلسله کارگاه هم داشتیم که نزدیک به هشتصد مربی و گروه بودند و اینها نمایشنامه‌هایی آماده و در مساجد اجرا کردند و بااین هدف سه دوره جشنواره نمایشنامه نویسی گلدسته‌ها را داشتیم که برگزیده‌های آنها به این جشنواره رسید. همچنین داوران اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه هستند.

زارعی همچنین درباره اهمیت گروه محوری در جشنواره افزود: جوایز هم گروه محوری از اول تا سوم اعطا می‌شود. یکی از جوایز ویژه ما جایزه ویژه فرج الله سلحشور به نام این عزیز تئاتری مسجدی خواهد بود است.

زارعی رباره جایزه سلحشور گفت: این جایزه به گروه برتر تقدیم خواهد شد یک گروه کاملا مسجدی که در آموزش‌ها حضور داشتند و مسائل اخلاقی را هم رعایت کرده و به معنای واقعی یک گروه هستند. همچنین امسال چهارمین دوره مسابقه نمایشنامه نویسی گلدسته‌ها را خواهیم داشت.

وی درباره تک جنسیتی بودن اجرا‌ها بیان کرد: بخاطر این مسائل کار‌هایی تولید شد و داوران خانم هستند که راحت کار‌ها اجرا شود و اینبار ما ساختار شکنی کرده و از سه خانم با تحصیلات و تجربه برای داوری استفاده کردیم. 

کوروش زارعی در ادامه گفت: افتتاحیه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق خواهیم داشت و اجرا‌ها هم در امامزاده عبدالله خواهد بود، هرگروه بعد اجرای داوری سه اجرا در مساجد بافق و یزد خواهند داشت، مساجد یزد و امامزاده‌ها شاهد اجرا‌ها خواهند بود. 

موتورچی افزود: در طول جشنواره برای بچه‌های انجمن نمایش بافق دو کارگاه طراحی کردیم و انجا کارگاه نمایشنامه نویسی و دوره کارگردانی برگزار می‌کنیم.

وی درباره جوایز این جشنواره گفت: ما پنج جایزه گروه خواهیم داشت. بازیگری خانم و آقا هفت نفر تقدیر بدون رتبه خواهند بود. دو بزرگداشت و جایزه سلحشور نیز خواهیم داشت. سیصد میلیون جایزه خواهیم داشت و بیشترین جایزه هم فرج الله سلحشور بیست میلیون و پنج گروه برگزیده هر کدام ده میلیون خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب